UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE INGINERIE “HERMAN OBERTH” INGINERIA PRODUSELOR TEXTILE SI DIN PIELE

PROIECT DE DIPLOMA

Conducator stiintific: Asist.ing. VICTORIA CAPRA Absolvent SANDOR ADRIAN

SIBIU 2008

1

TEMA LUCRARII

Sa se proiecteze o sectie de tricotat prevazuta cu 20 de masini de tricotat
SHIMA SEIKI, care sa realizeze produse de imbracaminte extxrioara.

2

CUPRINS

3 .

cât si de nivelul de cultură si civilizatie atins de societate.prin absorbţia traspiratiei care se transportă apoi către exterior în masa tricoturilor.îmbracamintea a cunoscut o serie de transformări.care să satisfacă în condiţii tot mai bune cerinţele ramurilor economiei naţionale. introducerea şi aplicarea unor tehnologii avansate. cât şi cerinţelor majore ale populaţiei. creşterea nivelului ethnic şi calitativ al acestora. Absorţia şi evacuarea transpiraţiei este o caracteristică de igienă principală care asigură continuitatea echilibrului de termoreglare a corpului.la început ea fiind folosită doar în scopul protectiei corpului de acţiunile nefavorabile ale mediului înconjurător.creşterea nivelului tehnic şi calitativ al acestora.Acest proces contribuie la transportul şi evacuarea transpiraţiei degajate de organism. 5 .al confortului şi esteticii. Permeabilitatea la aer este o caracteristică igienică ce realizează aerisirea corpului. Industria de tricotaje. care să sătisfacă în condiţii tot mai bune cerinţele ramurilor economiei naţionale.4 Memoriu justificativ Apariţia îmbrăcămintei este legată de cele mai timpurii trepte ale dezvoltării societătii omenesti. În prezent se pune un accent tot mai mare pe realizarea unor produse noi. În prezent se pune un accent tot mai mare pe realizarea unor produse noi. ele constituind o necessitate imediată şi trebuie să corespundă din punct de vedere al scopului. care trebuie să răspundă prompt atât curentului de modă. iar în prezent aceasta are şi un rol estetic foarte însemnat existând o mare varietate de tipuri şi forme de îmbrăcăminte.În acest scop este necesară modernizarea mijloacelor de muncă şi a structurii producţiei. reprezintă una din ramurile economiei naţionale cu o capacitate puternică de înnoire a fabricaţiei. iar evoluţia acesteia este dependentă de dezvoltarea economico-socială.Acest echilibru este realizat de organismul uman care se continuă cu ajutorul tricoturilor. introducerea şi aplicarea unor tehnologii avansate. Producerea de îmbrăcăminte pe scara industrială impune întreprinderilor de ticotaje respectarea unor condiţii în procesul de tricotare şi confecţionare care să asigure comoditate. rezistenţă şi aspect plăcut.În acest scop este necesară mdernizarea mijloacelor de muncă şi a structurii producţiei.prin natura ei.ca ramură a industriei textile. Obiectele de îmbrăcăminte au o importanţă deosebită în viaţa de zi cu zi. D-ea lungul istoriei.

iar în cadrul capitolului 6 ne vom axa asupra calculului necesarului de materie primă. În lucrarea de faţă s-a proiectat o secţie de tricotat prevăzută cu 20 de maşini de tricotat SHIMA SEIKI care să realizeze produse de îmbrăcăminte exterioară. Stabilirea procesului tehnologuc şi descrierea principalelor operaţiilor tehnologice sunt analizate în cadrul capitolului 4.adoptarea design-ului produselor. mecanismele maşinii.reprezentarea structurii tricoturilor şi calculul parametrilor de structură. În cadrul capitolului 7 vom dezbate calculul parametrilor tehnologici. calculul producţiei practice şi stabilirea procesului tehnologic de croire şi confecţionare. Alegerea materiei prime şi proprietăţile fizico-mecanice ale firelor sunt dezbătute în cadrul capitolului 2.Perfecţionarea continuă a produselor din tricoturi se realizeză pe baza dezvoltării.precum şi analiza posibilităţilor tehnologice.sunt prezentate în cadrul capitolului 1 descrierea produselor. iar apoi în capitolele 8 şi 9 se vor avea în vedere proiectarea suprafeţelor de depozitare şi producţie şi organizarea transportului intern şi stabilirea mijloacelor de transport. În cadrul capitolului 3 sunt prezentate caracteristicile tehnice ale utilajului. Pentru început. a introducerii în producţie a maşinilor cu productivitate ridicată şi de organizarea proceselor tehnologice şi de folosirea de materii prime de o calitate superioară. 6 . Vom analiza în continuare în cadrul capitolului 5.modelării şi proiectării produselor. precum şi a schiţelor cu date tehnice.

1.XL.Mănecile produsului sunt lungi şi sunt şi ele tricotate sub forma unor panouri semiconturate.PREZENTAREA PRODUSELOR Descrierea aspectului fiecărui produs în parte se prezintă în râdurile următoare: a. Faţa şi spatele produsului sunt tricotate sub formă de panouri semiconturate prezentănd la nivelul bustului o serie de îngustări în trepte .Produsul se realizează într-o gamă variată de culori pentru mărimile : S.tricotat în structură glat cu început tubular de 2 cm.Faţa produsului prezintă o fentă tricotată în structură tubular prevăzută cu un nasture pentru încheiere. Gulerul produsului este tricotat în structură semitubular. şi 50% lână.CAPITOLUL 1 PREZENTAREA CONSTRUCTIV ESTETICĂ ŞI TEHNOLOGICĂ A PRODUSELOR 1. 7 .PRODUSUL 1 Produsul 1este o bluză pentru bărbaţi tricotată dintr-un amestec de fire de 50% P.A.N. avănd fineţea 28\2 Nm.L.M.

a (vedere fata) b (vedere spate) 8 .

Produsul se realizeză într-o gamă variată de culori cu dungi de culoare albă. Faţa şi spatele produsului se tricoteză identic.XL. prezentănd dungi transversale de culoare.N. faţa prezintă în plus o fentă tricotată în structură tubular.având fineţea 28\2 Nm. Gulerul se tricotează în structură semitubular.b. lungimea produsului se tricoteză în lăţime. pentru mărimile S.A.M.PRODUSUL 2 Produsul 2 este o bluză pentru bărbaţi tricotată dintr-un amestec de bumbac 55% şi 45% P.L. a (vedere fata) 9 . Produsul este tricotat în structură glat. prevăzută cu un fermoar de închidere.Pe maşină.

b (vedere spate) 10 .

c.PRODUSUL 3 a (vedere fata) .

11 b (vedere spate) .

1 2 3 4 5 6 7 b.12 1. 13 .)PRODUSUL 1 Tabelul 1.3.a Nr.3.TABELUL CU DIMENSIUNI AL PRODUSELOR a. Crt.)PRODUSUL 2 Tabelul 1.3. Crt.b Nr.

3.c.)PRODUSUL 3 Tabelul 1.c 14 .

Cunoaşterea şi coordonarea acestor factori asigură realizarea unui produs finit care să corespundă cerinţelor în ceea ce priveşte atât valoarea estetică cât şi cea funcţionlă. Printre dezavantajele firelor P. importante sunt: preţul. sunt însă degradate la temperaturi mai ridicate -au o stabilitate termică bună -au revenire elastică bună -au rezistenţă mică la frecare -au o foarte bună rezistenţă la acţiunea luminii Prin frecare produsele textile obţinute din fire de P. se numără: -rezistenţă redusă la frecare -higroscopicitate foarte mică -se încarcă cu electricitate statică -au afinitate redusă faţă de coloranţi -sunt friabile -se murdăresc uşor -sunt relativ scumpe 15 .A. aceasta fiind hotărâtoare în ceea ce priveşte calitatea finală a produsului respectiv. sunt: -sub acţiunea acizilor minerali.A. dar şi de procesul tehnologic de obţinere a acestora. de concentraţie medie au o rezistenţă bună rece. calitatea materiei este foarte importantă.N. Principalele proprietăţi ale fibrelor de P.CAPITOLUL 2 ALEGEREA MATERIEI PRIME 2.1.N. dau un pronunţat caracter de pilling.pregătirea şi procesul tehnologic de obţinere.PROPRIETĂŢILE FIBRELOR Firul reprezintă elementul de bază al tuturor produselor textile. La proiectarea unui produs. şi 50% lână.A.N.A. tricoturilor şi confecţiilor pentru care sunt folosite.N. Proprietăţile fibrelor determină la rândul lor.Totodată. proprietăţile ţesăturilor. Firul ales pentru produsul 1 este un fir în amestec având compoziţia de 50% P. Proprietăţile firelor sunt determinate în mare măsură de caracteristicile fibrelor componente.

ignifugare Firul ales pentru produsul 3 este 16 .N.32g/cm -conductibilitatea termică este mai mică la fibra de lână. vopsire.Principalele proprietăţi ale fibrelor delână sunt -higroscopicitatea fibrei de lână este cea mai mare dintre toate fibrele textile deoarece prezintă foarte multe grupe polare şi structură dominant amorfă -densitatea fibrei lână este între 1.45%.30-1.A. fapt ce le face să fie bune izolatoare termice -rezistenţa la rupere variază în mod crescător de la tipul de lână fină la tipul de lână groasă -alungirea la rupere variază între 25-45% Structura şi proprietăţile fibrei de lână sunt determinate de două caracteristici principale: -natura şi aşezarea aminoacizilor în catena principală -numărul şi natura grupelor polare care formează catenele laterale Firul ales pentru produsul 2 este un amestec din fire de bumbac 55% şi P. Principalele proprietăţi ale fibrei de bumbac sunt: -asigură o izolare termică bună -au un tuşeu moale şi de aceea tricoturile sunt confortabile la purtat -au o higroscopicitate bună -au o rezistenţă la tracţiune mare -au o comportare corespunzătoare la sfâşiere -rezistenţă la torsiune mare -suportă tratamentul de albire.

17 .2.2.2.CARACTERISTICILE FIZICO-MECANICE ALE FIRELOR Principalele caracteristici fizico-mecanice ale firelor sunt centralizate în tabelul 2.

2m/s. Fiecare sistem. Deplasarea fonturilor se poate realiza cu viteză variabilă în funcţie de numărul de paşi de ac dorit. indiferent de direcţia de deplasare a saniei cu lacăte. Maşina este prevăzută cu dispozitiv de oprire automată la: -apariţia unui nod de fir -la ruperea firului -la ruperea unui călcâi de lucru al platinei -laterminarea numărului de panouri programate Viteza de tricotare maximă este 1. având două sisteme de tricotare. poate executa un ciclu de transfer înaintea tricotării. Maşina este prevăzută cu o singură sanie cu lacăte. 18 . Deplasarea conducătorului de fir se realizează în funcţie de numărul de ace aflat în lucru.CAPITOLUL 3 PREZENTAREA UTILAJULUI Utilajul prezentat în această lucrare este maşina rectilinie de tricotat cu comandă numerică SHIMA SEIKI SES 122 RT.

