2012 Summer Workshop

IT for Primary Course (Grade 1 and 2) Grade 1- (Technology in Daily Life) Time Module Overview
8:00 – 8:30 (30 mins.) Welcome and Introduction This module gives participants a chance to get to know each other, provides background about the creation of the workshop, and introduces the major concepts within the curriculum.

Objectives
• Welcome and introduce trainers and participants. • Discuss an overview and objectives of the workshop.

8:30 – 8:50 (20 mins.)

Overview of workshop structure and design

This module gives participants a chance to learn the structure of the training, teaching strategies, and useful resources.

• Review the

8:50 – 9:05 (15 mins.)

Action Break

9:05 – 10:35 (90 mins.)

Exploring the Unit Project

Participants will play the game “Pinoy Henyo”. Categories are all about the great developers in technology. This module provides individual/group activities. Allow participants to brainstorm about the unit project. Participants take part in an activity showing their own strategies in teaching computer subject for grade 1.

curriculum structure so that participants get a feel for how to use UBD lesson plan. • Review the greatest developers in technology. • Explore the concept of Technology in daily life. • Examine the integration of computer subject to any subject in grade 1.

10:35 – 10:50 (15 mins.) 10:50 – 12:00 Creating of unit (70 mins.) project 1

Ice break This module talks about the unit project 1. They will be given a topic taken from the unit plan and they will create their own unit project.

• Discuss the unit
project 1 “Technology in Daily Life”

12:00 – 1:00 (60 mins.) Lunch 1:00 – 1:05 Signing of afternoon attendance (5 mins.) 1:05 – 2:35 Continuation of In this module, participants will be able (90 mins.) unit project 1 to present their unit project. Evaluate their work using the rubric. 2:35 – 2:50 (15 mins.) 2:50 – 4:00 Creating of Unit (75 mins.) Project 2 Coffee break This module talks about the unit project 2. They will be given a topic taken from the unit plan and they will create their own unit project. Time permitting; participants will have an opportunity to ask additional questions.

• Discussion and hands-on. • Assess participants work.

• Discuss the unit

4:00 – 4:30 (30 mins.)

Question/Answers and Wrap-up

project 2 “Technology in the Community” • Answer outstanding questions and conclude the

1

• Assess participants work. 12:00 . participants continue to do their unit project.) Checking of Attendance Ice Break and Review Continuation the unit project 2 In this module. participants receive hints and tips for successfully delivering the curriculum based on experiences of past facilitators.2:50 Lunch Signing of afternoon attendance Getting the In this module. participants will be able to present their unit project.2012 Summer Workshop training. • Discussion and hands-on.5:00 Notes: Non-completion of the session would mean non-issuance of certificate. Overview Objectives 10:20 – 10:35 (15 mins. Training/Workshop should start on time regardless if there is only one participant. Coffee break Time permitting. 2. Reminders: Note: 1. • Answer outstanding questions and conclude the training.1:00 1:00 . Day2 (April 24. Evaluate their work using the rubric. 2012) Grade 2 – (Technology in the Community) Time Module 8:00 – 8:20 (20 mins. • Learn the best methods for facilitating the program. • Review resources that may be needed to implement.3:00 3:00 – 4:45 4:45 .) 10:35 – 12:00 Coffee break Continuation of unit project 2 In this module. Ellen A. participants reflect Program on the facilitation style modeled by Started the trainers and discuss how this same style is used when teach the subject.) 8:20 – 9:00 (40 mins. • Assess participants work.1:10 1:10 . participants will Finishing touches of the have an opportunity to ask unit project and additional questions. • Discussion and hands-on.) 9:00 – 10:20 (80 mins. Evaluation for summer training/workshop must be accomplished 15 minutes before the session ends. Demarunsing GCC 2 . submission of output Issuance of Certificates Trainers to be evaluated by the trainees Trainees to be evaluated by the trainers 2:50 . To be submitted to the HRD for interpretation of data. 3. Copy of the accomplished form together with the interpretation of data to be distributed as follows: original to be given to Trainer second copy to RND and HR for 201 file Prepared by: Ms. Ma.