Cum sa cultivati bambus

Despre bambus se stie ca se dezvolta necontrolat. Ce pacat, deoarece aceasta planta eleganta este perfecta pentru a tine departe curiosii si mai ales pentru a adauga un aer oriental in gradina dvs. Exista doua tipuri de bambus: unul care se intinde si altul care ramane buchet. Modul de plantare depinde de timpul bambusului pe care doriti sa il cresteti.

Pasi
1. Alegeti plante care sunt in recipiente. Spre deosebire de alte plante cu cat
radacinile sunt mai aglomerate, cu atat mai repede va creste bambusul. 2. Plantati bambusul intr-un loc cu mult soare sau cu umbra partiala. Tipul de bambus care se raspandeste trimite radacinile departe de planta mama inainte ca aceasta sa creasca. 3. Puneti bambusul care se intinde intr-un recipient de plastic de 15 litri cu

4. 5.

fundul taiat, astfel impiedicand dezvoltarea acestuia in gradina. Pentru a ajuta la o crestere rapida, udati bine. Cu cat bambusul primeste mai multa apa, cu atat mai repede se va prinde in pamant. Pentru a ajuta la o mai buna prindere a plantelor in pamant, folositi

ingrasamantul folosit si pentru iarba. Deoarece este o ruda a ierbii, bambusul raspunde foarte bine la ingrasamintele bogate in nitrogen. 6. Indepartati bucatile uscate pe masura ce acestea se formeaza. Ramuri individuale pot trai multi ani, dar ar trebui sa fie taiate cat se poate de aproape de sol atunci cand se usuca.

Sfaturi
• • • • Bambusul se gaseste in sute de varietati si este de diferite marimi. Majoritatea bambusilor cresc incet in primii ani. Pe masura ce plantele se maturizeaza cresterea devine mai rapida. Radacinile din care cresc noi trunchiuri nu se vor intinde in solul uscat. Pentru a restrictiona marimea bambusului dvs, nu folositi prea multa apa si nici ingrasamant.

Atentie
• Bambusul este o planta ce face multa mizerie. Frunzele cad in mod constant in timpul anului. Imprejmuiti bambusul care se intinde folosind bariere de plastic sau de metal. Nu uitati sa puneti bariere si pe partea de gard a vecinului.

Bambus

. sa se spele sub apa radacinile. insa are o viata indelungata si isi pastreaza aspectul decorativ pe termen lung. Tulpina bambusului este verde si este de cca 1 cm. pentru a stopa cresterea sa si a favoriza cresterea lastarului. Este vorba despre bambus. Inmultirea se face toamna. care poate fi cumparat cu radacina. Bambusul a ajuns sa inlocuiasca florile din glastra. de forme geometrice impletite sau sub forma de perete. pentru a-l pune intr-un vas sau chiar in ghiveci. care aduce norocul in casa. Trebuie sa fie ingrijita. la peste 10 grade Celsius. din mai pana in decembrie trebuie sa i se dea saptamanal 10 l de apa.Cand este in perioada de vegetatie. Tulpina se poate taia la ce inaltime doriti si se sigileaza cu ceara imediat deasupra mugurului lastarului. trebuie sa puneti si o lingura de ingrasamant granulat. segmentata. Trebuie spalat si vasul si daca contine pietricele si acestea. care ofera un aspect foarte placut si in acelasi timp interesant. grosime.5 m inaltime. In functie de lumina soarelui. doar stropiti de 2 ori pe saptamana frunzele si iarna. bambusii pot fi dirijati sa creasca in forme spiralate. iarna bambusul se uda la 15 zile si daca are 1. Puteti sa amplasati planta pe birou sau in orice colt al locuintei. prin acordarea unei igenizari regulate si schimbarea saptamanala a apei din vas. este recomandat sa se scoata planta din ghiveci. insa trebuie sa nu uitati ca bambusul trebuie sa stea la lumina directa a soarelui si trebuie udat in functie de anotimp si de lungimea acestuia. tulpinile dar si frunzele. care creste vertical si produce unul sau mai multi lastari cu frunze. Sunt la moda aranjamentele de bambus in forma de piramida. In fiecare luna. Cand schimbati pamantul si vasul.Pentru a schimba aspectul locuintei dumneavoastra alegeti una dintre cele mai cautate plante. stropiti zilnic. deoarece si acesta sta in recipient cu apa. Astfel. se schimba apa si se reaseaza planta la loc. Denumirea botanica a bambusului este "Dracaena sanderiana" si este o planta feng-shui. prin divizarea rizomilor.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful