Teorie de chitara: Note musicale: (in sistem international sunt notate ca si notele alfabetului) A = LA, B = SI, C = DO, D = RE, E = MI, F = FA, G = SOL Intre MI si FA este semiton si intre

SI si DO semiton – asta din constructie, iar intre restul notelor este ton intreg. Atunci mai jos ai progresia … asta te va ajuta sa stii in fiecare punct ce nota este (in table ai exemplificat notele intregi .. ce nu ii scris intre note sunt dieji si bemoli)

A - A#/Bb - B - C - C#/Db - D - D#/Eb - E - F - F#/Gb - G - G#/Ab - A
Corzile la chitara: asta este din constructie si acordaj MI – SI – SOL – RE – LA – MI (de la coarda subtire la coarda groasa) MI – LA – RE – SOL – SI – MI (de la c. groasa la subtire) Griful:

http://www.zentao.com/guitar/theory/notes.html .. acum o vei sti cand vei ciupi o corda, ce nota este sau ce nota ar trebui sa sune daca nu e acordata :D Acordurile: sunt compuse din note .. nu conteaza ca este pian, chitara, trompeta .. sunt compuse din tot aceleasi note. Deci, daca prinzi mai multe corzi deodata , va suna ca si acord .. ca si la cor ce cantam toti deodata. Mai jos ai un site cate te va ajutasa gasesti orice acord si cum il prinzi pe grif. Mai sunt si altele .. in timp o sa-ti cauti tu

. sa stii f bine sa te plimbi peste corzi. Cand stii deja bine. eu il prefer ca e simplu.. toate notele de pe grif pana la alea 2 bilute albe.altele daca nu-ti place asta . . Practic ce ti-am desenat eu cu rosu se reia din acel loc. adica fix in acel loc ai nota corzii (open chord). http://chordfind. sunt notatii pe grif sa stii cam pe unde esti . in timp trebuie sa ajugi singur sa-ti compui acorduri.. alea doua bilute iti zice ca in locul ala se reiau toate notele de la inceput. cand te plictisesti inveti acordurile minore. it is good to go on..com/ Urmatorul pas e sa inveti corzile.. Daca stii astea toate .. dar cel mai mult progresia care ti-am desenato cu rosu si in sus si in jos. Oricum . Bilutele alea albe . poti sa incepi sa inveti acordurile majore … si apoi fara nici un fel de ritm (deocamdata) sa inveti sa schimbi dintr-un acord in altul . Si daca stii prea bine astea ma intrebi pe mine si iti explic live din ce acorduri se compun un cantec si cum iti compui acordurile in functie de gama de baza.