ORTEZE ALE MEMBRULUI INFERIOR

2007

Eversie/ Inversie

şol d
genunchi

adducţie

abducţie

gleznă flexie
rotaţie rotaţie internă externă

extensie faza de sprijin faza de balans faza de faza de sprijin balans

Orteza de sold
Caracteristici: Sistem modular pentru tratamentul postoperator dupa artroplastia cu proteza de sold sau corectia articulatiei soldului. Orteza stabilizeaza articulatia soldului si restrictioneaza rotatia externa si aductiva. Articulatiile pot fi usor ajustate la gradul necesar de limitare al miscarii. Indicatii: Pozitionarea postoperatorie în abductie a membrului inferior; dupa artroplastia cu proteza de sold sau pentru corectie.

.

Indicatii: Hamul Pavlik este o orteza de rotatie a soldului conceputa pentru copiii cu luxatie congenitala de sold. piesa de picior anti-alunecare pentru a preveni alunecarea piciorului afara din ham. închidere velcro pentru ajustare rapida si sigura.Orteza pentru luxatii de sold congenitale la copii Caracteristici: Hamul prezinta captuseala moale pe banda toracica. .

.

Orteza de sold-genunchi-gleza-picior Caracteristici: Orteza de sold-genunchi-glezna-picior consta într-o piesa pentru abdomen combinata cu orteza de genunchi-gleznapicior prin articulatii laterale pe sold. cum ar fi boala Perthes sau în cazul intarzierii de consolidare. Pe timpul purtarii. dar în unele cazuri articulatia soldului este libera. Sistemul de articulatii este completat de obicei cu sisteme de blocare. . pacientul poate merge cu ajutorul unui cadru de mers sau cârje cu sprijin pe antebrat. Indicatii: Este recomandata în afectiunile care necesita descarcarea totala sau partiala a membrului inferior în vederea reluarii activitatii.

.

se foloseste un sistem cu limitarea flexiei pentru pacienti cu contractura a genunchiului în flexie. Pot fi sisteme cu articulatie libera pentru controlul stabilitatii sau cu blocaj.Orteza de genunchi-glezna-picior Caracteristici: În functie de diformitatea pacientului sunt folosite diferite tipuri de sisteme pentru articulatia genunchiului. infirmitate motorie cerebrala. traumatisme sau distrofie neuromusculara . Indicatii: Este folosita de obicei pentru tratamentul simptomelor datorate spinei bifida. poliomielita. în unele cazuri. Oricum.

.

Orteza de genunchi mobila Caracteristici: Confectionata pe marimi individuale. Structura multifunctionala: doua axe. Fixarea se realizeaza cu benzi velcro. sinarie speciala cu unghi reglabil. pelote de cauciuc laterale permit stabilizarea articulatiei lezate a genunchiului. Indicatii: Instabilitate majora a articulatiei genunchiului (tratament prelungit peste 6 saptamani) .

.

Sistem de securitate cu benzi velcro.Caracteristici: Confectionata din module semiflexibile femurale si tibiale executate din plastic termoformabil. Indicatii: Este recomandata în patologia traumatica a articulatiei genunchiului. sau pentru corectia pozitiei vicioase a articulatiei. discrete si foarte stabile. . cu articulatii foarte usoare.

.

Material: Neopren. Benzi pentru prevenirea hiperextensiei. atele de aluminiu. . Observatii: Robust. Darlex.Indicatii: Afectiuni la nivelul ligamentelor incrucisate si/sau ligamente colaterale. atele cu dubla articulare si posibilitate de blocare a flexiei.

.

.

Darlex. Benzi pentru prevenirea hiperextensiei. atele din duraluminiu. Material: Neopren. Kevlar. Observatii: Articularea atelelor este special facuta pentru restrictionarea flexiei si extensiei. .Indicatii: Afectiuni ale ligamentelor inrucisate si/sau ligamente colaterale.

.

Indicatii: Afectiuni ale ligamentelor incrucisate. Observatii: Atele dublu articulate. Material: Microfibra ecologica. Inchidere cu arici pentru o mai buna fixare. ligamentelor colaterale. . atele din aluminiu. Benzi pentru prevenirea hiperextensiei. Material ce asigura un confort termic foarte bun.

.

Observatii: Atele flexibile pe lateral. . durere anteriora la nivelul genunchiului.Indicatii: Subluxatia rotulei. Material: Microfibra ecologica.

.

Orteza de glezna-picior Functii: Suport pentru articulatia gleznei cu un inalt grad de confort si stabilitate . instabilitate. Indicatii: Leziuni ligamentare. Turbocast. . Observatii: Materialul termoformabil introdus in buzunarul ortezei se muleaza pe articulatie dupa introducerea in apa calda(75°C). Material: Neopren.

.

Functii: Asigura suport si stabilitate pentru articulatia gleznei. Indicatii: Luxatii si instabilitate la nivelul articulatiei gleznei. .

.

Observatii: Pentru afectiunii mai complexe la nivelul articulatiei gleznei.Functii: Ofera o protectie superioara in instabilitate cronica asigurand maximum de flexibilitate. . Indicatii: Luxatii si instabilitate la nivelul articulatiei gleznei. Material: EVA/plastic dur.

.

Functii: Previne flexia plantara la nivelul piciorului. Usor de incalzit si remodelat pentru a se adapta individual. . Observatii: Are forma anatomica. Indicatii: Paralizia nervului sciatic popliteu Material: Polypropylene.

.

Indicatii: Suprasolicitari musculare si rupturi fibrilare.Orteza de gamba Caracteristici: Banda de sustinere a gambei. protectia tibiei. .

.

Indicatii: Picior strâmb congenital. Metatarsus varus. . Orteza are un arc caracteristic.Orteza de picior dinamica Caracteristici: Cu aceasta orteza antepiciorul este hipercorectat dinamic sau mentinut într-o pozitie hipercorectoare. Are design asemanator cu încaltamintea. prin care tensiunea aplicata initial este progresiv scazuta o data cu cresterea succesului tratamentului.

Caracteristici: Orteza cu modul dinamic dorsal sau circular din plastic. pentru rigiditatea si confortul necesare ridicarii partii frontale a piciorului. Indicatii: Pentru paralizii ale nervului sciatic popliteu extern si/sau prevenirea echinului. dupa boli neuromusculare. Poate fi tratata termic pentru modelare suplimentara si ajustare individuala. .

.

.

Indicatii: Diformitati grave ale halucelui.Orteza corectoare de statica piciorului Caracteristici: Mentine pozitionarea ideala a halucelui si alinierea constanta metatarsofalangiana pentru a facilita vindecarea postoperatorie si a preveni reaparitia diformitatii. halluxvalgus. . Pozitie ajustabila a halucelui. Gradul extensiei este reglat prin benzile adezive.

.

picior complex deformat. . corectarea diformitatilor reductibile si echilibrarea piciorului printr-o armonioasa repartizare a presiunilor statice.Caracteristici: Un strat din material textil. Sustinatoarele plantare produse la Ortotech se executa dupa amprenta individuala. pentru sustinerea completa a piciorului. stabilizarea boltii plantare. pozitie si biomecanica corecta. confort. special reduce alunecarea si încalzirea. Indicatii: Utilizate pentru a controla miscarile si pozitia anormala a membrului inferior. platfus.

.

Bibliografie .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful