Catedra de comert Raport Activitate Saptamana “ Scoala altfel”: Luni 2 aprilie Dezbatere “Drepturile consumatorilor “ in colaborare cu OPC Prahova

– reprezentant dl jurist Zamfir Ion; profesori : Necula Madalina; Heichel Henrriete; Ciutacu Lavinia; elevii claselor 10S3, S4, S5, S7 In aceasta zi s-a realizat o discutie cu privire la “Drepturile consumatorilor”, “Publicitatea inselatoare” si “Etichetarea produselor”. Discutie care a antrenat atat elevii cat si reprezentantul OPC-ului, Dl Zamfir. Iar ca suport stiintific s-a difuzat o aplicatie Power Point cu privire la aspectele urmarite in discutie. Marti 3 aprilie - Excursie Bucuresti –vizitarea Universitatii ASE din Bucuresti si centrului commercial AFI Palace Cotroceni. Profesor Ciutacu Lavinia elevii claselor 9S5,S1,10 S2 Unul dintre locurile care au fost in ordinea de zi a fost vizitarea Academiei de Studii Economice din Bucuresti; este cea mai prestigioasa universitate de invatamant economic superior din Romania. Cu sistemul de invatamant structurat in cele 3 cicluri: licenta, masterat si doctorat. Primul ciclu de licenta are o durata de 3 ani si se finalizeaza cu un examen, obtinand diploma de licentiat in stiinte economice. Ciclul II de masterat cu o durata de 2 ani, vizeaza obtinerea diplomei de masterand cu o anumita specializare. Al III-lea ciclu, cel de doctorat, dureaza 3 ani si este urmat de catre cei mai buni dintre masteranzi. Elevilor li s-au prezentat facultatea inclusive cele 3 amfitreate. Cu ocazia faptului ca pe data de 6 aprilie universitatea isi “sarbatoarea ziua”, elevilor li s-a dat ocazia sa viziteze si biblioteca si libertatea de a se plimba prin facultate doar indrumati de Doamna Profesor. Un alt punct al excursiei a fost vizitarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni care nu este doar un simplu mall, ci un centru cu multe facilitati dedicate oamenilor care vor sa se destida atat ziua cat si noaptea. AFI Palace Cotroceni e inima orasului, destinatia ideala pentru cumparaturi, distractie, relaxare si afaceri. Cu 300 de magazine ale unor branduri cunoscute la nivel mondial, centrul comercial adaposteste si un hypermarket deschis non-stop, un cinematograf cu 20 de ecrane si primul cinematograf 3D din Romania, la AFI Palace Cotroceni Mega Fun exista cel mai mare patinoar si cea mai mare pista de karting din interiorul unui centru comercial, un perete pentru escalada, pista pentru biciclete, un lac cu barcute electrice, locuri de joaca pentru copii, doua cazinouri, o arena pentru laser tag, o zona de expozitii si multe alte atractii. Elevii nu au avut timpul necesar pentru a vizita intreg mall-ul.

Ciutacu Lavinia .9S3 In dorinta realizarii acestei activitati a fost necesara utilizarea aparaturii din cadrul liceului. A fost desemnata o persoana care sa poata fi un ghid in interiorul magazinui si care sa poata oferii informatii cu privire la gama de produse si cateva intrebuinari care le-ar putea fi utile elevilor. Ciutacu Lavinia.Incalzirea globala ) prof. Instructaj care a fost realizat de o persoana desemnata din cadrul magazinului. elevior li s-a prezentat depozitul si camera de frig. Miercuri 4 aprilie –concurs de ambalaje prof. Accesul in magazin al elevilor si al Doamnelor profesoare s-a putut realiza doar in compania unei persoane numite de catre conducerea unitatii. Persoana demnata de catre conducerea magazinului a oferit informatii suplimentare elevilor cu privire la modul de depozitare al produselor cat si al modului de intretinere a produselor din sera magazinului cat si a gradinii.Vizionare filme documentare (Ora Zero.S5. Un alt loc din cadrul magazinului pe care elevii l-au vizitat a fostsera si gradina cu flori. Premiile au constat in atentii pe care elevii si le-au facut intre ei. Persoana desemnata a prezentat intreg magazinul prin oferirea de informatii pe care elevii in. -Lectie vizita la BRICOSTORE Ploiesti profesor Heichel Henrriete . Elevilor li s-au prezentat depozitele si incaperile special amenajate pentru anumite tipuri de produse.10S3 Elevii au vizitat magazinul SELGROS din Ploiesti.Lectie vizita la SELGROS Ploiesti profesor Heichel Henrriete . in cadrul acestei vizite elevilor li s-au facut instrctajul inainte de a intra in magazin. In urma acestei vizite elevii au plecat cu mutle informatii pe care le-ar putea folosii si in alte situatii.-Lectie vizita la PRAKTIKER Ploiesti profesor Heichel Henrriete 10S1. arbori si arbusti. in urma realizarii ambalejelor s-a realizat un concurs in baza caruia s-au oferit premii de consolare. vizionarea filmelor documentare Ora ZERODezastrul de la Cernobal si Incalzirea globala au condus la discutii despre cum putem pastra un mediu sanatos si curat si totodata s-au putrat dicutii pe baza filmelor pe care elevii le-au vizionat.9S3 Doamna profesor impreuna cu elevii au vizitat magazinul PRACTIKER din cadrul lantului de magazine METRO. . Necula Madalina 9S2.9S1. .Necula Madalina 10S4. Necula Madalina . Joi 5 aprilie . La vizita din cadrul magazinului BRICOSTORE a fost desemnata o persoana care sa indrume elevii in magazin. Tema activitatii s-a intitulat “ Micul cinema in clasa mea”. oferindule un tur al magazinului cat si al depozitelor.S5 In cadrul acestei activitati elevii au fost imlicati in confectionarea unor ambalaje ECO din carton si diferite materilale. Ciutacu Lavinia 9S2. camera unde se realizeaaza productia proprie.. Ciutacu Lavinia 9 S6.

Heichel Henrriete. elevii claselor 10S7. Prof.marti miercuri si joi elevi ai claselor a 9 a si a 10 a care erau in practica au asigurat functionarea bufetului scolii. obiectivul activitatii a fost acela de a le prezenta elevilor activitatile care se fac intr-un deposit si cum sunt receptionate marfurile primite. Tema activitatii s-a intilulat “Micul cinema in clasa mea”.prof.S6.Nistoroiu Gabriela a participat in perioada 1-5 aprilie . Ca semn de recompensa din partea celor care raspund de administratia parcului le-a oferit elevilor posibilitatea de a vizita muzeul si gradina zoologica. -Activitate de ecologizare –parcul Bucov profesori :. In zilele de luni. Intocmit.S4. Necula Madalina. Heichel Henrriete.Vineri 6 aprilie –Vizionare filme documentare (realizarea unei reclame comerciale. responsabil catedra .in calitate de profesor insotitor la Olimpiada Nationala Tehnologii desfasurata la Craiova. Profesori : Necula Madalina..Nistoroiu Gabriela . Un alt punct al activitatii a fost realizarea de catre elevi a unei reclame comerciale avand la baza cunostinetele dobandite in timpul scolii. Activitatea de ecologizare din parcul Bucov s-a realizat prin participarea elevilor la curatarea parcului. Ciutacu Lavinia. Ciutacu Lavinia. activitatea dintr-un depozit) profesori :Necula Madalina.. puncte de atractie ale parcului. manusi de unca folosinta si bete pentru adunarea gunoaielor. Materialele pe care le-au folosit au fost sacii menajeri. elevii claselor 9S5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful