ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE, BUCURESTI FACULTATEA DE MARKETING

Stundeti: Sticlea Florentina Sfirlea Roxana-Georgiana Tamas Daniela Grupa 1731, Seria D

2011

astfel incat sa ne simtim bine si sa putem duce o viata cat mai placuta. un litru de bere are o putere calorica de aproximativ 2000 kJ. 1 g de alcool are o putere calorica de 29 kJ. Alcoolul este consumat in cantitati mici si de catre oameni care savureaza in primul rand gustul respectivelor bauturi sau care beau numai pentru ca asa este obiceiul. Cel mai important este sa stim sa delimitam pana unde merg beneficiile si unde intervin riscurile. Ca aliment. Secobarbital) si tranchilizante usoare (Meprobamat. Conform unor studii barbatii nu ar trebui sa consume zilnic mai mult de 3-4 unitati de alcool iar femeile 2-3 ( o unitate de alcool reprezentand 10 ml de alcool pur). adica este o substanta care . Cam tot atata putere calorica este continuta in 0. gandirea si comportamentul. Dupa un episod de consum excesiv de alcool. avand astfel o valoare nutritiva apreciabila. Dar atentie: trecerea de la acest consum aparent inofensiv la folosirea alcoolului pentru efectul sau asupra psihicului se poarte realiza pe nesimtite. chiar daca conceptiile asupra unor detalii in acest sens difera. acopera 20% din necesarul zilnic de energie al unui barbat ce presteaza o activitate cu eforturi fizice medii. conditia fizica. efectul alcoolului este resimtit intr-o prima etapa ca fiind placut. din acesta cauza bautorul poate primi mai multa energie decat are nevoie. se recomanda abtinerea de la consum cel putin 48 de ore pentru a permite organismului sa isi revina. alcoolul alaturi de barbiturice (Nembutal. Ca substanta psihoactiva. Alcoolul este folosit concomitent ca aliment si ca substanta psihioactiva. fara a contine insa anumite substante necesare unei alimntatii sanatoase.25 l de spirtoase. echilibrate. De cele mai multe ori consumarea de bauturi alcoolice nu cauzeaza probleme dar consumarea lor peste limita poate fi daunatoare. Diazepam) este un sedativ. De exemplu.I 1. cine le consuma in rand cu prietenii se simte in general apreciat si nu in ultimul rand.7 l de vin sau 0. Acestea este doar o masura temporara iar cei care consuma frecvent bauturi alcoolice in cantitati mari ar trebui sa apeleze la un ajutor profesionist. Descrierea problemei Noi oamenii incercam sa ne influentam mediul in care traim. Aceasta se datoreaza faptului ca bauturile alcoolice sunt usor accesibile.

Intoxicatia cu alcool este exact ceea ce spune si denumirea sa: corpul devine intoxicat cu o cantitate mult prea mare de alcool. palpitatii si chiar decesul sunt rezultate ale intoxicarii cu alcool. poate deveni un fel de fals panaceu pentru tot felul de acuze si indispozitii. Alcoolul isi exercita efectul calmant asupra sistemului nervos central indiferent daca este consumat in mod constient in acest scop sau este consumat doar pentru gustul bauturii sau din obisnuinta. Pesoanele care au abuzat de alcool isi vor pierde concentrarea. Alcoolul incetineste functionalitatea sistemului nervos central. motiv pentru care este interzisa conducerea autovehiculelor dupa consumarea de bauturi alcoolice. glicemie extrem de scazuta. dar nu putini sunt cei care aluneca pe nesimtite pe panta abuzului in dependenta. emotiile. tranchilizante. intoxicatia poate face consumatorul extrem de prietenos si vorbaret sau foarte agresiv si nervos. abilitatea de a se exprima coerent sau de a-si mentine echilibrul. O rezolvare adevarata a problemelor insa nu se poate obtine prin consumul de alcool. . In cantitati mai mare alcoolul provoaca modificari majore la nivelul creierului astfel rezultand intoxicatia. Viteza de reactie este diminuata dramatic. Cand sunt consumate cantitati foarte mari de alcool intr-o perioada de timp scurta poate rezulta intoxicatia cu alcool. De aceea alcoolul vandut sub forma unor medicamente ca de exemplu diferite calmante pentru dureri. miscare. somnolenta extrema. In cantitati moderate alocoolul poate ajuta persoana sa fie mai relaxata si mai putin anxioasa. dificultati in respiratie. alcoolul blocheaza o parte din mesajele care ar trebui sa ajunga la creier alterand astfel perceptiile. platind acest consum cu sanatatea si chiar cu viata lor. Multi oameni reusesc sa pastreze in privinta consumului de alcool masura si sa se fereasca de efectele lui daunatoare.scade activitatea sistemului nervos central. vederea si auzul persoanei. Cea mai mare particularitate a acloolului este faptul ca el nu este perceput ca fiind un drog ci ca o parte integranta din viata. cultura si economia noastra. Voma violenta este unul din primele semne ale intoxicarii cu alcool. inconstienta. In functie de persoana. constiinta si dispozitia psihica. alterand comportamentul. vor si dezorientati si confuzi.

iar 323 de dosare au avut ca obiect soferi care au refuzat sa se supuna recoltarii probelor biologice. au fost ridicate 642 de permise pentru consum de alcool la volan. In aceasta perioada foarte multe accidente au loc datorita consumului excesiv de alcool. 400 de persoane au fost cercetate penal pentru conducere sub influenta la volan. Poate fi cineva de-o seama cu tine. in cadrul acestei actiuni.2. este campania de educatie rutiera derulata la nivel national. in judetul Maramures au fost intensificate controalele in trafic. este conceptul de baza cu care campania sociala "Alcoolul nu te face mare" a patruns in liceele din Romania. De asemenea. foloseste acelesi cuvinte si . 2.1 Campanie impotriva consumului de alcool la volan 3martie 2011 “Alege viata! Nu te lasa condus de alcool!”. inteligenta sau putere. Cu toti stim ca viata are prioritate insa in mod inconstient sau poate constient. O initiative benefica liceenilor a fost “Alcoolul nu te face mare”. Dintre acestea. Totusi campania care a “tras” un semnal de alarma tuturor a fost a campania impotriva alcoolului la volan. "Cel care te educa nu trebuie sa-ti fie neaparat superior ca varsta.2 Caravana Alcoolul nu te face mare a introdus in licee conceptul de peer education Educarea de la egal la egal. care are cam aceleasi valori. tot mai multi cetateni se urca beti la volan fara sa se gandeasca la ceea ce ar putea urma. astfel.80 gr/l alcool pur in sange. 2. 368 de dosare penale au fost inregistrate pentru alcoolemie de peste 0. respectiv de la adolescenti catre adolescenti. In acest context. De asemenea. 10 % din victimele accidentelor rutiere s-au petrecut din cauza alcoolului. Actiuni intreprinse in ultimul an si eficacitatea activitatii In ultimul an nu prea au avut loc activitati impotriva alcoolului. o campanie initiata in 2007 insa extrem de importanta in randul adolescentilor. Cum? Stimulandu-i pe liceeni sa-si insuseasca mesajul campaniei si sa-l transmita mai departe colegilor.

Spre exemplu.nz. mult mai repede decat poate ar reusi un director de scoala. Cluj. Iasi. Reactiile asteptate in urma acestui spot sunt: limitarea consumului de alcool in preajma copiilor. Constanta. insa nu este asa. Toti mai multi devin dependeti de alcool fapt ce atrage ca si consecinta sinuciderea. Campania Alege viata! Nu te lasa condus de alcool!” are ca tinta vizata toti soferii fie ei tineri sau batrani. oricata autoritate ar avea acesta". promotorul Caravanei "Alcoolul nu te face mare". Evenimentul se mediatizeaza pentru inceput printr-o campanie online. In acest scop vom incepe cu un videoclip despre . Faimosul doctor s-a intalnit pana cu aproape 2.org. Partea aplicata Ne-am gandit la realizarea unei campanii antialcool care sa vizeze in primul rand adolescentii deoarece considera ca daca consuma alcool in cantitati excesive pot fi stapanii lumii. Evenimentul se mediatizeaza printr-o publicitate frecventa. II. Ploiesti. Proiectarea conceptuala 1. 2. in orice moment al zilei. Cristian Andrei. Reactiile asteptate in urma acestui spot publicitar sunt: informarea riscurilor conducerii sub infleunta alcoolului.iti dovedeste ca a parcurs cam aceiasi pasi ai întelegerii pe care i-ai putea parcurge si tu. o fata l-ar putea convinge mai usor pe un baiat sa nu consume alcool. depresiile. asumarea consecintelor. a declarat Dr. Emitatorul aceste campanii este site-il hadengouh. etc. Spotul publicitar se difuzeaza pe posturile tv insa se bucura de o mai mare vizualizare online. Emitatorul acestei campanii este MAI si Fundatia Umanitara Alexandrion. Timisoara si Craiova. III. Spotul publicitar se difuzeaza pe toate posturile tv . Campania Antialcool .000 de liceeni in timpul vizitelor incluse in Caravana – Bucuresti. femei sau barbati. firesc.Alcoolul ii ucide pe cei nevinovati indiferent de varsta! are ca tinta vizata parintii si persoanele carora le place sa petreaca insa uneori depasesc limita.

consumul de alcool in randul tinerilorapor vom continua cu expunerea catorva slide-uri cu informatii utile despre ceea ce inseamna alcoolul si efectele lui. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful