You are on page 1of 27

Ur dnlca ".JlTiP""'lfIl \t \/11"-'.Serija slikovnica Slikovnica f1lhotl~1 7."" .

2003.Mladen Kusec i Damir Breit ZAGREB. .

.

dobar je dan.NP\J60LJI Ljudi kazu: dobro je jutro. dobra je vecer pa ostavimo onda za kraj secer: da najbolju barem odaberem ja. Ne gubite nadu. ja sam izabrao cokoladul .

"LQsj.NP\JLOSIJI Losa je koka kad ne nosi jaja.· . . losa je zima kad nema kraja ." .

.

.

gdje daci uce. .N~J5UCNIJ' Bucan je razred . avion. buc:anje i tramvaj. . I bucan je grad gdje rastu kuce. a!' ipak najbucniji je stadion. .

( e' ~ I .'-~ W\' JD~' . \ ! \ " .-. f{ .

sama tisina. Tiha je kisa kada ne pljusti. . tihi su koraci kada ne zure. uvijek je. jasno.N~jT151 Tiho je more kad nema bure. AI' najtisa ipak. tiho je lisce ako ne susti. prava milina.

NP\jM~Njl Malen je mrav i riba sardelica. Malen je crv i marna pcelica. AI' najmanji ipak je imenik kad ga lista nastavnik. .

IMENIK .

.

.NP\JVecl Veliki su i kitovi. i piramide. i prekooceanski brodovi. neka vas ne cudi. i slonovi. najveci s uvijek~ Ijudi. ali najveci ipak. i nebeski svod. Veliki su i mostovi.

.

• I-pajac i sareni vrtuljak. kao sunca zraci. AI' najveselijl su ipak na cijelome svijetu. . • djevojcice i djecaci.

.

AI. tuzne su suze. kise i balade.Tuzna je rnacka kad joj uzmu mlade.' najtuznijl od svih. ipak je covjek kad ostane sam. . to sigurno znam.

Cuo sam negdje: ruzno je zijevati. djeco. rugati se drugu i vodu prolijevati. AI' najruznije je. v .N~JRU~NljE Cuo sam negdje: ruzno je pace. mudrost stara kaze. kad se nekome laze. ruzna je seka kad kuka i place.

.

n if· l (... .' lijepe su gore.. . lijepo je cvijece/ i potak sto tecJ. lijepe su price. al' od svega je najljepsa-zora kad svice.. Lijepo }e' more. '~ ~ Lijepa je pjesma.

.

i onih za djecu. obozava sladoled i cokoladu. Ne voli spinat. Procitao je mnogo knjiga. Napisao je brojne knjige za djecu i jos vise slikovnica. a najdrazl su mu prijatelji unuka Mia i tisucu »bijslih vrana« s kojima je razgovarao. i onih za odrasle . Mladen cita. . pijetao i papiga. Kada ne pise.Nsjdraze su rnu zivotinje pas. vrlo rijetko.. a to se doqada vrlo.Mladen Kusec najvise na svijetu voli razgovarati 5 djecom. Na drugom su mu mjestu pisanje icltanje.

Od njih. Damir je oslikao brojne slikovnice i knjige za djecu. Kada mu je bilo pet godina. Damir igra kosarku i razgovara s djecom. Ubrzo mu se ostvarila zelja. . najvise nauci 0 Ijubavi i prijateljstvu. a potom na zidu bakine kuce.Damir Brcic oduvijek je zelio crtati. poceo je citati knjige. Kada ne crta. kako sam kaze. ali sarno one u kojima je bilo mnogo slika. Potom je pozelio i sam ilustrirati knjige. Najprije je crtao u pijesku.