TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN PROGRAM PERKHEMAHAN PERDANA UNIT BERUNIFORM SEMESTER 1 KPLI JAN 2010 TARIKH

: 16 MEI 2010 PERISTIWA Para hadirin mengambil tempat Ketibaan pengarah BUTIRAN PENYAMPAIAN Majlis akan dimulakan sebentar lagi. Sukacita memohon para hadirin mengambil tempat. Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Tn. Hj. Md. Rusli Bin A. Rashid, Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum Warahmatullah Hi Wabarakatuh Yang Berbahagia Tn. Hj. Md Rusli Bin A. Rashid Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha Dr. Hamzah Bin Ihsan Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Anith PENYAMPAI Halimi

1

Muftar Bin Mohamad Saad selaku Penolong Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Yang dihormati para Penasihat Unit Beruniform Seterusnya Ahli Jawatankuasa Pelaksana serta para hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Anith Menyanyi Selamat Datang ke : Halimi 2 . Hanafi Bin Ghazali Ketua Unit Ko-Kurikulum Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha Pn Siti Rodiyah Binti Nyan Penyelaras Unit Beruniform selaku Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Yang Berusaha En.Yang Berusaha En.

Tradisi Melayu turun temurun. Anak juragan mengail ikan.lagu negeri Perlis dan Lagu IPG Majlis Penutupan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform KPLI Januari 2010 Daun layu di tengah gurun. Beca Perlis lampu terpancar. Hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Pantun ditutur pembuka bicara. para hadirin dan hadirat sekalian diminta berdiri bagi menyanyikan lagu Negeri Perlis dan Lagu Pendidikan Teras Kemajuan. Masa jangan kita tangguhkan. Hadirin dipersilakan duduk. Sebelum meneruskan majlis. Nampak jalur pohon cemara. Bacaan Doa Terima kasih. Anith Anith 3 . Payung rendah menghias beca. Tirai dibuka majlis bermula. Sambil bersuka di tepi kuala.

Anith Ucapan Timbalan Kem Sutera Cina kain Sari. Agar majlis berjalan lancar. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Saudara _________________________ bagi memimpin bacaan doa. Apa guna majlis berseri. bermunajat dan momohon agar segala urusan mendapat rahmat-Nya. Halimi 4 . (selesai doa) Amin Amin Ya Rabbal Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Saudara _________________ atas pimpinan bacaan doa itu tadi. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada hari yang penuh bermakna ini. marilah sama-sama kita menadah tangan. Diguna renda di dalam puan.Tangan ditadah doa dibaca.

Komandan Jika tiada ucapan aluan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Siti Rodziyah binti Nyan Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform 2010 bagi menyampaikan ucapan alu-aluan. (Selesai ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Saudari Nur Syuhada di atas ucapan beliau sebentar tadi. Bagi mewakili para peserta. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis mempersilakan Pn. Anith 5 . Ucapan Pengerusi Program Seterusnya. Anith (selesai ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Pn Siti Rodziyah atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Sukacita majlis mempersilakan Saudari Nur Syuhada Binti Abd Rasid selaku Pengerusi Jawatankuasa Kerja Perkhemahan Perdana ini bagi memberi sepatah dua kata.

Anith Majlis ingin mempersilakan En Hanafi Bin Ghazali untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn Hj Md Rusli Bin A. Halimi Penyampaian Beralih kita ke acara seterusnya.Persembahan Hadirin dan hadirat sekalian. Rahid bagi menyampaikan cenderamata. Marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan ini. Multimedia Majlis kita pada pagi ini akan diserikan dengan persembahan Multimedia yang memuatkan aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh para peserta sepanjang Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform KPLI Januari 2010. Sebagai Cenderamata kepada Penasihat Unit Beruniform menghargai segala tunjuk ajar yang telah diberikan sepanjang empat hari di Pusat Latihan Ko-kurikulum ini. majlis ingin menjemput para penasihat setiap unit beruniform yang terlibat di dalam menjayakan program ini untuk menerima cenderamata. Dijemput: 6 .

.. Pn Saidah Bt Haris@Harith .. Pn Chiang Lee Kwun …………………………………………………….................................... Siti Rodziah Bt Nyan Pengerusi Program En Muftar Bin Mohamad Saad Timbalan Pengerusi Program Pn Amani bt Dahaman@Dahlan ................................ Anith Pn Norshabihah Bt Ahmad ……………………………………………………............. Pn Nor Haizan Bt Abdul Hamid 7 .......................................................... Pn Naziroh bt Ibrahim ..............Pn.................... En........ Sudin b Sarmin …………………………………………………................................................

En Abdullah b Hj Abd Rahmad ……………………………………………………. Rizam B Zamri ……………………………………………………. En Wan Afizi b Wan Hanafi ……………………………………………………. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Tn. En. Halimi Penyampaian Hadirin yang dihormati sekalian.……………………………………………………. Pn Mariani Bt Abdullah ……………………………………………………. Pengarah di atas kesudian beliau menyampaikan cenderamata sebentar tadi. hadiah 8 . En Ismail b Baharudin …………………………………………………….

disampaikan pula hadiah bagi johan setiap pertandingan yang diadakan sepanjang program ini. Seterusnya. johan dimenangi oleh …………………………. Akhir sekali. pertandingan memasak dimenangi oleh ………………………. Terima kasih kepada …………………………… Penyampaian Kini tibalah majlis ke acara yang amat saguhati kepada ditunggu-tunggu iaitu Majlis Penyampaian hadiah kepada pemenang keseluruhan bagi Anith 9 . dijemput __________________ untuk menyampaikan hadiah. Dengan ini. Bagi pertandingan Explorace. Johan bagi Pertandingan Gajet jatuh kepada ………………………………… Dijemput setiap ahli kumpulan untuk menerima hadiah.. persembahan terbaik malam kebudayaan dijuarai oleh ……………………….kepada pemenang pertandingan Kini.

Md Rusli Bin A. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis ingin mempersilakan En. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Tn. Untuk itu. Dipetik teruna buat pujaan. Hj. Rashid untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang.pemenang keseluruhan setiap aktiviti yang dijalankan. Halimi 10 . Di luar kota subur melati. Hanafi b Ghazali untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Pengarah di atas kesudian beliau menyampaikan cenderamata sebentar tadi. Anith Ucapan Penutup Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………….

(selesai ucapan) Sirih pinang di dalam puan. Rashid. Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya menyempurnakan majlis perasmian penutupan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Tahun 2010. Hj Md Rusli Bin A. Jadi ingatan sepanjang zaman. 11 . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Hj Md Rusli Bin A. Rashid atas ucapan beliau sebentar tadi.Sepatah kata amat beerti. Untuk hidangan di tengah taman. Kini majlis dengan sukacitanya menjemput Yang Berbahagia Tn. Bagi merasmikan majlis penutupan. Takkan hilang pesanmu tuan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.

Pengarah. Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Halimi 12 . Pengarah. majlis mempersilakan wakil peserta ___________________. Aluan Penutup Sudah teradat si anak lelaki.Penyampaian Bagi menzahirkan ucapan terima kasih dan Cenderamata kepada Pengarah penghargaan kepada Tn. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Mati berjuang. Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform untuk menyampaikan Cenderamata kepada Tn. berundur jangan. Halimi Terima kasih kepada ____________________ atas penyampaian cenderamata sebentar tadi.

Terbang di Perlis juga di Perai. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Tahun 2010 yang terdiri daripada pelajar KPLI-SR ambilan Januari 2010 kursus Pengajian Matematik dan Pengajian Bimbingan dan Kaunseling. atas kesudian untuk bersama-sama memeriahkan majlis Penutupan kita pada hari yang penuh keberkatan ini. Saat ini saat penyudah. Penutup Para hadirin sekalian. kita telah pun berada di hujung majlis. Burung telani terbang rendah. Tanda majlis melabuhkan tirai Pergi ke dusun menjolok kelapa. Jari disusun maaf dipinta. Kelapa muda kelapa bali. Anith 13 . Panjang usia bersua kembali.Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua.

(selesai nyanyi) Mengumumkan Tn. Wabilahitaufik wa hidayah wa salamualaikum warahmatullah hi wa barakatuh. para hadirin diminta berdiri untuk menyanyikan Lagu Negaraku. Dengan ini dipersilakan. Pengarah meninggalkan majlis. salam hormat. Sebelum majlis bersurai.Anith Sekian sahaja. 14 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful