UNIVERSITATEA „BABEȘ BOLYAI” CLUJ – NAPOCA F A C U L T A T E A D E G E O G R A F I E

SPECIALIZAREA:GEOGRAFIA TURISMULUI

PROIECT INFRASTRUCTURI DE COMUNICAȚIE ÎN TURISM
CROAZIERE – STUDIU DE CAZ: ROYAL CARIBBEAN vs NORWEGIAN CRUISE LINE

Coordonator științific, Prof. Univ. Dr. Ștefan Dezsi

Absolvent, Lascăr Teona

Cluj – Napoca 2012

..........................................3 Croazierele – Noțiuni introductive .............. 2...................................................................................... 3................................. 3................... 3..................................................1........................................................8 Royal Caribbean ........6..12 Agrement ........................................ 4.............5...........................................................................................................4 2.................8 3.....................5 Royal Caribbean International vs Norwegian Cruise Line........................................1......................................................................13 Servicii complementare ............................ 3........................................................................ 3............................................................................................................. Introducere .......................... Scurt istoric .......................................................................................................................................1...........2...................................................................................16 2 .......4 Croazierele și turismul .2......................14 Concluzie..............................................................3...........................................10 Infrastructura de cazare ................................1.................................................................................. 3................................................................ 2.......................1.........................................................................Cuprins 1.............................10 Restaurație ..................................... Destinații ................9 3......................................................................................4.........2............................15 Bibliografie .......... 3.................................................................................................................. Istoric....8 Norwegian Cruise Line ...........................

Introducere Am ales această temă deoarece piața turistică de croaziere este într-o continuă creștere și are un mare potențial. făcându-se un schimb de idei și de ce nu se poate forma o altă viziune asupra lumii. Cu toate că atât Royal Caribbean cât și Celebrity Cruises sunt companii ce dețin vase de lux. astfel turiștii pot intra în contact cu oamenii și cultura acestora.1. și este un tip de turism ce poate fi practicat de toate persoanele indiferent de vârstă. Royal Caribbean se află printre cele mai căutate companii ce organizează croaziere maritime și este foarte apreciată pentru serviciile pe care le oferă. și poate în final să știți pe care o alegeți. 3 . ele au câteva caracteristici ce le diferențiază. De asemenea și Celebrity Cruises este o companie cu un standard ridicat al calității iar navele sale sunt de un lux deosebit. La bordul unui vas de croazieră nu vezi doar marea sau oceanul ci importante sunt și acostările în porturi din diferite țări. Mi se pare un segment de piață important și atrăgător. Voi aprofunda aceste caracteristici în lucrarea de față pentru a crea o idee despre ambele companii.

iar puntea era amenajată pentru clima caldă prin care urma să treacă nava. conducând astfel la creșterea masivă a numărului de turiști ce optează pentru astfel de vacanțe. astfel încât porturile de escală sunt. Succesul primului voiaj efectuat de Victoria Luise în 1901 a fost extrem de mediatizat. Toate cele 120 de cabine ale vasului erau de lux. astfel că multe companii au dat faliment. dezamăgit de faptul că era mai lung decât iahtul regal Hohenzollern. numărul de pasageri pe vasele de croazieră a crescut datortă faptului că restricțiile anti-alcool ce erau impuse pe teritoriul S.U.1. În peroada 1920-1933 în timpul perioadei de Prohibiție și a Marii Crize Economice din S. cu croaziere către Insulele Caraibe. Odată cu cel de-al doilea război mondial și apariția zborurilor transatlantice. de o sală de sport și chiar de o cameră obscură dedicată fotografilor amatori. Cele care au rezistat. Nava a fost special construită cu scopul a oferi călătorii de agrement în orice perioadă a anului. nu se aplicau și pe nave. Croazierele – Noțiuni introductive Nava de croazieră este o navă de pasageri pentru călătorii de agrement în care călătoria însăși și facilitățile oferite de navă sunt o parte integrantă a acesteia. Navele de croazieră operează cea mai mare parte rute pe care pasagerii revin la portul de plecare.A. În anii '80 și '90 industria navelor de croazieră s-a menținut la un nivel ridicat. transportul pe ocean a devenit o opțiune prea scumpă și prea lentă pentru cei ce doreau să traverseze Atlanticul. într-o regiune determinată de un continent. astfel că au apărut mai multe firme concurente cu nave dedicate în exclusivitate vacanțelor. Istoric Prima navă destinată în exclusivitate călătoriilor pentru pasageri a fost Prinzessin Victoria Luise. au făcut-o transformând navele de transport în nave de croazieră.. 2. Însuși împăratul Franz Joseph a fost invidios după ce a inspectat nava. Prinzessin Victoria Luise a fost proiectată să ofere cele mai bune condiții pasagerilor. „Royal Caribbean” este doar dintre companiile europene ce au intrat atunci pe piață. Sunt din ce în ce mai utilizate în detrimentul marilor pacheboturi. în Marea Mediterană și Orient. evitând structurile necesare pacheboturilor ce traversau nordul Atlanticului. construită de către Albert Ballin manager al companiei „Hamburg-America Line” (HAPAG) și lansată la apă pe 29 iunie 1900.A. când nu existau curse de pasageri pentru traversarea Atlanticului din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.U. de obicei. iar la bord pasagerii se puteau bucura de o bibliotecă.2. 4 . ușor accesibile din porturile de pe coasta de est a Americii.

cazare și program de agrement la bordul navelor Croaziere: produse turistice forfetare care oferă circuite maritime și fluviale ale căror puncte de plecare coincide cu punctul de sosire. de la turism de lux la turism de masă. Companiile oferă patru tipuri de produse turistice: Traversări maritime cu prețuri preferențiale (acestea sunt oferite pentru traversarea Canalului Mânecii în timpul sfârșitului de săptămână) Voiajuri forfetare conținând transportul dus – întors și un sejur care cuprinde cazare la un hotel și masă la fiecare escală Cvasi – croaziere. iar acestea sunt încredințate unei agenții generale numită General Sales Agency (GSA). destinat unui public larg. acest tip de turism și-a modificat imaginea. Cu toate acestea. majoritatea companiilor apelează la serviciile agențiilor de turism. Un caz special este cel al companiei Sealink care are o rețea dublă de distribuție. Un GSA poate reprezenta multe companii maritime. Cruise Line International Association sau pe scurt CLIA este cea mai mare asociație care cuprinde membrii industriei croazierelor. În prezent. în porturile unde traficul liniilor regulate este important. vapoarele fiind în același timp mijloace de transport și structuri de cazare și restaurație. În urmă cu 30 de ani a fost creată o asociație care să se ocupe cu promovarea și creșterea acestei industrii. există și birouri proprii de vânzare. O altă tendință este aceea de scurtare a duratei croazierelor și de combinare a aranjamentelor turistice aeriene cu cele de apă. În domeniul călătoriilor maritime se întâlnesc importante societăți transnaționale. prin agenții de turism și SNCF. companiile maritime evită mari cheltuieli ocazionate de deschiderea unui birou în străinătate. care oferă transport.2. GSA este retribuită în funcție de vânzările pe care le realizează. În anul 2006 CLIA a 5 .2. Agențiile de turism distribuitoare centralizează rezervările. Aceasta înregistrează rezervările venite de la agențiile de turism și le eliberează un titlu de transport. Ea are înregistrate 25 de linii de croazieră care deservesc America de Nord și a fost creată în 1975 ca răspuns la necesitatea existenței unei asociații ce urma sa promoveze avantajele croazierelor. Croazierele și turismul Alegerea navelor ca mijloc de transport turistic a repezentat după cum am menționat mai sus o manifestare a consumului turistic de lux. În acest mod. În ceea ce privește rețeaua de distribuție a pachetelor turistice de tip croazieră.

MSC Cruises. statul Florida. Destinațiile croazierelor acoperă toate gusturile. precum și alte servicii cum sunt asigurările de călătorie. cazare pentru noaptea de dinaintea plecării și după sosire (în funcție de orele de plecare. în 2008 aceasta a început să crească față de anii anteriori. în anul 2010.A. entitate creată în anul 1990. Pachetele de servicii turistice de tip croazieră cuprind.fuzionat cu ICCL (International Council Cruise Line). 6 . de la bebeluși la tineri. American Cruise Lines. Printre liniile de croazieră membre CLIA se numără: AMA Waterways. considerată ca fiind sora mai mică a CLIA. 27 miliarde dolari și peste 18 milioane de pasageri transportați în întreaga lume. la adulți cu un nivel financiar peste medie și până la seniori. STORNO sau excursii opționale. Clientela croazierelor este foarte diversă. Rolul CLIA este de a promova toate măsurile care încurajează siguranța în industria croazierelor. Carnival Cruise Lines (cu cele mai multe linii de croazieră). Durata croazierelor se poate extinde de la câteva ore până la 130 de zile. Acestea sunt înlocuite de nave noi în zonele cu creștere ridicată. cazarea și masa la bordul vaselor. ICCL a fost creat cu scopul de a participa la reglementările și politicile de dezvoltare în industria croazierelor. de cele mai multe ori. cum ar fi regiunea AsiaPacific.000 de agenții de turism afiliate și are sediul în Fort Lauderdale. transportul cu vasul de croazieră. Windstar Cruises și multe altele. Peste 13 milioane de persoane au achiziționat croaziere în 2008. Disney Cruise Line. până la cele mai exotice. Celebrity Cruises. CLIA numără peste 16. contribuind semnificativ la economia Statelor Unite. de a contribui la educarea și instruirea membrilor săi. Creșterea rapidă a industriei a dus la construirea a mai mult de 9 nave de croazieră pe an pentru clienți din America de Nord sau Europa. În prezent. pe Mediterană. oportunitate și accesul la a exprima vacanța pe vasele de croazieră. respectiv sosoire). În ceea ce privește datele statistice cu privire la industria croazierelor. sau în Alaska.U. din zona Caraibelor. sunt în general deservite de nave de croazieră mai vechi. Croazierele au devenit o parte importantă a industriei turismului. cu posibile segmentări. În prezent cele mai mari nave de croazieră sunt MS Oasis of the Seas și MS Allure of the Seas aparținând companiei Royal Caribbean International. contabilizind numai în S. La aceste servicii de bază se adaugă cele de transport până la și de la portul de plecare. dar și de a promova și explicita valoarea. care nebeficiază adesea de discount-uri. Royal Caribbean International. Piețele mai mici. de la cele clasice.

Printre avantajele croazierelor se numără amenajările și echipamentele fixe care sunt relativ costisitoare. țara gazdă nu trebuie să facă investiții costisitoare. și prețurile sunt relativ scăzute în raport cu diversitatea și atractivitatea serviciilor. contribuind astfel la dezvoltarea spectaculoasă din ultimii ani a industriei croazierelor. Se remarcă avantajele ca fiind mai numeroase.Ca orice tip de turism. și croazierele au câte un set de avantaje și dezavantaje. 7 . Cât despre dezavantaje putem enumera modificarea frecventă a itinerariului. contactul redus al turiștilor cu populația și cultura țărilor unde se fac escale și cheltuielile turiștilor pe uscat sunt mici. cu deschidere către un public din ce în ce mai larg. se creează noi locuri de muncă în transportul pe uscat.

și câteva în construcție. și prin construcția mega-vasului Sovereign of the Seas. prânz sau mic – dejun. 8 . De asemenea. compania a fuzionat cu Admiral Cruises în anul 1989. statul Florida. Royal Caribbean International vs Norwegian Cruise Line Royal Caribbean International este o companie norvegiană – americană de croaziere. Scurt istoric Royal Caribbean Royal Caribbean International a fost inființată sub numele de Royal Caribbean Cruise Line în anul 1968 de către Anders Wilhelmsen & Company. În 1978 a început procesul de lărgire a vaselor companiei. din nordul coastei Hispaniola. cu sediul în Miami. Royal Caribbean și-a dat seama că are nevoie de vase mai mari pentru a ține pasul cu cererea în creștere. Vasul Song of Norway a fost tăiat în două și a fost adăugată o nouă secțiune în mijloc. Florida. ceea ce a dus la mărirea flotei. toate fiind companii de transport maritim. Aceasta are în componența sa 42 de nave în funcțiune. Royal Caribbean a devenit în scurt timp cea mai mare companie de croaziere ce organiza călătorii în Caraibe. Compania este cunoscută pentru conceptul de Freestyle Cruising. 3. devenind din ce în ce mai bogate. Acest lucru a dus la mărirea numărului de pasageri de la 700 la 1000. Norwegian Cruise Line deține aproximativ 8% din piața mondială de croaziere. Noua companie și-a pus primul vas pe apă doi ani mai târziu. vas numit Song of Norway. Song of Norway. Principala piață de croaziere era formată din segmentul persoanelor bogate din America care. I. După câțiva ani de la inființare.1. și nu necesită o ținută formală. împreună cu două alte vase. și Gotaas Larsen. Același proces i s-a implementat și vasului Nordic Prince în anul 1980. a plecat pe mare în anul 1970. A fost înființată în 1966 sub denumirea de Norwegian Caribbean Line. cererea creștea din ce în ce mai mult și noi destinații au ieșit la iveală. care înseamnă că nu sunt necesare rezervații pentru cină. Royal Caribbean a răspuns la cererea crescută prin crearea stațiunii private Labadee. Anii 1980 au fost o perioadă de mare expansiune pentru companie.1. Skaugen & Company. cu toate că ambele companii și-au păstrat identitatea. sub 5 branduri diferite. De asemenea deține 24% din piața croazierelor din întreaga lume.1. 3. Norwegian Cruise Line (NCL) este o companie ce organizează croaziere cu sediul central în Miami – Dade County.3.M. un vas de 700 de pasageri. Nordic Prince și Sun Viking.

Compania a fost pionierul multor lucruri din industria croazierelor. Brilliance of the Seas va fi plasată în Amsterdam și Copenhaga pentru călătorii în Nordul Europei. Alaska. Compania a început să pună la dispoziție călătorii regulate low – cost către Caraibe din portul Miami. Royal Caribbean a continuat să își extindă compania astfel că. Alte vase în Europa sunt Liberty of the Seas. Norwegian Cruise Line Norwegian Cruise Line a luat ființă în 1966 sub numele de Norwegian Caribbean Line. Bermude și Europa. 3. Serenade of the Seas își va face debutul european pornind din Barcelona cu croaziere pe Mediterană. În prezent majoritatea vaselor deținute de companie oferă servicii de agrement precum patioanre. Pentru 2012 s-au pregătit 12 vase ce vor naviga în Europa. Aceștia au procurat un vechi vas de 830 de tone numit Sunward. A fost fondată de către Knut Kloster și Ted Arison. în 2000. După fuzionarea cu Celebrity Cruises în 1996 Royal Caribbean Cruises și-a schimbat numele în Royal Caribbean International. Capul Nord și Marea Baltică.Începând cu anii 1990 compania și-a lărgit aria de destinații. Ted Arison a părăsit compania și a înființat Carnival Cruise Line. primul vas ce conținea facilități de cercetare la bord. Voyager of the Seas. În 1991. A oferit călătorii din Australia sub denumirea de Norwegian Capricorn Line. Jewel of the Seas va continua să navigheze pe Marea Baltică dar va face călătorii către Norvegia și Islanda. toate pe Marea Mediterană. În 2000.2. ceea ce îi diferențiază de competiție. primul vas pentru călătorii în jurul lumii. În ultimii zece ani. În 1993 compania s-a făcut publică prin simbolul RCL iar în 1995 s-au celebrat 25 de ani de la înființare prin lansarea vasului Legend of the Seas. Adventure of the Seas. când a fost transformată într-o coorporație independentă. Star Cruises 9 . au lansat Explorer of the Seas. Acesta va vizita fiordurile norvegiene. NCL a fondat Orient Lines. lucruri ce astăzi sunt standarde elementare. Norwegian Caribbean Line a achiziționat alte patru vase până în anul 1971. Independence of the Seas. organizând călătorii în toată lumea. precum și Vision of the Seas care va naviga spre Nordul Europei și pe Mediterană. pereți pentru cățărat. Numele companiei a fost schimbat din nou în 1996 în Norwegian Cruise Line Ltd. Knut Kloster a schimbat numele companiei în Norwegian Cruise Line în anul 1987. Acest vas era cel mai mare vas de croazieră din lume la vremea respectivă. Norwegian Cruise Line a început să ofere croaziere către Hawaii.1. Grandeur of the Seas și Splendour of the Seas. Din cauza unor divergențe. Compania a obținut vasul de transport persoane de la guvernul francez numit SS France în 1979 și l-a redenumit SS Norway.

cabine cu fereastră. baie proprie. de la Canada și New England până în Canalul Panama. dar aria destinațiilor este foarte extinsă. Ele diferă din mai multe puncte de vedere. Norwegian Sun și Norwegian Star. Fiecare are speficitatea sa însă bazele sunt aceleași. Colin Veitch. noi vase și nenumărate îmbunătățiri la bordul vaselor. și restul vaselor din flotă au fost programate să primească un up – grade după noul concept. Apartamentele delux oferă mai mult spațiu. Vasul Pride of Aloha a plecat spre navigare în Iulie 2004 și a fost însoțit de Pride of America în 2005 și Pride of Hawaii în 2006. Fiecare cameră are televizor.2. compania a lansat trei vase noi după conceptul Freestyle. Bahamas. singurul vas ce oferă călătorii către Hawaii este Pride of America. Însă acesta sunt printre cele mai populare. Astfel. În anul 2004. care a fost lansat în Mai 2000. se poate alege de la Hawaii la Alaska. telefon. cabine interioare. Compania Apollo Management LP a cumpărat 50% din acțiunile companiei în 2008. Infrastructura de cazare În cazul companiei Royal Caribbean International cabinele diferă în funcție de fiecare vas. compania a înființat NCL America cu vase sub pavilion și echipaj american. A început în anul 2000 ca un program de dezvoltare ce constă în adăugarea de noi itinerarii. însă serviciile de bază râmân aceleași la ambele companii. cabină de duș și uscător de păr. Bermude și Australia. Vasul Norwegian Dawn a fost lansat în Decembrie 2002. Așadar în ceea ce privește destinațiile. confort și balcoane private. 3. Prima croazieră în format Freestyle Cruising a fost Norwegian Sky. În 2001. Destinații În cazul ambelor companii. în Europa.din Malaysia a cumpărat compania ceea ce a dus companiei titlul de a treia cea mai mare companie de croaziere cu 18 vase în flota sa. 3. Conceptul de Freestyle Cruising a fost idea președintelui companiei. Norwegian Cruise Line a adăugat noi vase la flota sa.3. În același an. de la Marea Baltică la călătorii Transatlantice. Clienții ce aleg această categorie de cazare au o serie de beneficii pe parcursul călătoriilor precum prioritate la 10 . Royal Caribbean oferă patru categorii principale de cabine: apartamente delux. Cele două companii sunt foarte importante în industria croazierelor deși lucrează după un concept diferit. destinațiile pe care le pun la dispoziție clienților sunt nenumărate și foarte diferite. companiile nu prezintă mari discrepanțe. cabine cu balcon. După scăderea profitului în anul 2007. dispersate în întreaga lume.

superior ocean view stateroom. large oceanview stateroom. grand suite. central park view stateroom. În cazul companiei Norwegian Cruise Line. family interior stateroom. interior stateroom. Categoriile din care se poate alege sunt: deluxe oceanview stateroom. accessible boardwalk view stateroom. structurile de cazare sunt împărțte în nouă categorii principale. royal family suite. presidential family suite. royal loft suite. junior suite. family oceanview stateroom. meniuri foarte diversificate la mic – dejun. superior oceanview stateroom. fără categorii secundare ca în cazul celor de la Royal Caribbean. superior oceanview suite. cabine interioare. aqua theatre suites (în număr de 3). accessible superior interior stateroom. boardwalk view stateroom. apartamente pentru familie și studiouri. însă nu duc lipsă de acesoriile de bază. accessible promenade stateroom. cabinele interioare nu au nici balcon nici fereastră. Aici fereastra ține loc de balcon. owners suite. Apartamentele pot găzdui până la opt persoane în funcție de categoria de apartament aleasă. ocean view stateroom. accessible interior stateroom. accessible superior oceanview stateroom. cabine spa & suites. family oceanview stateroom. accessible large oceanview stateroom. boradwalk view stateroom. La fel ca și apartamentele și acestea sunt de mai multe categorii: accessible family oceanview stateroom. Astfel se poate alege cabine tip vilă numite garden villas & family villas. cabine mini suites. accessible central park view stateroom. sky loft suite. crown loft suite. royal suite. cabine cu fereastră cu vedere la mare. superior oceanview stateroom with large balcony. Acestea sunt cele mai accesibile ca preț și există o varietate largă de categorii precum: superior interior stateroom. promenade family stateroom. accesible crown loft suite. Apartamentele sunt de 17 tipuri: family suites. large oceanview stateroom. promenade stateroom. prânz și cină puse la dispoziție atât prentru room – service cât și pentru restaurant. large interior stateroom. central park view stateroom. cabine cu balcon. prioritate la debarcare. accesible junior suite. accessible large interior stateroom. cabine de tip suites & penthouses. 11 . Cabinele cu fereastră sunat mai puțin luxoase decât cabinele cu balcon. locuri speciale la evenimentele de entertainment. accessible ocenview stateroom. accessible deluxe oceanview stateroom. În final. two bedroom suite. deluxe ocean view stateroom.îmbarcare. Cabinele cu balcon sunt camere ce au deschidere la balconul propriu.

Restaurație În ceea ce privește restaurația la bordul vaselor. ceea ce nu se găsește la vasele companiei Royal Caribbean. Acestea au fereastră și au două paturi ce se pot tranforma într-un singur pat queen size.Cabinele de tip garden villas & family villas sunt adevărate structuri de lux cu o curte privată și piscină. Cabinele Spa au acces ușor la Spa-ul Mandara și de asemenea serviciile complementare sunt incluse în preț. Pentru restaurantele cu un anumit specific sunt necesare rezervări înainte și se plătește masa. Sunt foarte chic și au acces la un living privat doar pentru clienții ce stau în acet tip de cabine. însă se observă faptul că Royal Caribbean oferă un număr mai mare de tipuri la fiecare categorie din care se poate alege. La bordul vaselor Royal Caribbean există o sală principală de mese. În schimb Norwegian Cruise Line au acel tip de cabină numită studio. Acestea poat fi apartamente cu balcon. Aceste structuri au majordom personal și acces la centre de infrumusețare și sport cu prioritate. Deși nu toate navele au unele restaurante. 3. pe mai multe nivele și room – service în cazul în care nu se dorește a se lua masă în restaurant. Aproximativ la fel sunt și apartamentele penthouse. Pentru familiile numeroase Norwegian Cruise Line are un număr de apartamente și cabine spațioase în funcție de numărul de persoane. se găsește la bordul fiecăreia restaurantul la care se poate lua mic – dejunul. copiii până la 3 ani inclusiv nu plătesc. Pe lângă această sală se 12 . La polul opus sunt cabinele oceanview.4. Royal Caribbean nu menționează acest lucru pentru copii. cu excepția piscinei și gradinii. prânzul și cina inclus în prețul plătit pentru călătorie și nimic în plus. ambele companii se întrec în meniurile diversificate și tipurile de restaurante din care se poate alege. Mini apartamentele sunt de dimensiuni mai mici însă cu aceași structură și aceleași servicii de lux. Un geam amplasat pe tot peretele ce dă într-un balcon mare cu priveliște nemaipomenită. Cabinele cu balcon sunt asemănătoare cu cele de la Royal Caribbean. Nu există discrepanțe mari între tipurile de cabine amplasate la bordul vaselor puse la dispoziție de Royal Caribbean și Norwegian Cruise Line. Structurile de cazare de tip studio sunt speciale pentru călătorii singuri și sunt amplasate exclusiv la bordul vaselor Norwegian Epic și Breakaway. cu fereastră sau chiar vile. Acestea nu au fereastră sau balcon. Cabinele interioare sunt destinate celor ce țin să-și petreacă timpul mai mult pe doc-ul vasului mai degrabă decât în cabină. iar cei până la 12 beneficiază de 50% discount. La Norwegian Cruise Line.

când se achiziționează pachetul de servicii sau se poate procura la bord. corp. Norwegian Cruises Line oferă două săli unde se poate servi masa fără a plăti nimic în plus. Park Cafe. De la tratamente la masaj. Boardwalk Dog House. tiroliana. să se relaxeze. Giovanni-s Table. etc. la bordul navelor companiei Royal Caribbean clienții pot alege să fie activi. golful. Acestea pot fi atât alcoolice cât și nonalcoolice. diferite sporturi sau scuba diving. Solarium Bistro. De asemnea la bordul navelor sunt cursuri de limbi străine. Pentru împătimiții shopping-ului sunt magazine duty – free sau chiar magazine cu brand-uri cunoscute precum Coach sau Guess. după îmbarcare. Aceste activități sunt extra și majoritatea se plătesc. Ce deosebește NCL de RCI este faptul că NCL nu impune un anumit standard de vestimentație la bordul vaselor de tip freestyle cruising. Restaurantele cu plată au de cele mai multe ori și un spectacol inclus și au un anumit specific: Samba Grill Brazilian Steakhouse. patinajul. La fel ca Royal Caribbean. Companiile se întrec în activitățile de agrement amplasate la bordul navelor pe care le dețin. 3. de confecționat bijuterii sau activități de degustare de vin. Procesul este același pentru ambele companii. Acestea din urmă au o paletă mare de servicii pentru față. Room – service este de asemenea la dispoziția clienților 24 din 24. Băuturile sunt cu plată la ambele companii sub forma unui pachet. Agrement Fiind la bordul unui vas. Se pot procura în avans.5. să învețe lucruri noi sau să facă cumpărături. În schimb se cere dacă se ia cina la restaurantele cu plată. păr. de la bucătăria italiană la cea asiatică. biblioteci. jacuzzi. Printre activitățile puse la dispoziția clienților se numără surfingul. spa-uri. Jade Sushi. Privind vestimentația Royal Caribbean cere o ținută mai formală ăentru restaurantele standard și formală pentru cele cu plată. sunt necesare activitățile de agrement. etc. Sorento’s Pizza. Royal Caribbean organizează activități de entertainment inclusiv pe uscat în timpul acostărilor. Pentru cei care doresc să se relaxeze sunt piscine. Rita s Cantina. chiar și pizzerii: Cafe Promenade. etc. și există și un bufet în care bucătarii gătesc mâncare la cerințele clienților. 13 . Cu cât sunt mai diverse cu atât mai bine deoarece timpul petrecut pe uscat este limitat și nu îți dă libertatea de a practica multe activități de entertainment. Astfel că.mai găsesc o serie de restaurante și cafenele. pentru adulți. fitness-ul. Izumi. de dans. cât și pentru tineri. și NCL pune la dispoziția clienților o paletă de restaurante specifice de la steakhouse la bucătărie franceză.

nunți sau zile de naștere. Servicii de spălătorie și curățătorie sunt puse la dispoziție în caz de nevoie.Norwegian Cruise Line pune la dispoziția clienților săi activități atât la bord cât și pe uscat. Varietatea mare de activități pe care ambele companii o pun la dispoziție lasă clientului posibilitatea să aleagă câte o activitate diferită zilnic. spectacolele zilnice. închiriezi de ținute formale sau chiar birouri de consultanță. bowling-ul sau clasica piscină. Celelalte servicii complementare sunt aceleași ca și la Royal Caribbean. De asemenea. cu deosebirea că cele de pe uscat sunt contra cost. de la tiroliană la rafting. contra cost. cățăratul pe panou. 3. Norwegian Cruise Line oferă programe pentru copii Nicklodeon. Dintre activitățile ce se pot practica la bord amintim cazinoul. ce se găsesc doar la bordul vaselor NCL. Majoritatea acestora sunt concentrate pe țărm și se poate alege de la golf la scuba diving.6. Servicii complementare La cererea clienților Royal Caribbean organizează petreceri aniversare. fie de pe computerele personale fie de la internet cafe-ul vasului. centrele de spa. 14 . clienții au acces la internet. nelăsând-ui însă timp să se plictisească.

care se menține pe poziție cu toate că profitul este mai scăzut decât în anii trecuți. pentru că se vizitează mai mult de 150 de porturi. conceptul de Freestyle Cruising fiind unic în croaziere. dornice să fie mereu în mișcare. În fruntea clasamentului se află însă Carnival Cruises. Să nu uitâm faptul că NCL este promotorul multor inovații devenite cerințe principale în industria croazierelor. Royal Caribbean este o companie de croaziere dedicată familiștilor. cea din urmă are o cifră de afaceri mai mare decât NCL. să descopere ceva nou și să aibă ceva de făcut. deoarece NCL are cea mai nouă flotă dintre linii de croaziere nord – americane. cu toate că NCL este înființat înaintea companiei Royal Caribbean International.4. persoanelor iubitoare de lifestyle contemporan. unicitate. persoanelor active. Cele două companii sunt pe cât de asemănătoare pe atât de diferite. 15 . Dar. și inovație. Concluzie Cei care aleg Norwegian Cruise Line pentru a-și petrece vacanța o fac din 3 motive: diversitate. Ambele au serviciile de bază standard dar au și servicii unice.

royalcaribbean.com 16 . Bolog Cristina. www. Activitatea agențiilor de turism – Note de curs.Bibliografie 1. www. 2011 2.ncl.eu 3.