RAPORT DE PSIHODIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA SI/SAU PSIHOEDUCATIONALA

I. Informaţii despre Client: • Nume si Prenume (sau Cod): DINU IONELA II. Obiectivul Psihodiagnosticului şi Evaluării: • Psihodiagnosticul şi Evaluarea are ca scop (încercuieşte “X”-ul corespunzător) • identificarea stărilor psihologice de sănătate şi/sau boală şi a mecanismelor psihologice de etiopatogeneză şi/sau de sanogeneză - X ŞI/SAU • identificarea factorilor psihologici cu relevanţă pentru învăţare şi contextul psihoeducaţional – X

cu relevanţă pentru (descrie situaţia pentru care se face evaluarea)
III. Descrierea Succintă a Componentelor Psihologice (dacă o componentă nu se evaluează, scrie în tabel, sub textul: „Ce s-a evaluat?”, că: „Nu se aplică”):

Nivel Subiectiv/Emoţional (inclusiv Satisfacţia/Calitatea vieţii) Ce s-a evaluat? Cu ce s-a evaluat?
(teste/sarcini/probe şi/sau interviuri)

Anxietate generalizata, prezinta diverse ticuri

ASEBA – TRF, CBCL, NEPSY

Dificultati de adaptare in mediu,


QI: 86 •

Nivel Cognitiv Ce s-a evaluat? MPS Nivel comportamental Ce s-a evaluat?

Cu ce s-a evaluat?
(teste/sarcini/probe şi/sau interviuri)

(teste/sarcini/probe şi/sau interviuri)

Cu ce s-a evaluat?

Prezinta un comportament de tip opozant, Cu incapatanare si indisciplina, deseori este Colerica si plina de resentimente, se lasa Enervata de ceilalti, hiperactivitate kinetica • Nivel psihofiziologic Ce s-a evaluat? Capacitate de concentrare a atentiei Redusa

CBCL, TRF, NEPSY, METODA OBSERVATIEI, INTERVIUL CLINIC: KID SCID

Cu ce s-a evaluat?
(teste/sarcini/probe şi/sau interviuri)

NEPSY, TRF, CBCL, METODA OBSERVATIEI,

1

ii necajeste mult pe ceilalti copii. METODA OBSERVATIEI. ci se menţionează: „copilul declară: „ X m-a abuzat””] V.”.) Ce s-a evaluat? Cu ce s-a evaluat? (teste/sarcini/probe şi/sau interviuri) Relationeaza cu cei de varsta ei dar prezinta Tulburari de conduita sociala. • Nivel de relaţionare interpersonală (inclusiv. [Recomandările vor fi derivate deductiv si/sau inductiv din Concluziile formulate. Concluzii (Sumarizarea informaţiilor în termeni psihologici): În urma Psihodiagnosticului şi Evaluării formulăm următoarele concluzii psihologice: Fetita in varsta de 10 ani. prezinta accese de furie. injura si foloseste cuvinte de tip Obsecen. CBCL. este iritabila. decizii non-psihologice (se fac doar recomandări asociate Obiectivului 2 . [Concluziile vor fi derivate deductiv si/sau inductiv din testele/sarcinile/probele si/sau interviurile utilizate. NEPSY. Spre exemplu. tipa. este impulsiva. prezinta probleme de comportament de tip hiperkinetic si opozant. cu relevanţă pentru situaţia pentru care se face evaluarea: urmarea unui program teraoeutic pentru copii cu probleme comportamentale de tip hiperkinetic si opozant. capacitate redusa de concentrare a atentiei avand un QI= 86 ( nivel de inteligenta sub medie). nu se spune de către psiholog: „copilul a fost abuzat de X. METODA OBSERVATIEI.• Nivel de personalitate şi Mecanisme Defensive/Adaptare Ce s-a evaluat? (teste/sarcini/probe şi/sau interviuri) Cu ce s-a evaluat? Prezinta un temperament predominant de tip coleric. de cuplu. Nu-si indeplineste sarcinile primite. nu se asumă declaraţiile clientului ci se citează ca atare. TRF. CBCL. cum ar fi: Deranjeaza disciplina clasei. familie. TRF. . NEPSY. grup etc. IV. Recomandări (Implicaţii Psihodiagnosticului şi Evaluării): ale Concluziilor pentru Obiectivul În urma concluziilor Psihodiagnosticului şi Evaluării formulăm următoarele recomandări asociate obiectivului psihodiagnosticului şi evaluării. vor fi evitaţi termenii absolutişti. este Galagioasa. se bate cu ceilalti Este iritabila.

cu relevanţă pentru situaţia pentru care se face evaluarea). în funcţie de contextul în care se face Psihodiagnosticul şi Evaluarea] Psiholog: 3 . unor terţe părţi. recomandările fi accesibile.Examinării Psihologice pe baza unor informaţii psihologice formulate în Concluzii. cu acordul clientului.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful