You are on page 1of 3

Installatie-instructies voor Adobe Creative Suite 6-producten

Welkom bij Adobe Creative Suite 6. Dit document bevat instructies waarmee u de suites en zelfstandige producten van CS6 kunt installeren en verwijderen.

De software installeren De software verwijderen Ondersteuning Releaseopmerkingen

De software installeren
Een suite of zelfstandig product van Creative Suite 6 installeren vanaf schijf
Zorg dat u alle installatiemedia en serienummers bij de hand hebt voordat u begint met installeren. Sluit voordat u begint alle toepassingen, inclusief uw webbrowser. U moet beschikken over beheerdersrechten of u aanmelden als beheerder. Als u een upgrade van het programma installeert, zoekt het installatieprogramma op uw systeem naar het geldige upgradeproduct. Wanneer geen upgradeproduct wordt aangetroffen, wordt u gevraagd het serienummer in te voeren van het product waarvan u een upgrade wilt uitvoeren. U kunt ook de proefversie van de software installeren en het nieuwe en vorige serienummer invoeren in het serienummerscherm dat tijdens het starten wordt weergegeven. 1. 2. Plaats de toepassings-dvd voor de suite of het zelfstandige product van Adobe Creative Suite 6 in uw dvd-station. Dubbelklik op Set-up.exe (Windows) of Install.app (Mac OS) om de installatie te starten

Opmerking: afhankelijk van de instelling voor automatisch afspelen in Windows, wordt het bestand Set-up.exe mogelijk automatisch uitgevoerd. 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

4. Wanneer u wordt gevraagd een serienummer in te voeren, voert u het serienummer in van de suite of het zelfstandige product van Adobe Creative Suite 6 om de installatie te voltooien. 5. U moet de licentieovereenkomst en garantievoorwaarden accepteren als u dit product wilt gebruiken. Ga naar www.adobe.com/go/eulas_nl voor meer informatie. Dit product werkt pas nadat u de verplichte activering en registratie via internet hebt uitgevoerd. Ga naar www.adobe.com/go/activation_nl voor details. Met een Adobe-licentie voor n gebruiker kunt u n productlicentie installeren op twee computers (bijvoorbeeld een computer op uw werk en een computer thuis), op voorwaarde dat de software door n persoon en niet gelijktijdig op beide computers wordt gebruikt. Opmerking: Als u het product op een derde computer wilt installeren, moet u de software eerst deactiveren op een van de andere computers. Kies Help > Deactiveren als u het product wilt deactiveren. Opmerking: Mogelijk wordt u gevraagd bepaalde conflicterende processen af te sluiten om de installatie te voltooien. Ga voor meer informatie hierover naar http://www.adobe.com/go/learn_bgprocesses_nl Als het product op meerdere schijven staat, wacht u tot de installatie vanaf de eerste schijf is voltooid. Verwijder vervolgens de eerste schijf en plaats de tweede schijf in hetzelfde dvd-station.

Ga naar http://www.adobe.com/go/customer_support_nl voor meer informatie over het oplossen van installatieproblemen. Opmerking: Als u aanvullende componenten wilt installeren of de software na de oorspronkelijke installatie opnieuw wilt installeren, moet u toegang hebben tot het oorspronkelijke installatieprogramma (schijf of gedownload bestand). Er is geen hersteloptie beschikbaar.

De software verwijderen
Voordat u een toepassing gaat verwijderen, moet u alle geopende toepassingen sluiten, dus ook andere Adobe-toepassingen, Microsoft Office-toepassingen en browservensters. Voer een van de volgende handelingen uit:

Open in Windows XP het Configuratiescherm en dubbelklik op Software. Selecteer het product dat u wilt verwijderen, klik op Wijzigen/Verwijderen en volg de aanwijzingen op het scherm. Open in Windows 7 het Configuratiescherm en dubbelklik op Programmas en onderdelen. Selecteer het product dat u wilt verwijderen, klik op Verwijderen en volg de aanwijzingen op het scherm. BELANGRIJK: Mac OS bevat nieuwe functionaliteit voor het verwijderen van programma's. Sleep toepassingen NIET naar de prullenmand om ze te verwijderen. Als u programma's op de juiste wijze wilt verwijderen in Mac OS X, dubbelklikt u op het installatieprogramma van het product in Programma's/Hulpprogramma's/Adobe Installers. U kunt ook in de toepassingsmap dubbelklikken op de alias voor het verwijderen van de software. Selecteer Voorkeuren verwijderen, meld u aan als beheerder en volg de aanwijzingen op het scherm. Als u abonnementsoftware verwijdert, wordt uw abonnement hierdoor niet automatisch geannuleerd of gestopt. Als u het abonnement wilt annuleren, gaat u naar Uw abonnementen op www.adobe.com/go/subscriptionedition_nl

Met een Adobe-licentie voor n gebruiker kunt u n productlicentie installeren op twee computers (bijvoorbeeld een computer op uw werk en een computer thuis), op voorwaarde dat de software door n persoon en niet gelijktijdig op beide computers wordt gebruikt. Opmerking: Als u het product op een derde computer wilt installeren, moet u de software eerst deactiveren op een van de andere computers. Kies Help > Deactiveren als u het product wilt deactiveren.

Ondersteuning
De klantenservice van Adobe http://www.adobe.com/go/customer_support_nl verschaft productinformatie en assistentie met betrekking tot verkoop, registratie en andere problemen. Buiten Noord-Amerika gaat u naar http://www.adobe.com/go/intlsupport_nl. Klik op de vervolgkeuzelijst onder de vraag Need a different country or region?. Kies een ander land of andere regio en klik op GO. Het Adobe-forum voor downloaden, installeren en instellen is een interactieve onlineomgeving met levendige discussies over Adobeproducten en verwante onderwerpen. Hier kunnen Adobe-gebruikers vragen stellen, ideen en suggesties delen en tips en trucs uitwisselen. U hebt een internetverbinding nodig voor toegang tot de releaseopmerkingen en de Help-inhoud.

Releaseopmerkingen
Gebruik de volgende koppelingen voor de nieuwste informatie over en bekende problemen met alle Creative Suite-toepassingen. Acrobat After Effects Adobe Audition Creative Suite (Design Standard, Design & Web Premium, Production Premium en Master Collection) Dreamweaver Encore Fireworks Flash Builder Flash Professional Illustrator InDesign

Photoshop Prelude Adobe Premiere Pro SpeedGrade Story


2012 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Adobe Bridge, Adobe Premiere Pro, Adobe Story, Acrobat, After Effects, Creative Suite, Dreamweaver, Encore, Fireworks, Flash, Flash Builder, Illustrator, InDesign, SpeedGrade, Prelude, Photoshop, and Audition are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Mac OS is a trademark of Apple Inc., registered in the United States and other countries. Microsoft and Windows are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. AMD and Athlon are trademarks or registered trademarks of Advanced Micro Devices, Inc. Intel and Pentium 4 are trademarks of Intel Corporation in the United States and other countries. Java is a trademark or registered trademark of Sun Microsystems Inc. in the United States and other countries