You are on page 1of 28

1. Introducere in comertul electronic 2.Modele de comert electronic 3.Magazine virtuale 4.Comertul electronic versus Comertul Clasic 5.

Construirea magazinului 6.Comertul electronic in Romania 7 .Studiu de caz 8.Analiza SWOT 9.Concluzii si propuneri 10.Bibliografie

Comerțul electronic (în engleză: Electronic Commerce sau e-Commerce) este activitatea de cumpărare sau vânzare prin intermediul transmiterii de date la distanță, activitate specifică politicii expansive a marketingului companiilor comerciale.

cât și a statului sau a instituțiilor acestuia. .Comerțul electronic permite participarea atât a persoanelor fizice și juridice. i-au distingem 2 mari grupe de modele de comert electronic: privat si guvernamental. În funcție de relațiile dintre acești participanți.

.Comertul electronic privat cuprinde: 1. Exemplu: www.Consumator-Consumator:implica relatii comerciale directe intre 2 consumatori.Firma-Consumator:implica relatii comerciale intre o firma si un consumator. www.ebay. 2.emag.evo-mag. Exemplu: www.ro.okazii.com. www.ro. Exemple: www.Consumator-Firma:implica relatii comerciale intre un consumator si o firma.elance.ro 3. 4.Firma-Firma: implica o relatii comerciale intre 2 firme.com.

2. .Firma-Guvern: Model de relatii comerciale intre o firma si un guvern.Comertul electronic guvernamental cuprinde: 1. Guvernele. chiar și în cele mai mari economii de piață. servicii sau informații de la persoanele juridice 3. constituie cumpărătorii cei mai mari de bunuri și servicii de la sectorul privat.Guvern-Consumator:Acoperă relații guverncetățeni la nivel de informare și prestare servicii publice (exemplu: plata taxelor online).Guvern-Firma:Model de comerț electronic în care o instituție guvernamentală cumpără sau vinde bunuri.

nr nelimitat de pagini (limitate de marimea bazei de date) .calculatie in functie de optiunile alese de catre client asupra pretului final. modificate sau sterse de catre oricine are access pe baza de utilizator si parola.Magazin virtual este un magazin online realizat prin programare web. . Suporta: . Produsele pot si adaugate.numar nelimitat de imagini (limitate de pachetul de gazduire) .

-permite extinderea pe piete internationale. Dezavantaje: -impersonalitatea tranzactiei. -nu permite o livrare rapida a produselor. -costurilor scazute de administrare. -consumatorul nu poate sa observe direct produsul direct.COMERTUL ELECTRONIC Avantaje: -posibilitatea de a efectua tranzactii oricand. -posibilitatea de alegere a produsului dorit este scazuta. -posibilitatea unei erori de locatie. -consumatorul poate observa direct produsul pe care doreste sa il achizitioneze. -mai multe posibilitati de alegere pentru consumator. . Dezavantaje: -costuri ridicate de administrare. COMERTUL CLASIC Avantaje: -creeaza mai repede o legatura intre consumator si firma.

4. analiza/planificarea sistemelor. testarea. construirea sistemelor. 2.In realizarea unui site de comerţ electronic. indiferent de modelul pe care îl implementează (firma-consumator sau firma-firma ) implică mai multe etape: 1. proiectarea sistemelor. . 3. 5. implementarea şi promovarea.

. Se refera atat la cerintele hardware cat si software.In cadrul etapei de proiectarea sistemelor are loc determinarea cerintelor necesare pentru dezvoltarea site-ului. 3. funcţionalitatea sistemului şi a cerinţelor privind informaţia pe care sistemul trebuie să o prezinte pentru a atinge obiectivele afacerii. 2.In cadrul analizei si identificarii sistemelor are loc identificarea obiectivelor afacerii.In etapa de construirea a sistemelor are loc construirea propriu-zisa a sistemului format din ce s-a stabilit in etapa 2.1.

După ce etapa de testare a aplicaţiilor s-a încheiat cu succes se poate începe implementarea finală şi promovarea site-ului. indiferent dacă acestea au cauze logice sau fizice. dar este un proces scump şi laborios. care consumă de la o treime până la o jumătate din costul unui proiect. 5.Testarea este etapa căutării erorilor site-lui.4. Testarea este necesară pentru asigurarea calităţii. Acum compania dispune de un site securizat şi uşor de utilizat prin care îşi poate promova produsele şi serviciile .

într-o variantă rudimentară din punct de vedere al uzabilităţii.ro.ro.ro. Între timp.Potrivit Web Internet Archive. acesta comercializând CD-uri cu muzică.ro. urmat la scurt timp de Rate.ro. La scurt timp. intră firav în afacerile online şi alţi comercianţi: Romanian Music Online şi AllOnline. . până când pe 14 septembrie 2000 se lansează primul magazin de succes: eMania. primul magazin online din România a fost lansat de către PC Net în 1997 şi se numea CyberShop.ro si de MagazinulTău. primul magazin care introduce conceptul de coş de cumpărături – ce-i drept. acesta din urmă fiind lansat de către retailer-ul Best Computers. ia startul eShop.

Putem spune că momentul de start al comerţului electronic românesc a avut loc în anii 2000. se lansează eMag. un site de licitaţii online oarecum similar cu celebrul eBay. La momentul lansării Okazii nivelul de încredere al internauţilor români în tranzacţionarea online era extrem de scăzut. într-un interviu acordat publicaţiei Link 2 eCommerce.Tot în perioada anilor 2000.ro. Okazii şi eMag.În preajma sărbătorilor de iarnă din 2001. .ro într-o perioadă în care încrederea în tranzacţiile prin Internet aproape că nu exista”. compania Netbridge Investments porneşte OKazii.ro. cel mai maremagazin online din România. odată cu cele câteva proiecte de amploare: eMania.MagazinulTău. “Am creat OKazii. Project Manager la Netbridge Investments. Rate.spunea în 2006 Emilian Cristea.ro – actualmente.

838 de vizitatori 3. Dacă.Din punct de vedere al website-urilor de comerţ electronic.ro 4.ro beneficia de doar 7. 2. . acestea aveau mai degrabă un rol informativ – de tip “catalog de produse” – puţini optând să cumpere online. rata de conversie actualmente general acceptată.357 vizitatori.ro cu 2. portalul de monitorizare a traficului pe Internet. Trafic.179 de vizitatori unici pe săptămână. Nici măcar cei care vizitau astfel de site-uri nu erau mulţi.ro. Rate.ro – aproape 24 de tranzacţii. eMania. Rate.oferea în martie 2001 (conform Web Internet Archive) următoarele statistici: 1.ro – 48 de tranzacţii pe săptămână. OKazii. era de 1%. iar eMania. în acel moment. putem spune că OKazii ar fi avut aproape 72 de tranzacţii pe săptămână.

Site-urile care au activitati de comert electronic in Romania trebuie sa aiba in vedere urmatoarea legi si acte normative: -Legea nr.Ordin al presedintelui ANPC privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre societatile financiare bancare si nebancare -Regulamentul (CE) nr. 164 din 30/08/2011. 72 din 11/03/2010. 2006/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 octombrie 2004 privind cooperarea dintre autorităţile naţionale însărcinate să asigure aplicarea legislației în materie de protecţie a consumatorului .Versiune actualizata la data de 27/12/2008 -Legea nr. 21/1992-din 21/08/1992 privind protecţia consumatorilor. 449/2003 -din 12/11/2003privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora -Ordin nr.privind unele măsuri de informare a consumatorilor -Ordonanţă nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerţul electronic Ordin nr.

-Regulamentul (CE) nr. 764/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 iulie 2008 de stabilire a unor proceduri de aplicare a anumitor norme tehnice naţionale pentru produsele comercializate în mod legal în alt stat membru şi de abrogare a Deciziei nr. 339/93 – intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. -OG 20/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea unitară a legislaţiei Uniunii Europene care armonizează condiţiile de comercializare a produselor.052/95/CE.-Regulamentul (CE) nr. 764/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 iulie 2008 de stabilire a unor proceduri de aplicare a anumitor norme tehnice naţionale pentru produsele comercializate în mod legal în alt stat membru şi de abrogare a Deciziei nr. -HG nr. 681/2009 pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 3052/95/CE. 3. . 765/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 iulie 2008 de stabilire a cerinţelor de acreditare şi de supraveghere a pieței în ceea ce priveşte comercializarea produselor şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr.

alături de PCfun. . PC Garage și Cel. electrocasnice și IT&C. eMag.ro.MarketOnline este un magazin online din România care comercializează online produse electonice.Este unul dintre cele mai importante magazine online. Magazinul a fost înființat în anul 2006 și este deținut de compania Grifon Group.

Aceste filtre sunt in functie de utilitatea produsului: -laptopuri -telefoane mobile -electronice -electrocasnice -aparate foto/video -imprimante/copiatoare -electronice auto -sisteme de supraveghere .Site-ul Marketonline ofera o multitudine de filtre. pentru a veni in ajutorul consumatorului.

DSLR dar si rame foto digitale. lazi frigorifice. radiatoare etc. congelatoare. Acesti parametri sunt in functie de tehnologiile pe care le implica obiectul dorit(in cadrul foto/video avem de exemplu:aparate foto compacte. frigidere. cafetiere. mirrorless.Aceste filtre contin si ele alti parametri pentru a localiza echipamentul/obiectul dorit. . storcatoare. in cadrul electronicasnicelor avem: masini de paine.

.

Program de lucru: Luni . Sambata si duminica inchis. . de la 09:00 la 19:00 (pentru comenzi primite telefonic) si NON-STOP pentru comenzi lansate pe site si e-mail.Vineri.

Livrarile se fac in termen de 24 . de la 10:30 la 19:00 si Sambata de la 09:30 la 14:00 Pentru livrarile in provincie prin firmele de curierat. de la data confirmarii comenzii si stocului de catre consultantii de vanzari in urma unei comenzi.CURIER IN PROVINCIE: Luni .CURIER IN BUCURESTI: Luni . de la 14:00 la 18:00 3.48 ore.Livrarea: PROGRAM LIVRARI: 1. se va tine cont si de programul acestora.Vineri. de la 09:00 la 19:00 2.Vineri.SEDIU: Luni . .Vineri.

Modalitati de plata: -plata cash. clientul plateste direct la magazin. transfer bancar/ordin de plata. -plata prin card de credit/debit. . -plata in rate.

informarea despre promotiiile KELION ONLINE CONCEPT SRL sau despre orice alte promotii sau activitati desfasurate de KELION ONLINE CONCEPT SRL prin orice mijloace de comunicare (posta. SMS.). e-mail. cu exceptia operatorului de marketing direct (al acestuia).Confidentialitate Accesarea MarketOnline implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de KELION ONLINE CONCEPT SRL. KELION ONLINE CONCEPT SRL se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti. daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare. etc.Datele Dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari. Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice. telefon. .

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila.Declinarea responsabilitatii Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual. 4.Termene si conditii 1. Astfel. 2. Frauda Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului marketonline.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt. Litigii Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvata prin cale amiabila.ro beneficieaza de garantia obisnuita a fiecarui produs in parte. 3. fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie al producatorului. acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia Societatii de catre reprezentantii fiecarei marci. .ro va fi considerat o tentativa de fraudare a siteului marketonline.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul marketonline. competenta revine instantelor de judecata competente din Romania. Garantiile produselor Produsele cumparate prin intermediul site-ului marketonline.

Date personale Informatiile utilizatorilor site-ului www.ro pot fi modificate fara o comunicare 7.marketonline. 8.ro sunt disponibile in limita stocului. Disponibilitatea si pretul produselor Ofertele si produsele prezentate pe site-ul Marketonline. . Clientii sunt de acord cu transmiterea.. 6. Returnarea produselor Consumatorul poate solicita returnarea produselor in situatii prestabilite. Comenzi in rate Pentru achizitionarea produselor prin rate on-line.5.marketonline. prelucrarea si consultarea datelor personale si a informatiilor de risc.Preturile produselor prezentate pe www.ro vor putea fi folosite numai pentru comunicari comerciale cu Kelion Online Concept SRL sau cu partenerii acestuia.

Puncte tari: -asistenta la vanzare online -calitatea produselor Oportunitati: -extinderea pe alte piete -campanii agresive de publicitate Puncte slabe: -costuri de administrare ridicate -preturi ridicate Amenintari: -climatul economic instabil -concurentii se prezinta cu preturi si oferte mai avantajoase .

Compania DOMO este o firma importanta din industria IT&C. fie ele cele clasice sau cel online sunt in continua scadere. si inchiderea magazinelor care nu fac profit. In continuare magazinele ramase sa se fie motivate pentru obtinerea profitului. Datele economice sugereaza faptul ca vanzarile din magazinele DOMO. . diversificarea produselor si unei firme de publicitate mai buna. Propun ca firma DOMO sa inceapa cu o restructurare.

http://www.wikipedia.listafirme.ro 5.marketonline. http://ro. www.ro .wall-street.org/wiki/MarketOnline 2. http://www.1.ro 3.