You are on page 1of 10

STRATEGIE DE MARKETING

atunci nu contează pe ce drum mergi“. de Lewis Caroll există un dialog între Alice şi Pisica de Cheshire care poate fi rezumat aşa: “Dacă nu ştii unde vrei să ajungi.Motto În “Alice în Ţara Minunilor”. .

Strategia de marketing Segmentare Targetare Piață țintă Branding Poziționare Propunerea Unică de Vânzare .

youtube.com/watch?v=YuAToRO9BXs  PHD Pizza Hut Delivery: „Repede şi fierbinte.Strategia de marketing PUV este un concept de marketing prin care se exprimă calitatea. Exemple:  M&M’s : „Ciocolata care se topeşte în gură nu în mână”. . Sună-ne pe noi”. Vezi video pe http://www. beneficiul sau trasătura specifică a unui produs pe care nu o poate oferi nici un competitor. PUV este un enunţ concis care exprimă diferenţierea sau poziţionarea.

Strategia de marketing O strategie de marketing trebuie centrată în jurul conceptelor cheie:  Valoarea oferită clientului (Customer value)  Satisfacţia clientului (customer satisfaction)  Loialitatea clientului (customer loyalty). .

PRODUSE PIEŢE ACTUALE NOI ACTUALE Penetrarea pieţei Dezvoltarea produsului NOI Dezvoltarea pieţei Diversificare .Strategii de marketing Alternativele strategice de marketing pentru creşterea vânzărilor afacerii pot fi determinate utilizând Matricea produs-piaţă Ansoff.

atragerea non-consumatorilor .reducerile de preţ piaţă .îmbunătăţirea calităţii produselor oferite .îmbunătăţirea reţelei de distribuţie pentru produse .acţiuni promoţionale .Penetrarea pieţei Soluții strategice Direcţii de acţiune .stimularea utilizării regulate a produsului Dezvoltarea .creşterea cantităţii consumate cererii primare .repoziţionarea mărcii Creşterea cotei de .identificarea unor noi ocazii/situaţii de folosire a produsului .

repoziţionarea produsului pentru a fi acceptat de un nou grup de clienţi Pătrunderea pe noi .crearea unei reţele de distribuitori exclusivi Expansiunea .crearea unei forţe proprii de vânzare .achiziţia unei firme străine care acţionează în acelaşi sector Soluții strategice .vânzarea prin telefon. catalog sau Internet distribuţie .Dezvoltarea pieţei Direcţii de acţiune .crearea unei forţe proprii de vânzare geografică .practicarea unor politici de preţ diferite segmente pentru atragerea unor consumatori noi şi crearea de noi segmente de piaţă Pătrunderea pe noi .crearea unei reţele de distribuitori exclusivi canale de .

creşterea securităţii sau confortului în utilizarea produsului .adăugarea unor noi funcţii Adăugarea unor noi .lansarea unei noi generaţii de produse Întinerirea liniei de .noi modele Extinderea gamei .ameliorarea esteticii produsului Soluții strategice .noi sortimente calitative .Dezvoltarea produsului Direcţii de acţiune .noi dimensiuni de produse .lansarea unei game de produse ecologice produse .îmbunătățirea calității caracteristici .

Diversificarea Diversificarea presupune pătrunderea pe pieţe noi cu produse noi: Diversificarea verticală Diversificarea orizontală (înrudită) Diversificarea laterală (neînrudită) .