Decsei Patricia An III EFS

JOCURI DINAMICE
Clasele I-IV
Obiectiv: acomodarea cu mingea,prinderea si pasarea mingii Loc de desfasurare: sala de sport sau curtea scolii Materiale: mingi

1.Mingea prin tunel Colectivul este organizat pe două şiruri, cu interval de 3 m între ele, iar jucătorii la 1 m distanţă faţă de celălalt, stând cu piciorele depărtate. La semnal, primul jucători transmite mingea printre picioare la jucătorul din spatele lui, care o transmite în continuare până când mingea ajunge la ultimul jucător. Acesta aleargă în poziţia de primul jucător şi continuă jocul până când redevine ultimul. Echipa care termină prima câştigă jocul.

2. Mingea peste cap Se execută din aceeaşi formaţie şi poziţie a jucătorilor. Mingea se transmite la jucătorul din spate pe deasupra capului, prin oferire şi primire cu ţinerea mingii prin apucat. Jucătorii nu au voie să privească înapoi în timpul transmiterii mingii. Cîştigă şirul care executat mai repede transmiterea mingii folosind toţi jucătorii. Acelaşi lucru se poate face transmiţând mingea pe lângă şold. Se poate folosi una sau mai multe mingi.

iar numerele 2 o altă echipă. . Câştigă jucătorii cu cele mai puţine puncte penalizare. La semnal primul jucător conduce mingea cu mâna dreaptă prin rostogolire de la jalonul 1 la jalonul 2. în linie cu o distanţă de 1 m între ei.zig-zag’’ Se împarte colectivul în două grupe aşezate în linie faţă în faţă. la 3-4 m distanţă una de alta şi 1-1.. Echipa care termină prima toate pasele câştigă. Câştigă echipa care termină prima. Primul copil primeşte mingea roşie. La comandă mingea roşie este transmisă spre dreapta din doi în doi. Mingea la căpitan Fiecare echipă îşi alege un căpitan.5 m între elevi. Cine scapă mingea sau dă pasă greşită are 1 punct penalizare. iar cel de lângă el pe cea galbenă. Numerele 1 formează o echipă. iar mingea galbenă spre stânga din doi în doi. La jalonul 1 ia mingea în mână şi o plasează următorului jucător care continuă jocul. Ştafete cu mingea rostogolită Se împarte colectivul în 2-3-4 echipe dispuse în coloană câte unul la linia de start. 5. Câştigă echipa a cărei minge a ajuns prima la copilul de unde a plecat. mingea trebuind să treacă pe la fiecare jucător în ordinea aşezării. Copiii vor număra din doi în doi. Pasele încep de la stânga spre dreapta de la o grupă la alta.3. Căpitanul va pasa şi va reprimi mingea de la fiecare pe rând. pe care-l ocoleşte şi conduce mingea înapoi cu mîna stângă.Mingea în . Restul echipei se va plasa în faţa căpitanului la o distanţă de 3-4 m. 6.Mingea roşie şi mingea galbenă Jucătorii sunt aşezaţi în formaţie de cerc în stând depărtat cu mâinile în faţă. 4.

Clasele V-VIII Element de baza: alergarea Loc de desfasurare: sala de sport. Doi dintre ei aflaţi faţă în faţă pe circumferinţa cercului primesc câte o minge.curtea scolii Materiale: mingi. După 10-15 reluări sunt stabiliţi câştigătorii.3 paşi interval unul de altul.Merge mingea în cerc Toţi jucătorii formează un cerc mare. ele sunt trimise din om în om. la 2 . jocul se opreşte şi cel în cauză capătă un punct de penalizare. penalizarea va reveni jucătorului care a greşit pasa.jaloane 1. Jocul se reia. în acelaşi sens. Reguli: . Dacă la un moment dat unul din jucători primeşte o pasă înainte ca mingea pe care a primit-o să fi ajuns la jucătorul următor.banci de gimnastica. însă pasarea mingilor se va face în celălalt sens. aceştia fiind jucătorii cu cele mai puţine puncte de penalizare. urmărinduse una pe alta.cel care scapă mingea din mână este dator să o culeagă şi să continue pasele. La semnal începe pasarea mingilor.dacă dintr-o pasă greşit dată s-a ajuns la întâlnirea celor două mingi. . .teren de joaca.

Reguli: . adoptă poziţia şezând.mingea trebuie transmisă din jucător în jucător. Coşurile Transportul se face pe grupe de 3 jucători. dispuse în formaţie de şir. Jucătorul care urmează a fi transportat se ghemuieşte. care aleargă cu ea în faţa echipei. . care o preia tot cu gleznele. îşi apucă mâinile sub genunchi. Cei doi jucători care îl transportă apucă fiecare de câte o toartă şi în felul acesta aleargă cu el. Primul jucător din fiecare echipă primeşte o minge. împărţiţi în echipe de câte 6-10. braţele lui formând toartele coşului.2. pe care o apucă cu gleznele şi. . Câştigă echipa care execută mai repede. în sprijin cu mâinile pe sol. făcând o rulare înapoi. Banda rulantă Jucătorii. o predă celui aflat în spatele său. Mingea este astfel transmisă până la ultimul jucător. jucătorii nu au voie să se folosească de mâini.în transmiterea mingii. fără a se omite unul. 3.

In cadrul fiecărei echipe.Cursa pe trei picioare Pentru acest joc este nevoie de un teren plat sau de o sală. Jucătorii care formează o pereche se aşează unul lângă celălalt. Câştigă echipa care termină prima. Reguli: . sfoară. Perechile se împart în două echipe egale (ca număr de perechi). picioarele îşi şi se dezleagă întorc alergând în mod obişnuit. în număr egal cu jumătate din efectivul jucătorilor. Când se dă plecarea. . îşi leagă picioarele din interior şi se prind de umăr. iar la 20-40 m în faţă se trasează o linie de întoarcere. Jucătorii se împart pe perechi. lovesc jucătorilor fiecare din mâna perechea următoare şi apoi trec la spatele şirului.4. primele perechi din ambele echipe pornesc spre linia de întoarcere. După ce au depăşit-o. iar ca materiale sunt necesare batiste. perechile se aşează prin flanc în spatele unei linii de plecare.perechea următoare pleacă în cursă numai după ce ultimul jucător din perechea anterioară e atins cu mâna. panglici sau altceva se poate folosi pentru legat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful