NatioNale raNglijst 2012

Zij bepalen wat jij rijdt!
Samenstelling Roy Kleijwegt

De Nederlandse autosector is jaarlijks goed voor zo’n 70 miljard euro omzet. Gemiddeld worden er zo’n 500.000 nieuwe auto’s per jaar verkocht en er rijden in Nederland inmiddels 8 miljoen personenauto’s rond. Harde getallen. Maar welke gezichten zitten er achter die getallen? Wie bepaalt wat er in de Nederlandse autosector gebeurt?
at begon als discussie aan de borreltafel op een verdwaalde vrijdagmiddag, eindigt met deze Top 100. Wij besloten een lijst op te stellen van de meest invloedrijke mensen in de Nederlandse automotive sector: De AutoWeek 100. Nu is invloed een ruim begrip. Gaat het om macht? Om uitstraling? Om bekendheid? Sommige dingen laten zich niet in harde getallen vangen. Iemand die al dertig jaar meedraait in een tussenfunctie, telt misschien meer mee dan een gloednieuwe directeur van een groot bedrijf. Als je de verkoop­ lijst van afgelopen jaar erbij pakt en kijkt naar welke modellen op de lijst staan, wie is er dan bepalend geweest? Wat waren voor ons de criteria waaraan de Top 100­kandidaten moesten voldoen? Verkoop en leasing van nieuwe auto’s bijvoorbeeld. Maar ook verkoop van occasions, onderhoud van auto’s en natuurlijk de politiek. Want hoe hard sommige ondernemers ook hun best doen, één draai aan de knoppen in Den Haag en de complete Nederlandse autowereld ziet er heel anders uit.

W

we al onze ervaring en connecties aangewend om tot een duidelijke en representatieve rangschikking te komen van deze pikorde, die niettemin flink wat discussie zal veroorzaken. Maar dat is dan ook de bedoeling. Overigens hebben we na uitvoerig overleg besloten bepaalde sectoren niet in de lijst der lijsten mee te nemen. Natuurlijk, de wereld van autoschade­ herstelbedrijven, autoschadeverzekeraars, de handel voor aftermarketonderdelen, de onder­ delenimport en ­distributie, uitlaatfabrikanten en bandenjongens zijn ontegenzeggelijk groot in hun vakgebied, maar de link met personenauto’s die daadwerkelijk op de weg verschijnen, vonden we te vergezocht. Daarmee willen we allerminst afbreuk doen aan de prestaties die ondernemers in die sectoren neerzetten, maar we moesten onze lijst ergens afbakenen. We tellen af van honderd naar één en beginnen dus onderaan met wat een jaarlijkse traditie gaat worden. Dit zijn de meest invloedrijke personen in de Nederlandse automotive branche!

100

Léan Verstoep
Werkte voorheen bij Renault Nederland als verkoopdirecteur, maar is sinds januari directeur van de Nederlandse Kia-importeur. Hij zal in zijn functie moeten groeien en in 2013 op een hogere plek in deze lijst moeten staan. Is dat niet het geval, dan doet hij iets niet goed. Maar laten we daar nog even niet van uitgaan.

99

Joost Govaart
Directeur van Nedcar, de enige autofabriek in Nederland. Maar voor hoe lang nog? Vooralsnog heeft geen ander merk zich aangediend nu Mitsubishi vertrekt.

98

Ton Vestering
Is directeur-grootaandeelhouder van de VWE Holding, na jaren algemeen directeur te zijn geweest. VWE is een dataprovider in Heerhugowaard. Heeft onder de leiding van Vestering als geen ander gebruikgemaakt van de vrijheid om met voertuigdata van de RDW aan de slag te gaan.
Auto Week 14 - 2012

Discussievoer
Onze redactie draait al de nodige jaren mee en staat dagelijks in contact met de mensen die de Nederlandse autobranche bepalen. Verder hebben

Volg ook alles over De AutoWeek 100 via onze Facebook­ en Twitterpagina!

29

RaNGLIJsT 2012

Kentekenchecks, kentekenaanvragen, verkoopdata, apk-data, verandering van eigendom, dat soort dingen. speelde ook meteen goed in op de bpm-teruggaaf bij export door daar een klantvriendelijk systeem voor te bedenken.

90

François Driessen
Directeur van de Driessen autogroep. Doet dertien merken, waaronder Maserati. als we puur naar het aantal verkochte auto’s of de grootte van de vestigingen kijken, hoort hij wellicht niet in deze lijst thuis, maar zijn naam duikt altijd en overal op. En eigenlijk alleen in positieve zin. Was runner-up bij de afgelopen VDO automotive Manager van het Jaar-verkiezing van het vakblad automotive.

van oude alpines, enige Renault sport-dealer in Nederland én enige Nissan GT-R-dealer in Nederland.

81

Henk van den Helder
General manager van Hertz Benelux. Kreeg in 2007 ‘Be’ en ‘Lux’ erbij, maar was al sinds 2002 de baas van Hertz Nederland, waar hij sinds 1988 werkzaam is. schoolvoorbeeld van iemand die doorgroeit vanaf een regionale vestiging om de grote baas te worden. staat bekend om zijn vrolijkheid en gevoel voor humor.

97

Charlie aptroot
Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerder Verkeer en Vervoer namens die partij. Weet altijd de media te bereiken. Dat komt de autolobby niet verkeerd uit, omdat aptroot zich graag laat bijpraten door de autosector. Daardoor de stem van de autobranche in het parlement.

85

Marc Oudshoorn
Ex-directeur van lease-inkoopbond autolease alliance. Nu directeur van zijn eigen werving- en selectiebureau, waarvoor hij op zoek gaat naar de juiste man voor belangrijke functies. Kent iedereen die ertoe doet in de Nederlandse autobranche – handige eigenschap voor zijn huidige baan.

93

89

80

Eric Berkhof
Directeur-eigenaar van de Mossel Groep, onder meer Volkswagen- & audi-dealer met vestigingen in Midden- en Oost-Brabant. Nam het bedrijf zo’n 25 jaar geleden over van zijn vorige eigenaar en naamgever. Doet veel in de lokale paardenen voetbalsport, onder meer als sponsor.

Erik Weijers
COO van Circuitpark Zandvoort en de persoon die de dagelijkse leiding van het beroemdste circuit van Nederland in handen heeft. Was hiervoor al Track & Event Manager van CPZ. Groeide nota bene op in de badplaats.

Erick Vermeij
Directeur van het IVa, het beroemde opleidingsinstituut voor de autobranche in Driebergen. als we kijken naar het verleden van de managers in deze lijst, kan het niet anders dan dat daar ook nu weer de automotivetoppers van de toekomst worden opgeleid. Hij volgde in 2009 Otto Verrips op. Daarvóór was Vermeij directeur onderwijs bij het IVa.

96

Henk de Wildt
staat vooral in de lijst vanwege zijn verleden. Wist als stidenda-voorzitter het monopolie van het RDC als dataprovider te doorbreken. Iets waar clubs als VWE (zie plek 98) en a2sP, wat onder stidenda valt, nog steeds de vruchten van plukken. Is thans belangenbehartiger van de autosloopsector.

84

92

Marc Bienemann
algemeen directeur Jaguar en Land Rover in de Benelux. Was het al voor Nederland, kreeg er eind 2010 twee landen bij. Werkte in 1992 voor de Rover Groep en heeft zich sindsdien binnen de organisatie opgewerkt. Overleefde het Kroymans-drama en ging mee naar de nieuwe importeur.

79

Bart van Thienen
Communications director (pr-man dus) bij Nissan Nederland en oude rot die de autosector goed kent. Zijn stem telt relatief zwaar binnen de RaI Vereniging en hij weet de weg in politiek Den Haag. Is tevens thuis bij de KNaF, waar hij onderdeel is van het bestuur.

88

Jan Ploeg
Was van 2007 tot 1 juli 2010 voorzitter van Bovag en had als ex-statenlid een enorm netwerk. Heeft zich binnen Bovag vooral ingezet voor hervorming van de vereniging.

Gerrit schipper
Directeur bij het RDC (RaI Datacentrum), de belangrijkste dataprovider van Nederland. Ooit doorgeefluik voor alle voertuigdata richting de sector, door de komst van stidenda (zie plek 96) is het RDC zijn monopolie inmiddels kwijt. schipper is sinds 1996 directeur.

95

Geert-Jan Tax
General manager van Kroymans. Het autobedrijf in Hilversum, welteverstaan – niet de inmiddels failliete holding. Zoon en opvolger van Geert Tax, die het bedrijf decennia runde. Heeft met zijn 34 jaar snel een goede reputatie opgebouwd. Zijn bedrijf is importeur van Fisker en dealer van onder meer Ferrari en aston Martin.

83

Oscar Hollink
al ruim tien jaar voorzitter van de Bovag/aNWB-koerslijstcommissie, die (zoals de naam aangeeft) de restwaarden van occasions bepaalt. Ook directeur en oprichter van Grensland auto – een dochter van de Broekhuis Holding, Pon Retail en Multilease – dat zich bezighoudt met de export van Nederlandse occasions.

78

Richard smokers
strategisch adviseur duurzame mobiliteit bij TNO. Was opvolger van Raymond Gense (plek 62) bij TNO automotive en is inmiddels naar duurzame mobiliteit geswitcht. als TNO wordt ingezet voor onderzoeken naar bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van het Nederlandse wagenpark, is hij de man die het woord voert. Dat betekent dat zijn bevindingen grote invloed kunnen hebben op het te voeren beleid.

87 91

Thijs Bochane
Eigenaar van Bochane Groep, een grote dealerholding in het midden en oosten van het land. Doet onder andere veel Renault, Nissan en Fiat. Nam het bedrijf in 2009 over van zijn roemruchte vader, Piet Bochane.

94

Wouter van Doleweert
Directeur van autoRent Europa service, een netwerk van franchisenemers die autoverhuurbedrijven exploiteren. Van Doleweert heeft hiervóór al veel ervaring opgedaan in de fleetsector, onder meer bij de Nederlandse Fiat-importeur en de Lathouwers groep. Maakte vorig jaar de overstap naar autoRent.

Paul de Vries
Oprichter autokopen.nl. Was daarvóór erg actief om de belangen van dealers te behartigen, onder meer als voorzitter van de ssangyong-dealervereniging. Inmiddels dealer-af en oprichter van ’n online autoverkoopclub. Was er relatief vroeg bij op het gebied van online-autoverkoop.

82

86

Jaco Remijn
Directeur van de Broekhuis Holding, een automotivebedrijf in Midden-Nederland. Zijn vader, Wim Remijn, was getrouwd met de dochter van de oude Broekhuis zelf. In 1994 nam Jaco het van hem over.

77

Chris Visscher
Begonnen als dealer van vooral Renault, maar inmiddels importeur van het merk Infiniti als directeureigenaar van de Kerkhof & Visscher Holding. Naast dealer verzamelaar

Mans Verstijnen
Binnen de Nederlandse organisatie van Bosch gegroeid tot hij niet verder kon, dus is hij in 2010 internationaal gaan werken bij Bosch West-Europa. Zette in ons land Bosch Car Comfort op de kaart. De deelnemers van dat

30

AutoWeek 14 - 2012

Deze 100 machtige mensen bepalen wat jij rijdt
garageconcept winnen niet voor niets vaak de autobedrijf van het Jaarverkiezing, waarin klanten aangeven hoe tevreden ze zijn met hun garage. zomaar te passeren. Geniet groot aanzien in zijn rol.

68

76

71

Ted van Dam
Directeur Nimag BV, de importeur van suzuki, TVR en Morgan, waar hij alweer 11 jaar werkzaam is. Werkte daarvóór bij de Nederlandse Mazdaimporteur, toen deze nog onder de autobinck Holding viel.

man op de juiste plek. Is tevens voorzitter van NVZ Vereniging van Ziekenhuizen.

automotive sector. Was daarvóór onder meer directeur Retail bij Pon, voorzitter van de Verenigde autoleasemaatschappijen (VNa) en eigenaar van de Kamsteeg autogroep.

ad Vonk
Hoofd voorlichting van de aNWB en één van de betere pr-mannen in de Nederlandse autobranche. Weet zichzelf altijd naar de achtergrond te bewegen om het merk aNWB te laten excelleren. Zou zo de politiek in kunnen. Weet de media te halen en nog beter hoe deze te bespelen. Werkt al bijna 30 jaar bij de bond, die dankzij hem in de media elke crisis binnen een dag te boven is.

Erik Groen
Directeur van autoverhuurder avis Benelux. Is al 17 jaar betrokken bij het bedrijf. Was tot voor kort baas over de Nederlandse tak, maar kreeg begin 2012 België en Luxemburg erbij.

60 64

67

arie Ruitenbeek
al 11 jaar Verkoopdirecteur bij BMW Group Nederland en al 14 jaar voorzitter van de Nederlandse autosportbond KNaF. Kwam in 2000 van Nissan, waar hij verkoopdirecteur was. Daarvóór zat hij echter ook al bij BMW. Gezien zijn lange staat van dienst zit hij daar goed op zijn plek.

John Kruyssen
CEO van de Markeur Holding, een groot automotivebedrijf in het westen van Nederland, waar onder meer de Motorhuis-dealers onder vallen, maar ook leasemaatschappij Multilease. Kwam in 2010 over van shell, waar hij maar liefst 13 jaar werkzaam is geweest.

75

Hans Kwaad
Directeur van Greenib Car BV, de Nederland Hyundai-importeur die onder de autobinck Holding valt. Heeft deze functie sinds 2005. Is vrij snel binnen de organisatie opgeklommen. Relatief jong, staat bekend als een talent.

Mark Dijkstra
algemeen directeur Europcar. Werd daar baas begin 2010, was daarvóór commercieel directeur. Werkt al ruim 12 jaar voor het autoverhuurbedrijf.

74

Ray Uiterwaal
Directeur Pon Porsche Import. Nam het in 2008 over van Philip stassen. Werkte al een aantal jaren bij Pon als directeur fleetsales, zat daarvoor bij aLD automotive en Hertz. Het marktaandeel van Porsche in Nederland is sinds zijn aantreden verdubbeld, al is dat ook te danken aan nieuwe modellen als de Panamera.

63 70
Karla Peijs
Oud-minister van Verkeer en Waterstaat namens het CDa, nu voorzitter van Veilig Verkeer Nederland en Commissaris van de Koningin voor Zeeland. Heeft tijdens haar ministerschap de basis gelegd voor vele wegverbredingen, waar haar opvolger Eurlings mee aan de slag kon. Werd voor haar inzet op dat vlak in 2007 beloond met het Gouden RaI Wiel.

Huub Dubbelman
Gelouterde pr-man van MercedesBenz Nederland, een functie die hij alweer bijna 18 jaar uitoefent. De ruste zelve, met contacten overal in automotive-Nederland. Weet goed de weg binnen zowel de RaI Vereniging als politiek Den Haag.

66

arjen de Jong
Oud-directeur BMW Group Nederland en oud-voorzitter van de RaI Vereniging. Inmiddels partner bij recruitmentbureau NMC-Nijsse en onafhankelijk automotive-adviseur. stond (en staat) bekend als iemand die nooit een blad voor de mond neemt als hem om zijn mening wordt gevraagd. Was als directeur in staat persoonlijk bij een slechtdraaiende BMW-dealer langs te gaan om tekst en uitleg te eisen. Best, eh, assertief.

73

59

Freddy Hollander
Oud-directeur van Leaseplan, nu ondercommissaris bij strix Lease en zelfstandig adviseur middels zijn bedrijf Businessconcern. staat bekend om zijn directheid en gevoel voor humor. Goed opletten, want ‘hij houdt mensen scherp’, zo horen we.

Pieter van der Velden
Directeur van Louwman & Parqui, de Nederlandse importeur van Toyota en Lexus, onderdeel van de Louwman Groep. Zat daarvoor bij de Kroymans Corporation, waar hij eerst retaildirecteur was, vervolgens ook kort baas van de alfa-importeur. Die functie verliet hij vier maanden voordat hij uiteindelijk bij Louwman & Parqui aan de slag ging. Zat vóór zijn Kroymans-tijd bij de Nederlandse Volvo-importeur, eveneens als algemeen directeur.

62

72

69

Maarten steinbuch
Hoogleraar bij de Technische Universiteit Eindhoven. Is professor, doctor en ingenieur en ‘kartrekker’ van de masteropleiding automotive. Grensgevalletje voor onze lijst, omdat het misschien te ver van je bed is als we ’t hebben over de daadwerkelijke automarkt, maar zijn naam werd toch echt iets te vaak genoemd om hem

Robbert van Muyden
algemeen directeur van Business Lease Nederland, een grote leasemaatschappij die onder de autobinck Holding valt. Werd aangesteld in 2007 omdat de directeur van de Groep, Harm Nijlunsink, een aparte directeur voor de Nederlandse tak wilde. Was daarvoor werkzaam bij het bedrijf als directeur Operations.

65

Raymond Gense
Manager sustainable Development bij Pon Holdings. Pon haalde hem weg bij TNO, waar hij hoofd automotive was. Gebruikt zijn kennis en netwerk om voor Pon te lobbyen.

Roelf de Boer
Werd eind 2008 voorzitter van de RaI Vereniging en was ooit minister van Verkeer en Waterstaat namens de LPF (al is hij lid van de VVD). Was zelfs zeer kort vicepremier in kabinetBalkenende I. Na arjen de Jong (plek 66) was de RaI Vereniging toe aan iemand die niet merkgebonden was. De Boer bracht bovendien ’n politiek netwerk mee, en was dus de juiste

61

Bert Kreek
Voorzitter RvC bij Innovam, het opleidingsinstituut voor de
AutoWeek 14 - 2012

31

RaNGLIJsT 2012

Deze 100 machtige mensen bepalen wat jij rijdt

58

Henk Rottinghuis
Ex-CEO van Pons automobielhandel. Was dus lange tijd de baas van de grootste automotiveholding van Nederland en kwam zelfs voor in lijsten van de 100 meest invloedrijke Nederlanders. Zat 11 jaar in het bestuur van Pon, maar werkte er al sinds 1993 – lang genoeg in elk geval om de gevolgen van zijn beleid nog steeds te zien doorwerken. Vertrok in 2010 om plaats te maken voor zijn opvolger. Genoot veel aanzien bij de Duitse Volkswagen Groep. staat bekend om z’n liefde voor paardensport. Nu onder meer commissaris bij Royal Bank of scotland.

springen. Werkte hiervoor bij Bovag als secretaris van de Nederlandse Dealer associatie.

van de schroevers als het over autobelastingen gaat.

54

51

regelgeving rondom de euronormen en de uitvoering daarvan en de effecten van verkeersmaatregelen op de luchtkwaliteit. Niet te onderschatten factor bij de besluitvorming rond deze zaken.

45

Laurens van den acker
Chef design bij Renault. Een beetje tegen onze eigen regels in, omdat het ons meer gaat om personen die in Nederland werkzaam zijn. Maar zijn invloed is (zodra de eerste modellen van zijn hand op de weg belanden) straks dagelijks te zien, en daarom toch op de lijst. Van den acker studeerde af aan de TU Delft en begon z’n carrière in Italië bij designbureau Design system. Kwam via audi en Ford (waar hij de Escape tekende) in 2006 terecht bij Mazda, waar hij het hoofd voor het mondiale design werd. In 2009 maakte hij de overstap naar Renault, om daar hoofd design te worden. De conceptcar Dezir liet in 2010 zien welke kant Van den acker met het Renaultdesign op wil.

Carel Bal
Regional director Benelux aLD automotive. Werkt al jaren bij deze leasemaatschappij. Is sinds 2001 onderdeel van het directieteam, werd in 2004 algemeen directeur Nederland, kreeg in 2008 België erbij, werd tevens regiomanager Benelux. Het bedrijf klom onder zijn leiding de Nederlandse top tien van leasemaatschappijen binnen.

Ferry smith
Hoofd ledenbelang aNWB. Een belangrijke man achter de schermen bij de Bond. Zorgt ervoor dat de invloed en macht van de aNWB nog altijd niet wordt onderschat.

50

Christophe Mandon
algemeen directeur Citroën Nederland. Nam eind 2011 de taken over van Julien Montarnal. Het merk Citroën is in Nederland vrij groot, maar de Fransen wisselen te vaak van directeur om een blijvende indruk achter te laten in Nederland.

57

Leo Fransen
Directeur van Innovam, opleidingsinstituut van de automotivebranche in Nieuwegein. Is daar al de baas sinds het jaar 2008. Daarvóór was hij directeur van de amega Holding, een automotivebedrijf in Zuid-Holland, waar naast enkele dealerschappen ook aa Lease onder valt. Heeft een goed internationaal netwerk.

47

49 53
Hans van Gent
Tegenwoordig werkzaam voor Johnson Controls automotive, een toeleverancier, en die tellen eigenlijk niet mee in onze lijst. Maar hij was tot 2010 General Manager Product Kia & Hyundai Motors Europe, en dat is zo’n hoge functie dat we hem niet konden passeren. Heeft zich in die periode van 9 jaar onder andere beziggehouden met het lanceren van de i-lijn van Hyundai, die speciaal voor Europa is ontworpen. Een behoorlijke nalatenschap dus.

Jaap Timmer
De beroemdste Opel-dealer van Nederland. Lange tijd voorzitter van de nationale Opel-dealervereniging. Is dat nu ook op Europees niveau, naast zijn functie bij Cecra, de Europese dealerassociatie. Is tevens commissaris van Opel aG namens de dealers. Was lang boegbeeld van de Nederlandse dealers binnen Bovag, stond bekend om zijn grote moppenarsenaal tijdens congressen. Ook is hij ambassadeur van het TT Circuit in assen middels de stichting Vrienden TT Circuit. Leeft en ademt automotive. En sigaren.

Renate Hemerik
Directeur van de Verenigde autoleasemaatschappijen VNa. Vertegenwoordigt daarmee een niet te onderschatten automotivetak in onder meer politiek Den Haag. Heeft destijds veel reuring veroorzaakt door (tegen de zin van Bovag en RaI) namens de leasemaatschappijen te protesteren tegen een te snelle bpmafbouw. Dit in verband de kwetsbare restwaardes van de leasevloten als de nieuwprijs van auto’s hard zou dalen.

56

Johan Hakkenberg
al sinds jaar en dag directeur van de RDW (afgeleid van Rijksdienst voor het Wegverkeer, al is dat niet de officiële naam). Zijn organisatie houdt zich bezig met de toelating van auto’s tot de Nederlandse én Europese markt, kentekenuitgifte en apk-regime. Hakkenberg is de link tussen de RDW en politiek Den Haag.

48

46

44

Rob Cuelenaere
Beleidscoördinator Klimaat en Luchtkwaliteit op het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Kwam over van ’t voormalige VROM. Belangrijke ambtenaar als het gaat om milieubeleid, dus ook als het om auto’s gaat. Denk aan brandstofkwaliteit,

arnold Koopmans
Hoofd juridische dienst van Bovag. Een man die een juridische achtergrond heeft, maar wel uit een autofamilie komt. Houdt zich onder meer bezig met dealercontracten en met autobedrijven die wel of niet de huisregels van Bovag overtreden hebben, maar weet ook heel goed de weg binnen de ‘ministeries’ van de Europese Commissie, om zich zo te bemoeien met de Europese wetgeving die Bovag-leden raakt. Denk aan de block exemption regulation of Verordening 1400/2002, die onder meer de rechten van dealers regelde en de vrijheid van technische data. Is daarnaast ook penningmeester en vicevoorzitter van de Europese dealerorganisatie Cecra.

ad van Batenburg
Directeur Volvo Cars Nederland, de Nederlandse Volvo-importeur. Heeft die functie sinds 2009, was daarvoor verkoopdirecteur, een functie waarin hij verantwoordelijk was voor onder meer het dealernetwerk. Ook daarvóór werkte hij al bij de importeur van Volvo, en wel als customer experience manager.

55

Wijnand de Geus
secretaris van de RaI Vereniging, afdeling auto’s, en daardoor eigenlijk dé vertegenwoordiger van autofabrikanten en-importeurs in Nederland. Heeft als moeilijke taak alle importeurs op één lijn te krijgen als het gaat om het voeren van een succesvolle lobby bij de overheid. Gezien de verschillende belangen van diverse merken geen gemakkelijke opgave: er wil nog wel eens een eigenwijze kikker uit de kruiwagen

52

Jan Takens
senior beleidsmedewerker directie algemene Fiscale Politiek op het ministerie van Financiën. Bewindslieden zijn nog altijd verantwoordelijk, maar het zijn de ambtenaren die de plannen in elkaar schroeven. Takens is een

32

AutoWeek 14 - 2012

43

Leo van den Ende
Hoofd van de afdeling accijns, Verkeer en Milieu bij het ministerie van Financiën. Het is duidelijk wat voor invloed deze ambtenaar kan hebben op het uiteindelijke beleid, al moest hij tijdens het bewind van De Jager vast even wennen aan de ideeën die de bewindspersoon allemaal in het weekend thuis bedacht en maandag presenteerde.

ministerie van Infrastructuur & Milieu. Hoogste ambtenaar op milieugebied, dus bepalend zodra dit terrein de auto raakt. Was eerder directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën. En wie daar de weg weet, heeft veel macht.

39

voor (onder andere) alle retailactiviteiten van de 200 Kwik-Fitvestigingen. Kwam in 2010 over uit de tankstationsector, waarin hij werkzaam was voor BP. saillant detail: hij was gevraagd nadat de vorige Nederlandse directie in 2009 moest opstappen wegens fraude. Een Engelse tussenpaus nam tot zijn aantreden de honneurs waar. Benelux. Ook hier rijst echter de vraag hoe lang hij blijft zitten.

aanvoelt wat in deze functie van hem verwacht wordt en die weet dat de boodschap soms belangrijker is dan daadwerkelijk resultaat. Was hiervóór voorzitter van Bovag autodealers (toen nog de NDa), ’n functie waarin hij groot respect genoot van vooral de kleinere ondernemers. Presenteerde zich namelijk vooral in

Cor Baltus
algemeen directeur Fiat Groep Nederland. Maakte begin dit jaar de opvallende overstap van Kia Motors Nederland. Fiat plukte hem daar weg en hij kon meteen aan de slag met ’n nieuwe organisatie. Het vernieuwde Lancia (met Chrysler-producten) en het oude ‘Jeep’ voegen immers nogal wat toe aan de importorganisatie. Heeft een tijdlang voor de Kroymans Corporation gewerkt, maar toen die de Kia-importeur in zijn val meetrok, kon hij de overstap maken naar de nieuwe fabrieksgebonden importeur. Kan nu bij Fiat laten zien wat zijn potentie is, want een gemakkelijke baan is het niet.

34

Peter Derks
CEO van Mercedes-Benz Financial services Nederland, grote leasemaatschappij verbonden aan ’t merk met de ster. Derks kreeg deze functie al in 2002 (al heette het bedrijf toen nog Daimler-Chrysler Financial services), vertrok in 2003 richting Engeland naar de Britse tak van het bedrijf. Keerde in 2005 weer terug op zijn oude post. Zit sinds 1987 bij de leasemaatschappij. Was commercieel directeur voordat hij CEO werd. het geval van problemen, waarbij hij altijd voor de dealer opkwam. Toen bijvoorbeeld MG Rover failliet ging en veel dealers in zijn val meesleurde, stond Vermeer als eerste op om het voor de dealers op te nemen. Begon ooit zelf als leerling-autoverkoper en groeide door – het bekende verhaal. Werd in 2007 tevens voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, waarmee hij dus nog veel meer ondernemers vertegenwoordigt.

42

Jean-Paul Renaux
algemeen directeur van Renault Nederland – en nee, die naam is geen tikfout. Kwam in 2010 over van Renault Zwitserland om Thierry sybord op te volgen. Die vertrok naar Renault Engeland. Werkt al 26 jaar voor het merk, maar zoals bij alle Franse merken is de switch die importorganisaties steeds maken niet goed om een blijvende impressie op de automarkt achter te laten. Nu is dat natuurlijk geen doel op zich, maar op deze lijst sta je dan wat lager.

36

Harrie schippers
CEO Daf, oftewel de grote baas bij Daf. En nee, dat zijn geen personenauto’s, maar in een functie als deze ben je belangrijk genoeg dat jouw naam ook in personenautokringen doorklinkt. Is sinds 2010 de hoogste man, was daarvóór al financieel directeur en is bovendien voorzitter van de bedrijfswagentak bij acea, de Europese brancheorganisatie van de automotive-industrie. Zeg maar de Europese RaI Vereniging.

38

41

Rogier Kuin
Hij is manager politieke beleidsontwikkeling Bovag, en ook fiscalist en in-huis belastingexpert. Zeer begaan met onder meer alle regels omtrent de (uiteindelijk afgeschoten) kilometerheffing en alles wat te maken heeft met bpm en mrb. Heeft daardoor een level playing field met ambtenaren die de belastingplannen ontwikkelen en dat is altijd goed voor een brancheorganisatie, zeker in deze tijden. Valt op door zijn parate kennis en gevoel voor politiek. Ideale man voor zo’n brancheorganisatie dus.

33

31

adrian van Hooydonk
Hoofd design van de BMW-Group. Valt net als Laurens van den acker wellicht net buiten de kaders voor deze lijst, maar hem overslaan kon gevoelsmatig niet. Na een studie automotive Design in art Center Europe te Zwitserland, kwam hij in 1992 bij BMW terecht. Daar werd hij de rechterhand van (de door velen verguisde) Chris Bangle, om deze in 2009 op te volgen. Heeft na de wat rumoerige Bangle-periode de rust teruggebracht in het BMW-design. Een man met een duidelijke visie.

adriaan Roggeveen
De ongekroonde koning van de Nederlandse aftermarket. Was lang directeur van de grootste onderdelenimporteur van Nederland (Van Heck, inmiddels opgegaan in sator) en besefte als geen ander dat hij meer kon verkopen door zijn eindklanten, onafhankelijke autobedrijven, een handje te helpen met ondernemen. Hoe beter een autobedrijf draait, hoe meer onderdelen ze nodig hebben. Brak de markt daardoor open met snelle bezorgdiensten en het leveren van technische informatie. Ging met een soort van vervroegd pensioen, maar werd eind vorig jaar benaderd door Henk van der Kwast van de stern Groep (zie plek 11), om daar commissaris te worden en zich te bezig te houden met het opzetten van het nieuwe garageconcept van stern. slimme zet, want er is niemand die dat beter kan.
AutoWeek 14 - 2012

Jan Pouw
Directeur van de Pouw Groep, een zeer grote automotiveholding in het midden van het land. Begon in 1974 met een bedrijf in amsterdam en verdiende uiteindelijk genoeg om de Quote 500 te halen. Inmiddels is hij daar weer uit, maar dat zal hem niet veel kunnen schelen. Verkocht ooit een deel van zijn bedrijven aan Pon, maar het bleef kriebelen, dus staat-ie weer ‘met zijn poten in de modder’.

35

40

Bernard ter Haar
De directeur-generaal Milieu en Internationale Coördinatie op het

37

Frédéric Templer
Directeur Peugeot Nederland, want ja – ook dáár sturen ze altijd een Fransman om de boel te leiden. Nam het begin dit jaar over van albéric Chopelin, die de verantwoordelijkheid kreeg voor Psa binnen de

Martin Post
Post is managing director Kwik Fit Nederland en dus verantwoordelijk

32

Geert Vermeer
Voorzitter Bovag sinds juli 2010. Een nogal bevlogen man die precies

33

RaNGLIJsT 2012

30

Luc van Bussel
CEO van alwaysbemobile Company, waar onder meer Profile Tyrecenter onder valt. Een markante en spraakmakende persoonlijkheid in de automotivesector die zich sinds zijn komst heeft doen gelden. Noemt zichzelf Vlaming met ’n Nederlands paspoort. Kwam in 2000 over van Center Parcs, waar hij elf jaar werkte. schopte als ‘buitenstaander’ meteen alle heilige huisjes omver in de autosector en — bemoeide zich tussendoor ook flink met de politiek door de (als actiegroep bedoelde) Partij van de File— rijder op te richten. stuwde Profile Tyrecenter en andere garageconcepten flink de hoogte in door de aanval te openen op het merkkanaal.

lang persoonlijk adviseur van Balkenende toen die premier was. Voor zover er sprake is van veel invloed van ambtenaren, dan staat Berg hoog. Zeer hoog.

25 27

pure invloed in Nederland voor deze lijst belangrijker is. Was hiervóór overigens directeur van diezelfde Nederlandse tak, een functie die hij ruim 8 jaar had. Maakte de overstap in 2008. Het is de bedoeling dat athlon onder de leiding van Blink uitgroeit tot een hoofdrolspeler in de Europese leasesector. In Nederland is het bedrijf al marktleider.

20

Hans-Bahne Hansen
President van Mercedes-Benz Nederland. Nog maar net in dienst: begon op 1 februari 2012. Kwam van Mercedes-Benz Duitsland, waar hij directeur after sales was. Zijn komst was ietwat uit nood geboren, omdat de vorige baas (Winfried Blum) moest aftreden vanwege een lopende rechtszaak in Polen, waar Blum voorheen werkte.

aart de Koning
CEO van Koops Furness, een grote automotiveholding die van liefst twaalf verschillende merken dealerschappen heeft. Breed verspreid in Nederland. De Koning is eveneens commissaris bij de amega Holding. Heeft zijn huidige functie alweer sinds 2003. Doorliep de bekende route: afstuderen bij het IVa en dan doorgroeien. Was in 2010 één van de drie kandidaten voor automotive Manager van het Jaar. Moest het afleggen tegen arjen de Jong (67).

19

Leo van Beukering
Eigenaar en directeur van de spuigroep, bekend van Europcar en achilles autolease. Wist dankzij deze bedrijven de Quote 500 te halen (plek 458 in 2011). Was tevens jarenlang voorzitter van de Bovag-afdeling autoverhuur, is nu penningmeester.

Jeff Bolders
algemeen directeur arval, een grote leasemaatschappij met ruim 30.000 contracten. Begon ooit zelf als inkoper bij auto Lease Holland. Toen hij zijn bedrijf arma verkocht aan arval, bleef Bolders in zijn functie van algemeen directeur.

24

Olaf de Bruijn
algemeen directeur van de RaI Vereniging. Zal een volgende keer hoger moeten staan, maar heeft de functie nog maar net en zal erin moeten groeien. Vooralsnog is er geen reden om te denken dat dat niet gaat lukken. Volgde begin dit jaar Peter Janssen op, was in 2010 al benoemd tot adjunct-directeur. Vóór zijn carrière bij de RaI Vereniging werkte De Bruijn in directiefuncties bij saab Nederland en de Europese en Benelux-importorganisaties van Cadillac, Corvette en Hummer.

22

18

Gerard Bolder
Directeur van Ford Nederland, tevens lid van dagelijks bestuur bij de RaI Vereniging. Kreeg zijn huidige baan bij Ford in 2010, als opvolger van Hans schep, die naar Ford Europa vertrok om regio-directeur verkoop te worden. Bolder was op zijn beurt verkoopdirecteur bij hetzelfde Ford Nederland, maar heeft een zeer indrukwekkend en groot cv bij het merk. Werkte onder meer voor Ford Europa en Ford Tsjechië. In de toekomst dus klaar voor eenzelfde route als schep?

Jan Peter Oving
Directeur van de Dealer Groep Pon, de op één na grootste dealerholding van ons land en onderdeel van Pon, de grootste auto-importeur van Nederland. Heeft deze baan sinds oktober afgelopen jaar, maar werkt al sinds oktober 2007 bij Pon. Begon ooit als Manager Business Development & strategy, was toen kortstondig directeur Fleetsales, om daarna als directeur van skoda Nederland (toen nog Pon Mobiel) aan de slag te gaan.

29

26

Joop atsma
staatssecretaris van Milieu in het kabinet-Rutte I en zodoende belangrijk voor het gevoerde autobeleid. Dit is zijn eerste kabinetspost. Werd in 1998 gekozen tot Tweede Kamerlid voor het CDa. Had in het parlement diverse woordvoerdersschappen, al zaten Verkeer, Milieu en Financiën daar nooit bij. Kwam eind vorig jaar in het nieuws omdat hij de toestroom van ‘vervuilende oldtimers’ een halt wilde toeroepen. Hij stelde voor de belastingvrijstelling voor oldtimers zwaar te verscherpen, maar deze proefballon werd door Financiën van de hand gewezen.

Carl Baltus
CEO van Louwman Retail, een grote dealerholding met 36 vestigingen in heel Nederland. Onderdeel van de Louwman groep, dus logischerwijs veel vestigingen met suzuki, Toyota en Lexus. Kwam halverwege 2007 over van Peugeot Nederland, waar hij verkoopdirecteur was. Louwman heeft afgelopen jaren onder Baltus veel Toyota-dealers overgenomen, de één met wat meer druk dan de ander.

23

Hans Blink
CEO van athlon International BV. staat merkwaardig genoeg ónder de directeur van de Nederlandse tak, armand van Veen (plek 8), terwijl die laatste onder hem valt. Dit omdat de

21

Norbert van den Eijnden
CEO van alphabet International. staat opvallend genoeg onder de CEO van de Nederlandse tak (John spies, zie plek 12), maar dat is omdat we in deze lijst nu eenmaal focussen op Nederland. stond aan de wieg van de integratie van ING Car Lease en alphabet, met als eindresultaat de derde leasemaatschappij van Nederland. Die klus gaf hem vervolgens voldoende prestige om automotive Manager van het Jaar 2011 te worden.

28

17

Karl Howkins
algemeen directeur van Opel Nederland. Het merk blijft een machtsfactor binnen Nederland. Karl Howkins heeft zijn baan als directeur nog maar net. Hij begon in februari toen zijn voorganger, Freddy de Mulder, naar Opel Europa vertrok.

angelique Berg
Directeur-generaal van Financiën, de hoogste ambtenaar als het gaat om (auto)belastingen. Kwam in 2009 over van VROM, waar ze DG luchtkwaliteit was. Ze was daarvóór jaren-

34

AutoWeek 14 - 2012

Deze 100 machtige mensen bepalen wat jij rijdt
Hiervóór was Howkins verkoopdirecteur van de Nederlandse Opel-importeur, een functie die hij sinds april 2011 had. Howkins komt oorspronkelijk bij de Vauxhallorganisatie vandaan, het Britse zustermerk van Opel. zichtbaar. De verbreding van de a4, de spitsstroken rondom amsterdam en de tunnel bij Leidsche Rijn: autorijden is voor veel mensen aantrekkelijker dan een aantal jaren geleden. En dat werkt door. De minister heeft het oude VROM er inmiddels bij gekregen. zakelijk hard. Niet bang om af en toe met zijn vuist op tafel te slaan, maar wel altijd met een doortimmerd idee erachter. Tot op dat moment was hij algemeen directeur van De Lage Landen Financial solutions. Hij heeft negen jaar in verschillende functies bij Fiat Nederland gewerkt en meerdere jaren als manager van Translease, de autoleasedivisie van De Lage Landen.

10

16

Jan-Christiaan Koenders
CEO van de BMW Groep Nederland. Volgde in 2010 arjen de Jong (plek 66) op. Kwam van het hoofdkantoor in Duitsland, waar hij vicepresident Brand steering, Brand Management BMW & Marketing services was. Wordt klaargestoomd voor een nóg hogere functie. staat bekend als een high flyer, een groot talent.

14

Koos Burgman
algemeen directeur Bovag. Burgman zit al bij de branchevereniging sinds 1985 en heeft bijna alle disciplines doorlopen: van autoverhuur tot cao-onderhandelingen. Werd in 1994 algemeen secretaris bij Bovag en kreeg in 2001 promotie tot algemeen directeur. Is namens Bovag en ook vaak namens Bovag & RaI Vereniging samen één van de hoofdlobbyisten van de Nederlandse autosector in Den Haag. Weet door zijn lange staat van dienst goed de weg binnen de politiek en geniet veel aanzien.

12

Peter Verkuyl
CEO van de Louwman Group, een grote automotiveholding. De man was jarenlang directeur van Leaseplan, maar werkte ook voor Pon en Toplease. Volgde in 2007 Martin schalken op als CEO van de complete holding. Zijn baas en president van de holding is Eric Louwman (plek 7). Verkuyl is daardoor een soort eerste secretaris van de Louwman-familie, en dat bedoelen we positiever dan ’t wellicht klinkt. als de Louwmannen het failliete Hessing willen hebben, is Verkuyl de man die het regelt. En góed regelt, zo leert het resultaat.

John spies
algemeen directeur alphabet Nederland, dat sinds de overname van ING Car Lease één van de grotere leasemaatschappijen is. Kwam met die genoemde overname mee met ING Car Lease, waar hij algemeen directeur was sinds 2008. Eerder was hij operationeel directeur bij hetzelfde bedrijf. alphabet is ondanks zijn grootte tamelijk onbekend. Dit doordat de Nederlandse tak tót de overname erg klein was. spies zat tijden bij ING Car Lease, verliet het bedrijf in 2002 na een fusie. Keerde in 2004 weer terug als directeur.

7

Eric Louwman
President van de Louwman Group, neef van de bekende Evert Louwman en tevens diens protegé. Nam in 2011 officieel de rol over van Evert, die zijn neef in die jaren ervoor heeft klaargestoomd voor deze functie. In 2010 verkocht de holding krap 60.000 nieuwe auto’s, maar die focus gaat inmiddels veel verder dan dat. autolease, financieringen, banden (Yokohama) en zelfs zorgbenodigdheden middels de LZG Group (denk onder meer aan scootmobielen). Verbreedt zich elk jaar. Zie ook plek 10 én plek 3.

15

11 13
Melanie schultz van Haegen
Minister van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte I. Was eerder al staatssecretaris van dit ministerie. Is tussen 2006 en 2010 uit de politiek verdwenen om bij zorgverzekeraar achmea aan de slag te gaan, maar kwam in 2011 terug toen zij gevraagd

Guido van Woerkom
algemeen directeur van de aNWB, een functie die hij al sinds 1999 vervult. Volgde toen de legendarische Paul Nouwen op. Is tevens vicevoorzitter van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (sWOV) én vicepresident mobiliteit binnen de FIa. Binnen Nederland is de invloed van de aNWB nog altijd zeer groot. De bond kent de weg in Den Haag en is niet bang om Van Woerkom naar voren te schuiven als er even flink op de trom geroffeld moet worden. Omdat de media elk statement van de aNWB (zeker als deze door Van Woerkom wordt verwoord) zwaar weegt, is de grootte van de club soms een nadeel: men moet omzichtig te werk gaan. Hierdoor wil de belangenbehartiging van petrolheads er nog wel eens bij inschieten.

Henk van der Kwast
CEO van de stern Groep, de grootste dealerholding van Nederland. Het bedrijf, onder meer dealer van 19 automerken, draait ruwweg een miljard euro omzet per jaar. Van der Kwast is geen automan in hart en nieren, maar een ‘buitenstaander’ die uit de bankensector komt. In 2008 werd hij door het vakblad voor de Nederlandse autobranche automotive uitgeroepen tot automotive Manager van het Jaar. Kocht in 1993 de amsterdamse dealer

9

Berno Kleinherenbrink
CEO van Leaseplan, de tweede leasemaatschappij van Nederland. Kleinherenbrink volgde begin 2006 Peter Verkuyl (plek 10) op. Hij was op dat moment commercieel directeur van de leasemaatschappij. Werkte in de jaren 1998 tot 2003 al bij het bedrijf als commercieel en algemeen directeur, maar vertrok om een eigen bedrijf (stikker) op te zetten. Keerde in 2005 terug als commercieel directeur en is nu dus weer zelf de kapitein.

6

Rolf Lauret
President van de autobinck Holding, een zeer fors automotivebedrijf. stond in 2011 op plek 123 van de Quote 500 en nam in 1960 de leiding over van het bedrijf van zijn vader, die in 1907 de oprichter was van NV auto-Palace in Den Haag. In 1968 sloot Lauret ’n overeenkomst voor de import van Mazda. Op dit moment vallen er veertig werkmaatschappijen onder autobinck Holding, waaronder Partspoint Holding Business Lease.

8
werd voor het ministerschap. In deze functie onder meer verantwoordelijk voor het Nederlandse wegennet en regels rondom auto’s. Denk onder meer aan de apk-frequentie die nogal eens onder vuur ligt. Heeft het asfaltbeleid dat door haar voorgangers Eurlings en Peijs (plek 70) is ingezet, doorgezet en de gevolgen van die drie-eenheid worden nu overal Riva, wat vervolgens Merel autobedrijven zou gaan heten. stern ontstond in 1996 en groeide sindsdien in hard tempo. Van der Kwast heeft als doelstelling met zijn bedrijf minimaal 5 procent van de Nederlandse nieuwverkoop (ruwweg 25.000 auto’s) in handen te krijgen. Is helder, duidelijk en waar nodig

armand van Veen
algemeen directeur van athlon, de grootste leasemaatschappij van Nederland. Het bedrijf verleaset zo’n 120.000 auto’s en richt zich steeds meer op het aanbieden van complete mobiliteitsconcepten in plaats van lease-auto’s in het algemeen. Van Veen heeft deze functie sinds juli 2011, toen hij Paul Harms opvolgde.

AutoWeek 14 - 2012

35

RaNGLIJsT 2012

Deze 100 machtige mensen bepalen wat jij rijdt

Waarom staan zij er niet op?
sommige markante namen haalden onze lijst niet, maar verdienen toch wat aandacht: bij dezen dus. Frits Kroymans Kon zich lang nestelen tussen de andere groten der aarde (in Nederland) zoals Louwman of Lauret. Tot zijn bedrijf in 2009 aan zijn eigen (te) snelle groei ten onder ging. Het bedrijf ging failliet. Vele autobedrijven werden in de val meegetrokken. Hetzelfde gold voor de Ferrari-collectie van Kroymans, die onderdeel was van de bedrijfsboedel. Het autobedrijf in Hilversum waar het ooit allemaal begon, werd gered uit de boedel en draait gewoon door. (Zie plek 95). Frits Hessing En nog een naam die onlosmakelijk verbonden is met supercars. Zijn bedrijf had de meest bijzondere showroom van Nederland: het glazen pand langs de a2. alles in de autohandel liep naar verluidt prima, maar een vastgoedproject werd de ondergang van het bedrijf, dat dealer was van onder meer Rolls-Royce, Bugatti en Lamborghini. Victor Muller Een carrière in rap tempo. Baas van een zeer klein, maar exclusief autosportmerk (spyker), heel kort baas van een gelijknamig Formule 1team, een tijdje baas van een wereldwijd groot automerk (saab), en toen weer terug naar het kleine autosportmerk. Is iets te groot voor Nederland, en staat daarom niet op onze lijst. Willem van der Kooi Dealer van de bijzondere Engelse merken Lotus, Caterham en Noble. Profileert zichzelf nog wel eens als importeur, maar dat is meer omdat hij de enige dealer in Nederland is. Heeft Lotus in Nederland zeker op de kaart gezet, mag ook graag in zijn eigen auto’s het circuit opzoeken.

5

Hans van der Valk
Groepdirecteur Wholesale bij Pon automotive. Baas van alle autoimportactiviteiten binnen Pon Holdings. En dat wil wat zeggen, want het bedrijf is de grootste importeur van Nederland. Het doet Volkswagen, audi, Porsche, skoda, seat en sinds kort ook Bentley. In deze functie was hij verantwoordelijk voor ruim 20 procent van alle nieuw verkochte auto’s in Nederland in 2011. Hij was hiervóór groepsdirecteur retail, maar volgde half 2010 Xeno Grimmelt op, die naar MaN (ook Pon) vertrok en inmiddels vicepresident strategy & acquisitions is. Heeft eerder de activiteiten van Pon in Polen geleid. Begon in 1998 bij Pon als directeur Volkswagen, was daarvoor managing director bij a-point, wat weer onderdeel van de Dealergroep Pon is.

3

Evert Louwman
Chairman van de Louwman Group, naamgever van het Louwman Museum, eigenaar van de Louwman-collectie, autoverzamelaar, autoliefhebber en oom van de huidige president van de Louwman Group (zie plek 7). stond afgelopen jaar op plek 32 in de Quote 500. Kreeg in 1969 de leiding over het bedrijf door het overlijden van Piet Louwman en Toyota groeide vervolgens zeer hard in Nederland. In 1990 startte Louwman met de import van premiummerk Lexus. Louwmans imperium reikt inmiddels tot buiten de Nederlandse grenzen. Zo is het ook in Tsjechië en Zweden actief. Naast de importorganisaties bestaat het bedrijf ook uit Louwman Retail (tientallen dealerbedrijven), alcredis Finance, Louwman Logistics, Landport (import/exportonderdelen, accessoires en gereedschappen), Yokohama Nederland én (opvallend genoeg) Welzorg, specialist op het gebied van revalidatiehulpmiddelen. Bovendien heeft Louwman de failliete boedel van Hessing opgekocht en het bedrijf inclusief veel personeel een doorstart laten maken onder de

4

Jan-Kees de Jager
Minister van Financiën in kabinetRutte I. Heeft razendsnel carrière gemaakt binnen de politiek. Zijn auto(belasting)beleid heeft extreem grote gevolgen gehad voor de Nederlandse automarkt. Een merk als Hummer verdween compleet van de kaart, Lexus heeft zijn verkopen meerdere malen zien verdubbelen dankzij de bedachte lagere bijtelling voor zuinige modellen en het a- en B-segment werden belangrijker dan ooit. De invloed van een bewindsman op de verkooplijsten was zelden zo groot. Inmiddels heeft hij een eigen staatssecretaris die bepaalt hoe dit beleid wordt voortgezet, maar officieel is De Jager als minister verantwoordelijk. Daar komt bij dat hij wel degelijk een oogje in het zeil houdt. Dat de huidige strategie een duidelijk voortborduren is op het beleid zoals De Jager dat ooit heeft ingezet, is allerminst toeval. Een complete koersverandering had op zijn veto kunnen rekenen. En de minister is nog altijd de eindbaas.

2

naam Louwman Exclusive. De overname was pikant, omdat uitgerekend alcredis het bedrijf was dat het faillissement van Hessing er doorheen drukte. Louwman wierp de beschuldigingen van Frits Hessing (zie kader) dat hij Hessing bewust kapot heeft gemaakt, ver van hem af. Laatste deel van ’t Louwman-imperium is het befaamde Louwman Museum,

waarin de Louwman-collectie te zien is. Een autoverzamelingen met enkele dusdanig exotische pronkstukken dat zelfs autofabrikanten wel eens aankloppen of ze niet iets kunnen lenen. Eind 2010 deed Evert een stap terug uit de holding om zijn protegé, neef Eric Louwman, naar voren te kunnen schuiven. Voorlopig blijft hij wel betrokken bij het bedrijf, en wel als chairman en adviseur.

Janus smalbraak
CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Pon Holdings, en daarmee de baas van het met afstand grootste automotivebedrijf van Nederland. Nam de voorzittershamer april 2010 over van Henk Rottinghuis (plek 58). Hij was tot op dat moment de COO. Pon Holdings is importeur van de automerken Volkswagen, audi, seat, skoda, Porsche en sinds kort ook Bentley. Ook is het bedrijf importeur van diverse bedrijfsautomerken, te weten MaN, Caterpillar en Motrac, en importeert het banden van Continental. Daarnaast heeft het bedrijf een grote retailtak (zie plek 18). Pon exploiteert diverse garagebedrijven, is eigenaar van Gazelle (inderdaad, de fietsen) en heeft diverse activiteiten in het buitenland, onder meer in Polen. Ook heeft het bedrijf een eigen bancaire tak met leasebedrijven als Dutchlease. smalbraak is al sinds 2000 in dienst bij Pon en heeft na de acquisitie van Geveke (een equipmentbedrijf) de

divisie Pon Equipment en Power systems opgebouwd in de functie van CEO van hetzelfde Pon Equipment. Komt dus niet zozeer uit de automotive-

hoek van het bedrijf, maar daarvoor heeft hij Hans van der Valk (plek 5). Verkeert in goede kringen: smalbraak is bevriend met prins Willem-alexander.

36

AutoWeek 14 - 2012

1

De machtigste man in autoland: Frans Weekers
staatssecretaris van Financiën in kabinet-Rutte I. Een greep uit ’t nieuws: “athlon zet auto’s eerder op kenteken”, “Renault vraag extra fabrieksplekken aan voor de zuinige Mégane dCi”, en “Mazda zet extra veel aantallen van de CX-5 op kenteken.” Het zijn zomaar wat berichten van de afgelopen maanden. De grenzen voor de lage bijtellingscategorie worden – voor het eerst in een paar jaar – aangescherpt en meteen is de hele autowereld in rep en roer. En dat al bij een relatief onschuldige ingreep! Weekers’ voorganger De Jager (plek 4) heeft laten zien hoe de complete markt kan veranderen als je hardere ingrepen doet. De ene dealer valt om en de ander florereert als nooit tevoren. sommige automerken verdwijnen compleet van de markt, anderen verdubbelen hun aantallen. Het laat zien hoe groot het effect van een simpele ingreep van de staatssecretaris van Financiën op de autowereld kan zijn. Frans Weekers (1967), getogen in het Limburgse Weert, begint zijn loopbaan in 1993 als juridisch medewerker voor een assurantieadviesbedrijf, maar komt al snel in aanraking met de politiek. als medewerker van een Tweede Kamerlid gaat Weekers aan de slag voor de VVD. Na enkele omzwervingen tussen de advocatuur en de politiek wordt hij op 14 oktober 2010 benoemd tot staatssecretaris van Financiën in het kabinetRutte I. Hij is, net als zijn voorganger, een groot autoliefhebber en rijdt privé in een Peugeot 504 Cabriolet. En zo ontstaat de merkwaardige situatie dat een staatssecretaris meer invloed heeft dan zijn eigen minister. Let wel: op dit terrein. De (versimpelde) taakverdeling binnen Financiën: de minister gaat over het monetaire beleid en de uitgaven, de staatssecretaris over de inkomsten (lees: belastingen). En dus is het Weekers die bepaalt wat er in de Nederlandse autosector gebeurt. Neem de nieuwe bijtellingscategorie voor auto’s zuiniger dan 50 gram CO2 per kilometer: yep, zijn idee. Vervolgens is Nederland het bestverkopende ampera-land van Europa, wordt de auto hier als eerste geïntroduceerd en staat Toyota te springen om de Prius Plug-in te leveren. Hoeveel dealers gaan extra auto’s verkopen? Hoeveel verkopers bij bijvoorbeeld Toyota gaan een extra bonus verdienen? En ga zo maar door. alle grote namen in deze lijst kunnen managen wat ze willen, niets heeft zo veel invloed op de uiteindelijke verkooplijst als een draai aan de belastingknoppen. Het nieuwe lobbywerk is alweer begonnen, want er komen forse bezuinigingen aan. En in de autosector wordt al gefluisterd: het zou zomaar kunnen dat al die gunstige CO2-regels wat strenger worden dan eerder voorspeld. Men weet in elk geval bij wie ze moeten aankloppen: de nummer 1 van de autoWeek 100.
AutoWeek 14 - 2012

37