Caiet de practica economica

Data Ora
9ºº-10ºº 10ºº-11ºº

Activitatea desfăşurata
Cunoaşterea hotelului

Îndrumător
POPA DOINA POPA DOINA

Observaţii

11ºº-15ºº 04.07.2011

Cunoaşterea personalului din următoarele departamente : vânzări, marketing, contabilitate, recepţie, security si bell boy, restaurant, bucătărie, întreţinere si housekeeping. Am început lucrul in POPA recepţie. Am asistat la DOINA activităţile care se petrec in departamentul recepţie după cum urmează: - întâmpinarea clienţilor - procedura de cazare si plecare din hotel - furnizarea de diverse informaţii utile turiştilor - începerea primelor noţiuni ale programului de rezervări cu care lucrează hotelulMEDALLION

camere business.structura camerelor pe tipuri (duble. oferirea de informaţii generale care ii ajuta pe clinti.2011 12ºº-15ºº POPA DOINA POPA DOINA .Caiet de practica economica Data Ora 9ºº-11ºº Activitatea desfăşurata Aprofundarea cunoştinţelor in domeniul rezervărilor prin intermediul programului Medallion după cum urmează: .prelucrarea apelurilor telefonice si efectuarea de rezervări in plan pentru diverse perioade solicitate de către potenţiali turişti.). Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 11ºº-12ºº 05. primirea si transmiterea de mesaje. parteneri sau colaboratori.07. Invatarea sistemului de plata prin intermediul cardurilor de credit Am asistat la calcularea comisioanelor aferente in cazul partenerilor cărora li se cedează comision ( agenţii de turism. hoteluri colaboratoare etc. junior suite si grand executive) . întocmirea de rapoarte zilnice privind încasările hotelului din ziua respectiva ( cash carte de credit sau ordin de plata) si invatarea atribuţiilor zilnica ale recepţionerului cum ar fi : corespondenta turiştilor din hotel. duble de lux.

preluarea de mesaje si corespondenta pentru si de clienţii hotelului. introducerea in programul Medallion a rezervării. preluarea apelurilor telefonice de la clienţi sau din afara hotelului. Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 06. supravegherea schimbului de camere. controlarea si înmânarea cheilor clienţilor. procedurile de plata a cazării. preluarea si verificarea permanenta a caietului de observaţii si plângeri.07. preluarea apelurilor de trezire de la clienţi. promovarea activa a serviciilor hotelului. inventarul zilnic al camerelor ocupate si a clienţilor din hotel in conformitate cu rezervările făcute. verificarea listei de sosiri.Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata M-am implicat efectiv timp de 6 ore in activitatea de recepţie începând cu întâmpinarea clienţilor la sosirea in hotel. procedurile de cazare.2011 9ºº-15ºº .

POPA DOINA 11ºº-15ºº POPA DOINA 07.Caiet de practica economica Data Ora 9ºº-11ºº Activitatea desfăşurata Îndrumător Observaţ ii In acest timp am realizat vizitarea camerele după tipul lor si a facilitatilor hotelului Monte-Nelly (sala de fitness. centru de tratament). masaj.07. sauna. Responsabilitati in cadrul departamentului vânzări : -identificarea oportunităţilor de vânzare -descrierea clara a unitarilor din hotel -solutionarea plângerilor -cunoasterea utilizării broşurilor.2011 . Am luat parte la activităţile care se desfasoara in departamentul vânzări/rezervări după cum urmează : departamentul vânzări are datoria de a promova hotelul si a ajunge la vânzări optime in cele mai bune condiţii pentru companie. tarifelor sau promitiilor speciale ca elemente ajutatoare pentru vânzare -stapanirea tehnicilor personale de vânzare -intocmirea saptamanala a unui raport cu activităţile de vânzare -cunoasterea mediului competitiv a hotelului.

companii partenere.operarea rezervărilor curente sau viitoare in programul Medallion . etc.întocmirea de liste cu cererile speciale ale clienţilor.) care doresc rezervări pe o perioada curenta sau viitoare in cadrul hotelului. Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 08.oferirea de informaţii utile cu privire la disponibilitatea hotelului la momentul solicitat de către client .oferirea de informaţii utile cu privire la disponibilitatea din perioada solicitata de către client .preluarea rezervărilor ce privesc organizarea de evenimente in cadrul hotelului (mese festive.07.2011 9ºº-15ºº . team-bealding) .Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Implicarea activa timp de 6 ore in activitatea departamentului vânzări : .preluarea apelurile telefonice care vin din partea partenerilor (agenţii de turism. hoteluri colaboratoare. conferinţe. .

Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 11.07. conducerea si dezvoltarea programului de marketing si vânzări pentru atingerea unui nivel optim de profit al hotelului . efectuarea de rapoarte zilnice destinate conducerii pentru analiza . după cum urmează : .2011 9ºº-15ºº .Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Am asistat la activităţile ce se desfasoara in cadrul departamentului de marketing.implicarea in activităţile de secretariat. In acest departament se desfasoara următoarele activitatea : preluarea apelurilor telefonice.planificarea. întocmirea agendei zilnice ale directorului general.

Prânzul se serveşte a-la-cart (clientul se aseaza la masa. prăjituri. cartofi nature. specialitati din peste. iar in funcţie de cerinţe (serviciile de restaurant pot fi puse pe nota de plata a camerei). gordon bleu din piept de curcan. In continuare am asistat la activităţile de pregătire a restaurantului pentru prânz si am asistat la pregătirea prânzului. consulta lista de meniu si alege unul din preparatele destinate prânzului) Exemplu : supa crema de legume. Pregătirea micului dejun tip bufet suedez din care clienţii isi pot alege dintr-o varietate de produse. caşcaval. carne de pasare. porc. Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 12. Acest tip de mic dejun este compus din : brânza. predarea comenzii pentru masa bucătarului de servici. etc.07. sucuri naturale. eliberarea notei de plata. vita.Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Am asistat la activităţile ce se desfasoara in cadrul departamentului restaurant începând cu micul dejun. salata de varza. Am asistat la preluarea comenzilor de la clinti.2011 9ºº-12ºº POPA DOINA 12ºº-15ºº . înregistrarea comenzii in calculator. oua. fructe. preparate lactate.

servirea si debarasarea mesei.2011 9ºº-15ºº . Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 13. restaurant. lipsa si suplimentarea acestora astfel incat clienţii sa nu simtă lipsa acestora). Am participat alături de un ospătar profesionist la prelucrarea unei comenzi.07.Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Implicarea activa in activitatea departamentului restaurant : -pregatirea micului dejun pentru clienţii din hotel in urma consultării listei cu numărul de turişti care erau cazaţi -aranjarea meselor pentru micul dejun Am supravegheat produsele pentru micul dejun (completarea produselor.feed-back din partea clienţilor cu impresii despre micul dejun. . Am asistat la activitatea de strângere a micului dejun (debarasarea meselor si aranjarea acestora pentru prânz).

2011 9ºº-15ºº .07. Îndrumător Observaţ ii POPA DOINA 14.Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfăşurata Am asistat la activităţile zilnice ce au loc in bucătărie : -pregatirea si aranjarea produselor in farfurii ce trebuiesc servite pentru micul dejun -reciclarea produselor ce mai pot fi folosite pentru micul dejun din ziua următoare -preluarea comenzilor care vin pentru prânz -efectuarea unui stoc zilnic cu produse proaspete ce urmează a fi folosite in activitatea de bucătărie de zi cu zi -gestionarea acestui stoc astfel incat clientul sa nu primească un refuz in legătura cu preferinţele sale culinare -mentinerea spaţiului de lucru in condiţii de igiena impecabila -intretinerea echipamentelor intr-o stare foarte buna pentru a veni in întâmpinarea clienţilor rapiditate si promptitudine.

set de manichiura. halate) POPA DOINA 12ºº-15ºº . curatarea băilor. instalaţii defecte.Caiet de practica economica Data Ora Activitatea desfasurata Îndrumător Observaţ ii 15.2011 9ºº-12ºº Am asistat la activitatile zilnice ce se POPA desfasoara in departamentul tehnic DOINA după cum urmează: -consultarea caietului ce priveşte departamentul tehnic (becuri arse.07. funcţionarea centralei tehnice. activitati de curatenie. papuci de unica folosinţa. discuri demachiante. sare de baie.soluţionarea reclamaţiilor venit din partea clienţilor in cel mai scurt timp posibil) Am asistat la activităţile ce se desfasoara in cadrul departamentului housekeeping: -activitatile de curatenie in camerele turiştilor (schimbarea lenjeriei. prize nefuncţionale. beţişoare de urechi. verificarea zilnica a liftului. completarea cosmeticelor din camera) -preluarea listelor cu articole pe care turiştii le dau la curatat-spalat -depozitarea lenjeriilor murdare ce urmează a fi trimise la către firma de spălătorie -verificarea barului si predarea listei la recepţie pentru incasarea clientului la plecare -gestionarea stocului zilnic de articole cosmetice si promoţionale ce urmează a fi puse in camera (gel de dus. balsam. şampon. instalaţii care nu mai funcţionează. crema de corp. săpun.