You are on page 1of 6

Schooljaar 2007/2008 Nummer 7 13 december 2007

Nieuwsbrief
Website: www.twaalfruiter.nl E-mail: info@twaalfruiter.nl We gaan de resultaten bespreken in de medezeggenschapsraad. Uiteraard krijgen alle ouders daar een verslag van. Hartelijk dank voor uw medewerking!

R.K. Basisschool De Twaalfruiter
Doyenneperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030 - 666 8052

Beste allemaal,
Nog anderhalve week en de schooldagen van 2007 behoren alweer tot het verleden. We hebben, vooral dankzij de versiergroep, de school in korte tijd zien veranderen van Sint naar Kerst. Dat heeft weer heel wat uurtjes gekost. Heel veel dank aan deze ouders!

Pianist/Organist gezocht,
Voor de kerstviering in de o.l.v kerk ‘Ten Hemelopening’ in de Meern. Weet u iemand, of bent u zelf ‘muziekknap’, meld u dan aan bij Yolanda of Kim.

Personeel
We hebben een belangrijke wijziging in ons personeelsbestand. Helaas gaat juf Yvonne ons verlaten. Ze vindt het heel erg jammer, maar haar drukke werkzaamheden thuis blijken niet meer te combineren met haar werk op school. Yvonne gaat per 1 januari 2008 weg. Op donderdag 20 december neemt ze om 11.00 uur afscheid van haar klas en daarna van het team. Dat betekent ook dat we op zoek moeten naar een nieuwe duocollega voor juf Fleur. Afgelopen maandag hebben wij gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten voor zowel de vervanging van Juf Sanne als Juf Yvonne. Uit deze gesprekken zijn een aantal goede kandidaten geselecteerd, waarmee wij volgende week de procedure gaan afronden. Nog even wachten dus; in de volgende nieuwsbrief kunt u lezen wie de nieuwe leerkrachten zijn! Deze extra nieuwsbrief verschijnt wo 19 december. Juf Fleur komt dus terug na de kerst in haar eigen groep, Juf Margreet (Greetje) is nét vertrokken met zwangerschapsverlof. Haar vervanger is al begonnen en heet voor het gemak ook Margreet. Juf Barbara neemt na de kerstvakantie nog twee maanden ouderschapsverlof op en zal wellicht na de krokusvakantie terugkeren. Dat doet ze niet in de Plukgroep; daar blijft Marissa fulltime werken vanaf 7 januari.

School en veiligheid.
Ook de jaarlijkse enquête School en Veiligheid is afgenomen onder de kinderen van de groepen 2 tm 8 en onder het team. Opvallend is dat eigenlijk alleen het verhaal van de verkeersveiligheid als negatief punt overeind blijft. Maar wél heel breed gedragen. Voor ons in ieder geval aanleiding om daarover in overleg te gaan met o.a. het wijkbureau en met de schoolbegeleidingsdienst Eduniek om te kijken of we kunnen aansluiten bij een bestaand lessenpakket. Maar, daar hebben we ook ouders bij nodig.Vooral in deze donkere tijd hopen we op medewerking van u. We denken concreet aan een paar speerpunten: Ga niet stressen en haasten als u laat bent; we zijn heel coulant als kinderen te laat komen door de drukte. Vanaf 8.15 uur kunnen de kinderen al op het schoolplein en is er toezicht. Uiteraard kunt u al eerder op het schoolplein. Ga alleen naar school met de auto als dat strikt noodzakelijk is. Heeft u wél alle tijd en wilt u toch met de auto, parkeer deze dan svp wat verder van de school en wandel het laatste stuk. Controleer regelmatig de fiets van uw kind; verlichting en remmen kunnen van levensbelang zijn.

Ouderenquête.
Ook heeft u met velen de ouderenquête ingevuld. Maar liefst 135 ingevulde formulieren kwamen terug.
Nieuwsbrief Twaalfruiter

1

Kerst op ‘De Twaalfruiter’.
In alle groepen wordt er hard gewerkt aan het kerstproject ‘een gevleugeld bericht’, branden de kaarsjes van de adventskrans, wordt er geknutseld voor de kerstmarkt en zijn al heel veel kinderen druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering in de kerk. Volgende week donderdag 20 december is het namelijk zo ver………… Dan sluiten we ons kerstproject af met een viering in de kerk van O.L.V. ‘Ten Hemelopneming’ in De Meern. De kinderen hebben voor deze viering gisteren een persoonlijke uitnodiging gekregen. Onder dit stukje plaatsen we nog een keer de belangrijke aanvullende informatie voor de ouders / verzorgers van de achterkant van de uitnodiging. Na de kerstviering bent u (en iedereen die u mee wilt nemen) van harte welkom op onze kerstmarkt op school. Hier kunt u genieten van de gezellige kerstsfeer onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zullen er in de twee speellokalen de kerstknutsels van de kinderen te koop worden aangeboden. De kerstmarkt zal tot ongeveer 20.30 uur duren. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bij Margreet (groep 6), Kim (groep 1/2) en / of Yolanda (groep 4a) terecht. Aanvullende informatie voor de ouders / verzorgers: De kerstviering vindt plaats in de kerk van Onze Lieve Vrouwe ‘Ten Hemelopening’ (Pastoor Boelenslaan 9) in De Meern, op donderdag 20 december a.s. De viering begint om 18.00 uur en zal duren tot ongeveer 19.10 uur. De kerkdeuren gaan voor u open om 17.30 uur. Komt u op tijd! Voorin de kerk zijn banken gereserveerd voor de kinderen. De groepen 1 en 2 zitten helemaal vooraan. Daarachter volgen de overige groepen. U treft daar de leerkracht aan. Wij vragen u uw kind bij de betreffende leerkracht te brengen. U kunt zelf achterin de kerk plaatsnemen. U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein van de winkel C1000. Waarschijnlijk is daar niet voldoende plek. Wij adviseren u zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden. Of met de fiets te gaan. De parkeerruimte direct voor de kerk dient vrij te blijven voor calamiteiten. DRINGEND VERZOEK: In de kerk is er plek voor alle leerlingen. Daarnaast kan er per gezin maximaal één extra persoon plaatsnemen. Wij zijn verplicht ons hieraan te houden in verband met de brandveiligheid. Heel graag tot 20 december! Team van de Twaalfruiter.
Nieuwsbrief Twaalfruiter

Bericht van de Versiergroep
Wat is er hard gewerkt, en het resultaat mag er zijn: de school is weer gezellig in kerstsfeer gebracht. We waren met een leuk aantal mensen, een stuk of tien. En ondanks dat we even opstartmoeilijkheden hadden afgelopen maandagochtend (doordat er één kerstboom niet was en één niet compleet), is het iedereen toch heel goed gelukt om gewoon te beginnen met de spullen die er wel op dat moment waren. Aan het einde van de ochtend was het toch allemaal gelukt; we kunnen zelfs melden dat de kerstboom terecht is. Mustapha heeft hem gevonden in een berghok waar niemand hem verwacht had. Mustapha bedankt. oproep Heb je thuis nog kerstspullen, behang, gordijnstof, of iets anders over, waarvan je denkt dat wij dat kunnen gebruiken, het is allemaal welkom. Je kunt het bij Mustapha afgeven. Vermeld er wel even bij dat het voor de versiergroep is, of spreek een van ons even aan op het plein. Alvast bedankt. De grootste versierklussen hebben we nu wel gehad, Sinterklaas en Kerst. In januari gaan we gewoon weer verder met het thema winter. Wil je ons helpen, houd dan de nieuwsbrief in de gaten, en de aankondigingen op de deuren van school. De versiergroep wenst jullie allemaal veel versierplezier thuis de komende tijd, en alvast fijne feestdagen. Groetjes, Jacqueline, Carola, Kirsten en Sonja.

Lacuna Schoonheidssalon
Klassieke gezichtsbehandeling: € 29,Bovenlip harsen: € 7,50,Epileren: € 7,50,Mattenbieslaan 88 3452 AG Vleuten tel. 030-666 7663
2

De broodtrommel van…
Een broodtrommel van PSV? ‘Uhhh, ja’, zegt Boyke Toirkens (6) uit de Kikkerklas van juf Kelly. ‘Maar eigenlijk ben ik niet meer voor PSV, want Roda JC heeft van PSV gewonnen, dus nu ben ik voor Roda. Boyke zwijgt, denkt even na en zegt dan resoluut: ‘Zwart wit is trouwens ook mijn lievelingskleur.’ Fijn om te weten, Boyke. Maar laten we het nu even over de inhoud van jouw trommeltje hebben. Wat zit er in? ‘Een Sultanakoek met rozijntjes en een Wicky. Mét ijzer juf, mét ijzer. Mama heeft het er in gestopt. Ik wil het liefst koekjes, snoepjes en chips mee naar school nemen, maar das niet gezond hè? Als je dat steeds eet, word je niet gezond. Van peertjes en aardbeien wel. Dat vind ik ook lekker.’ Boyke, gefeliciteerd! Jouw broodtrommel is de broodtrommel van de week.’

En wat was het weer spannend, de cadeautjes werden gestolen, er waren Pieten zonder veer, er kwamen brieven…maar uiteindelijk kwam het toch allemaal goed. Sint en zijn pieten kwamen met de luchtballon neer in een hooiberg!!!!! Gelukkig was niemand gewond geraakt. In de klas moesten we wachten tot we naar de speelzaal mochten, daar hebben we het lied "de Samba van de Sint" gezongen...Alle pieten dansten mee, dat was erg leuk! Terug in de klas bleken de cadeautjes die zoek waren op de afgesproken geheime plek te liggen. De kinderen hadden zelf een plattegrond gemaakt voor de Pieten. Wat een leuke cadeautjes, daarmee waren we erg blij! Natuurlijk wordt er ook nog wel gewerkt in de Leesdas, we zijn al echte boekenwurmen aan het worden en schrijven kunnen we hartstikke mooi. We hebben gerekend met peper noten.. MMMMMMMM dat was pas lekker! Ook hebben we een echte letterdoos gekregen, daar leggen we woorden op..en soms zelfs zinnen! De rommelpieten hadden ook een zin gemaakt.."POEP IS LEKKER HAHA" erg stout was dat van ze! Voor zover ons bericht van de Leesdas, tot de volgende keer!
.

Sinterklaas bij de Leesdas!
De Leesdas heeft een drukke en gezellige tijd gehad. De kerstboom staat in de klas maar wij kijken nog even terug op de Sinterklaas. Van te voren hebben we in de klas natuurlijk veel sintliedjes gezongen, onze schoen gezet en veel werkjes gemaakt over sinterklaas. Het mooist vinden we toch wel onze pakjesboten. Daar zijn we erg trots op!

Onafhankelijke ICT-partner voor het basisonderwijs
06-51249127 Robert@Basisict.nl www.Basisict.nl
Nieuwsbrief Twaalfruiter

3

Nieuws uit groep 5
Het sinterklaasfeest bracht ons veel goeds: een leuke sinterklaasfeitenbingo (Betteyel wist 5 Sinterklaasliedjes op te noemen, Dominique houdt van marsepein en bij de meeste kinderen werd er ook pakjesavond gevierd op 5 december). Toen de testpiet ons vroeg om geheime plekken aan hem door te geven waar de cadeaus verstopt konden worden in de klas, hebben wij allemaal een plattegrond gemaakt met verstopplaatsen. Ondertussen zijn we in groep 5 druk bezig met deelsommen en hogere keersommen die steeds beter gemaakt worden. Veel kinderen maken de mooiste vensterruiten bij natuuronderwijs, waar we het over gezondheid, ziekte en wat te doen bij een ongeluk hebben. We hebben op 6 december de verjaardag van Chloë gevierd en meteen ook de eerste kerstliedjes gezongen. De meeste kinderen kennen ze nog van vorig jaar. De kaarsen werden er bij aangestoken. Juf Femke heeft de eerste kerstknutsel gemaakt en de eerste kerstmandala’s hangen als het goed is voor de ramen. Natuurlijk wisten jullie al dat Deveny en Mayke de eerste en tweede plaats gehaald hebben bij de voorleeswedstrijd van de kinderboekenweek. Hoe erg ze van lezen houden zien jullie op de foto hieronder. Wij wensen iedereen een goede adventstijd toe op school en ook alvast prettige kerstdagen!

Schoolmaatschappelijk werk
Zuwe Welzijn levert in Wijk 10 het schoolmaatschappelijk werk voor het basisonderwijs. Als schoolmaatschappelijk werkers zijn wij, Catharina Honig en Marije de Bruijn, aanspreekpunt voor ouders, leerlingen en leerkrachten/ IB-ers als het gaat om zorgen over de psycho-sociale ontwikkeling van kinderen. Het schoolmaatschappelijk werk kan ouders, kinderen en/of de school hulp bieden in de vorm van advies, consultatie, praktische tips, kortdurende hulpverlening (gericht op het kind en/of de opvoeders), motivering, verwijzing en bemiddeling. Aanmelding: De aanmelding verloopt veelal via de IB-er van de school, maar het kan ook voorkomen dat de ouders of het kind zelf bellen, de leerkracht initiatief neemt of andere hulpverleners die betrokken zijn bij het gezin. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of de intern begeleider van school vragen om een folder.
Schoolmaatschappelijk Werk op De Twaalfruiter:

Voor deze school ben ik, Catharina Honig, de schoolmaatschappelijk werker. Om beter bereikbaar te zijn voor ouders, leerlingen en leerkrachten zal ik ook geregeld op school aanwezig zijn. In onderstaand schema kunt u zien wanneer en waar ik bereikbaar ben. Tussen 12.00 en 13.00u kunt u binnenlopen voor een korte vraag of het maken van een afspraak. De resterende tijd gebruik ik voor gesprekken met kinderen en/of ouders om uitgebreider stil te kunnen staan bij vragen of problemen. U kunt echter ook buiten dit spreekuur om telefonisch contact met mij opnemen op onderstaand telefoonnummer. Aanwezigheidsschema: Woensdag 12 december 11.00-13.00u Woensdag 19 december 11.00-13.00u

Sinds 1988

Gespecialiseerd in het schoonhouden van kantoorpanden, scholen en (Medische) kinderdagverblijven volgens G.G.D. normen. Zeer goede referenties in de regio. Info: 030-2657290 030-2657181 info@euromaxservices.nl www.euromaxservices.nl
4

Nieuwsbrief Twaalfruiter

Daarna wordt een nieuw schema bekend gemaakt. Locatie: de Appel, linker ingang op de begane grond. Hartelijke groet en wie weet tot ziens! Catharina Honig Telefoon: 06-5352 4461: werkdagen: diwo-do Bij geen gehoor kan de voicemail ingesproken worden.

Adventvieringen Willibrordkerk
Op 2 en 9 december hebben we samen met ongeveer 50 kinderen per keer de eerste twee Adventzondagen gevierd. Na de start in de kerk hebben we in Kerkestein samen met de kinderen geluisterd naar de verhalen uit het boek van Jesaja. Na het verhaal hebben de kinderen geknutseld. Zo hebben we tijdens de eerste viering prachtige schapen gemaakt. Vind je het ook leuk om mee te doen, kom dan op zondag 16 of 23 december om 10.00 uur naar de kerk. Dan kan je aan de derde en vierde adventvieringen meedoen.

Kinderkerstviering in de R.K. Willibrordkerk, Vleuten
Kerstavond (maandag 24 december), aanvang 18.00 uur. Op kerstavond beelden kinderen van groep 2 van de katholieke basisscholen in Vleuten, Haarzuilens, Vleuterweide en Terweijde het traditionele kerstverhaal uit. Wilt u met uw kinderen komen kijken? Kom dan op maandag 24 december om 18.00 uur naar de kinderkerstviering in de R.K. Willibrordkerk in Vleuten. De kinderen uit groep 1 tot en met 3 mogen op de eerste banken (vooraan) in de kerk komen zitten, zodat ze alles goed kunnen zien. Voor kinderen tot 4 jaar is er (gratis) opvang/crèche in Kerkestein. Wij willen u vragen hier gebruik van te maken en uw kleintjes niet mee te nemen in de kerk.

Agenda
19 dec. 20 dec. 22 dec. t/m 6 jan. 7 jan. 16 jan. Extra Nieuwsbrief Oud papier Kerstvakantie Luizencontrole Open ochtend van 9.00 uur 10.30 uur

Nieuwsbrief Twaalfruiter

5

Deze 2 puzzels zijn gemaakt tijdens de computerlesssen, door Jeroen en Rodney uit groep 6 en 7.

Nieuwsbrief Twaalfruiter

6

Related Interests