Anabel

Alapanyagok (1 karkötőelem): - 1 db 8 mm swarovski cabochon - 11 db 3 mm swarovski kristály - 11 db 4 mm swarovski kristály - 11/0 delica - 15/0 kása - cérna

A 8 mm cabochont befoglaljuk delicával és 15/0-s kásával. 1. 22 szem delicából fűzünk egy kört, megcsomózzuk a szálat, az egyik végén lévő felesleget levágjuk.

1

2. A szálat belevezetjük az egyik delicába, felveszünk egy szem gyöngyöt, majd egy gyöngyöt kihagyva beleöltünk a kör következő gyöngyébe. Az újonnan felvett gyöngy a kihagyott gyöngy mellé kerül.

3. Ezt tízszer megismételjük. (Minden második gyöngy mellé került még egy gyöngy.)

2

4. A delicák közé egy-egy szem 15/0-s kását fűzünk.

5. A kásák közé az előző lépéshez hasonlóan egy-egy szem kását fűzünk. (Tehát a delicákra összesen két sor kását fűztünk. Annyira húzzuk meg a szálat, hogy a gyöngyök szépen egymás mellé kerüljenek.)

3

6. Most belehelyezzük a cabochont a „gyöngygyűrűbe”.

7. A hátuljára is kerül egy sor kása. A korábban leírt módon egy-egy szem kását fűzünk a legalsó sorban lévő delicák közé.

4

8. Visszavezetjük a szálat a legfelső sor delicához. Beleöltünk az egyikbe, felveszünk három szem 15/0-s kását és beleöltünk a következő delicába.

9. A fenti lépést tízszer megismételjük.

5

10. A középső delicasor valamelyikéhez vezetjük a szálat. Felveszünk egy 3 mm-es swarit és egy szem 15/0-s kását, visszaöltünk a swariba és a következő delicába vezetjük a szálat.

11. A fenti lépést tízszer megismételjük, majd az egyik swari tetején lévő kásába vezetjük a szálat.

6

12. Felveszünk egy 4 mm-es swarit és beleöltünk a következő swari tetején lévő kásába.

13. A fenti lépést tízszer megismételjük.

Ezzel elkészült egy eleme a karkötőnek.

7

A karkötőelemeket többféleképpen össze tudjuk illeszteni, pl. így: Beleöltünk az egyik 4 mm-es swariba, felveszünk egy 15/0-s kását, egy 3 mm-es swari, egy kását, egy swarit és még egy kását, majd beleöltünk a következő elem egyik 4 mm-es swarijába. Megint felvesszük a három kását és két swarit, majd visszaöltünk az első elembe. Az új gyöngyök az egyik oldalon két swarival, a másik oldalon egy swarival találkoznak. (A karkötő két végére kis hurkot készítünk, erre tehetjük a karikát és a kapcsot.)

8

Némi változtatással és plusz gyöngyökkel medált is készíthetünk.

Alapanyagok (1 medál): - 1 db 8 mm-es swarovski cabochon - 22 db 3 mm-es swarovski kristály - 11 db 4 mm-es csiszolt gyöngy - 3,4 mm-es (mini) csepp/drop - 11/0 delica - 15/0 kása - cérna

- 1-11. lépés: a karkötő leírásával megegyező módon végezzük el. - A 12. és 13. lépésében 4 mm-es swarik helyett használjunk 4 mm-es csiszolt gyöngyöt. - Majd vezessük a szálat valamelyik csiszolt gyöngybe. Vegyünk fel egy szem 15/0-s kását, egy cseppet és még egy kását, majd öltsünk bele a szomszédos csiszoltba. - Ezt ismételjük meg tízszer.

9

- Vezessük a szálat az egyik cseppbe. Vegyünk fel egy szem 15/0-s kását, egy 3 mm-es swarit és még egy kását, majd öltsünk bele a következő cseppbe. - Ezt ismételjük meg még tízszer.

- Ha lazának találjuk a medált, menjünk át még egyszer az utolsó körön, de ne húzzuk meg túl szorosan a szálat.

Jó fűzögetést! Niro www.nirosota.blogspot.com nirosota@gmail.com 10

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful