You are on page 1of 7

Verteller:midden in de nacht wanneer de Romeinen de Germanen gaan aanvallen… Caesar: mannen, maak je gereed om bij de Germanen binnen

te vallen! Soldaten: ja Caesar!!! Caesar : Marius, jij valt langs achteren aan! Marius: ja Caesar! Caesar: mannen, VAL AAN!!!!! Verteller: wat later. Soldaten: de overwinning is voor ons! Soldaten: hoera, hoera, hoera!! Caesar: pak al het goud en voedsel mee en alle mooie dingen! Verteller: later in Rome. Caesar: haha, wat zijn we toch rijk hé. Admiraal: ja, al dat goud hier. Admiraal: en wat is dit hier: een kaart ? Caesar: laat me eens kijken. Caesar: ik denk niet dat dat zomaar een kaart is! Admiraal: er staan hier allemaal kleine stipjes! En hier staat er een schat! Caesar: maak de vloot klaar, we gaan op schattenjacht! Verteller: het dorpje dat wij al zo goed kennen, wordt verstoord door de Romeinen die op schattenjacht zijn. Obelix: niets is lekkerder dan een everzwijn als ontbijt, hé Asterix. Asterix: dit is nu wel overdreven, everzwijn als ontbijt!!! poortwachter: alarm!!! de Romeinen zijn daar!!

verstop je! Ik ga even op de kaart kijken. ze hebben ons gezien! Vlug mannen. waar zijn ze nu ? Asterix: gevlucht zoals elke keer! Kom. haal Caesar!! Abraracourcix: mannen. terug naar het kamp Petitbonen! Verteller: in het kamp Petitbonen. . de tocht begint in het dorp van de Galliërs!! Verteller: de volgende dag. maar mag ik de kaart eens zien ? Admiraal: natuurlijk Caesar! Ceasar: oei-oei. VAL AAN!!! Obelix: huh. terug naar het dorp!! Admiraal denkt: als ik nu 10 soldaten als lokaas gebruik en als de Galliërs buiten komen. oei-oei we moeten door hun dorp! We gaan ze in de nacht aanvallen! Boodschapper. sluip ik dan naar binnen terwijl die andere soldaten naar het kamp Petitbonen lopen. terwijl die andere soldaten naar het kamp Petitbonen lopen! Caesar: het plan valt best mee. sluip ik naar binnen. geniaal! Admiraal: kom mannen.Panoramix: iedereen behalve Obelix mag toverdrank komen drinken!! Admiraal: oei-oei. Poortwachter: open de poort!!! Caesar is daar!!! Caesar: waarom moest ik zo dringend komen ? Admiraal: volgens de kaart moeten we door het dorp van de Galliërs! Caesar: WAT !! Admiraal: ik heb al een plan bedacht! Als ik nu 10 soldaten als lokaas gebruik en als de Galliërs buiten komen.

VAL AAN!!! Obelix: wie wil ons hier aanvallen!!!! PAFF BOING PAFF ziezo die zien we nooit meer terug!! Asterix: waarom zag ik daarnet vliegende Romeinen. mannen. hier ligt een kaart met een schatkist erop!! Panoromix: het is een schatkaart!! Abraracourcix: we zijn rijk!! hoera.Admiraal: 10 soldaten staan hier op de weg en de andere soldaten gaan met mij gecamoufleerd mee! wachter: Romeinen! Romeinen! ze zijn daar!! Panoramix: iedereen in de rij voor toverdrank! behalve Obelix die is er in gevallen toen hij klein was. Obelix ? Obelix: er waren Romeinen die door ons dorp wilden gaan en ons wilden aanvallen!! Asterix: maar waarom eigenlijk ? kijk. VAL AAN!!!!!! soldaten die op de weg staan: het wordt tijd dat we hier snel weg gaan naar het kamp Petitbonen!! Admiraal: kom mannen. hoera!!!! Asterix ? Asterix: ja . Obelix: ik mag nooit toverdrank drinken NOOIT NOOIT EN NOG EENS NOOIT!!!! omdat ik er als klein kind ben ingevallen!! Ik blijf hier in het dorp!!! Asterix: oké Abraracourcix: mannen. naar binnen.

Abraracourcix: jij en Obelix gaan de schat zoeken!! oké ? Asterix en Obelix: ja Abraracourcix!! Panoramix: neem dit veldflesje toverdrank mee. Asterix: Obelix mag ik even de kaart ? Obelix: natuurlijk Asterix. je weet nooit! verteller: Asterix en Obelix gaan met de vissersboot op schattenjacht. mastpiraat: visse’sbootje achte’ ons!!! kapitein: zolang het geen Galliërs zijn is het goed! mastpiraat: oké MAA’ HET ZIJN GALLIË’S!!!!! Asterix: Obelix ? Obelix: ja Asterix: gaan we ons eens opwarmen ? Obelix: joepi!!! Asterix: VAL AAN!!! kapitein: jij krijgt deze boot en wij de vissersboot in plaats van een pak slaag ? Asterix: Obelix STOP!! oké! verteller: wat later. hier! Asterix: dank je Obelix! eens kijken waar we naartoe moeten! we moeten over de zee en verder staat er niets waar we naartoe moeten. Asterix:hé wat is dit hier ? ik heb het ontbrekende stuk kaart gevonden!! . er ontbreekt een stuk kaart!! verteller: wat verderop.

maar ik heb zo’n honger! Asterix: in Rome gaan we wel iets te eten vinden. want daar ligt de schat!! Asterix: de schattenjacht verloopt goed. maar ik heb wel honger!! verteller: in het paleis van Caesar… Caesar: Admiraal. goed ? Obelix: oké. zeg tegen de soldaten dat als ze een dunne Galliër en een dikke Galliër zien dat ze ze moeten pakken en in de kerker gooien! boodschapper: ja Caesar! verteller: ondertussen zijn Asterix en Obelix al aangekomen in Rome.en er staat op de kaart dat we naar Rome moeten. verteller: de volgende dag. vind je niet Obelix ? Obelix: ja. kun jij dan helemaal NIETS!!! gewoon binnenglippen en door hun dorp lopen!!! WIE HEEFT NU DIE KAART!!! Admiraal: de Galliërs Caesar! Caesar: welke Galliër heeft die kaart ? Admiraal: een heel dikke Galliër. maar super sterk! Caesar: zeg toch niet dat Asterix en Obelix die kaart hebben gevonden en op zoek zijn gegaan naar de schat!! Admiraal: ik denk dat ze wel op zoek zijn gegaan naar de schat! Caesar: boodschapper. Asterix: volgens de kaart moeten we helemaal door Rome naar de bergen en daar ligt de schat! Obelix: en nu gaan we eten!!! asterix denkt: maar hoe zouden we door Rome gaan ? aha we gaan als soldaat verkleed door Rome. .

we worden omsingeld!!! kom we zijn hier als de bliksem weg!! verteller: wat later. nog een patrouille! Asterix: en daar nog één en daar ook nog één. Asterix: eindelijk de berg bereikt!! Obelix: is dat de grot die we zoeken met de schatkist ? Asterix: ja we hebben hem gevonden!! HIEP HIEP HOERA!!!!! .Asterix: Obelix. pak hem! verteller: terwijl Asterix en Obelix van kleren verwisselen marcheren de soldaten door Rome op zoek naar Asterix en Obelix. als je een dunne en een dikke soldaat ziet zeg het mij! Obelix: oké! verteller: wat later Asterix: daar!!! kom. Obelix: o. Obelix. Asterix: ziezo klaar! Obelix: dat ding zit hier zo strak! Asterix: troepen!! vlug. doe alsof we soldaten zijn! commandant: hebben jullie soms een dunne en een dikke Galliër gezien ? Obelix: IK BEN NIET DIK!!!! PAFF BOING PAFF POEF commandant: HELP!!!! PAFF Asterix: kom we zijn weg!!! verteller: wat later.

verteller: in het Gallische dorpje… Asterix: Panoramix we hebben de schat!!!! stamhoofd: toon die schat!! wauw wat mooi!!! END .