You are on page 1of 3

Het bedrijf ROC-Logistics

Inleiding:
ROC-Logistics is een logistiek bedrijf in Tilburg dat zich bij de oprichting bezig hield met het vervoer van palletzendingen. Het bedrijf had twee wagens. De directie heeft besloten zich niet alleen op het vervoer te richten maar ook andere logistieke taken binnen zien te krijgen. Ze denken hierbij b.v.aan warehousing en customer service. Het is de directie gelukt om 5 klanten binnen te krijgen.

Organisatiestructuur:
Hieronder zie je in het organigram hoe het bedrijf is opgezet

Directie
Adjunct directeur vervoer planners Adjunct directeur customer service Adjunct directeur logistiek

Hoofd klantenbeheer Administratieve medewerkers

Logistiek teamleider Logistiek medewerkers

Chauffeurs

ROC logistics

Klanten Roc-Logistics
De 5 klanten van ROC-logistics zijn:

Balpennenfabrikant Arendsen uit Tilburg


Dit bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein de Katsbogten in Tilburg. De omzet bedraagt 100.000 pennen per maand. Het bedrijf is aan het kijken om het assortiment te vergroten. Tot nu toe worden de pennen opgeslagen in een deel van de productiehal en via koeriersdienst van A naar B gedistribueerd naar de klant. Aangezien de productie en het assortiment de komende tijd sterk vergroot gaan worden, kan de opslag niet meer plaatsvinden in de productiehal. Aangezien de productiehal vergroot moet worden, is er geen ruimte om een magazijn te bouwen. Het transporteren via de koeriersdienst wordt als te duur ervaren. ROC-logistics moet dus zowel de opslag als het vervoer gaan organiseren.

Handelsonderneming Fromage.be uit Namur


Dit bedrijf probeert met zijn producten (verschillende soorten boerenkaas uit Zuid-Belgi) een markt te veroveren in Nederland. De opslag en distributie willen ze vanwege de gunstige ligging gaan verzorgen vanuit Tilburg. ROC-Logistics gaat zowel de distributie als de opslag verzorgen

Productiebedrijf Cartridge.de uit Aachen


Dit bedrijf probeert een markt te veroveren in Nederland. Om de distributie zo efficint mogelijk te maken is gezocht naar een gunstige locatie in Nederland. Vanwege de drukte in de Randstad is gezocht naar een locatie niet te ver van de Randstad en niet te ver van Aachen. De keuze is gevallen op Tilburg. In Tilburg wordt voorlopig alleen de opslag van gevulde inktpatronen gedaan. Verders worden hier de lege patronen verzamelt en verstuurt naar Aachen. In de toekomst zal er in Tilburg ook een vulstation komen voor de inktpatronen.

Productiebedrijf Rabbasolda uit Dsseldorf


Dit bedrijf is een chemisch bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het maken van grondstoffen voor de industrie. Het bedrijf maakt oplosmiddelen. Het gaat hierbij om de producten Tolueen, Benzeen, Ethylbenzeen en Xyleen. Deze middelen worden aangeleverd in tanks en IBCs. Roc-logistics gaat zorg dragen voor de distributie in de Benelux. De opslag van de producten vindt plaats in Tilburg. De aanvoer gebeurd via tankwagens of IBCs. Het kan ook als speciale bestelling aangeleverd worden in vaten.

Wijnproducent Chateau Menon uit Bordeaux


Chateau Menon probeert met zijn betere wijnen een markt te veroveren in de Benelux. Aangezien Tilburg al bekend is om zijn opslag van wijnen uit Frankrijk kiest ook chateau Menon voor Tilburg. De wijnen worden gebotteld in Bordeaux en in dozen op pallets aangevoerd. In de toekomst zal de goedkopere landwijn aangevoerd gaan worden via tankwagens en gebotteld worden in Tilburg. Dit bottelen gaat ook plaatsvinden bij ROC-logistics.

ROC logistics

Aan deze klanten kun je zien dat er allerlei producten worden aangeleverd en opgeslagen bij ROC Logistics. Voor de balpennenfabrikant is het voornamelijk stukgoed, maar ook de opslag van grondstoffen voor de productieafdeling en dat zijn gevaarlijke stoffen. Bij handelsonderneming Fromage.be hebben we te maken met geconditioneerd vervoer en opslag van bederfelijke goederen. Bij Cartridge.de is het voornamelijk stukgoed, maar ook de opslag van grondstoffen voor het vullen van de cartridges en ook hier hebben we dus te maken met gevaarlijke stoffen. Bij Rabbasolda is het bulktransport via tankwagens en IBCs. De tankwagens worden leeggepompt in opslagtanks. Bij kleinere hoeveelheden voor de klant wordt het omgepakt in vaten, dit gebeurd in Tilburg. Soms worden de producten van Rabbasolda ook in vaten aangeleverd. Omdat dit gevaarlijke stoffen zijn hebben we te maken met de richtlijnen voor opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen. Chateau Menon is in het begin nog stukgoed, maar wordt als de tankwagens komen bulktransport, tevens zijn wijnen accijnsgoederen en hebben we te maken met de douane. Het laden, lossen en opslag van deze goederen vraagt voor ieder product een eigen aanpak.

Adressen klanten ROC-Logistics ROC Logistics Aletta Jacobsweg 81 5032 MH Tilburg Arendsen balpennen Emma Goldmanweg 23 5032 MN Tilburg Fromage.be Rue de Gembloux 485 B 5002 Namur Belgique Cartridge. de Nordstrasse 123 D 52078 Aachen Deutschland
Chemiebedrijf Rabbasolda Hamburgerstrae 22 D 40221 Dsseldorf Deutschland

Chteau Menon Quai de Brazza 97 F 33100 Bordeaux France

ROC logistics