You are on page 1of 3

Nieuwe handwerkboeken in de Bib

Trine Bakke Mix & Match Een inspirerend boek voor liefhebbers van patchwork. Trine Bakke moedigt je aan om niet alleen met nieuwe stoffen, maar ook met restjes aan de slag te gaan. De moeilijkheidsgraad varieert van eenvoudig tot patronen die geschikt zijn voor de gevorderde quiltster. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd in stappen. De patronen zijn op ware grootte te vinden in het boek.

Beken kleur Grete Gulliksen Moe Aantrekkelijk vormgegeven quiltboek met ideen en werkbeschrijvingen van een 35-tal werkstukken waarbij patchwork de basis vormt. Dit varieert van tasjes, speldenkussens, lappendekens in diverse formaten, etuis en meer. De meeste werkstukken zijn kleurig en bevatten een duidelijke werkbeschrijving waarbij verschillende technieken van het quilten aan de orde komen. Leuke kijk- en doeboek voor beginnende en iets gevorderde quilters/handwerksters, maar geen basisboek om alle technieken te leren.

Elines huis Eline Pellinkhof Een warm thuis creer je zelf met Elines Huis. Waarom zou je op zoek gaan naar bijzondere en eigentijdse homedecoraties als je ze ook simpel en voordelig zelf kunt maken, helemaal naar je eigen smaak? Dit boek staat er vol mee. Alle ideen zijn eenvoudig na te maken met behulp van de duidelijke patronen en werkbeschrijvingen. Een echt kijk-, inspiratie- en doeboek, voor iedereen die van hip en vintage houdt, van roosjes en van borduren, van stof en van papier.

Elines winterhuis Eline Pellinkhof Opnieuw veel ideen voor kleine decoraties om het huis meer sfeer te geven. Omdat het de winteruitgave is, ontbreken dus ook de kerstversieringen niet. Voor ieder zit er wel iets bij, want de gebruikte technieken variren van haken en breien tot papier, metaalfolie, stoffen en vilt. Alle werkstukken zijn vrij eenvoudig te maken.

Bloemen breien Susie Johns Dit boek biedt een leuke collectie van 20 verschillende gebreide bloemen. Susie Johns laat zien hoe je zelf rozen, lelies, klaprozen, margrieten, narcissen en nog veel meer bloemen kunt breien met duidelijke stap voor stap beschrijvingen.

Handboek handwerktechnieken Handwerkboek in groot formaat waarin verschillende handwerktechnieken worden besproken: breien, haken, borduren, tapisserie, patchwork en quilten. In ieder hoofdstuk wordt begonnen met het uitleggen van de basistechnieken, waarna een heleboel steken en verfijningen worden getoond en besproken. Bij het hoofdstuk over patchwork gaat het om de verschillende blokken, applicatie en quiltwijzen.

Liefdevol Liefdevol biedt ideen en tips voor huiselijke decoraties. Zowel moderne als traditionele technieken worden beschreven. Er wordt gewerkt met technieken als appliqueren, vilten, borduren en naaitechnieken. Alle projecten zijn voorzien van een duidelijke werkbeschrijving en patronen. De eerste helft van het boek toont de gefotografeerde werkstukken zeer stijl- en sfeervol. In de tweede helft staan de werkbeschrijvingen, borduur- en naaipatronen. Voor iedereen die van sfeer houdt! Hoooked zpagetti is gemaakt van restmateriaal uit de mode- en textielindustrie en is erg geschikt om mee te haken of breien. Het ziet eruit als draad maar het is dikker en breder. Na de uitleg volgt een aantal werkstukken in verschillende technieken: opbergmand, kleden, varkentje, sprei, vaas, placemat en verschillende tassen.

Dit boek bevat ideen om zpagetti te knopen, een materiaal dat wordt vervaardigd uit textielresten uit de mode-industrie. Voorin wordt de weitasknoop uitgelegd. Vervolgens worden verschillende patronen gegeven voor het maken van een gordijn, kinderhangmat, spinnenweb, poef, tafelloper, twee tasjes, toilettassen en een aantal decoratiemogelijkheden. De patronen zijn gemakkelijk te volgen doordat er stapsgewijs gewerkt wordt en gebruik gemaakt wordt van verschillende kleuren in de werktekeningen. Met 35 verschillende handwerkprojecten wordt in dit naaiboek voor kinderen de techniek van naaien en borduren uit de doeken gedaan. Elk project begint met een voorbeeld dat stap voor stap wordt uitgewerkt. Kleurenfoto's illustreren de werkwijze. Voor kinderen die echt iets na willen maken, staan in het boek patronen om over te trekken.

Dit boek begint met een uitleg over naaimachines, naaigerei en voorbereidingen die je treft (juiste werkplek, knippen van stof) voordat je begint met naaien. Vervolgens worden de basistechnieken besproken, komen allerlei soorten stof aan bod gevolgd door een deel over woningtextiel. Als slot bijna honderd pagina's over verstel- en reparatiewerk. Elk onderdeel wordt stapsgewijs uitgelegd en is voorzien van gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren. Het boek laat op een aantrekkelijke, populaire manier als een handboek voor beginners de technische kant zien van het naaiwerk, bevordert daarnaast vaardigheden en geeft zo een goede basis om te kunnen werken.

Granny squares haken Stephanie Ghr Haken en breien zijn weer helemaal in. In dit boek wordt begonnen met voorbeelden en patronen van ouderwetse gehaakte vierkantjes. Daarna worden voorbeelden en patronen gegeven van werkstukken die met deze vierkanten gemaakt kunnen worden: hoesje voor een mobiel, waxinelichtjeshouder, slofjes, mouwen, stola, muts, placemat, mandjes, plaids, tassen en meer. Het is een beetje 'back to the seventies'-stijl, maar haakliefhebbers zullen het leuk vinden deze patronen te maken. Op de laatste twee pagina's worden de steken uitgelegd.

Bloemen haken Christel Krukkert Alice, een jonge twintiger die bol staat van de energie, wil zoveel mogelijk uit het leven halen. Het gelukkigst is ze als ze kookt en Alice twijfelt dan ook geen moment als haar baas, de Italiaanse chef-kok Tonino, haar voorstelt een zomer lang naar Italie te gaan om de echte Italiaanse keuken te leren kennen. Samen met haar beste vriendin vertrekt Alice naar Villa Rosa, een oude, statige villa aan de Italiaanse kust. Daar ontmoet ze Babetta, een oude vrouw die jarenlang de tuin van Villa Rosa heeft onderhouden. De liefde voor het koken bindt de twee vrouwen direct en onder de Italiaanse zon delen ze lief en leed met elkaar. Maar er is nog iemand die indruk op Alice maakt, de onweerstaanbare Lucio, de broer van Tonino..

Babycadeautjes haken In dit boek vind je leuke en originele cadeautjes voor babys om zelf te haken. Als kraamcadeautje kun je een vrolijke mobile voor boven de wieg maken, of een lief schaapje met een muziekdoosje erin. Voor iets oudere babys maak je een stoere rammelaar, een kleurrijke helikopter of een ringenspel in de vorm van een slak. Deze en nog veel meer cadeautjes staan duidelijk beschreven, zodat iedere haakster er direct mee aan de slag kan.