You are on page 1of 9

Kóbor Eszter Ország Brigitta Ruttkay Péter Tarján Krisztina

html .06.hrportal.   Hrportál.hu/hr/erzelmikompetencia-a-sikeres-vezetes-kulcsa20090618.hu-n 2009.19 jelent meg a cikk A szerzője: Kissné András Klára (humán kontrolling osztályvezető HM EI Zrt) http://www.

 „másokat eredményesen működtetni” A vezetési képességek tanulhatók és fejleszthetők Vezetőknek nem kell mindenhez érteni A jövő vezetői tanítani. támogatni fognak    .

hogy valószínűsítse a viselkedést bármely helyzetben. A kompetencia fogalmának meghatározó alkotóelemei: ◦ alapvető: a kompetencia elég mély és tartós része a személyiségnek ahhoz. . ◦ okozati kapcsolat: az adott kompetencia okozza vagy befolyásolja a kérdéses viselkedést és teljesítményt. közepesen vagy rosszul csinálni egy specifikus kritériumnak megfelelően. hogy ki fog valamit kiválóan. ◦ kritériumszintnek való megfelelés: befolyásolja.

   Az EQ számos képesség és kompetencia együttese. melyek meghatározzák a viselkedést. így a saját céljaik elérésében. kisugárzást A magas EQ alapozza meg a hatékony kommunikációt. személyes stílust. A magas EQ-val rendelkező emberek saját érzéseiket is jobban tudják kezelni. az önmotiválás terén is jobbnak bizonyulnak. .

 Goleman az "Érzelmi intelligencia a munkahelyen" című könyvében vezeti be az érzelmi kompetencia fogalmát Az érzelmi kompetencia az érzelmi intelligenciára (EQ) támaszkodó tanult képesség Számos képesség és kompetencia együttese Az EQ döntő a motiváció terén    .

 A közepes és a kiváló vezetőt az érzelmi kompetenciájuk szintje különbözteti meg egymástól (Goleman) A közvetlen vezetővel való elégedettség befolyásolja az elkötelezettséget   A hatékony vezető ma már coach (tréner. segítő. támogató. szellemi irányító) .

    Tudatos önmagával szemben Tudatos a társas kapcsolataiban Kiválóan menedzseli a kapcsolatait Kiváló önmenedzselési képességei vannak .