You are on page 1of 5

Efectele ploii acide asupra apelor de suprafa i a animalelor acvatice la nivelul pHului

Efectele ecologice ale ploii acide se pot observa cel mai bine n medii acvatice, precum ruri, lacuri sau mlatini. Ploaia acid curge n ruri, lacuri, mlatini i dup ce a czut n pduri, terenuri, cladiri, drumuri i. Ploaia acid, de asemenea, cade direct asupra habitatelor acvatice. Cele mai multe lacuri i cursuri de ap au un pH ntre 6 i 8, cu toate c unele lacuri sunt n mod natural acide chiar i fr efecte ale ploii acide. Ploaia acid afecteaz n primul rnd organele sensibile de ap, care sunt situate n bazinele hidrografice ale cror soluri au o capacitate limitat de a neutraliza compuii acide (numit "capacitate de tamponare"). Lacuri i fluxuri devin acide (de exemplu, valoarea pH-ului se duce n jos), atunci cnd apa n sine i a solului din jurul su nu poate atenua ploi acide suficient pentru a neutraliza. n zonele n care tampon capacitatea bateriei este sczut, ploaia acid elibereaz de aluminiu din solurile n lacuri i ruri, de aluminiu este foarte toxic pentru multe specii de organisme acvatice.

n cazul n care Are ploaia acid afecta lacuri i ruri?

Multe lacuri i ruri examinate ntr-un sondaj national de ap de suprafa (NSWS) sufer de aciditate cronica, o afectiune in care apa are un nivel constant al pH sczut. Studiul a investigat efectele de depunere acid, n peste 1.000 de lacuri mai mari de 10 hectare i n mii de kilometri de fluxuri se crede a fi sensibile la acidifiere. Din lacuri i ruri studiate, ploi acide, cauzate de aciditate in 75 la suta dintre lacurile acide i aproximativ 50 la suta dintre fluxurile de acide. Mai multe regiuni din SUA, au fost identificate ca avnd un coninut mai multe dintre apele de suprafa sensibile la acidifiere. Acestea includ Adirondacks si Muntii Catskill din statul New York, la mijlocul podisuri-Appalachian de-a lungul coastei de est, Midwest de sus, i zonele de munte din vestul Statelor Unite. n domenii cum ar fi nord-estul Statelor Unite, n cazul n care solul, capacitate de tamponare este slab, unele lacuri au acum o valoare pH-ului mai mic de 5. Unul dintre lacurile cele mai acide raportate este Balta Mica Echo n Franklin, New York. Iazului Echo mic are un pH de 4,2.

Acidifierea este, de asemenea, o problem, n lacuri, care nu au fost chestionate n proiecte de cercetare federale. De exemplu, dei lacuri mai mici de 10 ha nu au fost incluse n NSWS, sunt de la una la patru ori mai multe dintre aceste lacuri mici,

deoarece nu sunt mai mari lacuri. n Adirondacks, procentul de lacuri acide este semnificativ mai mare atunci cnd include lacuri mai mici.

Izvoare curg peste sol cu o capacitate de tamponare redus sunt la fel de sensibile la daune de la ploi acide ca lacuri. Aproximativ 580 de fluxuri din Cmpia Mid-atlantice de coast sunt acide, n primul rnd datorit depunerilor acide. n New Jersey Barrens pin, de exemplu, peste 90 la suta din fluxuri sunt acide, care este cea mai mare rata a fluxurilor de acide n naiune. Peste 1.350 de fluxuri din Highlands Mid-Atlantic (mijlocul Appalachia) sunt acide, n primul rnd ca urmare a depunerilor acide.

Problema acidificarea att n SUA i Canada, crete n amploare dac "acidificare episodic", este luat n considerare. Acidifiere episodic se refer la perioade scurte de timp n care scad nivelul pH-ului din cauza scurgerilor de la topirea zapezii sau ploile grele. Lacuri i ruri n multe zone din ntreaga SUA sunt sensibile la acidifiere episodic. n Mid-Appalachians, Mid-Atlantic Cmpia de coast, i Munii Adirondack, multe lacuri suplimentare i fluxuri de a deveni temporar acid n timpul furtunilor si topirea zapezilor de primvar. De exemplu, aproximativ 70 la suta din lacuri sensibile din Adirondacks sunt la risc de acidificare episodic. Aceast sum este de peste trei ori valoarea de lacuri cronic acide. n Appalachians mijlocul, aproximativ 30 la suta a fluxurilor de sensibile sunt susceptibile de a deveni acid n timpul unui episod. Acest nivel este de apte ori numrul de fluxuri cronic acide n acest domeniu. Acidificare episodic poate provoca "ucide pete."

Emisiile provenite din surse americane, de asemenea, contribuie la depunerea de acid n estul Canadei, n cazul n care solul este foarte similar cu solul a Muntilor Adirondack, i lacurile, prin urmare, sunt extrem de vulnerabile la probleme cronice acidificrii. Guvernul canadian a estimat c 14.000 de lacuri din estul Canadei sunt acide.

Cum ploaia acid afecta peti i alte organisme acvatice?

Ploaia acid determin o cascada de efecte care aduc atingere sau ucide individuale de peti, reducerea numrului populaiei de pete, de a elimina complet specii de pete de la un waterbody, i scderea biodiversitii. Ca ploaia acid curge printr-un moment de cotitur n soluri, aluminiu este eliberat din soluri n lacuri i ruri situate n cumpn. Deci, ca pH-ul ntr-un lac sau scade Stream, creterea nivelului de aluminiu. Att pH

sczut i niveluri crescute de aluminiu sunt direct toxice pentru peti. n plus, pH-ul sczut i niveluri crescute de aluminiu provoca stres cronic, care nu pot ucide petii individual, dar duce la o greutate de jos a corpului i de dimensiuni mai mici i face de pete mai puin capabile s concureze pentru hran i habitat.

Unele tipuri de plante i animale sunt capabile de a tolera ape acide. Alii, cu toate acestea, sunt acid-sensibile i vor fi pierdute ca scade pH-ului. n general, tineri de cele mai multe specii sunt mai sensibile la condiiile de mediu dect adulii. La pH 5, cele mai multe ou de pete nu poate ies. La nivelul pH-ului mai mici, unii peti aduli mor. Unele lacuri de acid au nici un pete. Graficul de mai jos arat c nu toate peti, scoici, sau insecte pe care le mananca poate tolera aceeai cantitate de acid, de exemplu, broatele pot tolera apa, care este mai acid (de exemplu, are un pH mai mic) de pstrv.

Cum ploaia acid afecta ecosistemele?

mpreun, organismele biologice i mediul n care triesc sunt numit un ecosistem. De plante i animale care triesc ntr-un ecosistem sunt extrem de interdependente. De exemplu, broatele pot tolera un nivel relativ ridicat de aciditate, dar n cazul n care mananca insecte, cum ar fi musc efemer, acestea pot fi afectate, deoarece o parte a lor de aprovizionare cu alimente pot s dispar. Datorit legturilor dintre mai muli peti, plante i alte organisme care triesc ntr-un ecosistem acvatic, modificri ale pH-ului sau nivelurile de aluminiu afecta biodiversitii, precum. Astfel, n lacuri i cursuri de ap devin mai acide, numrul i tipurile de pete i alte plante acvatice i animale care triesc n aceste ape scdere.

Partea de sus a paginii Care este rolul de azot n ploaie acid i alte probleme de mediu?

Impactul de azot asupra apelor de suprafa este de asemenea critic. Azot joac un rol important n acidificarea episodic si de cercetare noi recunoate importana de azot pe termen lung, precum i acidificarea cronica. Mai mult, impactul negativ al depunerilor de azot atmosferic pe estuarele i apropierea de coast organisme de ap este semnificativ. Oamenii de stiinta estimeaza ca 10 la 45 la sut din azot produs de diferitele activiti umane, care ajunge la estuarele i a ecosistemelor de coast sunt transportate i depuse prin intermediul atmosfera. De exemplu, aproximativ 30 la sut din azot n Golful Chesapeake provine de la o depunere atmosferic. Azotul este un factor important n apariia eutrofizare (epuizarea oxigenului) a corpurilor de ap. Aceste simptome de eutrofizare includ flori de alge (att toxice i non-toxice), scade n starea de sntate a petilor i crustaceelor, pierderea de paturi de iarb de mare i recifurile de corali, precum i schimbri ecologice n lanul trofic. Potrivit National Oceanic si Atmospheric Administration (NOAA), aceste condiii sunt comune n multe dintre ecosistemele naiunii noastre de coast. Aceste modificri de impact ecologic populaiilor umane prin schimbarea disponibilitatea de fructe de mare i de a crea un risc de pete contaminate sau consumatoare de crustacee, reducnd capacitatea noastr de a utiliza i bucurai-v ecosistemelor de coast, i provocnd un impact economic asupra oamenilor care se bazeaz pe ecosistemele sntoase de coast, cum ar fi pescari i cei care satisface pentru turisti.

Partea de sus a paginii Cum este programul APE ploaia acid Abordarea acestor aspecte?

De control al ploii acide va produce beneficii semnificative n termeni de aciditate redus de ap de suprafa. n cazul n care nivelurile de acide de depunere au fost s rmn constante n urmtorii 50 de ani (intervalul de timp utilizat pentru modelele de proiecie), rata de acidificare a lacuri din Muntii Adirondack, care sunt mai mari de 10 de hectare ar putea crete cu 50 la sut sau mai mult. Oamenii de stiinta prezic, totui, faptul c scderea emisiilor de SO2 cerute de Programul de ploaia acid se va reduce n mod semnificativ ca urmare a acidifierii atmosferice de sulf. Fr reducerea emisiilor de

SO2, proporiile de ecosistemelor acvatice acide ar putea s rmn ridicate sau agrava dramatic.