DEEL 1 Wetenschappelijke Cijfers 96% van de vrouwen vind zichzelf te dik

De meerderheid van de vrouwen zit slecht in haar vel. Hoewel bijna zeven op de tien een gezond gewicht heeft, vindt namelijk 96 procent van de dames zichzelf te dik. Dat blijkt uit onderzoek bij 5.488 Flairlezeressen. Complexen Vrouwen hebben vooral complexen over hun buik, zeventig procent van hen wil hier afvallen. De helft vindt haar bovenbenen te dik, 36 procent is onzeker over haar lovehandles. Celebs zijn de reden waarom velen zo slecht in hun vel zitten. 61 procent voelt zich onzeker wanneer ze foto's van celebs zien, omdat ze hun eigen lichaam niet zo mooi als dat van beroemde vrouwen vinden. (ep)

Bron: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/1101453/2010/05/04/96procent-van-de-vrouwen-vindt-zichzelf-te-dik.dhtml

Vrouwen hebben onbewust angst om dik te worden
Vrouwen hebben een ingebouwde en onbewuste angst om vet te worden wanneer ze een vreemde met overgewicht zien. Mannen hebben dat niet, wat volgens de onderzoekers verklaart waarom vrouwen gevoeliger zijn voor eetstoornissen. Hersenscans Hersenscans van vrouwen die foto's van dikke vreemden te zien kregen toonden aan dat de beelden delen van de hersenen stimuleerde die verantwoordelijk zijn voor identiteit en zelfreflectie. Dit bewijst volgens de onderzoekers dat vrouwen geconditioneerd zijn om bang te zijn van vet omdat ze constant gebombardeerd worden dat slank het schoonheidsideaal is. Dezelfde tests bij mannen toonden aan dat ze dan geen interesse hebben in hun eigen gewicht, dit toont volgens de onderzoekers aan waarom meer vrouwen eetstoornissen ontwikkelen. Onbewust Vrouwen zijn dus bang van overgewicht zonder dat ze bewust nadenken over hun lichaam.

goedgevoel. Zo maakt 61 procent van de 11.be/gg/nl/95/Eetstoornis/article/detail/1092706/2010/04/14/Vrouwenhebben-onbewust-angst-om-dik-te-worden.tot 13-jarigen zich zorgen over zijn gewicht en ging 45 procent van hen het afgelopen jaar op dieet. Hetzelfde geldt voor andere leeftijdsgroepen.Neurowetenschapper Mark Allen: "De vrouwen in deze studie hadden geen voorgeschiedenis van eetstoornissen en gaven aan dat ze niet om hun lichaam gaven. Maar diep van binnen zijn ze toch angstig om dik te worden. "Velen leren dat hun figuur en slank zijn belangrijk is.dhtml Eén op de vier kinderen onder 10 jaar vindt zichzelf te dik Maar liefst 40 procent van de Britse kinderen jonger dan 10 jaar maakt zich zorgen om zijn gewicht." Schoonheidsideaal Wanneer vrouwen met een eetstoornis een dik persoon zien. in sommige gevallen gaan ze dan zichzelf zelfs verachten. in de hoop wat kilo's te verliezen. want maar liefst 77 procent weegt zichzelf. Bovendien zijn deze jongeren nog meer geobsedeerd door de weegschaal. blijkt uit hersenscans dat dit zorgt voor extreme ongelukkige gevoelens. Meer nog: bijna één kwart vindt zichzelf te dik en ging het afgelopen jaar zelfs vrijwillig op dieet. Maar het toonde aan dat zelfs 'normale' vrouwen onbewust slank willen zijn en dat zelfzekere vrouwen veel meer risico lopen op eetstoornissen dan mannen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 26 procent al eens een maaltijd overslaat. 37 procent gaat zelfs op regelmatige basis op de weegschaal staan.500 Britse jongeren tussen 7 en 18 jaar door Onepoll en Youngpoll. Weegschaal Twee derde van de kinderen onder 10 jaar geeft ook aan dat ze bewust met hun gewicht bezig zijn en zichzelf wegen. Mark Allen zegt dat de slanke boodschappen die vrouwen krijgen het schoonheidsideaal in stand houden. de reactie van hun hersenen reflecteert dit. Zo hopen ze te ontsnappen aan pestkoppen. . Maar liefst 28 procent in deze leeftijdsgroep werd namelijk gepest omwille van zijn of haar gewicht. in opdracht van het Britse televisieprogramma 'Dying to Be Thin: Tonight'." (ep) Bron: http://www. Dit is verkeerd en vergroot het risico op eetstoornissen bij vrouwen. De bedoeling van dit onderzoek was een verschil in de hersenen van vrouwen met eetstoornissen en gezonde seksegenoten te ontdekken. Dat zijn de resultaten van een rondvraag bij 1.

"We moeten deze resultaten verder bestuderen en op de juiste manier reageren". "Zowel op school als thuis moeten kinderen geholpen worden om een positief zelfbeeld te creëren.   . Uit de onderstaande figuur blijkt het volgende:  Mannen hebben vooral in de lagere leeftijdsgroepen een hogere BMI dan vrouwen.dhtml Body Mass Index bij volwassenen Gemiddelde BMI bereikt grens van overgewicht De gemiddelde BMI van de bevolking van het Vlaamse Gewest nam tussen 1997 en 2004 lichtjes toe van 24. Zowel bij mannen als bij vrouwen stijgt het aantal personen met overgewicht naarmate de leeftijd toeneemt tot 55-64 jaar. Het gemiddelde bereikt daarmee stilaan de grens van overgewicht. in plaats van gezond te eten en regelmatig te sporten.Extreem Het is geen geheim dat obesitas al langer een probleem is bij Britse jongeren. Vanaf een BMI van 25 stijgt de kans op morbiditeit en mortaliteit. In 2004 hadden mannen in elke leeftijdsgroep een hogere gemiddelde BMI dan vrouwen. maar steeg het gemiddelde wel bij de 45-54-jarigen en 65-74jarigen. Bij mannen overschrijdt de gemiddelde BMI-waarde vanaf de leeftijd van 35 jaar de grens van overgewicht. zegt Lucie Russell van het Britse YoungMinds.goedgevoel. komen de BMI-waarden van mannen en vrouwen dichter bij elkaar te liggen. Daarna daalt het weer. In 1997 hadden 55-64-jarigen de hoogste BMI: mannen uit die leeftijdsgroep hadden gemiddeld een BMI van 27. Bij vrouwen gebeurt dat vanaf 45 jaar. Helaas kiezen de jongeren voor extreme maatregelen om af te vallen. Naarmate de leeftijd toeneemt. bij vrouwen was dat 26.9 in 2004. In 2001 en 2004 is de gemiddelde BMI van de hoogste groep lager. p. 189). en dat beseffen ze ook zelf." (lbs) Bron: http://www. terwijl 16 procent denkt dat het nemen van laxeermiddelen een goede methode is om gewicht te verliezen. Meer dan de helft zei ook mensen te kennen die overgeven na het eten.6 naar 24.8 in 2001 tot 24.5. Dat verschil was statistisch significant behalve voor de hoogste leeftijdsgroep (rapport Gezondheidsenquête 2004. terwijl meer dan een kwart al anorexiawebsites bezocht. Zo gaf één op de zeven jongeren in de enquête aan dat ze constant op dieet zijn.be/gg/nl/95/Eetstoornis/article/detail/1373442/2012/01/05/Een-op-devier-kinderen-onder-10-jaar-vindt-zichzelf-te-dik.

De helft van de volwassenen lijdt aan overgewicht! De studie bevestigt wat we reeds wisten: 49% van de Belgische mannen en 28% van de Belgische vrouwen lijdt aan overgewicht. 2004 (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid) http://www. Vlaams Gewest. Die percentages zijn toegenomen en tegen dit tempo zal binnenkort de helft van de volwassenen te zwaar zijn. Dit verwondert de specialisten niet.Bron: Bron: Gezondheidsenquête door middel van interview. Resp. Cijfers van 2002 Bron: .zorg-en-gezondheid. maar de cijfers zijn toch beangstigend.be/Cijfers/Gezond-leven-en-milieu/Voeding-enbeweging/Body-Mass-Index-bij-volwassenen/ Overgewicht in België bevestigd De "Belgian Association for the Study of Obesity" heeft een verpletterend rapport over zwaarlijvigheid in België gepubliceerd. 14 et 13% lijdt aan zwaarlijvigheid (obesitas).

KMO. Bron: http://www. wat gelijk staat aan overgewicht. Middenstand en Energie en het Centrum voor Statistiek van de Universiteit van Hasselt (UHasselt). in samenwerking met de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI) van de FOD Economie. catarct. schildklierlijden. chronische vermoeidheid en ernstige vormen van darmlijden. Sommige aandoeningen zijn geleidelijk. Bijna de helft van de volwassen bevolking heeft een BMI van 25 of meer (54 % van de mannen en 40 % van de vrouwen). De Gezondheidsenquête door middel van interview (HIS. Health Interview Survey) is door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) uitgevoerd. diabetes.jsp (gezondheidsheidsenquete 2008) 43 procent van de Belgen heeft overgewicht . is dat al 18 % van de jongeren van 2 tot en met 17 jaar overgewicht heeft.http://www. maar zichtbaar toegenomen tussen 1997 en 2008: hoge bloeddruk. Wat nog meer verontrustend is. Andere chronische gezondheidsproblemen zijn tijdens dezelfde periode afgenomen: chronisch longlijden. De vergrijzing van de bevolking verklaart gedeeltelijk deze toename.belgium. alsook met de steun van alle instanties bevoegd voor gezondheid. Dit is extra verontrustend omdat overgewicht bij kinderen bijdraagt tot de epidemie van overgewicht bij volwassenen. kanker en osteoporose. ernstige hoofdpijn zoals migraine. artrose. de gemeenschappen en de gewesten.be/nl/nieuws/2010/news_gezondheidsenquete-2008-rapport-1. met name de federale regering.be/overgewicht-in-belgie-bevestigd/actueel/544 Belg kampt met overgewicht Uit het rapport blijkt dat de Belg gemiddeld te dik is.e-gezondheid. Steeds meer Belgen hebben een chronische aandoening Het aantal mensen met chronische gezondheidsproblemen neemt toe. In de leeftijdsgroep 5 tot 9 jaar is dat zelfs 22 %. 14 % is echt zwaarlijvig (BMI ≥ 30). maar de evolutie verschilt afhankelijk van de aandoening.

gezondheid. In de steden is 1 Belg op 2 te dik. 73% is tevreden met zijn/haar eetgewoonten. 1 Belg op 3 wil de komende maanden gewicht verliezen.cfm?fuseaction=art&art_id=2281 . Hierbij wordt vooral naar de weegschaal gekeken (62%) en niet zozeer naar de BMI (6%). Van alle Belgen die aangeven dat ze te veel eten heeft 22% een normale BMI.43% van de Belgen brengt met overtollige kilo's zijn/haar gezondheid in gevaar. noord en zuid: man (44%). dat in verband met kanker met 40 %. maar laten zich vooral drijven door esthetische overwegingen. Dankzij een gewichtsverlies van 10 % van het startgewicht kan de gezondheidstoestand op de volgende manieren worden verbeterd: • Verlaging van maximale en minimale bloeddruk • Verlaging van het cholesterolgehalte • Verhoging van HDL-cholesterol (goede cholesterol) • Verlaging van triglycerides • Verbetering van het suiker evenwicht en van de insulineweerstand in het geval van suikerziekte Een gewichtsverlies van 10 % vermindert het sterftecijfer met 20 %. Hoe jonger de Belg. Er is zo goed als geen verschil tussen mannen en vrouwen. vrouw (43%). 26% is tussen 35 en 54 jaar. 23% heeft last van overgewicht (BMI 25 . Opmerkelijk is dat het percentage overgewicht stijgt met de leeftijd: 31% is tussen 15 en 34 jaar. 17% is 55 jaar of ouder. Belgen kijken dus niet naar het gewicht dat gezond voor ze is. hoe minder tevreden over hun eigen eetgewoonten: 32% is tussen 14 en 35 jaar. Franstalig (45%) en Nederlandstalig (42%).be/index. Zij die het meest tevreden zijn over hun eetgewoonten. Naast genetische aanleg en stoornissen in de stofwisseling. 24% geeft aan dat het verkeerd zit. het sterftecijfer in verband met suikerziekte met 30 %. zijn slechte eetgewoonten en een te lage energieverbranding de belangrijkste oorzaken van zwaarlijvigheid. 46% tussen 35 en 54 jaar. 20% heeft obesitas (BMI =/+ 30). Dit brengt veel mislukkingen met zich mee: de persoon valt niet af of komt snel weer aan na het beëindigen van het dieet. hebben de hoogste BMI. 53% is 55 jaar of ouder. Het uitsluitend aanpakken van eetgewoonten is het dieet dat 52% van de Belgen volgt. Hun ambitie is groot: ze willen gemiddeld 10 kg kwijt. 15% is al 5 keer of meer op dieet geweest.29). Dat staat in schril contrast met de BMI. Bron: De gezondheidssite van Vlaanderen http://www. Bij het uitzoeken van een dieet kijkt 1 Belg op 2 niet of dat in lijn ligt met zijn/haar eetgewoonten.

DEEL 2 Markt Cijfers Maandelijks in België opgezocht in Google.be Zoekwoord # zoekopdrachten/ maand in België Dieet Afslanken Afvallen Gezond afvallen Gewicht verliezen Dieëten Diëten Dieet schema Vermageren 165 000 49 500 60 500 2400 1300 2400 4400 2400 33100 Alleen al deze zoekwoorden zijn goed voor meer dan 320 000 hits per maand !!! .

000 euro voor over om te vermageren. vliegen de kilo's er weer aan. zegt Annemie Vandesompel. . In tegenstelling tot mannen laten zij zich snel verleiden door de beloftes van dieetproducten.Nog meer zoekwoorden.Dieetproducten helpen slechts een tijdje en creëren dus valse beloftes. Valse hoop .'' Een op de vijf vrouwen gaf al tot 300 euro uit aan vermageringsproducten.. diëtiste van het Universitaire Ziekenhuis van Antwerpen.De slogans beloven dat je slapend vet kan verbranden''.Geldklopperij''. Slechts een op de drie slaagt er in om zijn gewicht te behouden. En velen sukkelen van het ene dieet in het andere.. ..'' . maar eens je met het dieet stopt. . maar het resultaat is wel blijvend. meent diëtiste Annemie Vandesompel.000 euro aan dieetproducten. Uit die enquête blijkt dat 42 procent van de vrouwen al eens een dieet heeft gevolgd. blijkt ook uit de enquête van Telefacts. is trouwens structureel je voeding veranderen. specifiek + andere zoekmachines = gigantische markt! Geld gespendeerd aan dieet/afslankenproducten Cijfers 2004 Bijna de helft van de vrouwen vindt zich te dik en volgde ooit al eens een dieet. . Je zal dus wel vermageren.Dieetproducten zorgen er inderdaad voor dat je geen honger hebt en geen essentiële voedingsstoffen tekort komt. Vele van die producten creëren valse hoop. Dat is het bekende jojo-effect. Het gaat trager.. Eén vrouw op de tien besteedt meer dan 1.Dieetproducten kunnen alleen helpen als je daarna echt op je voeding let. Een uitstekende zaak voor de dieetindustrie die hierdoor op volle toeren draait.. De beste manier om te vermageren. Dat berekende het onderzoeksbureau INRA in opdracht van Telefacts. Twaalf procent van de Vlaamse vrouwen had er zelfs al meer dan 1.'' Dat weinig mensen de goede methode kiezen om te vermageren. dat vanavond de resultaten brengt van een grote dieetenquête.

De reden hiervoor heeft vooral te maken met hun imago. Zes procent heeft er zich ooit aan gewaagd (tegenover 18 procent van de vrouwen)..'' Mannen blijken ook minder gevoelig te zijn voor de lokroep van dieetproducten. Uit nieuwe cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat tien tot vijfentwintig procent van de inwoners van geïndustrialiseerde landen zwaarlijvig is. Kwart westerlingen te dik Overgewicht blijft een groot probleem. 22.aspx?articleid=G8967C7S Voorbeelden van TOP omzetten in dieetindustrie Herbalife De omzet van Herbalife in Belgie is vanaf 2000 in 4 jaar tijd verdubbeld tot 57.9 miljoen! (In Belgie alleen!) Weight Watchers Via trendstop . zout en vetten is verantwoordelijk voor 60 procent van de jaarlijks 56 miljoen te vermijden sterfgevallen. Mannen geven niet graag toe dat ze op dieet zijn en kiezen een minder opvallende methode''. Eén Vlaamse man op de drie vindt zichzelf te dik. zegt Richardson. Opvallend is dat maar de helft daarvan begint te diëten. en dat op wereldschaal.. .10 uur Bron: http://www.be/article/detail. zegt Telefacts-onderzoekster Ellen Richardson.Mannen kunnen het zich nog altijd meer 'permitteren' om dik te zijn dan vrouwen''.. . Een teveel aan suiker. . Vrouwen voelen een grotere druk van hun omgeving.Mannen gaan sneller wat sporten of gewoon wat gezonder eten. Telefacts. VTM. De grote dieetenquête.nieuwsblad. de magere rolmodellen en de kledingindustrie.We hebben gemerkt dat veel mannen lachen met hun eigen bierbuik.Lachen met bierbuik Ook mannen zijn alsmaar meer bezig met hun gewicht. wat eigenlijk de beste methode is.

Bestseller Dukan Dieet .