Despre albinism

Aproximativ 1 din 20.000 de oameni de pe întreaga planetă suferă de această boală. Ea poate fii mai vizibilă la oamenii cu pielea închisă la culoare, însă apare la toate categoriile de oameni. Boala este ereditară, însă are „efect” numai la un singur moştenitor. Genele se transmit din generaţie în generaţie, dar numai la un singur membru al familiei devin vizibile. Unii sunt de părere că denumirea de „albinism” a apărut in secolul al XVIIlea şi a fost dată de portughezii navigatori, care îi numeau pe oamenii cu pielea albă „albinos”, adică „albi”. Oamenii sănătoşi, cu pielea deschisă la culoare, în momentul în care stau la soare o perioadă moderată de timp, pielea se bronzează şi secretă melanina, un pigment care ocroteşte de r azele solare. Însă, de exemplu, la formele de albinism oculocutanat, acest pigment lipseşte cu desăvârşire din pielea, din ochii şi din părul celui care suferă de această boală. Astfel că, fără melanină, pielea se arde extrem de repede dacă este expusă la razele solare, iar albinoşii care nu işi protejează pielea în mod suficient, riscă să primească o formă gravă de cancer de piele. Printre măsurile de protecţie pe care le ia un albinos, este în primul rând banala îmbrăcăminte; aceasta trebuie să fie adecvată. De exemplu, cei care lucrează în agircultură, poartă cămăşi cu mâneci lungi şi pălării, indiferent de cte grade sunt afară. Însă, chiar şi cu această protecţie, albinoşii declară că atunci când se întorc de la munca de pe câmp şi îi mănâncă pielea scărpinându-se, se trezesc că le rămâne piele sub unghii. O altă măsură de protecţie destul de eficientă sunt loţiunile cu factor de protecţie de 15. Aceastea trebuie aplicate cu 30 de minute înainte de momentul expunerii la soare, iar apoi o dată la două ore. Albinismul afecteayă în mod grav şi ochii, deoarece irisul celui ce suferă de această boală este translucid, iar pătrunderea directă a luminii difuze poate provoca iritaţii. Pentru prevenirea acestui lucru, bolnavii poartă o şapcă cu cozoroc, sau ochelari de soare. Alţii aleg lentilele colorate de contact. Mulţi consideră că albinoşii au ochii roşii, dar aceasta e doar o iluzie optică. De fapt, ochii lor sunt gri, căprui sau albaştri. Albinoşilor le sunt frecvent întâlnite si bolile oculare, precum strabismul sau tagmusul. Pentru copiii ce suferă de albinism ocular, şcoala reprezintă o adevărată încercare. Au nevoie de manuale tipărite în caractere mari, în culori

contrastante sau de casete audio. Cei ce suferă de această boală incurabilă. se bucură de atenţie si de ingrijire medicală specializată. pielea. albinism oculare implică în primul rând ochi. părul. În prezent cercetătorii au găsit 10 diferite tipuri de albinism . În ultimii ani s-au făcut progrese în perceperea albinismului. în comparaţie cu alţi membri ai familiei. O persoană în 17000 are un anumit tip de albinism. Ei au moştenit genele care nu face sumele obişnuite ale unui pigment numit melanina. Albinism este găsit pe cromozomul al unsprezecelea. loci 1421. sursa imaginii : knowlton-family. Există şi terapii de grup. Persoanele cu albinism ocular poate avea trasnet uşoară a părului şi a pielii culori precum şi. albinism Oculocutaneous implică ochii. care îi ajută să treacă peste obstacolele pe care le întâlnesc în viaţa de zi cu zi. şi pielea.co.uk Referat biologie – Albinism Cuvântul “albinism” se referă la un grup de condiţii moştenite. Majoritatea copiilor se nasc cu albinism a părinţilor care au parul normal şi culoarea ochilor pentru trecutul lor etnice. Persoanele cu albinism au pigment puţin sau deloc în ochii lor. secţiunea Q. parul sau. Albinism afectează oameni din toate rasele.

dar poarta inca gena. “Ty-NEG” (numit. şi mai mult dificultate cu viziune. Recent. . în special la copiii mici. Mai nou laborator de cercetare studierea ADN a arătat că există numeroase tipuri de schimbări în gene de cei cu albinism.albinism negative sau similare în copii nenăscuţi. şi cinci tipuri de albinism ocular. Pentru aproape toate tipuri de albinism ambii părinţi trebuie să poarte o gena albinism de a avea un copil cu albinism. Ei joacă de sport. Parintii pot avea pigmentare normal.oculocutaneous. Defect genetic care provoacă albinism în alte tipuri de albinism este necunoscută. Acest tip de succesiune este numit autosomal recesiv moştenire. Albinism este transmisa de la parinti la copii prin intermediul genelor. de asemenea. Persoanele cu albinism TY-negativ nu au nici o pigmentare melanina. de aminiocentesis. au obişnuit inteligenţă. testele de par nu sunt utile în estimarea gradului de vizual handicapul de un copil. există o şansă de unul din patru la fiecare sarcină ca bebelusul se va naste cu albinism. Cele mai frecvente tipuri de albinism oculocutaneous sunt numite “TY-negativ” şi “TY-pozitive”. şi nici nu-mamă are albinism. nu a existat nici modalitate de a şti dacă el sau ea poarta gena pentru albinism. Singura diferenţă dintre oameni normali si albino este faptul că nu au pigment în pielea lor. Cu toate acestea. Tyrosinase ajută organismul să schimbe tirozină de aminoacizi în pigment. Cei cu albinism TY-pozitive au pigmentare foarte uşoare. să-i spun aceste tipuri de albinism în afară. Un test similar pot identifica TY. Prin urmare. inclusiv în cadrul familiilor. Persoanele cu albinism au o viata foarte normala. Testele au fost efectuate pe rădăcina părului de persoane cu albinism. cu excepţia cazului în care o persoană a albinism sau are un copil cu albinism. Până de curând. Tip 1A) rezultatele albinism dintr-un defect genetic într-o enzima numita tyrosinase. şi poate avea copii. înseamnă că societatea-mamă trebuie să albinism gena. Testul utilizează un eşantion de sânge pentru a identifica gena pentru enzima tryrosinase de codul ADN-ului acesteia. şi in general mai putin severe dificultăţi vizuale. a căror pigment Sistemele sunt imaturi. Atunci când ambii părinţi să gene. ar este speculat că implică alte enzime utilizate pentru a face pigment. un test a fost dezvoltat pentru a identifica operatorii de transport a genei pentru albinism TY-negative şi pentru alte tipuri de care enzima tyrosinase nu funcţionează. Dacă un părinte are un copil cu albinism. aceste teste nu pot par identifica tipurile de albinism.