Cisco 9

Aceasta este versiunea html a fişierului http://sunshine892.wikispaces.com/file/view/ch9%3D2.docx.

G o o g l e generează automat versiuni html ale documentelor căutate pe Web. 1 Ce functionalitate este in mod normal asteptata de la adware?

Este instalat pe calculator de catre utilizator.

Este in general distribuit cu programele descarcate.

Monitorizeaza activitatea calculatorului si trimite aceste informatii la organizatia care l-a lansat.

Previne deschiderea de ferestre suplimentare pe calculator fara consintamantul utilizatorului.

2 O retea a unei companii a fost tinta mai multor atacuri la securitate dupa instalarea TCP/IP pe calculatoarele companiei. Analiza a aratat faptul ca in majoritatea atacurilor, atacatorii au folosit programe ce capteaza pachete din retea pentru a extrage numele de utilizatori si parolele conturilor critice din retea. Ce tip de atac TCP/IP au desfasurat atacatorii?

Man-in-the-middle

Ping of Death

Replay

SYN flood

3 Un atacator a reusit sa decodeze mesajele criptate ale unei retele wireless. Reteaua foloseste Windows XP si echipamente Cisco. Protocolul de securitate folosit este WEP cu criptare pe 64 biti. Ce actiune poate fi recomandata tehnicianului pentru a securiza reteaua?

Sa configureze astfel incat actualizarea Windows sa se faca automat. . Sa recupereze toate datele importante de la calculatoarele din retea. intr-o maniera sigura. cum ar fi parolele.Sa sfatuiasca utilizatorii sa isi stocheze datele de autentificare in retea. Un cont ar trebui sa fie blocat dupa o perioada de timp aleatorie. si sa recicleze calculatoarele. 4 Ce activitate intra in responsabilitatile unui tehnician de retea care lucreaza cu actualizarile de securitate si patch-uri? Sa trimita un orar producatorului cu datele cand ar trebui sa fie disponibile actualizarile Dezvoltarea actualizarilor software Fisierele de semnatura ale autorului Instalarea de patch-uri si actualizari 5 Care procedura ar fi o regula de blocare dependenta de parola? Un cont ar trebui sa fie blocat dupa un numar specific de incercari de autentificare nereusite. la o ora convenabila si la un interval regulat. O parola ar trebui sa fie blocata de vederea publica. sa le distruga hard disk-urile. Sa treaca la protocolul de securitate wireless LEAP.

) Schimbarea parolei implicite pentru administrator . 6 Un administrator de retea a sfatuit un utilizator sa foloseasca serviciul postal sa trimita o cerere pentru informatii importante. Ce tip de atac a vrut administratorul sa previna? Atac adware Atac DDoS Atac phishing Atac de virus 7 Ce atac poate fi obtinut prin utilizarea tehnicilor de "phising"? Atac DDoS Atac E-mail bomb Atac Ping-of-Death Atac de inginerie sociala 8 Care doua practici ajuta la prevenirea accesului neautorizat la datele dintr-o retea wireless? (Alegeti doua.O parola ar trebui sa blocheze accesul utilizatorilor la retelele externe.

Activarea emiterii SSID-ului Filtrarea adreselor MAC ale calculatoarelor Pastrarea firmware-ului original pe toate dispozitivele wireless Folosirea unei criptari pe 64 de biti. Care este o posibila cauza a aacestei probleme? Adware Phishing Spyware . un utilizator este coplesit de ferestre popup care se deschid mai repede decat poate acesta sa le inchida. ca si standardul WEP 9 Care este numele dat tiparelor de cod ale virusilor? Grayware Oglinzi (mirrors) Semnaturi (signatures) Tabele de defintii ale virusilor (virus definition tables) 10 Atunci cand acceseaza un website.

Programati un backup complet o data pe an. Ce se va intampla cu actualizarea ca rezultat al acestei opriri? . Asigurati-va ca responsabilitatea de a face backup-uri este frecvent schimbata intre utilizatori. 13 Un calculator care este configurat pentru actualizari automate este oprit in timpul unei actualizari programate. actualizarea este descarcata cu succes fara ca vreun fisier sa fie corupt in urma acestui proces.Troian 11 Ce dispozitiv de securizare asigura cel mai ridicat nivel de securitate? Un senzor biometric O cheie card Un dispozitiv de tip "key fob" Un smart card 12 Care doua actiuni pot imbunatati procesul de backup al datelor? (Alegeti doua. Asigurati-va ca datele sunt adesea restaurate pe un server de test. Programati backup-uri complete la un interval regulat.) Asigurati-va ca dispozitivele pe care s-a facut backup sunt trimise intr-o locatie externa o data pe luna. Cu toate acestea.

Notificarea pentru descarcarea actualizarilor disponibile va fi afisata cand este repornit calculatorul. Actualizarea va fi instalata imediat ce calculatorul va fi pornit. Actualizarea va fi pierduta. 14 Ce solutie fost proiectata pentru a oferi securitate dispozitivelor WAP intr-o maniera eficienta din punct de vedere al ocuparii latimei de banda? LEAP WEP WPA WTLS 15 Ce precautie ajuta la protejarea impotriva ingineriei sociale la locul de munca? Divulgarea parolelor numai personalului companiei Indrumarea vizitatorilor prin sedii si escortarea lor atunci cand pleaca Pastrarea ascunsa a parolelor care sunt postate in spatiul de lucru . Actualizarea pentru calculator va fi atasata la coada (queue) pe website.

Transmite semnale numai in zona retelei. Restrictioneaza accesul calculatoarelor la un punct de acces wireless. care previne accesul neautorizat al utilizatorilor la retea. Cripteaza datele care sunt emise intre punctele de acces wireless si clenti.Impartirea cardurilor de acces cu alti angajati 16 In care tip de atac sunt porturile de TCP deschise aleator pentru a supraincarca reteaua cu un numar mare de cereri false? Atac E-mail bomb Atac de replicare a pachetelor (replay) Atac de impersonare (spoofing) Atac de tip SYN flood 17 Care particularitate a WPA face din aceasta o alegere potrivita in configurarea securitatii wireless? Dezactiveaza broadcast-ul SSID-ului. 18 Ce tip de atac necesită utilizarea de parole pentru a obţine acces şi rula programe daunatoare? .

Atac de tip SYN flood. Ascundeti laptopul in biroul superiorului dumneavoastra. Atac nestructurat. Asezati laptopul intr-o celula de securitate inchisa special proiectata pentru pastrarea echipamentelor electronice. 20 Ce trebuie realizat pentru a asigura ca software-ul de tip anti-virus de pe un calculator este capabil sa detecteze si sa distruga cei mai recenti virusi? Descarcarea fisierelor cu cea mai noua semnatura la un interval regulat. 19 Care este cea mai buna metoda de a securiza un laptop lasat la birou atunci cand utilizatorul este plecat pentru o perioada lunga de timp? Acoperiti laptopul cu dosare si lasati-l pe birou. . Programarea unei scanari o data pe saptamana. Programarea actualizarilor anti-virusului folosind Windows Task Manager. Asezati laptopul intr-un sertar si asigurati-va ca biroul dumneavoastra este incuiat.Atac de impersonare (spoofing) Atac structurat.

Urmaritrea informatiilor de configurare ale firewall-ului pe site-ul producatorului anti-virusului. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful