nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe PJJ SEMESTER 2 SESI 2011/2012 (A112 PJJ) rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyu KRZ 3013 iopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopa sdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg ASAS

TEORI MUZIK hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjkl zxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc [PANDUAN KERJA KURSUS] vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjk lzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc vbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqw

ii. Nyatakan langkah langkah pengajaran bagaimana anda sebagai guru muzik melaksanakan aktiviti mengajar mengenal jenis not. iaitu: i. nilai not dan nilai tanda rehat dan cara untuk mengajarnya dengan lebih berkesan.. Bincangkan persamaan dan perbezaan mengenai pengunaan not tersebut. 3. 5 (LIMA) soalan forum disediakan untuk dibincang secara on-line menerusi laman MyGuru3. Tugasan 1: Menjawab soalan struktur (individu) Tugasan 2:Penulisan esei ( individu) Tugasan 3: e-forum Tugasan yang telah lengkap perlu dihantar dalam bentuk soft-copy dan hard-copy kepada Pensyarah e-Learning bagi kumpulan masing-masing. Bincangkan mengenai langkah langkah . MARKAH 20 markah TARIKH AKHIR PENERIMAAN 4hb Mei 2012 (Minggu ke-10) 4hb Mei 2012 (Minggu ke-10) 20 markah E-FORUM 10 markah 1 Berikan definisi bagi not bertitik dan not 2 markah berkait. 2 markah seseorang perlu fikirkan untuk (Minggu ke-4) 2 3 (Minggu ke-6) (Minggu ke-8) 4 (Minggu ke-10) . Bincangkan 2 markah bagaimana untuk mengenalpasti meter bagi satu keratan atau petikan muzik Bincangkan mengenai kengunaan notasi 2 markah muzik serta peranan pengetahuan mengeai terminologi dan bahasa muzik dalam proses memainkan alat muzik. 2. iii. Berikan definisi meter. Sila beri perhatian kepada arahan dan pengumuman daripada Tutor e-Learning kumpulan masing-masing dari semasa ke semasa. Terdapat 3 (TIGA) tugasan dalam kursus KRZ3013. Sila fahami secara mendalam Panduan Kerja Kursus sebelum anda memulakan tugasan.ARAHAN 1. 4. Topik 1-10 Sebagai seorang guru muzik yang kreatif. aktiviti muzikal boleh dilaksanakan untuk memperkukuhkan kefahaman teori dan amali. TUGASAN PECAHAN TUGASAN TUGASAN INDIVIDU 1 TUGASAN INDIVIDU 2 SOALAN/ ARAHAN Menjawab soalan struktur berkaitan dengan topik seperti di dalam modul.

v. Saiz 11. iv. Bincangkan tentang definisi bagi not slur dan 2 markah not triplet. Soalan struktur yangmerangkumi topik 150 markah topik 10 seperti dalam modul. FORMAT TUGASAN Tugasan Individu : Soalan Struktur i. Jawapan bagi setiap soalan ialah lebih kurang 200 patah perkataan. Saiz 12/Arial. Tugasan yang dihasilkan perlu asli. Penulisan rujukan perlu ditulis mengikut format APA. Bincangkan setiap perbezaan dan cara untuk mengajarnya dengan lebih berkesan. Tugasan Individu: Esei i. ii. Jawab tugasan berdasarkan soalan struktur yang dipaparkan . Forum E-Learning: i. Font: Times New Roman. iii. Penulisan esei perlu mengandungi sekurang-kurangnya rujukan 4 buah buku ilmiah dan beberapa artikel dari jurnal. 2. 3.5 line iv. Jawab ke semua soalan forum dalam ruangan group forum di MyGuru3. Selain daripada memberikan jawapan terhadap soalan tersebut. . Spacing 1. ii. Panjang esei ialah sekurang-kurangnya 20 halaman (tidak termasuk rujukan dan lampiran). JUMLAH 100 (Minggu ke -12) Minggu Ujian Akhir 1. anda wajib memberikan respon atau berinteraksi sekurang-kurangnya kepada 4 (empat) jawapan rakan kumpulan anda bagi setiap soalan perbincangan.5 UJIAN AKHIR melengkapkan satu keratan muzik yang mengandungi kord atau harmoni asas berserta dengan kaden. iii. Anda perlu mencetak SEMUA jawapan dan respon/interaksi anda di dalam e-forum untuk dimasukkan ke dalam tugasan anda bagi tujuan penilaian.

Contoh: Bahagian A. Pelajar perlu peka dengan tarikh yang ditentukan dengan merujuk ruangan pengumuman dari semasa ke semasa.PANDUAN PENYERAHAN TUGASAN 1. 4. Tugasan 1 yang berkaitan dengan menjawab soalan struktur hendaklah di susun mengikut nombor soalan dalam bahagian yang berkaitan. Sebarang masalah yang timbul sila berhubung dengan Tutor E-learning kumpulan anda. Penghantaran yang lewat tidak akan dilayan. . 2. Soalan 1 (a) jawapan anda (b) jawapan anda Tugasan 2 yang telah lengkap mestilah disusun mengikut susunan: (a) Muka hadapan tugasan(Gunakan format seperti di LAMPIRAN 1) (b) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 1 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (c) Tugasan 1 (d) Rujukan (e) Lampiran (jika ada) (f) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 2 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (g) Tugasan 2 (h) Rujukan (i) Lampiran (jika ada) (j) Cetakan bagi jawapan dan respon untuk soalan forum Setiap pelajar MESTI memuat naik tugasan masing-masing menerusi tapak penghantaran tugasan mengikut kumpulan masing-masing dalam laman MyGuru3. Bagi mengelakkan sebarang masalah. anda digalakkan menghantar tugasan lebih awal dari tarikh yang ditetapkan. Tarikh akhir penerimaan tugasan secara atas talian dan pos ialah pada 4hb Mei 2012 (Minggu ke-12). 3. 5. Lawati laman Assingment dan muat naik tugasan mengikut tapak tugasan yang disediakan dalam kumpulan masingmasing.

isi dikembangkan dengan baik. isi mencukupi. isi di huraikan dan ada contoh. Tidak lengkap. ada contoh yang konkrit. Ada idea asli yang bernas. isi di huraikan dan ada contoh. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 4 kesalahan). Idea disusun dengan baik. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. isi di huraikan dan ada contoh. Menepati format. isi di huraikan dan ada contoh. Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 3 perkara). Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. (0) (18-20) (17-15) (14-12) (11-9) (7-8) (5-6) (3-4) (1-2) . Kesalahan format & bahasa melebihi 8 perkara. isi diolah dan dikembangkan dengan baik. ada contoh yang baik dan konkrit. Kesalahan format & bahasa tidak melebihi 7 perkara. ada maklumat sokongan dan kesimpulan dibuat dengan baik.SKALA PEMARKAHAN KERJA KURSUS Markah TUGASAN INDIVIDU 2 Menepati format penulisan tugsan ilmiah IAITU pengenalan yang menarik. isi di huraikan dan ada contoh. Idea tersusun dengan kemas. Tiada kesalahan format & bahasa. Kesalahan format melebihi 5 perkara. isi mencukupi.isi kandungan dibincangkan dengan mencukupi. isi mencukupi. kreatif dan kritis. Tiada contoh. isi mencukupi. Idea disusun dengan baik. Idea tersusun dengan kemas. Menepati format. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Kesalahan format minima (tidak melebihi 3 perkara) & keslahan bahasa minima (tidak lebih dari 5 perkataan). isi tdak dihuraikan. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 3 kesalahan).membincangkan dengan jelas. Tiada kesalahan bahasa. isi mencukupi. isi tidak mencukupi. Kesalahan format tidak melebihi 4 perkara. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 2 perkara). isi mencukupi. Ada idea asli yang bernas. Ada Idea sendiri. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Menepati format. Tidak diserah pada waktu yang ditetapkan.

TELEFON (Wajib dinyatakan) NAMA PENSYARAH E-LEARNING:____________________________________ TARIKH SERAH: ________________ .LAMPIRAN PEMARKAHAN TUGASAN 1 TUGASAN 2 TUGASAN 3 E FORUM JUMLAH 1 2 3 4 RIS SEMESTER 1 SESI 2010/2011 KOD & NAMA KURSUS KAZ3013 APRESIASI MUZIK TAJUK TUGASAN KUMPULAN _________ DISEDIAKAN OLEH NAMA NO. ID NO.

1 2.0 Subtopik Subtopik Topik perbincangan Topik perbincangan Penutup RUJUKAN LAMPIRAN LAMPIRAN 3 .2 3.LAMPIRAN 2 ISI KANDUNGAN Halaman 1.0 5.0 4.0 2.0 Pendahuluan Topik perbincangan 2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful