Padre Pio (1887-1968

)
Padre Pio a fost si ramane omul sperantei. De-a lungul intregii sa le existente, in mijlocul celor mai mari si mai obscure dificultati, a continuat mereu sa priveasca inainte cu optimism, incredere si iubire. Avea initiative marete si o credinta care provoca miracolele. Era un om care credea in progres: spitalul sau in slujba bolnavilor s-a aflat in frunte, inca de la inceput.Viata lui privata n-a fost niciodata inrobita in fata conventiilor sau a regulilor lipsite de sens. Era de o foarte blanda afectiune. Iubea oamenii. Plangea alaturi de cei disperati, suferea pentru ei, radea cu cei ce erau multumiti.

Pe 20 septembrie 1918, pe un munte golas si sterp, intr-un decor sarac din punct de vedere social si lipsit de semnificatie, s-a petrecut unul din cele mai importante evenimente mistice din toate timpurile: imprimarea stigmatelor lui Isus Cristos pe trupul acelui biet calugar capucin. In istoria crestina, prin termenul de stigmare se intelegere fenomenul de reproducere totala sau partiala a celor 5 rani a lui Cristos pe trupul unor sfinti sau a unor personaje mistice. Din punct de vedere religios, Padre Pio are o maretie indiscutabila. Cu stigmatele care le-a purtat toata viata si cu celelalte suferinte fizice si morale, Padre Pio atrage atentia oamenilor asupra trupului lui Isus ca mijloc de mantuire. In vremea noastra, ispita de a uita realitatea trupului lui Cristos e

Daca din rautatea fortelor demoniace. ale doctrinelor orientale. premonitia. I-au fost deja dedicate 200 de monumente. levitatia. Prietenului sau Angelo Battisti. la primirea scrisorii. ca un mare maestru de sfintenie. i-a fost intotdeana de ajutor. eu sunt o taina chiar si pentru mine insumi." . prompt. E un om care va fi tot mai iubit de catre oameni. Actiunea lui asidua si discreta i-a fost calauza. care il intreba in legatura cu aceste fapte. sa o stropeasca cu apa sfintita inainte de a o deschide". clarviziunea. intr-o zi i-a spus: "Angiolino. cea a ingerului meu este cu siguranta si mai grea. E destul sa incepi sa-l cunosti pentru a fi fascinat de el. ale lumii paranormale: bilocatia. "Cerestile personaje nu inceteaza sa ma viziteze si sa ma faca sa gust mai dinainte incantarea fericitilor. Iar Dumnezeu ne-a trimis acest om cu datoria de a ne reaminti adevarul. In el se regasesc toate fenomenele tipice ale fenomenelor yoga. trebuind sa faca si pe interpretul in trei limbi. Dar Padre Pio nu e doar un mare sfant. punctual. ii traducea din greaca pe care el nu o cunostea si era profesorul sau de limbi. Are admiratori si credinciosi chiar si printre protestanti.foarte mare. Si daca misiunea ingerului nostru pazitor e grea. "Micul sau tovaras din copilarie". faima lui Padre Pio a crecut mereu. "Grupurile de rugaciune" care s-au inspirat din opera lui apar cu miile in lume." Dupa moartea sa. respectoasa devotiune pentru ingerul pazitor. care. sfat si ajutor. A fost un prieten ascultator. el stia cum sa le faca lizibile pentru ca "ingerasul ii sugerase ca. a exercitat asupra lui o continua stimulare de a progrsa in exersarea tuturor virtutilor. budisti. Sfantul Padre Pio si ingerul pazitor Padre Pio avea o cu totul deosebita. anglicani. citirea gandurilor. Ingerul pazitor ii serveste de translator lui Padre Pio Ingerul pazitor ii deslusea franceza lui Padre Pio care nu studiase. "bunul ingeras". hindusi. unele scrisori de la confesorii sai ii ajungeau patate cu cerneala. delicata.

voiam sa ma indepartez. dar el sarmanul m-a ajuns aproape plangand pana cand. in mod confidential. Dupa ce s-a lasat un pic asteptat.mi-a .. Ca sa-l pedepsesc. iata-l in sfarsit zburand in jurul meu si cu vocea sa ingereasca cantand imnuri maiestatii divine.. ingerul pazitor. Uneori simt ca sunt gata sa mor. dupa ce-l trezea. sa fug de el. Dar cum aceasta nu sta in puterea mea. stia sa-l miste chiar printr-o dojana fraterna: "Nu va mai spun cum ma lovesc nenorocitii aia. in timp ce eu nu incetam sa-l chem in ajutorul meu. ridicand privirea l-am privit in ochi si am vazut ca-i parea foarte rau"." Ingerul pazitor era prietenul sau intim care. l-am rugat si-l voi ruga pe ingerasul meu sa indeplineasca pentru mine aceasta misiune." In atacurile infernale. M-am adresat ingerului meu. cand inchid ochii vad cum se ridica valul si mi se deschide in fata Paradisul.Apela la ajutorul ingerului pazitor: "As vrea sa am o voce foarte puternica pentru a-i indemna pe pacatosii lumii s-o iubeasca pe Sfanta Fecioara. "Iti sunt mereu alaturi . nu voiam sa ma mai uit la el. era acela care ii alina durerile: "Prietenul meu din copilarie cauta sa potoleasca durerile pe care mi le produc acei necurati apostati. Sambata mi s-a parut chiar ca vor sa ma termine si nu mai stiam ce sfainti sa chem in ajutor. Padre Pio. dimineata. lauda impreuna cu el pe Domnul: "Chiar noaptea. leganandu-mi spirtul pe valurile sperantei. prietenul invizibil. S-a intamplat ca am strigat cu asprime la el ca s-a lasat atat de mult asteptat. asteptand ca micul meu tovaras din copilarie sa vina sa ma trezeasca si astfel sa inaltam impreuna laudele de dimineata spre desfatarea inimilor noastre." Cand ingerul nu intervenea cu destula solicitudine. leganat de aceasta viziune adorm cu un suras de dulce beatitudine pe buze si cu fruntea destinsa intr-o liniste perfecta.

pentru a asculta "mesajele" fiilor sai spirituali pe care multe creaturi ingeresti ascultatoare i le aduceau. pentru a-si satisface curiozitatea.voi actiona intotdeauna in jurul tau. Un prieten. telegrama prin care ii asigura ca se va ruga. Padre Pio il asigura ca se va ruga pentru vindecarea lui Cecil HunphereySmith." Si avea mult de lucru. Ajunsi la manastire. s-a dus la un oficiu postal sa ii trimita o telegrama lui Padre Pio. s-au intalnit cu onoratul parinte. acesta i-a inmanat o alta telegrama care tocmai sosise pe adresa sa si care venea de la San Giovanni Rotondo. Despre ingerul pazitor intr-o scrisoare a lui Padre Pio catre una dintre fiicele sale spirituale . s-a dus impreuna cu prietenul sau la San Giovanni Rotondo pentru a-i multumi lui Padre Pio. Pentru a-i ajuta. Au trecut cateva luni inainte ca Cecil sa fie in stare sa calatoreasca. i-au multumit pentru rugaciuni si. ore in sir. le-a spus: "Credeti ca ingerii sunt la fel de inceti ca avioanele?" Este explicabil.spus . asadar. Dar de indata ce s-a vindecat. gasindu-l intr-o stare foarte critica.trimitemi ingerul tau pazitor. chiar de la nasterea noastra. Ingerul pazitor ii facea adeseori pretioase servicii. in care ii cerea sa se roage pentru Cecil. Lui ii incredinta numeroase sarcini care priveau ministerul sau sacerdotal. Padre Pio. lumineaza.le repeta fiilor sai spirituali . pe fiii sai spirituali de departe. ocrotesc si calauzesc orice creatura umana. cunoscut fiu spiritual al pui Padre Pio. l-am intrebat pe Padre Pio cum de aflase de accident si cum facuse sa le trimita. cu un zambet larg pe buze. englezul Cecil Hunpherey-Smith. In aceasta. ziua si noaptea. Cand a dat telegrama oficiantului postal. atat de rapid. de ce le recomanda tuturor o cinstire plina de simtire si evlavie a ingerilor. Ingerii pazitori in viata lui Padre Pio Padre Pio urmarea intotdeauna sa le imprime fiilor sai spirituali iubirea fata de ingerii pazitori care. a avut un accident de automobil si a fost ranit grav. in caz de nevoie. afectiunea mea pentru tine nu se va stinge nici cu viata. il trimitea intotdeauna pe ingerul pazitor." Padre Pio a recunoscut si a apreciat functia de "mesager" a prietenului invizibil. Intr-o zi. "Daca ai nevoie de mine . in timp ce se afla in Italia.

ca un frate. . sa-i multumesti. sa te pazeasca mereu in harul lui Isus. Ar fi o mare nedreptate care i s-ar face acestui mesager ceresc. o. dorintele noastre. mereu prezent. sa-i fii intotdeauna o buna companie. O. sa-ti fie in continuu teama sa ofensezi puritatea privirii sale. ne ocroteste ca un prieten. nu ne paraseste nici o clipa. care sa te conduca pe aspra carare a vietii.Bunul tau inger pazitor sa vegheze intotdeauna asupra ta. "Aminteste-ti ca Dumnezeu este in noi cand suntem in harul Sau. El este atat de delicat. Lui sa i te adresezi in ceasurile de mare neliniste si vei simti efectele sale benefice. El este cel mai sincer si de incredere prieten.Cat de mangaietor este gandul ca alaturi de noi avem un spirit care. gata intotdeauna sa ne asculte si cat de poate de prompt in a ne mangaia. Sa nu-l uitam pe acest tovaras nevazut. atat de sensibil. daca sunt curate. Sa nu spui niciodata ca esti singura in lupta cu dusmanii nostri. Sa ai o mare devotiune fata de acest benefic inger. delicioasa intimitate. sa fie calauza ta. si in afara noastra cand suntem in pacat: dar ingerul Sau nu neparaseste niciodata. Sa stii asta si sa ti-o intiparesti bine in minte. sa te tina pe bratele sale. fericita companie. nici macar atunci cand indraznim sa pacatuim! Acest spirit ceresc ne calauzeste. din leagan pana in mormant. sa nu spui niciodata ca nu ai un suflet caruia sa i te poti marturisi cu sinceritate. gandurile noastre. chiar si atunci cand facem greseala sa-l intristam prin reaua noatra comportare". ale diavolului si a le trupului. daca am sti s-o intelegem! Sa-l ai mereu in fata ochilor mintii. Este peste masura de linistitor sa stim ca acest inger se roaga neincetat pentru noi. sa i te rogi. Deschide-te si martureste-i lui durerile tale. ofera lui Dumnezeu toate actiunile si faptele bune pe care le facem. sa-ti amintesti deseori de prezenta acestui inger. sa te ocroteasca cu aripile sale de toate capcanele lumii.

" .M-am rugat îngerului meu pazitor. ca el este neascultator ca mine sau ca tine? Padre Eusebio povestea: Mergeam la Londra cu avionul. i-am spus: . dar mi s-a parut ca lucrurile nu s-au schimbat deloc. îi încredinţa Îngerului său Păzitor să îi vestească lui Padre Pio ceea ce credea că trebuie să cunoască."Şi atunci. de ce nu asculţi?" . Într-o zi. . dar e posibil sa nu se schimbe nimic? El mi-a raspus: . pentru ca asa ma rugase acea doamna. contra sfatului lui Padre Pio care nu dorea să folosească acest mijloc de transport."Padre. după spovadă.Ce crezi."Ştrengarule" – îmi zise – "Cum eşti? Totul a decurs normal?" . În teroarea generală am recitat actul de durere şi. l-am trimis pe Îngerul Păzitor la Padre Pio. Întors la San Giovanni Rotondo am mers să-l vizitez. Când l-am vazut pe Padre Pio.. neştiind ce să fac. îi ceruse lui Padre Pio dacă simţea într-adevăr ceea ce el îi spunea prin înger. În timp ce survolau canalul Mânecii o furtună violentă puse avionul în pericol. m-am speriat groaznic" .(Padre Pio) Padre Pio si Ingerul pazitor (1) Un italo-american rezident în California. Iar Padre Pio i-a repetat ceea ce putine zile mai înainte îi făcuse cunoscut prin intermediul Îngerului său. Parintele Lino povestea: Ma rugam îngerului meu pazitor sa intervina pe lânga Padre Pio în favoarea unei doamne care se simtea foarte rau."Dar l-am trimis pe Îngerul Păzitor."Din fericire a ajuns la timp!" ..

. ar fi voit să fie înlocuit la condus. i-a pus o mână pe umăr. De-a lungul străzii.o întrerupse soţul .Un avocat din Fano se întorcea acasă de la Bolonia. După câţiva kilometri. doamna avu certitudinea că nu ar fi ajuns la timp la întâlnirea cu fratele. Era una din acele zile de iarnă. Chiar şi maniera de a lua curbele era diversă. Guido. avocatul s-a dus la San Giovanni Rotondo. Soţia şi fiul mai mic. i-au răspuns în cor."Mai ales". Fiul mai mare care era lângă el s-a trezit şi a spus că a dormit foarte adânc. neîncrezători şi uimiţi.. în apropiere de San Lazzaro.." . făcând şi mai greoi drumul.. decât cel obişnuit: uneori automobilul era gata să se ciocnească cu alte vehicule. O fiică spirituală a lui Padre Pio traversa un drum de ţară care ar fi condus-o la Conventul capucinilor. dormea.. Era la volanul maşinii sale în care se afla soţia şi cei doi fii ai săi. ."Tu dormeai şi Îngerul Păzitor îţi conducea maşina. surâzând. . zicându-i: . înălbite de fulgii mari de zăpadă care cădeau pe pământ.nu puteam să răspund pentru că dormeam. Cine ne-a ferit de catastrofă? După câteva luni." Misterul a fost descoperit. Dar cine a condus maşina?. Padre Pio. Plină de credinţă. unde o aştepta însuşi Padre Pio. Nu am văzut şi nu am simţit nimic deoarece dormeam. se simţea foarte obosit. La un moment dat. Când s-a trezit a observat că se afla la o distanţă considerabilă de Imola. total înzăpezite. îl însărcină pe Îngerul ei Păzitor să-l înştiinţeze pe Padre Pio că. au spus că au constatat un mod diferit de condus.."Eu . Am dormit curs de 15 kilometri. de unde.. abia l-a văzut. dar fiul cel mare. va sosi cu destulă întârziere. dar în ultimul moment le evita cu manevre perfecte. spunea soţia "ne-a mirat faptul că tu ai rămas nemişcat mai mult timp şi nu ai răspuns la întrebările noastre. o saluta."Nu". .. Ajunsă la convent a putut constata cu mare bucurie că fratele o aştepta în spatele unei ferestre. a adormit şi el. din cauza timpului nefavorabil. Plin de teamă a început să strige: ."Cine a condus maşina? Nu s-a întâmplat nimic?".

."Fericitul!. eram bucuros sa le primesc. Lam sarutat si ca un porumbel. multe!" Asa mi-a spus prima data. repeta Padre Vincenzo timp in care Padre Pio a inceput sa vina.padrepio. fiule. am repetat ca pentru mine: "Voi pleca..com Padre Pio si Ingerul pazitor (2) Cateodata. in sacristie. nu ma face sa pierd timpul!" si m-a imbratisat. retrageti-va!". Iata. Nu numai binecuvantarea sa. Trebuie sa subliniez ca niciodata nu m-a lipsit de aceste gesturi iar eu. doresc binecuvantarea si cele doua bastoane pe cap ca intotdeauna. cu o amabilitate care nu poate fi asternuta pe hartie ci doar imaginata."Grabeste-te. Il priveam cu tristete. imi spuneam mie insumi: . pot sa va fac urarile dandu-va un sarut? Iar el. vesel. Nu voiam sa ma resemnez si am inceput sa ma rog la Ingerul Pazitor ca sa fie el mesagerul meu si sa-i repete lui Padre Pio textual: "Padre. inainte de a pleca de la San Giovanni Rotondo doream un semn preferential. mi-am luat zborul spre iesire plin de bucurii ceresti. . Padre Pio.Sursa: http://www. eram multi in sacristia micii biserici si in timp ce Padre Vincenzo. Intr-o dimineata. dar si doua bastonate in cap. il privesc si in timp ce inima imi batea plina de emotie am indraznit sa spun: . Unul pentru mine si unul pentru sotia mea. Eu eram nerabdator.catholicwebservices. "Faceti loc. se oprea si saluta chiar sarutand pe cate un amic sau fiu spiritual iar eu."Padre. imi surade si primesc inca o data cele doua bastoane si chiar si mana ca so sarut.. ca un copil.. Si ce sa povestesc despre bastoanele in cap? De fiecare data. mi-a suras si mi-a spus: . la picioarele lui. cu voce puternica si cu severitatea-i cunoscuta. se apropie.. daca as fi eu in locul lui! Fericitul!" In 24 decembrie 1958 eram in genunchi. de data asta. pentru spovada. povestea cineva. fara bastoanele in cap". eu plec. faceti loc"."Ti-as da multe bastoane tie. La sfarsit.. ne invita spunand: "Nu va impingeti . in semn de mangaieri paterne. eu indispus. azi e Craciunul. privind cu sfanta invidie la acel norocos. nu strangeti mana lui Padre .

Padre s-a deplasat prin bilocatie si a vindecat bolnava. O persoana i-a spus lui Padre Pio: ."Eu nu pot sa vin mereu la dumneavoastra. Padre Pio si-a dat seama de acest lucru. ajuta-ma! Ingerul meu. Intr-o zi veni parintele Alesio la Padre Pio tinând în mâna niste scrisori si voind sa obtina niste lamuriri. Era tarziu. mergi la Padre si spune-i sa vina in ajutorul meu pentru ca altfel sora mea moare!"." Padre Pio i-a raspuns: . Padre Pio cand era preot tanar ii scria confesorului sau spunand: "Noaptea."Si cine ti-a spus sa vii aici? Nu ai Ingerul tau pazitor? Ii spui ce vrei. De la fereastra de sus se auzi vocea lui Padre Pio: . iar eu ma pregateam sa le raspund. Salariul meu nu-mi permite cheltuieli pentru calatorii atat de lungi. Biserica era inchisa. dorm cu un suras dulce de beatitudine pe buze si intr-un calm perfect asteptand ca micul meu prieten din copilarie sa vina sa ma trezeasca si astfel sa inaltam laudele pentru placerea inimilor noastre". Femeia se ruga in gand si repeta in inima sa: ."N-ai remarcat îngerii care ma înconjoara? Ei sunt îngerii pazitori ai fiilor mei duhovnicesti. Au venit si mi-au adus mesajele lor. Padre Pio l-a întrerupt sec: . îl chema mai târziu la el si-i zise: . vad deschizandu-se in fata mea Raiul. il trimiti aici si vei avea imediat raspunsul"."Cine ma cheama la ora asta? Ce e?" Femeia a povestit despre boala surorii sale. chiar inainte de a inchide ochii."Nu vezi ca sunt ocupat ? Lasa-ma în pace!" Parintele Alessio s-a retras cu umilinta. Inveselit de aceasta viziune.O femeie era asezata in piata bisericii capucinilor."Padre Pio." .

Ingerul ei pazitor mi-a zis ca va fi cu ea". Trimite-mi-l pe îngerul tau pazitor."Nu". sunt o multime de îngeri."Sigur ca da sau credeti ca sunt neascultatori ca Dvs ? Trimite-l pe îngerul tau pazitor la mine!" "Nu trebuie sa-mi scrii."Padre Pio asculta totdeauna pe cei care apeleaza la el". Nu va deranjeaza totusi? ."Nu ma puteti lasa în pace nici noaptea?" Au inteles imediat ca rugaciunile lor au fost ascultate. dupa sf. îi mustra cu amabilitate: ."Ne vom ruga pentru mama Dvs.Un medic l-a întrebat pe Padre Pio: -"In jurul Dvs. Liturghie. Intr-o seara o grupa cunoscuta de oameni vizita biserica San Giovanni Rotondo si vorbeau despre harurile pe care voiau sa le ceara prin intermediul îngerilor lor pazitori. "ei sunt foarte docili". A doua zi. Asa pot face orice pentru tine. Unul din fii sai spirituali spunea odata: . Odata Padre Pio spuse unui om: . Un alt om îl întreba pe Padre Pio: ."Chiar poti auzi ce-ti vorbeste îngerul pazitor? Pio raspunse: . raspunde Padre Pio." . nu-ti pot raspunde întotdeauna. Padre Pio zâmbind.

Foloseste-te de el. el te va lumina si te va calauzi. mai ales pentru cei parasiti si singuratici." "Daca misiunea îngerilor este mare." "Trimite îngerul tau pazitor la mine.." "Ingerul pazitor este la dispozitia tuturor. misiunea mea e sigur mai mare caci el este ca un profesor pentru mine ajutându-ma sa învat si celelalte limbi. Din acest motiv l-a asezat Domnul lânga tine.padrepio.com .catholicwebservices." Sursa: http://www. El nu are nevoie de bilet de tren iar încaltamintea lui nu se rupe." "Daca-l invoci pe îngerul tau pazitor. Am inteles lipsa ta de încredere."Ingerul pazitor mi-a povestit câte ceva despre tine.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful