You are on page 1of 24

Cuprins

PREMISELE CERCETĂRII ........................................................................................................................ 2 Prezentarea generală a hypermarketului Carrefour. .................................................................................. 3 Brandul Carrefour ..................................................................................................................................... 3 Marca proprie ............................................................................................................................................ 4 Strategii Carrefour .................................................................................................................................... 5 Servicii Carrefour...................................................................................................................................... 5 SCOPUL CERCETĂRII ............................................................................................................................... 6 STABILIREA OBIECTIVELOR CERCETĂRII ......................................................................................... 6 IPOTEZELE CERCETĂRII ......................................................................................................................... 7 DEFINIREA COLECTIVITĂŢII CERCETATE ......................................................................................... 8 DESFĂŞURAREA CERCETĂRII ............................................................................................................... 8 ANALIZA ȘI INTERPERTAREA REZULTATELOR CERCETĂRII ...................................................... 9 LIMITE ....................................................................................................................................................... 18 CONCLUZII ............................................................................................................................................... 18 BIBLIOGRAFIE ......................................................................................................................................... 20

1

PREMISELE CERCETĂRII

În ultimii ani au început să se dezvolte și în tara noastră hypermarket-urile, magazinele de tip discount, mall-urile. Acestea s-au răspândit din ce în ce mai mult având un impact pozitiv asupra consumatorilor şi atrăgându-i un număr din ce în ce mai mare. Primul hypermarket a apărut în Statele Unite, în 1931, în Portland, Oregon. La nivel mondial cel mai mare hypermarket se găsește în Statele Unite, acesta fiind Wall-Mart, iar în Europa se întâlnesc hypermarket-uri ca: Tesco în Anglia, Marktkauf în Germania, Eroski și Hiperscor în Spania, Carrefour și Real în Polonia. Forma de distrubuție de tip hypermarket a fost introdusă în România în 2001 din inițiativa unuia dintre cei mai mari detailiști mondiali, Hiproma, companie deținută de Hyparlo Group și Carrefour. Dezvoltarea continuă a hypermarket-urilor tinde să scoată de pe piață micile magazine de cartier. Hypermarketurile se caracterizează prin prezența tuturor raioanelor, inclusiv a celor care practică vânzarea clasică. Rezultatul este un gigant comercial care pune în vânzare o imensă gamă sortimentală sub același acoperiș, incluzând, de la produse alimentare, până la produse electrocasnice și confecții. Datorită timpului şi resurselor financiare limitate oamenii preferă să înlocuiască micile magazine cu aceste hypermarketuri, considerând că este mai practic să-ți faci cumpărăturile o data pe săptămână dintr-un hypermarket decât să mergi zilnic pentru aprovizionare la magazinul din colțul blocului.1 Prin această cercetare ne propunem sa analizăm importanţa hypermarketurilor în viaţa de zi cu zi a consumatorilor.

1

http://ro.wikipedia.org/wiki/Hipermarket

2

000 de angajaţi. care a început să se dezvolte din ce în ce mai mult jucând un rol semnificativ în economia ţării. dupa gigantul Wal-Mart. hard discount şi magazine de vecinătate.marca proprie pentru produse de menaj şi electrocasnice.gama de produse alimentare bio. Grupul Carrefour. Piaţa de retail în care brandul Carrefour se înscrie este una foarte dinamică. supermarketuri. În acest scop au fost create mărcile proprii care oferă cele mai mici preţuri de pe piaţă respectând în acelaşi timp standarde înalte de calitate pentru fiecare categorie:      Carrefour . Carrefour baby . este al doilea retailer la nivel mondial. Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european şi cel de-al doilea la nivel mondial operând mai multe tipuri de magazine : hipermarketuri.produse marca proprie premium. către satisfacerea tuturor exigenţelor la cel mai bun raport calitate-preţ. piaţă. şi cel mai mare comerciant la nivel european. Carrefour Selection . Carrefour Bio . preferinţele consumatorilor fiind din ce în ce mai variate. de origine franceză. Brandul Carrefour Carrefour poate fi considerat unul dintre pionierii noii pieţe create în Romănia.gama de produse alimentare şi de igienă destinate bebeluşilor. grupul Carrefour numără peste 471. Brandul Carrefour este unul orientat către client. 3 .Prezentarea generală a hypermarketului Carrefour.marca proprie pentru produse de larg consum şi bazar. Prezent în 32 de ţări din lume cu peste 9.500 magazine. Carrefour Home .

Ȋntreaga gamă de produse Marca Proprie Carrefour respectă standardul de calitate al grupului ce rezultă dintr-un parteneriat ȋncheiat cu furnizorii locali atent aleși. Marca proprie Carrefour doreşte să raspundă cât mai bine schimbării situaţiei economice mondiale şi locale.cel mai bun raport calitate – preţ. astfel încât clienţii Carrefour să beneficieze în continuare de calitate la preţuri mici. În acest sens. 2 www.marca proprie pentru produse cosmetic. gama de produse Marca proprie Carrefour.       Carrefour kids . Les cosmetiques . TEX . Marca nr.gama de produse regionale din Franţa. Carrefour a lansat în România. Bluesky . Produsele sunt ȋn mare măsură realizate de către producători care au ȋn portofoliu branduri cunoscute şi apreciate de către consumatori2. Reflets de France .ro 4 . Carrefour light .marca proprie de produse textile. ca o soluţie pentru a ţine sub control cheltuielile zilnice fără a face rabat de la calitate.gama de produse alimentare şi de igienă destinate copiilor. în septembrie 2009.gama de produse dietetic.marca proprie pentru produse electrocasnice.1 .carrefour.

    multiple modalități de plată : carduri. gama de produse deosebit de largă . etc. 5 . produsele Loteriei Romȃne care se vȃnd la casele de marcat. de bunuri . politica de servicii . etc. tichete cadou. de la lansarea pe piață. transfer rapid de bani . retuşuri textile gratuite. plata facturilor la utilități direct la casele de marcat. inovația şi modernitatea.000 de articole prezente sub acelaşi acoperiş şi adaptată perfect cererii.peste 50.MoneyGram. credite pentru cumpărarea produselor ȋn rate. de călătorie. Servicii Carrefour Pentru menținerea clienților şi atragerea altor clienți de la concurență Carrefour oferă o gamă variată de servicii:  servicii financiare : Cardul de credit Carrefour MasterCard. tichete de masă. ȋndeosebi a celor proaspete . de maşină. asigurări : de locuință. credite de nevoi personale. calitatea excelentă a produselor.Strategii Carrefour Hypermarketul Carrefour implementează ca strategii:      politica de prețuri agresivă care are ca scop creşterea puterii de cumpărare a consumatorului romȃn ȋnca din 2001.

6 . magazin de proximitate. La nivel național există 23 de hypermarketuri. Obiective secundare 1. 24h din 24. 3. La nivel mondial Carrefour are patru formate:     hipermarket. supermarket. 37 de supermarketuri ȋn care lucrează aproximativ 8. pentru apeluri de pe fix şi mobil. Determinarea venitului alocat achizițioanării produselor. Stabilirea gradului de frecventare a hypermarketului de către studenți.  livrare gratuită pentru produsele voluminoase ȋn limita a 30 km. Stabilirea preferințelor studenților ȋn funcție de gradul de importanță al produselor. 2. linie telefonică gratuită TEL VERDE 0800-0800-02. STABILIREA OBIECTIVELOR CERCETĂRII Obiectivul principal Obiectivul principal al acestei cercetări este analiza comportamentului față de produsele Carrefour a studenților care frecventează ȋn mod constant acest hypermarket.500 de angajați. SCOPUL CERCETĂRII Această cercetare are drept scop analiza fidelității consumatorilor ca rezultat al frecventării şi achiziționării produselor din marca proprie Carrefour. cash & carry.

Ipoteze specifice a) Ȋn cea mai mare parte produsele cumpărate sunt din categoria “alimente”. 7 . care pot fi confirmate sau infirmate de rezultatele ce se vor obține ȋn final3. Ipoteza generală Este de aşteptat ca nivelul de frecventare al hypermarketului Carrefour de către studenți să fie unul cȃt mai ridicat. d) Cele mai importante motive ce influențează decizia de cumpărare sunt prețurile accesibile şi varietatea mare de produse.Marketing. b) Cea mai folosită metodă de deplasare de către studenți este transportul ȋn comun. 3 Email Maxim.Iaş i. Evidențierea importanței poziționării produselor şi amabilitatea angajaților ȋn actul de cumpărare. Determinarea criteriilor folosite de studenți ȋn alegerea hypermarketului. 6.76. După ce a fost definită clar problema cercetării este necesar să se formuleze una sau mai multe ipoteze care să stea la baza rezolvării acestei ipoteze. 7. e) Sumele cheltuite la Carrefour cresc odată cu creşterea venitului. 5.4.Editura Sedcom Libris .2003. Aflarea modului de deplasare a studenților către acest punct. IPOTEZELE CERCETĂRII Ipoteza semnifică o presupunere făcută ȋn legătură cu cea mai probabilă soluție a problemei supusă cercetării.pag. Stabilirea nivelului de fidelitate al consumatorilor față de Carrefour. c) Carrefour este frecventat des de către studenții din Iaşi.

Sunt tentați să aloce sume mai mari de bani pentru produsele din aceste magazine ȋn comparație cu alte segmente. La realizarea cercetării a fost ales un lot de 150 de studenți cu vȃrstele cuprinse ȋntre 2026 de ani. Am folosit acest eşantion deoarece studenții formează o piață atractivă. Pentru a-şi păstra clienții şi pentru a atrage noi clienți de la concurență Carrefour a implementat ideea de premiere a clienților care frecventează ȋn mod constant acest hypermarket prin concursuri. prezentat ȋn Anexa 1. DESFĂŞURAREA CERCETĂRII Ȋn vederea cercetării şi culegerii informațiilor am considerat că cea mai potrivită metodă pentru procurarea datelor ar fi ancheta deoarece este o metodă simplă. 8 . Ei reprezintă un lot potrivit pentru acest studiu pentru că sunt receptivi şi mereu dornici să răspundă la provocări. tombole şi carduri de fidelizare care le oferă diferite avantaje acestora. dirijată şi structurată de cercetare şi care nu necesită mult timp. Ancheta s-a desfăşurat prin contact direct cu cel intervievat. Am ales acest eşantion deoarece:     Preferă produse de calitate la prețuri mici. fiind clienții acestor tipuri de magazine. Sunt influențați de paleta largă a produselor. Sunt atraşi de promoțiile şi seviciile oferite de aceste hypermarketuri.DEFINIREA COLECTIVITĂŢII CERCETATE Ȋn scopul determinării colectivității cercetate am folosit o metodă de eşantionare simplă şi aleatorie şi anume ancheta care ne oferă informațiile necesare analizării unui eşantion reprezentativ. pe baza unui chestionar format din 12 ȋntrebări stabilite pe baza unor obiective bine definite. Ei sunt tentați să ȋncerce lucruri noi şi au obiceiul de a cumpăra mereu din impuls.

9 . Toate chestionarele au fost completate ȋn prezența cercetătorilor care au oferit explicații cu privire la eventualele neȋnțelegeri legate de ȋntrebări. din pachetul Microsoft Office.Prin intermediul anchetei am dorit să obținem date concrete din punct de vedere statistic cu privire la modul de deplasare spre acest punct. frecvența cumpărării produselor din marca proprie Carrefour. ȋn intervalul de timp 12:00-14:00. am obținut de date folositoare și ce vor fi prelucrate în vederea stabilirii unui sistem reduceri beneficii sunt acordate fideli de studenților magazinului care clienți Carrefour. Din acest punct de vedere ancheta a fost una de tip stradal. Sistemul fidelizare oferit de cardul Cromatic.18 noiembrie 2011. Ȋn ceea ce priveşte modul de desfăşurare al anchetei am ales două mari puncte pentru realizarea chestionarelor: Carrefour Era și Carrefour Felicia. iar perioada ȋn care s-a desfăşurat studiul a fost 14 . deja existent. În urma cercetării efectuate. dar și atragerea clienților concurenței. Chestionarul final are 2 pagini iar timpul mediu de completare este de 5-10 minute. a venitului alocat lunar pentru aceste produse ȋn funcție de preferință şi ȋn acelaşi timp opiniile ȋn legătură cu poziționarea produselor pe rafturi şi amabilitatea angajaților. acordă reduceri doar pentru unele magazine și într-o măsură mai mică. ANALIZA ȘI INTERPERTAREA REZULTATELOR CERCETĂRII În procesul de analiză și prelucrare a datelor am utilizat programul de calcul tabelar Microsoft Excel. Prin implementarea acestui sistem se dorește fidelizarea clienților existenți.

10 . în valoare de 16 RON. Acest lucru a fost confirmat (se poate observa în Figura nr. Managerii magazinelor Carrefour desfășoară o campanie împotriva poluării orașului. 1). 1. pentru studenți. Având în vedere poziționarea magazinelor Carrefour față de centrul orașului. Clasamentul categoriilor de produse alese de studenți. 6 5 4 3 2 1 0 alimente produse cosmetice articole de menaj și de îngrijire personală îmbrăcăminte și aparatură casnică încălțăminte Figura nr. pe locul al doilea situându-se produsele cosmetice și de îngrijire personală. drept pentru care oferă studenților la acumularea de bonuri de cumpărături în valoare de cel puțin 200 Ron un set de 10 bilete de călătorie RATP.Prima ipoteză afirmă faptul că. Prin acest lucru se dorește evitarea folosirii mașinilor personale și a taxi-urilor. mai ales că majoritatea studenților beneficiază de o mare reducere la acest serviciu. am presupus că cea mai folosită modalitate de a ajunge la el este utilizarea transportului în comun. cumpărăturile cele mai importante sunt reprezentate de alimente.

Media sumelor cheltuite în magazinele Carrefour în funcție de intervalul de venit. 11 . după cum arată și Figura numărul 3. transportul în comun având cel mai mare procent (45). deoarece magazinul se află aproape de periferia orașului.pe jos 20% cu mașina personală 31% folosesc transportul în comun 45% cu taxi 4% Figura nr. Acest lucru este evidențiat în Figura nr. Modalitățile de a ajunge la magazinele Carrefour exprimate în procente. venit cheltuieli lunare 200-400 400-600 600-800 800-1000 1000-1200 1200-1400 1400-1600 1600-2000 89 190 212. întrucât locuiesc aproape. Procentul nu este mare. 1.1111 222. Respondenții ne-au confirmat acest lucru. 2. Cea de-a doua ipoteză. 2. a fost confirmată.125 261. lucru firesc. din analiza chestionarelor a rezultat și faptul că 20% din respondenți nu folosesc nici un mijloc de transport pentru a ajunge la magazin. referitoare la mijloacele de transport.8125 203. creșterea venitului este urmată de cele mai multe ori de o creștere a cheltuielilor. Pe lângă confirmarea ipotezei cu numărul 2.6667 275 Tabelul nr.5641 197. După cum bine știm.

4. 4). se observă variații ale cantităților cumpărate preponderent pentru persoanele cu un venit de peste 1000 lei pe lună (Figura nr. Considerăm că scăderea cheltuielilor cu cumpărăturile din magazinul Carrefour în momentul atingerii intervalului de venit 1000-1200 se datorează prezenței altor cheltuieli de dimensiuni mari (întreținerea unui autoturism. Dacă este să ne raportăm la fiecare categorie de produse în parte. Modificarea clasamentului categoriilor de produse în funcție de intervalul de venit.300 250 200 150 100 50 0 200-400 400-600 600-800 800-1000 1000-1200 1200-1400 1400-1600 1600-2000 Figura nr. 12 .). etc. 6 5 4 3 2 1 0 alimente produse cosmetice și de îngrijire personală articole de menaj îmbrăcăminte și încălțăminte aparatură casnică Figura nr. cheltuieli legate de locuință. Evoluția sumelor cheltuite în magazinele Carrefour în funcție de creșterea venitului. 3.

6 procente din respondenți aleg des alte magazine.Referitor la motivele clienților de a alege acest magazin. În schimb. alegerea magazinul este aleatorie (Figura nr. 6). la recomandarea prietenilor 4% din obișnuință 4% aproape de casă 22% varietate mare de produse 33% prețuri accesibile 37% Figura nr. Principalele motive de alegere a magazinelor Carrefour exprimate în procente. respondenții au precizat în proporție majoritară de 52% ca foarte rar aleg alte magazine. 13 . Cu privire la frecvența alegerii altui magazin în afară de Carrefour. iar 23% din cele 150 de persoane cu care am discutat sunt clienți fideli magazinului. din analiza chestionarelor rezultă că cele mai întâlnite răspunsuri au vizat prețurile accesibile (37%) și varietatea mare de produse (33%). iar pentru 19% din ei. 5.

160 140 120 100 80 60 40 20 0 Carrefour Kaufland Billa Selgros Lidl Metro 14 3 20 3 62 140 Figura nr. 6. 7. Unul din scopurile acestei cercetări este fidelizarea clienților.destul de des 6% mi-e indiferent magazinul 19% niciodată 23% foarte rar 52% Figura nr. este necesară diminuarea numărului persoanelor care preferă alte magazine similare. Nivelul preferințelor în materie de supermarketuri și hypermartketuri. iar pentru acest lucru. Frecvența alegerii de către consumatori a altor magazine în afară de Carrefour. 14 . după cum am menționat anterior.

7 este ilustrat clasamentul magazinelor din Iași în care aceștia aleg să facă cumpărăturile. iar 20% din ei întâmpină dificultăți uneori. în Figura nr. 9). Pentru clienți contează mult rapiditatea efectuării cumpărăturilor.În ceea ce privește opțiunile studenților. după cum se poate observa în Figura nr. reiese faptul că persoanele care întâmpină dificultăți în găsirea produselor la rafturi sunt îndrumate de către personal (Figura nr. Părerile respondenților referitor la ușurința găsirii produselor la rafturi. 15 . Procentele ce exprimă răspunsuri negative sunt foarte reduse. dar din informațiile obținute referitoare la amabilitatea angajaților. majoritatea bifând primele două opțiuni. Din fericire. 73% dintre clienți își găsesc cu mare ușurință produsele dorite. le găsesc greu 3% uneori întâmpin dificultăți 20% nu-mi place cum sunt aranjate 4% mereu 73% Figura nr. 8. Este de menționat că respondenții au avut alegeri multiple. de aceea modul în care acestea sunt aranjate la rafturi este foarte important. 8.

Opiniile studenților referitor la modul în care sunt îndrumați de personalul din magazinele Carrefour. 9. nu am achiziționat 28% am achiziționat 72% Figura nr. 16 . și totalul lor. Raportul dintre numărul de persoane care au achiziționat produse din marca proprie Carrefour. Am identificat proporția în care respondenții au achiziționat aceste produse (Figura nr. 10. dar și principalele motive pentru care le-au ales.nu sunt amabili 8% nu am solicitat ajutor 19% uneori 13% sunt amabili 60% Figura nr. (Figura nr. 10). Majoritatea categoriilor de produse includ articole din marca proprie Carrefour. respectiv cele care nu au achiziționat. 11).

numai că într-o măsură mai mică. Principalele motive de a achiziționa produse din marca proprie Carrefour exprimate în procente. Se observă că. lucru care se întâmplă și cu prețul acestora. 12). Modificarea clasamentului principalelor motive de a alege produse din marca proprie Carrefour în funcție de intervalul de venit. 11. 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 200-400 400-600 600-800 800-1000 1000-1200 1200-1400 1400-1600 1600-2000 calitate preț mic curiozita te Figura nr. indiferent de venit. odată cu creșterea venitului lunar al clienților (Figura nr. 12. 17 . Apar modificări privind alegerea produselor din marca proprie Carrefour. curiozitatea în ceea ce privește aceste articole nu este un criteriu determinant. Calitatea devine un criteriu mai important în alegerea produselor.din curiozitate 11% sunt produse de calitate 35% sunt mai ieftine 54% Figura nr.

dar nu neapărat fiind mai puțin calitative. ceea ce relevă faptul că realitatea cu privire la comportamentul consumatorilor din categoria studenților este cunoscută. Acest lucru a fost confirmat de către respondenți. nu toți consumatorii abordați au acceptat să completeze chestionarul. din lipsă de timp sau alte motive. iar pe următoarele trei locuri. De asemenea. Gradul de generalizare este limitat de eșantionul relativ mic de persoane abordate (150 de persoane) și de faptul că au fost investigați doar consumatorii întâlniți în magazinele Carrefour în cele 5 zile în care s-a desfășurat ancheta. produselor cosmetice și de îngrijire personală. o creștere a venitului determină de cele mai multe ori de o creștere a sumelor cheltuite. Așa cum bine știm. CONCLUZII Magazinele de tip supermaket și hypermarket s-au dovedit a fi cea mai bună opțiune atunci când este vorba de achiziționarea de produse din categoria alimentelor. am observat clasarea pe locul al doilea în topul preferințelor consumatorilor a produselor cosmetice și de îngrijire corporală.LIMITE Acest studiu a fost realizat prin completarea unui chestionar de către studenți cu vârsta cuprinsă între 20 și 26 de ani. cele mai multe resurse bănești sunt alocate achiziționării de alimente. După efectuarea acestei cercetări. universitatea unde sunt înmatriculați nefiind un criteriu. Persoanele au fost alese aleatoriu. Ipotezele enunțate au fost confirmate în urma cercetării efectuate. sau chiar articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte sau produselor electrocasnice. Aceste magazine atrag deseori prin comercializarea de produse din marca proprie. 18 . observând în graficele prezentate respectiva creștere. articolele de menaj. articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte și produsele electrocasnice. acestea având un preț mai accesibil decât celelalte produse similare. Așa cum am presupus. articolelor de menaj.

Din cercetare rezultă faptul că o mare parte din consumatori apreciază modul în care sunt ordonate și grupate produsele. după cum a rezultat din această cercetare. 19 .Cele mai mari atu-uri ale magazinului Carrefour. reiese faptul că persoanele care întâmpină dificultăți în găsirea produselor la rafturi sunt îndrumate de către personal. acest lucru incluzând aranjarea produselor la rafturi. sunt prețurile accesibile și varietatea mare de produse. Tocmai de aceea. oferindu-le posibilitatea de a avea și alte beneficii în afară de cele existente. acest lucru facilitând găsirea lor. Un element important în păstrarea și atragerea clienților este aspectul magazinului. marea majoritate a respondenților au menționat că acest magazin este prima opțiune. dar din informațiile obținute referitoare la amabilitatea angajaților. implementarea unui nou sistem de reduceri pentru studenți va mări numărul consumatorilor. Procentele ce exprimă răspunsuri negative sunt foarte reduse. Cu alte cuvinte.

www. Emil Maxim. Coman Cristina.ro 20 . Iaşi. Editura Sedcom Libris. 4. 2003. 2011.BIBLIOGRAFIE 1. Iaşi. Editura Sedcom Libris.Principii. Emil Maxim.org/wiki/Hipermarket 5. http://ro. 2.Iaşi. practici. Marketing. 3. 2001.wikipedia. Marketing. orizonturi.carrefour. Editura Polirom. Relaţii publice: principia şi strategii.

ANEXE 21 .

CHESTIONAR Bună ziua! Aveți 5 minute libere pentru a ne răspunde la câteva întrebări? 1. Cât de des faceți cumpărături în acest magazin? O dată pe lună De două ori pe lună De trei ori pe lună O dată pe săptămână Mai des 2. Ordonați după sumele cheltuite următoarele categorii de produse: Alimente Produse cosmetice și de îngrijire Articole de menaj Îmbrăcăminte și încălțăminte Aparatură casnică 4. Ce sumă cheltuiți de obicei? 10-40 lei 40-70 lei 70-100 lei 100-150 lei Peste 150 lei 3. De ce ați ales să faceți cumpărături în acest magazin? Este aproape de casă Are prețuri accesibile Are o varietate mare de produse 22 .

Găsiți ușor produsele la rafturi? Da. Unde faceți cel mai des cumpărături? Carrefour Kaufland Billa Lidl Selgros Metro 8. încă nu m-am obișnuit cu magazinul 23 . Faceți cumpărături și în alte magazine similare? Niciodată Foarte rar Mi-e indiferent magazinul De multe ori 7.La recomandarea prietenilor Din obișnuință 5. mereu Uneori întâmpin dificultăți Le găsesc greu. Cum ajungeți de obicei la acest magazin? Cu mașina personală Cu taxiul Folosesc transportul în comun Pe jos 6.

Beneficiați de îndrumare din partea angajaților? Da. Ați achiziționat produse din marca proprie Carrefour? Da Nu 11.Nu-mi place cum sunt aranjate 9. ce v-a determinat să le achiziționați? Sunt produse de calitate Sunt mai ieftine decât celelalte produse similare Din curiozitate 12. sunt amabili angajații Uneori Nu Nu am solicitat ajutor 10. Nume și prenume Vârsta Venitul lunar 24 . Dacă da.