S.C.............. ........................................... S.R.L. CALIFICATIV.....

NUMELE SI PRENUMELE LUCRATORULUI..............................................................

TEST
pentru verificarea cunostintelor în domeniile:  securitatii si sanatatii în munca  prevenirii si stingerii incendiilor
1. La incadrarea si repartizarea lucratorului la locul de munca se va tine seama de: a) varsta si sexul persoanei; b) calificarea profesionala si vechimea in meserie; c) starea de sanatate, calificarea si experienta profesionala, particularitati anatomofiziologice ale tinerilor si femeilor. 2. Tinerii pot fi incadrati daca au acordul parintilor si au varsta minima de: a) 14 ani; b) 15 ani; c) 18 ani. 3. Nici o persoana nu va fi admisa la lucru fara: a) repartitie pentru un loc de munca; b) efectuarea instructajului introductiv general; c).efectuarea instructajului la locul de munca. 4. Durata instructajului la locul de munca depinde de complexitatea echipamentului tehnic si a conditiilor de munca si nu va fi mai mica de: a) 2 ore; b) 8 ore; c) 5 ore.

b) se scoate accidentatul de sub influenta curentului electric si intreruperea alimentarii cu energie electrica. Cum se actioneaza in caz de electrocutare ? a) se acorda primul ajutor.1075/2004. Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor este reglementata de : a) H. care il acorda obligatoriu si gratuit. Echipamentul individual de protectie al lucratorului este asigurat de catre: a) 50% de noul lucrator si 50% de angajator. c) conducerea societatii.5. In cazul aparitiei unui pericol iminent.90/1996. Cine raspunde pentru aplicarea prevederilor legislatiei in vigoare referitoare la securitatea si sanatatea in munca? a) conducatorul locului de munca. c) sa opreasca lucrul si sa anunte imediat seful ierarhic superior. b) serviciul extern.319/2006. b) sa anunte seful direct si sa lucreze in continuare pana la terminarea sarcinilor de munca pe care le au de executat. 10. 6. Nr. b) Legea Nr. 7. b) lucratorul desemnat care il acorda. Cine efectueaza instructajul periodic ? a) lucratorul desemnat. c) se determina starea de sanatate accidentatului si se anunta salvarea. 8. lucratorii sunt obligati: a) sa lucreze in continuare.G. c) angajatorul societatii. c) Legea Nr. 9. c) conducatorul locului de munca. . b) lucratorii societatii. dar sa se fereasca de acel pericol. R.

I. 14. b) este periculoasa. sunt: a) apa. toc de usa sau sub un mobilier solid. In timpul unui cutremur trebuie: a) sa iesim imediat din casa (casa la curte). c) stingatoarele si hidrantii. 16. Lucratorii pot refuza o sarcina de munca daca: a) refuza in grup. Cum se considera acest accident ? . 15. c) la loc vizibil. b) amenda contraventionala. In timpul acestor actiuni salvatorul poate fi accidentat.4m de la sol.11. Unde se anunta un inceput de incendiu ? a) angajatorului. b) la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. dar nu la mai mult de 2m de la sol. 12. Mijloacele tehnice P. Dupa producerea unui incendiu sau a unei calamitati naturale suntem obligati sa salvam victimele sau bunurile materiale ale societatii. b) in spatii ferite de intemperii. Cum se sanctioneaza necomunicarea accidentelor de munca ? a) penal. c) la lucratorul desemnat. cladiri cu etaj).S. b) spumantii. b) sa folosim liftul si scarile de acces (la bloc. c) sa ne pastram calmul si sa ne adapostim sub o grinda. c) nu se sanctioneaza. pana la 1. c) numai intemeiat. 13. 17. Unde se amplaseaza stingatoarele ? a) oriunde.

Controlul medical al lucratorului este obligatoriu: a) la angajare. dar nu mai mult de 3 ani. 19. c) periodic. SEMNATURA LUCRATORULUI . b) periodic. c) este accident de munca pentru salvarea de bunuri materiale ale societatii. c) chemam salvarea. c) se va curata locul in jurul plagii cu apa oxigenata.). dar nu mai mult de 1 an. b) protejam bratul sau piciorul cu ajutorul atelelor. 20. Cum actionam pentru acordarea primului ajutor ? a) transportam accidentatul pana la cel mai apropiat punct de prim ajutor.etc. Dupa producerea unui accident s-a constatat o fractura a unui brat sau picior. 18. Cum se va proceda acordarea primului ajutor in caz de ranire ? a) se va transporta ranitul la punctul de prim ajutor. b) se va spala rana pentru inlaturarea impuritatilor ( pamant. nisip.a) nu este accident de munca b) este accident de munca pentru salvarea de vieti omenesti. se pune pe rana compresa sterila si se panseaza. care ii va acorda un ajutor medical de specialitate.

c 9. c 19. c 10.bine S. = 14-17 raspunsuri corecte .satisfacator = 10-13 raspunsuri corecte . c 14. b. c 6. b. c 13. c 17. b 11. c 18. b 5. c 7.foarte bine = 18-20 raspunsuri corecte B. b.RASPUNSURI 1. c CALIFICATIV F. a. . c 4.B. c 15. a. b 3. c 2. b 12. . c 8. c 16. b 20. a. b.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful