You are on page 1of 23

B GIO DC V O TO

Phn 1: 1. a. adventure b. empty c. invention d. passengers 2. a. eight b. eighteen c. height d. weight 3. a. wash b. sure c. sugar d. send 4. a. dust b. must c. useful d. cut 5. a. sound b. compound c. account d. touch Phn II: 6. Mary and John absent yesterday. a. were b. was c. are d. is 7. Look! The boy at the desk is Marys boyfriend. a. stand b. stands c. standing d. stood 8. I have not written any letters home since I here a. come b. came c. have come d. will come 9. Europe and Asia .. a long tradition of teaching and learning foreign languages. a. has had b. will have c. have had d. have 10. They had a big party. They .. a lot last night. a. are singing b. were singing c. sang d. are going to sing 11. Your eyes are red. .. ? a. Do you cry b. Will you cry c. Did you cry d. Have you cried 12. In the early 1800s, only Britain .. though the industrial revolution. a. goes b. went c. has gone d. would go 13. He does not save as much money as he last year. a. does b. did used c. did d. uses 14. They to Sapa next holiday. a. will go b. go c. are going to d. goes 15. I dont think life . better in the future. a. wont b. will be c. be d. is 16. Its the best film You should go and see it. a. I ever saw b. Ive see c. Ive never seen d. Ive ever seen 17. She while I was cooking. a. was phoning b. will phone c. phones d. phoned 18. She cant talk to you now, she . a. study b. is going to studyc. is studying d. will studies 19. I a taxi so I came on the bus. a. couldnt find b. dont find c. havent found d. I have found 20. We will send these letters to him when we . in London. a. will arrive b. arrive c. arriving d. have arrived 21. Where are the letter and the postcard? They on the table. a. were b. are c. is d. have been 22. . each of you ready for the test? a. Is b. Are c. Have d. Do 23. The World War II in 1939 and in 1945. a. begins/ ends b. has begun/ ended c. was beginning/ end d. began/ended

THI THI HC THAM KHO Mn Thi: ANH VN Khi D Thi gian: 90 pht, khng k thi gian giao

24. We a lot important scientific discoveries in 2050. a. have b. will have c. had d. has had 25. We ... for our cars. a. is looking b. have been looking c. are looking d. is going to look. 26. What is your purpose .. learning English? a. of b. to c. for d. on 27. There are more and more people died AIDS. a. on b. from c. at d. of 28. Something went wrong .. my computer yesterday. a. on b. with c. at d. for 29. Tobacco has bad effects our health. a. on b. from c. at d. of 30. I am looking forward .. seeing you. a. to b. for c. on d. at 31. Please pay attention .. the lecture. a. on b. to c. about d. with 32. I have known her . last year. a. for b. since c. from d. at 33. She is so busy. She always seems to be. .a hurry. a. on b. at c. in d. through 34. Can you turn .. the radio? It sounds too loud. a. on b. up c. down d. into 35. All of the clothes sold in this store were made hand a. in b. with c. on d. by 36. The teacher told his student .. a. to stop laughing b. stopping to laugh c. stop to laugh d. to stop laugh 37. It is a great fun holiday summer by the sea. a. spend b. to spend c. spent d. spending 38. They found it is impossible their problems. a. solve b. to solve c. solved d. solving 39. Mary has a lot of home work .. today. a. for doing b. which to do c. to do d. doing 40. After a long discussion, we decided . to Tuan Chau for our holiday. a. to go b. going c. go d. for going 41. I hate him because he usually makes me .. a. crying b. to cry c. cry d. cries. 42. We study English .. a. for communicating b. communicatec. to communicate d. communicating 43. What made her like that? a. do b. to do c. did d. doing 44. Would you like ..? a. came b. coming c. come d. to come 45. He used to with his friends on the field when he was small. a. playing b. played c. play d. plays 46. She didnt know how . a. using b. used c. uses d. to use

47. We find it .. to do housework. a. bore b. bored c. boring d. bores 48. All areas of the world are to be affected by global climate change. a. like b. can c. able d. unlike 49. That car is .. expensive. a. surprise b. surprised c. surprising d. surprisingly 50. Passing the exam with high grade was my . a. expect b. expectation c. expected d. unexpectedly 51. The project cant be carried out because of . problems. a. finance b. financially c. financial d. financier 52. He is .. kind man. a. so b. such a c. such d. so much 53. The club members became .. when the chairman entered. a. quiet b. quietly c. quietness d. quietist 54. Nowadays, women have more . to participate in social activities. a. free b. freedom c. freeing d. freely 55. Approximately 350 million people speak English their first language. a. as b. like c. for d. in 56. We have to fight against the . of our air and water. a. poisonously b. poisonous c. poisoning d. poison 57. If you .. in the morning you wouldnt be awake half the night. a. got up earlier b. would get up earlier c. would get up earlier d. get up earlier 58. As soon as it stops raining, we a. leave b. left c. will leave d. have left 59. She . to prison because she could not pay her debt. a. was sent b. is sent c. sent d. was send 60. James is .. drummer of the school band. a. the best b. the good c. an good d. the better 61. she was an hour late, she didnt apologize. a. While b. Although c. as soon as d. because 62. If she ... taller, she . able to join the police. a. is/ will b. is/ would be c. was/ would be d. were/ will be 63. They that the climbers got lost. a. is reported that b. reported that c. reports that d. was reported that 64. If he worked harder, he . a. will be promotedb. will have been promoted c. had been promoted d. would be promoted 65. Retirement age . in the near future. a. is expected to rise b. expects rising c. expects to risesd. to expect rising 66. I have not made .. my mind yet. a. to b. in c. up d. on 67. He is so kind. He always ... a favor. a. does b. helps c. makes d. takes 68. Its time we .. home. a. go b. went c. gone d. going

69. How long does it you to get to school? a. get b. make c. take d. carry 70. I some shopping when I was in town. a. went b. got c. make d. did 71. The operation made John feel .. than he expected. a. more weak b. as more weak c. weaker d. the most weaker 72. City life is always .. country life. a. more expensive as b. more expensive than c. more much expensive as d. many more expensive than 73. This book is .. that one. a. less interesting than b. more interesting c. interesting than d. more interesting as 74. Charles Chaplin made many of the funniest and .. popular films of his time. a. more b. most c. the most d. the more 75. The tea was a. too hot to drink it. b. too hot to drink c. too hot for drinking d. very hot to drink Phn 3: 76. They, in general, does not like complaining in public. a b c d 77. Would you please typed this paper? I cannot read your handwriting. a b c d 78. She is too beautiful that I can not stop looking at her a b c d 79. Jane are going to leave for New York next week. a b c d 80. The weather continues to get worse and worst. A b c d Phn 4: There is no way to measure the value of reading, but we know that books educate and bring great pleasure to people. Many book lovers even join discussion groups so that they can talk about the books they read. Although books are made into movies, the book version is much better. Books are available to everyone at no cost. Public libraries are an American tradition and every library has a large collection of books on every subject. Reading can prepare you for an examination at school, or, if you are writing a report, you can gather facts from a recent edition of an encyclopedia. At your job, reading can helps you get a promotion to higher position. If you like mysteries, you can read about the search for a stolen treasure or a spy on a secret mission. If you like science fiction, you can read about a spacecraft trying to avoid a collision with a meteor or a dangerous experiment that could end in an explosion that would destroy the earth. If you long to travel but cannot afford to do it, reading allow you to travel without restriction in your imagination. 81. The passage is about .. a. Libraries b. readers c. book lovers d. reading and knowledge 82. According to the writer.

a. we can measure the value of reading b. reading offers us no pleasure C. most of the book lovers do not like discussing books. d. some books are made into the movies 83. Many books joined discussion group . a. to educate other people b. to bring pleasure to other people c. to talk about the book they read d. to get a promotion 84. Which sentence is not true? a. If you like mysteries, you cant find any books about them. b. There are several books on science fiction. c. A library has a large collection of books on every subject. d. There are many public libraries in America. 85. Reading . a. can allow you to travel by plane b. can help readers widen their knowledge, get promotion, and entertain themselves c. is a dangerous experiment d. cant help readers avoid a collision with a meteor. A book is a collection of leaves of paper, parchment or other material, bound together along one edge within covers. A book produced in electronic format is known as e- book. In library and information science, a book is called a monograph to distinguish it from serial publications such as magazines, journals or newspapers. A book may be studied by students in the form of a book report. It may also covered by a professional writer as a book review to introduce a new book. When writing systems were invented in ancient civilizations, clay tablets or parchment scrolls were used as books, for example, in the library of Alexandria. Before the invention and adoption of the printing press, almost all books were copied by hand, which made books comparatively expensive and rare. During the early Middle Ages, when only churches, universities, and rich noblemen could typically afford books, there were often chained to a bookshelf or a desk to prevent theft. 86. A book .. a. has no covers b. cant be produced in electronic format c. is never made of parchment d. is also called a monograph 87. A book review . a. is also a newspaper

b. is written by students c. introduces a new book d. is also known as an e- book 88. In former days, a. people use paper to print books in the same way as we do now. b. clay tablets or parchment scrolls were used as books c. there were no books d. the library of Alexandria had no books 89. According to the writer a. books havent been printed b. all books have been still copied by hand up to now. c. the printing press is not invented. d. the printing press has been adopted. 90. In the early Middle Ages. a. books were cheap b. everybody could afford books d. only churches, universities and rich noblemen could afford books

KEY

1.D

2. C

3. D

4. C

5. D

6. A

7. C

8. B

9. C

10. C

11. D 12. B 13. C 14. C 15. B 16. D 17. D 18. C 19. A 20. B 21. B 22. A 23.D 24. B 25. C 26. A 27. D 28. B 29. A 30. A 31. B 32. B 33. C 34. C 35. D 36. A 37. B 38. B 39. C 40. A 41. C 42. C 43. A 44. D 45. C 46. D 47. C 48. C 49. D 50. B 51.C 52. B 53. A 54. B 55. A 56. D 57. A 58. C 59. A 60. A 61. B 62. C 63. B 64. D 65. A 66. C 67. A 68. B 69. C 70. D 71. C 72. B 73. A 74. C 75. B 76. B 77. B 78. A 79. B 80. D 81. D 82. D 83. C 84. A 85. B 86. D 87. C 88. B 89. D 90. D

B GIO DC V O TO

THI TH I HC THAM KHO Mn Thi: ANH VN Khi D Thi gian: 90 pht, khng k thi gian giao

TESTS FOR THE UNIVERSITY ENTRANCE EXAMINATION (4)


1. All the sentences below use the, which one is correct?

2.

3. 4. 5.

6.

7.

a. Can you pass the sugar please? b. The crime is a problem in many big cities. c. The apples are good for you. d. I love the skiing. Which of the following does not need the? a. Hes sailing up the Nile for his holidays. b. My favourite Sea is the Mediterranean. c. Have you ever been to the Bahamas? d. Id love to visit the America. If only I __________ crashed the car! a. had b. hadnt c. did d. didnt Where is he? He should __________ home hours ago. a. be b. were c. have been d. had been So youre a doctor? _________, I finish my training next year. a. Let me see b. Right c. Listen d. Well a) We use Let me see as a hesitation, to gain some time before answering the question. b) We use Right to get peoples attention to say Lets begin c) We often use Listen to introduce an offer or suggestion, e.g. Listen, why dont we? d) We use well to show someone you are not giving the yes answer expected. e.g. Do you speak French? Well, a little. CORRECT A: Do you know her number? - B: __________, its here somewhere. a. Let me see b. Mind you c. Well d. You see a) We use Let me see as a hesitation, to gain some time before answering the question. CORRECT b) We use mind you to introduce an afterthought, e.g. He looks old, mind you, he is 60! c) We use well to show someone you are not giving the yes answer expected, e.g. Do you speak French? Well, a little. d) We use you see to introduce an explanation about something, e.g. I cant afford to go out, you see I lost my job last week. A: Its quite a problem, I dont know if I can do it. - B: __________, Ill help you, dont worry.

a. Mind you b. Let me see c. Listen d. Well a) We use mind you to introduce an afterthought, e.g. He looks old, mind you, he is 60! b) We use Let me see as a hesitation, to gain some time before answering the question. c) We often use Listen to introduce an offer or suggestion, e.g. Listen, why dont we? CORRECT d) We use well to show someone you are not giving the yes answer expected, e.g. Do you speak French? Well, a little. 8. Im afraid you cant come in, ________ you have to be 18. a. you see b. well c. listen d. right a) We use you see to introduce an explanation about something, e.g. I cant afford to go out, you see I lost my job last week. CORRECT b) We use well to show someone you are not giving the yes answer expected, e.g. Do you speak French? Well, a little. c) We often use Listen to introduce an offer or suggestion, e.g. Listen, why dont we? d) We use Right to get peoples attention to say Lets begin 9. Im tired, ________, I only had 3 hours sleep last night! a. mind you b. right c. listen d. let me see a) We use mind you to introduce an afterthought, e.g. He looks old, mind you, he is 60! CORRECT b) We use Right to get peoples attention to say Lets begin. c) We often use Listen to introduce an offer or suggestion, e.g. Listen, why dont we? d) We use Let me see as a hesitation, to gain some time before answering the question. 10.________, lets start, shall we? a. let me see b. mind you c. right d. well a) We use Let me see as a hesitation, to gain some time before answering the question. b) We use mind you to introduce an afterthought, e.g. He looks old, mind you, he is 60! c) We use Right to get peoples attention to say Lets begin. CORRECT d) We use well to show someone you are not giving the yes answer expected, e.g. Do you speak French? Well, a little. 11.I tried ringing her all morning but I couldnt get ________. a. down b. up c. over d. through 12.2. My dads been unemployed for 6 months, its really getting him ________. a. over b. down c. by d. up 13.Hmmm, the kids are very quiet, I wonder what theyre getting ________ to?

a. down b. by c. up d. through Get up to something means do something you shouldnt be doing 14. Over the next couple of years the price of plasma televisions is expected to drop ________ 20%. a. by b. at c. in d. to 15. The price of such televisions should peak ________ a little over $1200. a. by b. at c. in d. on 16. This price should be reached ________2009. a. on b. at c. by d. about 17. This drop ________ 20% will make plasma televisions affordable for the average person. a. by b. of c. at d. to 18. The prices of televisions have been falling ________ 1956, when they first came on the market a. on b. from c. in d. to 19.I hate school, the teachers make us _________ so much homework every day! a. do b. doing c. to do d. did 20.On Friday afternoons our teacher sometimes lets us ________ home early. a. go b. to go c. going d. went 21.Excuse me sir, are we allowed ________ dictionaries into the exam? a. take b. to take c. taking d. took 22.I go to the gym to build up my __________. a. length b. warmth c. depth d. strength 23.Ive been seeing my girlfriend for 6 months now, I suppose its quite a serious _________. a. friendship b. membership c. companionship d. relationship 24.When she died, she gave _________ all her money to a charity for cats. a. away b. out c. on d. off away - If you give something away, you offer something without charging for it. Correct 25.You boy! Dont walk ________ when Im speaking to you. a. on b. to c. away d. out away - Walk away from someone is the opposite of walk towards to someone. Correct 26.Ouch! Hes fallen ________ his motorbike and broken his shoulder. a. off b. away c. out of d. down off - You get on a bike or a horse, so therefore you fall off. 27.Can you pick ________ a few things in the supermarket? We need milk, bread and rolls. a. off b. in c. up d. away up - If you pick something up you buy, collect or get it. E.g. Ill pick up the children from school.

Choose the word whose UNDERLINED part is pronounced differently from the others in each group.
28. A. habit 29. A. fauna 30. A. culture

B. dolphin C. effective D. climate B. authority C. square D. rainfall B. country C. such D. music Choose the word whose main stress is placed DIFFERENTLY from the others in each group 31.A. appear B. version C. tradition D. perhaps 32.A. excellent B. ordinary C. dramatic D. instrument 33.- This file is very important. You should include it in our document. - I know. It is _________. A. indispensable B. indistinct C. significant D. optional 34.Pop music has become _______ in our country in the last few decades. Most young people like it. A. popular B. favorable C. special D. enjoyable 35._ Ecotourism has been developed greatly, hasnt it? _ Yes. Many people have tried to preserve the ________ of many natural places. A. reservation B. destruction C. ecology D. nonprofit 36.The Nile, ________, is the home of a great variety of fish. A. which is in Egypt B. where is in Egypt C. in which is in Egypt D. that is in Egypt 37.Im _________ you liked the film. I thought it was rather __________. A. surprise / disappoint B. surprised / disappointed C. surprising / disappointed D. surprised / disappointing 38.I never read ________ newspapers during the week, but I buy ________ Observer every Sunday and I read it in ________ bed. A. no article / the / no article B. the / the / no article C. the / a / the D. a / a / the 39.Tourists __________ to make campfires in National parks. A. do not allow B. arent allowed C. wont allow D. isnt allowed 40.If he had been more careful, he _______________ . A. wont fall B. wouldnt fall C. wouldnt have fallen D. would havent fallen 41.We should participate in the movements ______________ the natural environment. A. organizing to conserve B. organized conserving C. which organize to conserve D. organized to conserve Choose the words or phrases that are not correct in standard English. 42. The original World Cup trophy was given permanent to Brazil to A B C honour that countrys record third world cup title in Mexico in 1970.

D
43. In very early times, people around the fire were entertained by

A B C storytellers with stories of heroeswonderful actions and victory. D 44. When I got home, Irene was lying in bed thinking about what a A B C wonderful time shes had. D 45. Shortly before the Allied invasion of Normandy, Ernest Hemingway A B has gone to London as a war correspondent for Colliers. C D C had gone 46.People who reverse the letters of words _______ to read suffer from dyslexia. A. if they tried B. when trying C. when tried D. if he tries 47.Featured at the Henry Ford Museum of antique cars dating from 1865. A. an exhibit is B. an exhibit C. is an exhibit D. which is an exhibit 48.Rubber _______ from vulcanized silicones with a high molecular weight is difficult to distinguish from natural rubber. A. is produced B. producingC. that produces D. produced 49._______ in scope, romanticism was a reaction against neoclassical principles. A. Mainly literary B. It was mainly literary C. The main literature was D. The literature was mainly 50.The Central Intelligence Agency (CIA) _______ came about as a result of the National Security Act of 1947. A. what B. it was C. was what D. it was what 51.Oil shale is a soft, fine-grained sedimentary rock _______ oil and natural gas are obtained. A. from B. is from C. is which D. from which 52._____ appears considerably larger at the horizon than it does overhead is merely an official illusion. A. The Moon B. That the Moon C. When the Moon D. The Moon which 53.Florida, ________ the Sunshine State, attracts many tourists every year. a. is b. known as c. is known as d. that is known as 54.While ________ to help Tim with his math, I got impatient because he wouldnt pay attention to what I was saying. a. I am trying b. having tried c. I try d. trying 55.One of the dinner _______ broken. a. plate is b. plates are c. plates is d. plate are Read the test then choose the best answer. I know that it is my job to make sure that everything goes well for the tourists and I

feel I work hard for the company. I cannot be blamed for last week. I met the group at the airport and took them to the coach. The coach driver was a bit annoyed because the flight was late. But it wasnt far to the hotel and everyone was looking forward to their dinner. We hadnt used the Hotel Riviera before but our normal one had a conference in it so it was fully booked. When I announced our arrival at the reception desk, they said they were full. I had booked rooms for the group but the manager said they were cancelled by phone a few days before. He insisted that he recognised my voice and that I had made the phone call. We had a bit of an argument but they obviously didnt have enough rooms. In the end, the manager phoned hotels in the town and found rooms for everyone. but in four different hotels. By this time, the coach had gone, so we had to get taxis and some of the tourists started to get very angry with me. I still dont know who made that phone call but it definitely wasnt me ... 56.What is the writer trying to do? A. argue B. explain C. apologise D complain 57.Who was the text written to? A. one of the tourists B. the writers employer C. the hotel manager D. the coach company 58.Why werent any rooms available at the Hotel Riviera? A. A conference was taking place there. B. There were more people in the group than expected. C. Someone had forgotten to book them. D. Someone had said they were not needed. 59.What happened in the end? A. The tourists got angry with the hotel manager. B. The tourists couldnt stay together. C. The writer found other hotels with rooms. D. The writer called the coach driver back. 60.Which of the following diaries was written by one of the tourists? A. Someone had made a mistake with our hotel booking and the hotel had given our rooms to other people. B. The hotel we were taken to wasnt good enough so we asked to change to a different one. C. We got to the airport and had to wait for the coach. So it was really late when we got to the hotel. D. The coach driver took us to the wrong hotel and they know nothing about us. Choose A,B,C,D or E which has the same meaning with the given one. 61.Payment must be made at the time of booking. A. You must pay before you book. B. You are not allowed to pay when you book. C. You must pay when you book. D. Payment in advance is acceptable if you want to book. 62.The team is being sponsored by a local sport wares company. A. The team is part of the company.

B. The team is a local one. C. The company is giving money to support the teams activities. D. The company used to sponsor the team. 63.I could have gone by bus and so saved a lot of money. From this sentence we understand that the speaker A. wouldnt have saved much if he had taken the bus. B. would have gone by bus if he had saved money for the fare. C. travelled by bus, and it didnt cost him much. D. would have spent less money if he had travelled by bus. 64.She would eat nothing but small pieces of bread and butter. This sentence means that she A. ate small pieces of bread and butter but didnt like them. B. ate only some small pieces of bread and butter. C. didnt eat anything, not even the bread and butter. D. wouldnt touch the bread and butter, but she ate other things. 65.Peter has hardly worked since April. This means that since April A. Peter has been fully employed. C. Peter has one very little work. B. Peter has worked very well. D. Peter hasnt worked at all. Read the passage and choose the best answer. The most famous diary in English was written by Samuel Pepys. It gives a detailed and interesting (66) of everyday life in England (67) 1660 and 1669. Pepys writes about important news stories of the time, like disease, an enemy navy (68) up the river Thames, and the Great Fire of London. He also writes about himself, even about his (69) he often slept during church or (70) at the other people. He describes his home life a (71) with his wife and how they became friends again, his worry about her illness. As well as books, he liked music, the theatre, card (72) , and parties with good food and (73) of fun. Pepys was a busy man who had many important (74) - he was a Member of Parliament and President of the Royal Society. He is (75) for his work for the British Navy. 66 A description B letter C notice D story 67 A between B from C through D to 68 A driving B flying C running D sailing 69 A accidents B plans C tastes D faults 70 A looked B prayed C talked D thought 71 A B discussion C quarrel D talk conversation 72 A battles B games C matches D plays 73 A amount B plenty C much D some 74 A acts B hobbies C jobs D studies

B C D remembered reminded reported Read the passage and choose the best answer. I just want to introduce the next area well cover: the food chain. Food chains are divided into three types. The first one is the predator( [predt(r)]: dong vat an thit) chain, in which larger animals feed on smaller ones, such as when a bird eats a fish. The second is the parasite chain, in which smaller animals live off larger ones, such as a tapeworm living in a eats intestines. And the third type is the saprophytic chain in which a microorganism feeds off dead matter. In each type of chain, potential energy is lost at each level. Lets take the example of a green plant. It gets energy from the sun by photosynthesis, but can use only about 2 or 3 percent of the energy that falls on it. The plant is then eaten by a rabbit, but the rabbit can use only about 10 percent of the potential energy of the plant. The rabbit is then eaten by a fox, which can use about 12 - 15 percent of the energy from the rabbit. And finally, the fox is eaten by a mountain lion. As you can see, at each step the percentage of energy obtained increases, but all in all, a great deal of energy is lost at each step. Thats all for today. Read the next chapter in your books. Well go on with more about the food chain next time. 76.What is the major topic of this lecture? A Predators in the animal world. B Divisions of the food chain. C The loss of potential energy in predators. D A parasitic chain. 77.Which of the following is an example of a predator chain? A. A bird eating a fish. B A rabbit eating grass. C A tapeworm living in an animal. D A plant using energy from the sun, 78.How much of the potential energy from the sun can a plant use? A 2 - 3 percent. B 10 percent. C 12 - 15 percent. D More than 15 percent. 79.What happens at each step of the food chain? A. A plant uses energy. B Animals kill other animals. C Potential energy is lost. D A micro-organism feeds off dead matter. 80.What is eaten in a saprophytic chain? A. A green plant. B Dead matter. C A smaller animal. D A rabbit.

75 A reviewed

KEY

1A 11D 21B 3B1 41D 51D 61C 71C

2D 12B 22D 32C 42B 52B 62C 72B

3B 13C 23D 33A 43D 53B 63D 73B

4C 14A 24A 34A 44D 54B 64B 74C

5D 15B 25C 35C 4C5 55C 65C 75B

6A 16C 26A 36A 46B 56B 66A 76B

7C 17B 27C 37D 47C 57B 67A 77A

8A 18B 28D 38A 48D 58D 68D 78A

9A 19A 29C 39B 49A 59B 69D 79C

10C 20A 30D 40C 50C 60A 70A 80B

B GIO DC V O TO

THI TUYN SINH I HC

Mn Thi: ANH VN Khi D THI THAM KHO giao TEST 1 Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group. 1. a. apologize b. absorb c. arrive d. absence 2. a. combine b. collect c. commerce d. correct 3. a. through b. enough c. rough d. tough 4. a. admiral b. adventure c. advertise d. adverb 5. a. club b. subtle c. climb d. doubt Pick out the word that has the stress pattern different from that of the other words. 6. a. committee b. referee c. employee d. refugee 7. a. alcohol b. comment c. chemical d. proceed 8. a. appetite b. architect c. appreciate d. arable 9. a. deliberate b. subsequent c. frequently d. consequent 10. a. insight b. chemist c. dependent d. substance Complete each sentence with the right form of the word in brackets by circling the corresponding letter a, b, c, or d. 11. He acted in an extremely (dictate) ______ manner, which made him very unpopular. a. dictation c. dictate 9 Thi gian: 90 pht, khng k thi gian

b. dictatorial d. dictatorship 12. I had to look up the number in the telephone (direction) ______ a. direction b. directly c. directory d. directors 13. Politicians (variety) ______ blame the media if they don't win the election. They're so predictable. a. variable b. variety c. various d. invariably 14. This is very (convenient) ______! Can't you practice your violin somewhere else? a. convenient c. inconvenient b. conveniently d. convenience 15. I would like to show you my latest (create) ______ which I have called 'Boat on a Lake'. a. creativity b. creator c. create d. creation 16. Why does everybody (critic) ______ him all the time? a. criticize b. critic c. criticism d. critical 17. They're going to announce their (decide) ______ tomorrow. a. decision b. indecisive c. decide d. decidedness 18. During the festival (decorator) ______ were hanging from every tree. a. decorator c. decorative b. decorations d. decorativeness 19. He offered to give me a (demonstrate) ______ of how the machine worked. a. demonstrator c. demonstrate b. demonstration d. demonstrative 20. We are (independence) ______ on other countries for most of our food. a. dependent c. dependable b. independence d. dependability Read the passage and then decide which word (a, b, c or d) best fits each space. The tourist industry is (21) to be the largest industry. Before 1950 one million people traveled abroad each year but by the 1900s the figure (22) to 400 million every year. (23) large numbers of tourists, however, are beginning to cause problems. For example, in the Alps the skiers are destroying the mountains they came to enjoy. Even parts of Mount Everest in the Himalayas are reported to be covered (24) old tins, tents, and food that have been (25) But at a time when we have (26) freedom to travel than ever before, more and more people are asking how they can enjoy their holidays (27) causing problems by spoiling the countryside. Now there is a new holiday (28) called "Holidays That Don't Cost The Earth". It tells you (29) you can help the tourist industry by asking your travel agent the right questions (30) you go on holiday. 21. a. regarded b. considered c. seen d. figured 10

22. a. had risen b. rose c. has risend. were rising 23. a. The b. Those c. These d. Such 24. a. by b. with c. under d. beneath 25. a. disposed b. littered c. thrown away d. launched 26. a. greater b. bigger c. larger d. better 27. a. apart from b. instead of c. without d. hardly 28. a. guidance b. guide c. direction d. instruction 29. a. where b. what c. when d. how 30. a. before b. when c. as soon as d. after Choose the word or phrase that best completes the sentence. 31. I'm worried about ______ on so much work. a. she taking b. she takes c. her taking d. her to take 32. He wanted to know where ______. a. had I been b. I had been c. did I been d. I been going 33. Unlike most Europeans, many Americans ______ a bowl of cereal for breakfast every day. a. used to eating c. are used to eat b. are used to eating d. use to eat 34. They stayed for hours, ______ my mother was very annoyed about. a. that b. which c. this d. whom 35. When friends insist on ______ expensive gifts, it makes most people uncomfortable. a. them to accept c. their accepting b. they accepting d. they accept 36. ______ English fluently, we should practice speaking it whenever possible. a. In order to speak c. their accepting b. In order speak d. they accept 37. As a general rule, the standard of living ______ by the average output of each person in society. a. fixed b. has fixed c. is fixed d. fixes 38. She's finished the course, ______? a. isn't she b. hasn't she c. doesn't she d. didn't she 39. The stolen painting was ______ a large sum of money. a. worth b. valued c. cost d. priced 40. Although the weather is not so good, the match will ______. a. go about b. go ahead c. go over d. go along 41. The greater the demand, ______ the price. a. the highest b. the high c. higher d. the higher 42. Many big cities are suffering from serious air pollution, ______ ? a. don't they b. aren't they c. are they d. do they 11

43. The beach is always crowded at this time of the year. There ______ to put your towel down! a. are no rooms c. is no room b. are no room d. is room 44. The children's mother warned them ______ near the river. a. not to go b. to not go c. not going d. don't go 45. If services are increased, taxes ______. a. probably go up c. will probably go up b. probably up d. going up probably 46. The boy refused to answer the policeman's question for fear that the man ______ arrested. a. will be b. would be c. had been d. would have been 47. Jane ______ her parents that she wouldn't marry that rich man. a. told to b. said c. told d. is telling 48. Only because she had to support her family ______ to leave school. a. that Alice decides c. does Alice decide b. did Alice decide d. Alice decided 49. The football match had to be ______ because of the bad weather. a. put out b. put off c. putting off d. put up 50. Soon after I have finished my exam, I ______ for a holiday. a. will go away b. would go c. go away d. went away Choose the underlined part (a, b, c, or d) that is incorrect. 51. Your attendance at the meeting makes me feel very happy. a b c d 52. Peter did a lot of sightsee when he was in Paris last summer. a b c d 53. He is such a friend person. He greets me with a smile every a b c time I see him. d 54. Your literary work is really a great successful. a b c d 55. Her long blond hair and her cute facial expressions made a a b c deep impress on me. d 56. Her absent from work without any permission made the boss a b c so angry that he threatened to sack her. 12

d 57. When a Vietnamese wants to work part-time in Australia, he a b needs to get a work permission. c d
58. Vietnam is famous for many beautiful spots like Ha Long Bay,

a b c d Sa Pa and Da Lat. 59. His interestingness in such a book really surprised me. a b c d 60. Our neighbour is quite safe. There have not been many crimes recently a b c d Read the passage and choose the best answer. Champagne, the king of wines and wine of kings, tastes all the better when it is drunk from an elegant, fine-quality glass. That, however, is only one of thousands of ways glass is used today. And for all those different uses, many different types of glass are produced. Glass products are manufactured in different ways. Today, glass is blown by hand in the traditional way which the Roman first developed, but now this work is done by robots, too. Generally, in industry, much faster methods of mass production are needed. Often, for example, glass is pressed into the necessary shape by machine. Glass is shaped in other ways too. For example, it is made into long, very thin fibres. Fibres like these are required to make the fibre-opitic cables that help to build the information Super-Highway around the world. 61. The phrase "the king of wines and wine of kings" means ______. a. Champagne is the best wine of kings. b. Champagne is the king that drinks lots of wine. c. Champagne is the best wine and is made for kings. d. Champagne is the best wine made by kings. 62. According to the passage, ______. a. the only way glass is used today is for drinking wine. b. today glass is used in one thousand different ways. c. an elegant, fine-quality glass makes champagne taste better. d. champagne is drunk in thousands of ways. 63. It can, be inferred from the passage that ______. a. the traditional way of blowing glass by hand is still in use today. b. today the blowing of glass is all done by robots. c. the Romans first developed methods of mass production. 13

d. the traditional way is no longer in use today. 64. According to the passage, which of the following is correct? a. Mass production of glass is done by robots. b. Glass can be shaped in many different ways. c. In industry glass is often shaped by machine. d. Both Band C. 65. The passage primarily discusses a. champagne, a kind of wine. b. the uses of glass. c. the types of glass products. d. the ways of making glass. Arrange the following sentences in a logical order. Identify your answer by circling the corresponding letters. 66. used / tea / my / to / drink / parents / after / dinner. a. My parents used to drink tea after dinner. b. My parents used to drink after dinner tea. c. My parents used to dinner after drink tea. d. My parents used to drink dinner tea after. 67. things / do / this / got / we / many / to / have / Sunday. a. We have got this Sunday do many things to. b. We have got this Sunday many things to do. c. We have got many things to do this Sunday. d. We have got many things this Sunday to do. 68. their / airport / to / do / will / they / go / meet / tomorrow / the / son /. a. They will go to meet their son to the airport tomorrow. b. They will go to meet their son tomorrow to the airport. c. They will go to the "airport to meet their son tomorrow. d. They will go tomorrow to the airport to meet their son. 69. weather / place / camping / in / for / fine / a / is / good / Hyde Park /. a. Hyde Park is a good place in fine weather for camping. b. Hyde Park is a good place for camping in fine weather. c. Hyde Park is for camping a good place in fine weather. d. Hyde Park is in fine weather a good place for camping. 70. enough / milk / do / have / for / sugar / you / the? a. Do you have enough sugar for the milk? b. Do you have sugar enough for the milk? c. Do you have sugar for the enough milk? d. Do you have the enough sugar for mill? Which phrase or sentence is the best TO CORRECT the underlined part:
71. The group called the Teton Sioux inhabits parts of North and South Dakota;

their language and customs differ, however, from the Yankton, Sisseton, 14

and Dakota Sioux. a. their language and customs differ, however, from b. its language and customs differ, however, from c. however, they have different language and customs than d. however, their language and customs differ from those of e. its language and customs differ, however, from those of
72. Under the new corporate insurance policy, when an employer is charged for

damages to a third party wholly or largely as a result of actions by an employee, he is entitled to recoup the amount of the damages. a. he is entitled to recoup b. the employer is entitled to recoup c. he or she is entitled to recoup d. he is entitled to recoup for e. the employer is entitled to recoup for
73. The work of mathematician Roger Penrose in the early 1970s, on the

geometry of what are called aperiodic tiles, turned out to describe the architecture of a previously unknown class of crystals. a. what are called aperiodic tiles, turned out to describe b. what is called aperiodic tiles, describes c. aperiodic tiles, describing d. so-called aperiodic tiles, describe e. aperiodic tiles, it turned out to describe 74. There are more than forty newspapers published in the cities of Kerala, a state on the Malabar Coast, which reflects the fact that Keralans are by far Indias most literate citizens. a. which reflects b. and that number reflects c. which reflect d. that number reflects e. that reflects
75. Balzac drank more than fifty cups of coffee a day and died of caffeine

poisoning; furthermore, caffeine did not seem to bother Samuel Johnson, the great writer and lexicographer, who was reported to have drunk twentyfive cups of tea at one sitting. a. furthermore, caffeine did not seem to bother b. however, caffeine did not seem to bother c. however, caffeine did not seem to have bothered d. in addition, caffeine did not seem to bother 15

76. In British English a note is not ______

a. A mark in an exam. b. A mark on a music score. c. A piece of paper with some words on it. d.Writing something down so you remember it 77. British English we say to queue, in American English they say wait ______ a. in line b. in a row c. in a crowd d. in a string 78. In American English the fall refers to which season? a. Spring b. summer c. autumn d. winter 79. In British English its a tap, but in the States they say ______ a. drapes b. a faucet c. garbage d. a diaper 80. In British English its a puncture or flat tyre, but in US English its ______ a. a blow up b. a blow down c. a blow out d. a blow 81. I cannot understand why she did that, it really doesn't add up. a. doesn't calculate c. doesn't make sense b isn't mathematics d. makes the wrong addition 82. the sudents got high marks in the test but Mary stood out. a. got a lot of marks b. got very good marks c. got higher marks than someone d. got the most marks of all 83. He has sold his house and has no job and so now he has next to nothing. a. he is unemployed b. he has a few things c. he has almost no money d. he has nothing at all 84. As a newspaper reporter she always wanted to get information at first hand. (a) quickly (b) slowly (c) easily (d) directly 85. I think we can safely say now that we have got our money back, we are home and dry. (a) have not got wet (c) have been successful (b) have got no water (d) have got home dry

1D 11B 21B

2C 12C 22A

3A 13D 23D

4B 14C 24B

KEY 5A 6A 15D 16A 25C 26A 16

7D 17A 27C

8C 18B 28B

9A 19B 29D

10C 20A 30A

31C 41D 51A 61C 71E 81C

32B 42B 52B 62C 72B 83D

33B 43C 53A 63A 73A 83C

34B 44A 54D 64D 74B 84D

35C 45C 55D 65D 75B 85C

36A 46B 56A 66A 76A

37C 47C 57D 67C 77A

38B 48B 58C 68C 78C

39A 49B 59B 69B 79A

40B 50A 60A 70A 80A

17