Mecanismul de formare a ochiurilor Ansamblul de mecanisme care transmit mişcări sincronizate organelor producătoare de ochiuri.1.2.2. de construcţia identică sau nu. PREZENTAREA PRINCIPALELOR MECANISME Principalele mecanisme ale maşinii de tricotat SHIMA SEIKI SES 122 RT sunt: -mecanismul de formare a ochiurilor -mecanismul de comandă -mecanismul de alimentare cu fir -mecanismul de tragere -mecanismul de acţionare 3. La maşina rectilinie de tricotat SHIMA SEIKI SES 122RT. Mecanismul de formare a ochiurilor poate fi constituit dintr-o zonă de tricotare sau mai multe zone de tricotare. mecanismul de formare a ochiurilor se compune din organele producătoare de ochiuri. 3.1. după un anumit procedeu de tricotare. poartă denumirea de mecanism de formare a ochiurilor.Tabelul 3. în funcţie de tipul şi destinaţia maşinii. Ambele fonturi ale maşinii de tricotat prezintă aceleaşi organe producătoare de ochiuri: -ace cu limbă -împingătoare cu călcâi de lucru superior şi inferior -selectoare cu călcâie desenatoare plasate la şase nivele -conducător de fir -dinte de aruncare 19 .

2.sunt prezentate organele producătoare de ochiuri: 20 .În figura 3.

iar în afară se găsesc periuţele Corpul de bază al dispozitivului lacătelor acelor este realizat dintr-un corp turnat din metale uşoare.Formarea ochiurilor de diferite tipuri este posibilă prin situarea camelor mobile în diferite poziţii sau prin acţionarea mecanismului desenator. În partea inferioară a corpului de bază sunt aranjate lacătele acelor care formează şinele de glisare pentru călcâiele acelor şi platinelor. Ansamblul de came este aşezat pe sania lacăte.Periuţele au rolul de a deschide limbile acelor. În interiorul plăcilor se află lacătele cu came. Sania cu lacăte se compune din: -placa din faţă şi placa din spate -una sau două coroane pe care se află dispozitivul de acţionare şi schimbare a conducătorului de fir.. 21 .

În figura 3.3.este redat ansamblul camelor şi lacătelor.

22

3.2.2. Mecanismul de comandă Mecanismul de comandă are rolul de a transmite comenzi automate pentru executarea tuturor operaţiunilor legate de obţinerea produselor, de structura şi dimensiunile prestabilite,încât muncitorul în timpul procesului de tricotare să schimbe formatele de alimentare cu fire,să supravegheze maşinile din zona de deservire, să elimine eventualele defecţiuni şi scoaterea tricotului din maşină. Mecanismul de comandă coordonează şi sincronizează acţiunea tuturor mecanismelor maşinii, având în acelaşi timp şi funcţiuni de autocomandă. Ca suport al datelor se folosesc dischete pentru stocarea informaţiilor. 3.2.3. Mecanismul de alimentare cu fir În cazul maşinii rectilinii de trcotat SHIMA SEIKI SES122RT alimentarea cu fir este negativă. De la bobinele aflate pe suportul bobinelor, firul se desfăşoară şi trece prin dispozitivul de tensionare al firului, apoi prin orificii de conducere până la conducătorul de fir aflat pe glisiere. Dacă pe firul alimentat apar noduri prea mari, dispozitivul de tensionare le semnalează şi determină oprirea automată a maşinii. 3.2.4. Mecanismul de tragere al tricotului Pentru asigurarea uniformităţii ochiurilor nou formate este necesar ca forţele de tragere să fie constante pe lăţimea sau circumferinţa tricotului . Mecanismul de tragere este constituit dintr-un dispozitiv de tragere format din role de tragere şi un piptene de tragere programat electronic.Puterea de tragere este programată electronic şi depinde de materia primă şi de structura tricotului.Tragerea tricotului serveşte pentru asigurarea unei tensionări constante a tricotului suspendat pe ace şi pentru a face să coboare fiecare rând de ochiuri ce se tricotează, pentru ca ochiurile agăţate de ace să fie legate de acestea sub o tensiune constantă şi uniformă. 3.2.5. Mecanismul de acţionare Acţionarea maşinilor de tricotat se realizeză prin intermediul unui motor electric.Mişcarea de la motor se transmite unui arbore principal de la care se distribue spre toate toate celelalte mecanisme ale maşinii.

23

3.3. ANALIZA POSIBILITĂŢILOR TEHNOLOGICE Multiplele posibilităţi tehnologice ale maşinii rectilinii de tricotat SHIMA SEIKI SES 122 RT rezultă din posibilitatea acţionării directe a acelor prin intermediul călcâielor de acţionare şi a selectării indirecte prin intermediul selectoarelor cu călcâie de lucru la şase nivele şi împingătorilor. Traiectoriile posibile ale acelor cu limbă sub acţiunea ansamblului de came, sunt următoarele: -S-I- B(staţionare,închidere,buclare)-reprezintă traiectoria acelor pentru ochiurilor normale -S-In-B(staţionare,închidere neterminată,buclare)reprezintă traiectoria acelor pentru formarea ochiurilor duble -S-I-Ea(staţionare,închidere,eliminarea aruncării)reprezintă traiectoria acelor pentru formarea buclelor pin eliminarea aruncării ochiului vechi peste capul acului -S(staţionare)-reprezintă traiectoria prin care se reţin ochiurile sau buclele realizate la sistemul sau deplasarea precedentă Pe maşinile de tricotat SHIMA SEIKI SES 122 RT sepot obţine următoarele tipuri de legături: -legături de bază(glat,patent,lincs) -legături derivate(glat derivat,patent derivat,lincs derivat) -legături cu desene de culoare,care pot fi: a)realizate prin alimentare succesivă b)realizate prin alimentare simultană -legături cu desene de legătură,care pot fi: a)cu desene ajur b)cu ochiuri duble c)cu ochiuri reţinute -legături cu ochiuri încrucişate -legături cu fire suplimentare -legături cu desene combinate

24

1.ÎNTOCMIREA SCHEMEI TEHNOLOGICE Un proces tehnologic conţine următoarele operaţii de prelucrare a materiei prime: -recepţia materiei prime -tricotarea -croirea -asamblarea -finisarea Procesul tehnologic conţine şi operaţii de control interfazic.este prezentată schema procesului tehnologic al produsului 1. În figura 4.CAPITOLUL 4 STABILIREA PROCESULUI TEHNOLOGIC 4. În schemă s-au făcut următoarele notaţii: -RMP= recepţia materiei prime -DMP=depozit de materii prime -T= tricotare -CR= control şi repasare -F= finisare -TF=termofixare -Cr=croire -Cf= confecţionare -Cc= controlul operaţiei de confecţionare -FP=finisarea produsului -CFC=control final de calitate -E=etichetare -A=ambalare -DPF=depozit de produse finite -Tr=transport 25 .control tehnologic.control de calitate sau operaţii de transport interfazic.Această schemă cuprinde operaţiile prin care materia primă trece de la starea de fir în produs finit.1.

26 .

la recepţia cantitativă -control prin sondaj.la faza de depunere a firului -desimea tricotului. 4. se va face controlul de recepţie total.În funcţie de compoziţia firului.I.4.1.2.articolele pot trece peste unele din următoarele operaţii: 4. Controlul de recepţie poate fi: -control total. cât şi la controlul prin sondaj este necesar să se respecte regulile de verificare impuse prin normele N. care depinde de adâncimea de buclare a camelor de buclare şi se regleză de la tastatură.2.la verificarea caracteristicilor de calitate ale firelor Atât la controlul total. prin intermediul maşinii de tricotat. RECEPŢIA MATERIEI PRIME Cuprinde controlul lotului de fire primite. aspect. DESCRIEREA PRINCIPALELOR OPERAŢII Operaţiile procesului tehnologic. ordinea desfăşurării lor în fluxul tehnologic sunt prezentate mai jos.Materiile prime se depoziteză în lăzile care vin de la furnizor. structură. În cadrul întreprinderii concepute de mine. Pe parcursul procesului de tricotare se pot efectua următoarele operaţii: -controlul organelor producătoare de ochiuri -controlul periodic al parametrilor procesului de tricotare -depistarea şi înlăturarea defectelor care apar la tricotare La controlul periodic al parametrilor procesului de tricotare se verifică: -tensiunea aplicată firelor de alimentare -cursa conducătorilor de fir -poziţia conducătorilor de fir faţă de ace.2.2. TRICOTAREA Este procesul de transformare a firelor în ochiuri în cadrul unui tricot. Depozitarea materiei prime are loc în magazii special amenajate unde trebuie create condiţii standard de umiditate şi presiune. 27 . dimensiuni.

În şpan se aşează unul peste altul un număr de straturi care depind de structura şi desimea firului. apoi se face un control final al produsului. Contururile curbe trebuiesc rihtuite pentru ca produsul asamblat să aibă simetrie.3.Se curăţă apoi de aţe.Se creează un stoc de o zi între secţia de croit şi de confecţionat. Tricotul se şpănuieşte avându-se grijă de potrivirea modelelor pe margine şi de simetrie. Magazia de tricot crud serveşte pentru crearea unui stoc pentru cel puţin o zi între sectoarele de croit şi de finisat.de compoziţia firului. 4.4.unde trebuie să stea cel puţin 24 de ore în condiţii standard de temperatură şi umiditate. severifică simetria produselor şi se stabilesc criteriile după care se face împărţirea pe clase de calitate. 4.-viteza de tricotare se măsoară în m/s şi se modifică prin tastarea la calculator -tensiunea aplicată tricotului la tragere trebuie să fie uniform repartizată pe toată lăţimea cilindrilor secţionaţi şi să nu depăşească pragul de 50% din sarcina de rupere a firului pentru a se situa în domeniul elastic.Se asamblează mai întâi umerii de la feţe cu umerii de la spate. FINISAREA TRICOTULUI Constă într-un tratament umido-termic.pe rafturi.tricotul astfel finisat intră în magazia de tricoturi finisate.5. sau atunci când se face împărţirea pe clase de calitate. apoi mânecile se aplică la feţe şi spaţi. Tricotul astfel şpănuit se şablonează cu ajutorul unor şabloane din carton. 4.2. La controlul prin sondaj se constată defectele care se iau în considerare atunci când se atribuie calificativul pentru produs: corespunzător sau necorespunzător.În acest timp se elimina tensiunile interne din tricot.2. iar în final faţa cu spatele se încheie lateral şi se închid mânecile.apoi se taie la lamă.Se aplică apoi gulerele la maşina de încheiat ochi cu ochi şi se pun în această cusătură mărimea şi emblema firmei pentru care este produsul. Tricotul se înmagazinează în magazia de semifabricate.2. În cusăturile laterale se aplică instrucţiuni cu modul de spălare. ASAMBLAREA SAU CONFECŢIONAREA Se realizează utilizând cusături elastice. o călcare cu ajutorul preselor a panourilor tricotate.CROIREA În cadrul acestei operaţii se realizeză şi sortarea detaliilor ce constituie un produs. 28 .

pe aceleaşi maşini şi cu aceleaşi structuri. obţinut din aceleaşi fire. Se controlează un lot întrg. culorile şi compoziţia firului. Se dimensioneză produsul verificându-se mai întâi dimensiunile de bază: lungimea şi lăţimea produsului.2. 29 .6. TRATAMENTUL UMIDO-TERMIC După confecţionare.7. Se verifică reglarea şi rezistenţa cusăturilor la rupere şi dacă sunt realizate corect. împăturate şi ambalate în pungi. produsele sunt supuse unui tratament umido-termic cu prese de călcat cu abur şi vacuum.8.Produsele se calcă finit pentru a se descălca cusăturile de asamblare.4. ETICHETAREA Produsele sunt etichetate cu etichete din carton provenite de la client. Se verifică produsul cu un produs etalon.2.2. pentru a aşeza gulerele mai bine în răscroială şi pentru o fixare mai bună a dimensiunilor la forma dorită. CONTROLUL FINAL DE CALITATE Se face bucată cu bucată conform normelor de calitate impuse. apoi în cutii din carton. lungimea mâneciidrepte şi manşură. Se face apoi sortarea pe calităţi a produselor. 4. 4. pentru a observa frecvenţa repetării greşelilor la acel lot. astfel: se verifică modelul şi contextura şi se compară tuşeul. lungimea mânecii din centrul spatelui.

a.CAPITOLUL 5 PROIECTAREA TRICOTURILOR 5.)PRODUSUL 1 5.1. dintre care principalele reprezentări sunt: -convenţională -depunerea firului pe ace -structurală Pentru înţelegerea corectă a structurii articolelor este necesar a se reprezenta în cele trei moduri un raport al structurii care prin reluarea succesivă a lui acoperă suprafaţa dorită.1. REPREZENTAREA STRUCTURII TRICOTURILOR Structura tricoturilor pote fi reprezentată în mai multe moduri.Reprezentarea convenţională 30 .1.

Reprezentarea structurala 31 .3.1.5.1. Evoluţia firului pe ace 5.2.

1. Reprezentarea convenţională 5.)PRODUSUL 2 5.b.1. Evoluţia firului pe ace 32 .1.2.

Reprezentarea strcturală c.1.1.Reprezentarea convenţională 33 .5.) PRODUSUL 3 5.1.3.

3. Evuluţia firului pe ace 5.2. Reprezentarea structurală 34 .1.1.5.

2.2.1.fs fs= 5.3.1. CALCULUL PARAMETRILOR DE STRUCTURĂ11 a.2.Fs FS= Unde:s=numărul firelor alimentate în paralel.5. Diametrul teoretic al firelor.2.c1= 1. Diametrul firelelor 5.1.1 Diametrul aparent al firului( în stare liberă).s=2 FS= 5.N. şi 50% lână de fineţe Nm 28/2. 5.fs .2.2.3 Ttex=fineţea fineţea firului în tex 5.4.1.A. Tricotul este glat cu aspect de faţă.1.Diametrul aparent al firelor.Diametrul firelor în stare întinsă.)PRODUSUL 1 Firul ales este un amestec format din 50% P.F F= Unde: F= diametrul firului în stare liberă c1=coeficientul firului.2.

2.2.865 A=pasul acului B=0.7-0.A A=KA FS [mm] Unde: A=pasul acului KA=coeficientul pasului ochiului.2. Parametrii destructură ai firelor 5. Desimea tricotului pe verticală.2.21 mm 5.Dv -reprezintă numărul de rânduri de ochiuri cuprinse în 50 mm de tricot .865.4 mm 5.2.2. adopt: C=0.865 1.2.4 B=1.2.Do -reprezintă numărul de şiruri de ochiuri cuprinse în 50 mm de tricot Do= Do= Do=37. Înălţimea ochiului.fs= 5.2.71[ş/50mm] 5.B B=C A unde: C=coeficientul de fineţe al firului.2.C=0.35 A=1. KA=4 FS=diametrul aparent al firelor A=4 0.1.4. Desimea tricotului pe orizontală.3.2. Pasul ochiului.

15mm 5.57 A +2B+ Fs unde:l=lungimea ochiului glat A=pasul acului B=înălţimea ochiului Fs=diametrul aparent al firului l=1.2.71 41.04 35.M/m M/m=2.l l=1.6.5. .2.5g/m Parametrii de structură ai produsului 1 sunt centralizaţi în tabelul 5.2.6.2.Dv= Dv= Dv= 41.04 Do Dv l Ttex 10 M/m=2.4 +2 1.57 1. Masa tricotului.21+3. Lungimea firului dintr-un ochi.49 l=6.15 2.2.28 10 M/m=406.32 [r/50mm] 5.2.14 0.32 6.

5. Parametrii de structură ai firelor .49mm 5.35mm 5.)PRODUSUL 2 Firul folosit este un amestec de 55% bumbac şi 45% P.3.2.N.1. Diametrul firelor în stare întinsă.fs fs= fs=0.38mm 5.A.2 F=0.2.1.Fs Fs= Fs=0.2.F F= c1=1. Diametrul aparent al firului.4.2.f f= c2 =1 Ttex=36x2 f=0.3 Ttex=36.2.Diametrul firului 5.1.1. de finrţe Nm 28/2 Tricotul este glat cu aspect de dos.Diametrul aparent al firelor.2.Diametrul teoretic al firului.1.2.1.27mm 5.2.b.

2.2.57 A+2B+ F l=5.adopt:C=0. Desimea tricotului pe verticală.12mm 5.8 B=1.4.1.35mm A=1.6 . Înălţimea ochiului. Desimea tricotului pe orizontală.4mm Do=35.Pasul ochiului.M/m M/m=2 0.76g/m Parametrii de structură ai produsului 2 sunt centralizaţi în tabelul5.B B=C A Unde:C=0.A A=KA F Unde:KA=4 F=0. Lungimea ochiului: l=1.2.2.2.53mm 5.71ş/50mm 5.5.2.2.2.71ş/50mm Dv=44.3.Do Do= Unde:A=1.865.2. Masa tricotului. Lungimea firului dintr-un ochi.2.2.Dv Dv= Unde:B=1.12mm Dv=44.5.2.64r/50mm 5.2.4mm 5.53mm M/m=507.4 Do Dv l Ttex 10 Unde:Do=35.64r/50mm l=5.2.2.7-0.6.

2.Ttex31x2.2.Diametrul aparent al firului în stare liberă.c1=1.1.F F= Unde:F=diametrul firului în stare liberă c1=coeficientul firului. Diametrul firelor 5.3 Ttex=fineţea firului în tex F= F= 5.1.c.de fineţe Nm 32/2.)PRODUSUL 3 Firul folosit este un fir în amestec având compoziţia 70% lână şi 30% acril.2.Diametrul aparent al firelor.2. 5.Fs .1.2. Tricotul este glat cu aspect de faţă.

2.2. Diametrul teoretic al firelor în stare întinsă.s=2 Fs= Fs=0.KA=4 Fs =diametrul aparent al firelor A =4 0.Înălţimea ochiului.25mm 5.1.7 – 0.865 adopt:C= 0.35mm 5.4.1.28 B= 1.2.2.2.1.3.865 1.46mm 5.2.fs fs= fs= fs=0.2. Diamrtrul firelor în stare întinsă.A A =KA Fs [mm] Unde: A = pasul ochiului KA=coeficientul pasului ochiului.865 A = pasul acului B= 0.C=0.Parametrii de structură ai firelor 5.Pasul ochiului.32 =1.28mm 5.Fs= [mm] unde:s=numărul firelor alimentate în paralel.28 A= 1.f f= unde:c2=1 f= f =0.2.1mm [mm] [mm] .2.B B =C A Unde: C=coeficientul de fineţe al firului.

5.2.2.Do -reprezintă numărul de şiruri de ochiuri cuprinse în 50mm de tricot Do = Do= Do =39.2.2.96 2 31 10 M/m =524. Desimea pe verticală.Dv -reprezintă numărul de rânduri de ochiuri cuprinse în 50mm de tricot Dv = Dv = Dv=45.06 5. Masa tricotului.2.46 l =5.45 39.06 ş/50mm 5.8 g/m Parametrii de structură ai produsului 3 sunt centralizaţi în tabelul 5.57 1.2.l l = 1. Desimea tricotului pe orizontală.4 Do Dv l Ttex 10 M/m = 2 0.M/m M/m =2 0.4 45.57 A+2B+ Fs unde:l =lungimea firului dintr-un ochi A =pasul ochiului B =înălţimea ochiului Fs =diametrul aparent al firelor l = 1.2.6 [r/50mm] [ş/50mm] .2.65mm 5.6.3.45 r/50mm 5.2. Lungimea firului dintr-un ochi.1+3.28+2 1.2.4.5.14 0.

SCP 2M SCP 2M =2 (L l) [cm ] SCP 2M =2 (86 23.3.3.5g/m SCP F+S =0.3.1.2.82 MCP F+S=333.)PRODUSUL 1 5.Pentru a afla masele panourilor respective.5 0.3.3.Scp f+s Scp f+s =2(L l).Panoul faţă+spate -suprafaţa panoului faţă+spate. a.5)=4042cm SCP 2M =0.MCP 2M M/m =406. Panoul celor două mâneci -suprafaţa panoului compus din două mâneci. Calculele se fac pentru mărimea L. Guler -suprafaţa gulerului.40 MCP 2M =162.40m MCP 2M =406. se calculează mai întâi suprafeţele reperelor respective.5g/m SCP 2M =0.CALCULUL MASEI PE UNITATEA DE PRODUS Masa pe unitatea de produs se obţine prin însumarea masei ficărui panou ce alcătuieşte reperul.5.82m -masa panoului faţă+spate.82m MCP F+S =406. [cm ] Scp f+s =2 (71 58) Scp f+s =0.6g/panou 5.MCP F+S M/m =406.SG .40m -masa panoului compus din două mâneci.5 0.3g/panou 5.

32g/panou 5.05m -masa gulerului.5 0.4.05m MG =406.5g/m SG=0. Masa rândurilor suplimentare Se tricoteză şase rânduri suplimentare.MG M/m =406.3.4.SG =L l [cm ] SG =42 12=cm SG =0.4.3.3.05 MG =20.a Masa rândurilor suplimentare pentru fiecare panou în parte este prezentată în tabelul 5.b .Masa acestora va fi calculată cu formula: -MRS=Na Nr lm Ttex 10 unde:Na =numărul de ace Nr =numărul de rânduri lm=lungimea medie a ochiurilor Numărul de ace pentru fiecare panou în parte este redat în tabelul 5.

67g 5.76/m SCP F+S =0.86m -masa panoului faţă+spate.86m MCP F+S =507.06+0.)PRODUSUL 2 5.3.5.3.5.Masa totală a produsului Masa pe unitatea de produs se obţine prin însumarea masei fiecărui panou ce alcătuieşte reperul.24m MCP 2M =507.64+1.24 MCP 2M=121. M/produs =MCP F+S +MCP 2M +MG +MRS F+S +MRS 2M+MRS G M/produs =333.1.76 m SCP 2M =0.SCP 2M SCP 2M =2(L l) [cm ] SCP 2M =2400cm SCP 2M =0.32+1.76 0.3+162.49g b.8g .MCP 2M M/m =507.Panoul celor două mâneci -suprafaţa panoului compus din cele două mâneci.MCP F+S M/m =507.Panoul faţă+spate -suprafaţa panoului faţă+spate.SCP F+S SCP F+S =2(L l)=2(72 60) SCP F+S =8640cm SCP F+S =0.86 MCP F+S =436.3.6+20.2.57 M/produs =519.24m -masa panoului compus din două mâneci.76 0.

007m .3. Tubular la tiv -suprafaţa tubularului la tiv St tiv =45 2 St tiv =90cm St tiv =0.05m MG =507.76g/m SG =0.4.5.76 0.76 0.38g 5. Tubular la mâneci -suprafaţa tubularului la mâneci St 2m =2 18 2 St 2m = 72 cm St 2m =0.3.05m -masa gulerului.SG SG =42 12 SG =504 cm SG =0.MG M/m =507.Guler -suprafaţa gulerului.56 g 5.76g/m St tiv =0.009 m Mt tiv 0507.009 Mt tiv =4.3.05 MG =25.009 m -masa tubularului la tiv M/m =507.5.3.

01 g 5..55 g 5.Masa rândurilor suplimentare Se tricoteză opt rânduri suplimentare Mrs =Na Nr l Ttex 10 Numărul de ace pentru fiecare panou în parte este redat în tabelul 5.002 Mt f =1.3.002 m Mt f =507.6.a .7.002 m -masa tubularului la fermoar M/m =507.76 0.Tubular la fermoar -suprafaţa tubularului la fermoar St f =13 2 St f =26 cm St f =0.3.76 0.-masa tubularului la mâneci M/m =507.7.76g/m St f =0.76g/m St 2m =0.007 Mt 2m =3.3.007m Mt 2m =507.

8 ∙0.05+1. Panoul faţă+spate -suprafaţa panoului faţă+spate.06+1.15+4.66+111.46m² MCP F+S =524.3.1+3.b 5.46 . Masa totală a produsului Masa pe unitatea de produs se obţine prin însumarea masei fiecărui panou ce alcătuieşte reperul.46 m² -masa panoului faţă+spate.31+10.1. M/produs =MCP F+S +MCP 2M +MG +Mt tiv +Mt 2m +MRS F+S MRS 2M +MRs M/produs =307.79 M/produs =465.Masa rândurilor suplimentare pentru fiecare panou în parte este prezentată în tabelul 5.7.3. [cm²] SCP F+S =2∙(72∙32)=4608 cm² SCP F+S =0.MCP F+S M/m²=524.8.3.SCP F+S SCP F+S = 2∙(L∙l).4+0.8g/m² SCP F+S =0.7+20.72g c)PRRODUSUL 3 5.

4g/panou .MCP F+S =241.

4.5.4.4. Deformaţia în lăţime δl= [℅] [℅] Amax=l ∙ (1+δf )-3∙ π ∙f 5.4. Rezistenţa la rupere în lăţime Pl=Dv∙Pf Proprităţile fizico-mecanice ale tricoturilor sunt centralizate în tabelul 5.CALCULUL PROPRIETĂŢILOR FIZICO-MECANICE ALE TRICOTURILOR 5.4.2. .4.3.Deformaţia în lungime δL= Bmax= 5.4.1. Rezistenţa la rupere în lungime PL=2∙Do∙Pf 5.

ADOPTAREA PROCENTULUI PIERDERILOR ŞI AINDICELUI DE CONSUM Pe parcursul desfăşurării procesului tehnologic apar pierderi cantitative de materie primă(fir).exprimate în indici de pierdere. P(g) =Mi(g) -Me(g) ip= [g] unde:ip=indice de pierdere P(℅)= unde:P(℅)=procentul pierderilor P(℅)= Ic= unde:Ic=indice de consum Pentru calculul indicilor de consum (Ic)separticularizează relaţia: Ic= . Pierderile de materie primă se calculează făcând diferenţa dintre masa de fir care intră (Mi) şi masa de fir care iese (Me) la tricotare.pentru fiecare operaţie.1. .CAPITOLUL 6 CALCULUL NECESARULUI DE MATERIE PRIMĂ 6.

2.se iau în calcul indicii de pierdere de la fiecare operaţie în parte.5℅ -pentru operaţia de confecţionare:PC=17℅ -pentru operaţia de finisare:PF=0.Pierderile P(℅)se cunosc: -pentru operaţia de tricotare:PT=2.041 icC=1.25 icF=1.2.01 6. STABILIREA NECESARULUI DE MATERIE PRIMĂ Masa care iese de la finisat este egală cu masa pe unitatea de produs.1℅ Notez: -icT-indice de consum la tricotare -icc-indice de consum la confecţionare -icF-indice de consum la finisare Astfel: icT= icC= icF= icT=1.a . Pentru stabilirea masei pe unitatea de produsMp(g). Fluxul tehnologic se poate reprezenta astfel: QiT→QeT=QiC→QeC=QiF→QeF=M/produs QiT=QeT∙iT QiC=QeC∙iC QiF=QeF∙iF unde:QiC=reprezintă cantitatea de fir ce intră în operaţia de confecţionat QeC=reprezintă cantitatea de fir ce iese din operaţia de confecţionat QiT=reprezintă cantitatea de fir ce intră în operaţia de tricotare QeT=reprezintă cantitatea de fir ce iese din operaţia de tricotare QiF=reprezintă cantitatea de fir ce intră în operaţia de finisare QeF=reprezintă cantitatea de fir ce iese din operaţia de finisare Necesarul de materie necesar fiecărei operaţii este centralizat în tabelul 6.

NmpT1=600∙499.Necesarul de materie primă pentru fiecare produs în parte este centralizat în tabelul 6.17 NmpT1=299.)PRODUSUL 3 se realizează în 400 de bucăţi.5 kg b.2.67 kg c. NmpT2=200∙573. NmpT3=400∙469.39 NmpT2=114.16 . a.b Necesarul total de materie primă secalculează în funcţie de numărul de bucăţi realizate din fiecare produs în parte.)PRODUSUL 1 se realizează în 600 de bucăţi.)PRODUSUL 2 serealizează în 200 de bucăţi.

06 kg Necesarul total de materie primă pentru o zi: Nmp/zi=337.68 kg .NmpT3=187. a.)PRODUSUL 2 Nmp/zi 2=4∙19.53 Nmp/zi 2=78.Primul produs se realizează pe 10 maşini. al doilea pe 4 maşini.iar al treilea pe 6 maşini.12 kg c.66 kg Necesarul total de materie primă: NmpT=601.)PRODUSUL 1 Nmp/zi 1=10∙16.83 kg Necesarul de materie primă pe zi se calculează pentru fiecare produs în parte.)PRODUSUL 3 Nmp/zi 3=6∙15.65 Nmp/zi 1=166.5 kg b.51 Nmp/zi 3=93. în funcţie de numărul de maşini pe care se realizează produsele.

ceea ce înseamnă că avansul la buclare este zero.Ecartamentul fonturilor Ecartamentul fonturilor reprezintă distanţa între fonturi.În cazul maşinii rectilinii de tricotat SHIMA SEIKI SES 122 RT. AB=0 7.4 mm E=2.Avansul la buclare La maşina rectilinie de tricotat SHIMA SEIKI SES 122 RT buclarea se produce simultan pe acele celor două fonturi.distanţa între fonturi este fixă şi egală cu pasul acului.1.1. 7.3. E=T= unde:E=ecartamentul fonturilor T=pasul acului L=unitatea de lungime în sistem englez.11 mm 7.1.K=12 L=25.1.1.2. Adâncimea de buclare .CALCULUL PARAMETRILOR TEHNOLOGICI Desfăşurarea în condiţii corespunzătoare a operaţiei detricotare impune stabilirea corectă şi respectarea parametrilor tehnologici specifici operaţiei de tricotare.CAPITOLUL 7 PROIECTAREA OPERAŢIEI DE TRICOTARE 7. ca operaţie de bază a procesului tehnologic de realizare a produselor tricotate.

)PRODUSUL 2 l`=5. Adâncimea de buclare este unul dintre cei mai importanţi parametri ai procesului de tricotare.35 mm Xbordură =1.007).58mm Xbordură=1. la formarea noilor ochiuri.96∙(1+0.55 mm Xpanou =1. l`=6. Adâncimea de buclare se calculează cu relaţia: X=0. deoarece determină în cea mai mare măsură desimea şi uniformitatea tricotului.85mm b. Viteza de alimentare Viteza de alimentare reprezintă cantitatea de fir alimentată organelor producătoare de ochiuri în unitatea de timp şi se măsoară în m/min.52 mm 7.)PRODUSUL 1 l`=5.77mm c.4. X=1.1.Adâncimea de buclare reprezintă cursa acelor faţă de linia de aruncare.5∙√(l`-E)²-T² l`= l∙( l+ή) unde:X=adâncimea de buclare l`=lungimea firului în stare întinsă l=lungimea firului ή=coeficient de întindere ή=3-7%→adopt: ή=7% E=ecartamentul fonturilor T=pasul acului a.37mm .)PRODUSUL 3 l`=5.91mm Xpanou=1.

)PRODUSUL 3 . va=vc=n∙Na∙l∙10ˉ ³ [m/min] unde: va= viteza de alimentare vc= viteza de consum n= viteza de lucru a maşinii Na= numărul de ace l= lungimea firului din ochi Viteza de alimentare se determină pentru fiecare panou în parte şi este redată în următoarele tabele: a.)PRODUSUL 1 b.)PRODUSUL 2 c.În cazul alimentării negative. viteza de alimentare este egală cu viteza de consum şi este determinată de valoarea acesteia din urmă.

1. vt = n∙ S ∙ Bi ∙ 10ˉ ³ unde:n= viteza de lucru S= numărul de sisteme Bi = înălţimea ochiurilor în stare întinsă Bi = l` = l ∙( l+ή) unde:l` = lungimea firului în stare întinsă . pentru fiecare produs în parte este redată în următorul tabel: 7.7. Ta ≤ 15% Pr [gf/Ttex].5. deplasată din zona de formare a ochiurilor. sub acţiunea mecanismului de tragere. în unitatea de timp (m/min).1.15∙Pr Tensiunea în fire la alimentare. Tensiunea înfir nu trebuie să depăşească 15% din sarcina la rupere. Tensiunea în fire la alimentare Tensiunea în fire la alimentare reprezintă forţa axială existentă în faza formării noilor ochiuri. unde: Pr =sarcina la rupere Ta =0. Viteza de tragere a tricotului Viteza de tragere a tricotului reprezintă lungimea în stare întinsă a tricotului.6.

l = lungimea firului ή = coeficintul de întindere f = diametrul firului în stare întinsă PRODUSUL 1 PRODUSUL 2 PRODUSUL 3 .

15 %)∙ Pr ∙ Na adopt: 11% Tt = 0.11 ∙ Pr ∙Na unde: Pr = sarcina la rupere Na = numărul de ace Tensiunea de tragere în tricot se calculează pentru fiecare panou în parte.1. Tt = ( 10.7.7.) PRODUSUL 2 . PRODUSUL 1 [ kgf7Ttex] b. în momentul tragerii. Tensiunea de tragere în tricot Tensiunea de tragere în trcot reprezintă forţa care acţionează în fiecare şir al tricotului.

CUF =0.8 Nr = numărul de rânduri z = numărul de sisteme necesar tricotării unui rând s = numărul de sisteme al maşinii n = viteza de tricotare .) PRODUSUL 3 7. CTU=0.c.86 CUF =coeficientul utilajului în funcţiune.2. CALCULUL PRODUCŢIEI PRACTICE Pentru operaţia de tricotare se calculează producţia teoretică (Pt) şi producţia practică (Pp) folosind următoarele relaţii: Pt [panou/ T] = Pp [panou/ T] =Pt x CUM CUM =CTU X CUF tm= ∑ unde: T =durata unui schimb tm = timpul maşinii CUM = coeficientul de utilizare al maşinii CTU = coeficientul timpului util.

11 mm Na = numărul de ace.8 m/min n= n =40.n= [depl/min] D = Laf + Ls unde: Laf = lungimea activă a fonturii Ls = lungimea saniei cu lacăte . Ls = 350 mm Laf = T X Na unde: T = pasul acului.11 ∙ 384 Laf = 810. T = 2.34 depl/min b.24 mm v= 46. Na = 384 Laf =2.24 mm D = 810.24+350 D = 1160.)PRODUSUL 1 tm = ∑ tm F = tm .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful