You are on page 1of 40

Balsam și „pecete” pentru suflet, Israel

1.Introducere 2.Prezentare fizico-geografică 3.Prezentare istorică 4.Prezentarea pachetului turistic: -Plecare -Durată -Preț -Transport 5.Traseul și prezentarea obiectivelor turistice

Israelul este cunoscut în toată lumea ca Tărâmul Sfânt, iar cei care vin aici găsesc destule locuri legate de religie și spiritualitate. Aici coexistă de secole Islamismul, Iudaismul și Creștinismul și indiferent pe unde veți călca, coexistența acestor religii și conflictul dintre ele vor fi prezente. Dar Israelul nu înseamnă doar religie. Turiștii se pot bucura de plaje, săpături arheologice, centre spa la Marea Moartă, mâncare fantastică, frumusețe a naturii și un amestec fascinant de culturi. Israelul de astăzi este o combinație între miracol și tehnologie, între istoria antică a iudaismului și viitor.

Țara este localizată geografic în Asia de Sud-Vest, are ieșire la Marea Mediterană, și Marea Roșie, având granița la nord cu Libanul, în nord-est cu Siria, în Est cu Iordania și în sud cu Egiptul.
N-munții Carmel,în centru și S munții Iudeii și deșertul Negev, iar in V avem o fâșie de câmpie litorală

Climă
Nordul Israelului are ierni blănde, umede și veri lungi și calde. În sud este deșertul Negev, care ocupă 60% din suprafață. Temperatura medie la Eilat este de 16°C în ianuarie și 32°C în iulie.

Hidrografie
Apele au debite sărace mai importante sunt: Iordanul, Marea Galileiei și Marea Moartă

Vegetația și fauna
Acestea sunt în general săracăcioase, arbuștii mediteraneeni, Makis și Gariga, iar fauna conține specii precum hiena, șacalul etc.

Scurt istoric
Statul modern Israel și-a declarat independența la 14 mai 1948, după aproape două mii de ani de când evreii au fost împrăștiați în jurul bazinului mediteranean de către Imperiul Roman. Începând cu 1970, Statele Unite ale Americii a fost principalul aliat al Statului Israel. În 1979, tratate de pace au fost încheiate cu Egiptul și în 1994 cu Iordania. Israelul modern este aproximativ situat pe locul regatelor evreiești din antichitate, locuri care sunt locul de naștere al iudaismului, al creștinătății și conține locuri sfinte pentru toate religiile monoteiste principale din lume. În Biblia ebraică, tradiția exprimată în cartea Genezei (a Facerii) povestește despre Iacob (Yaakov), nepot al patriarhului Abraham(Avraham), și care a primit numele de Israel. El a avut doisprezece fii care au fost strămoșii celor doisprezece triburi cunoscute ca, „copiii (fiii) lui Israel”.

Prezentare pachet turistic
– Tel Aviv – București – asistență (la Tel Aviv), 8 nopți cazare cu

Preț-899 Euro

mic dejun inclus hoteluri categoria 3 / 4*, camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu, după cum urmează: 4 nopți Ierusalim, 1 noapte Eilat, 1 noapte Egipt (Sf Ecaterina), 2 nopți Tiberias. - 8 cine; - intrări la obiectivele precizate în program; -transport autocar modern (aer conditionat) pentru executarea programului; - autocar și ghid egiptean / 2 zile; - ghid de limbă română în Israel, specializat în acțiuni turistice Preț bilet avion-250 euro PREȚUL NU INCLUDE : -taxă viză Egipt (Vama TABA) 25 euro / persoana; - “Tips” (bacsisuri) obligatorii în zonă: 15 euro / pers Israel, 5 euro / pers Egipt,

ZIUA 1 – Vineri, ora 04, întalnire cu ghidul roman la Aeroportul OTOPENI birou CHECK IN TAROM pentru destinația TEL AVIV. Ora 6, decolare spre Israel. Mic dejun în avion. Sosire, ora 8.35 la Aeroport Ben Gurion, situat între Ierusalim și Tel Aviv. - Pelerinaj în Ierusalim pe muntele Măslinilor unde se vizitează: Biserica Tatăl Nostru, Biserica Lacrima – unde IISUS a plans rugându-se pentru oameni, Gradina Ghetsmani, grota unde a fost închis IISUS înainte de judecată. -Vizităm Cetatea Ierusalim (are 4 cartiere: arăbesc, evreiesc, armean și creștin)-se intră prin Poarta Leilor. -Se parcurge VIA DOLOROAS (artera comerciala) - DRUMUL CRUCII cu cele 14 popasuri. După popasul 14 (BISERICA SF. MORMANT). Parăsind Via Dolorosa prin Cartierul Evreiesc, ne îndreptam catre ZIDUL PLÂNGERII, apoi se iese din cetate. Cina și cazarea la – Hotel Jerusalim Gate 4*

Grădina Ghetsmani

Cetatea Ierusalimului

Biserica Lacrima Sfântul Mormânt

Biserica Tatăl Nostru

Zidul Plângerii

Muntele Măslinilor

Biserica Națiunilor

ZIUA 2 Mic dejun. Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului și a Sfintei Cetăți – Mănăstirea Eleon .Apoi deplasare cu autocarul la Bethleem (aici s-a născut Regele David-fondatorul cetatii) unde se viziteaza locul nasterii lui Iisus, Biserica Nativității. Cină și cazare în Ierusalim

Biserica Nativității

Mănăstirea Eleon

ZIUA 3 Mic dejun. Deplasare spre Eilat. Ierusalim – Hozeva (înainte de orașul Ierihon) vizitarea Mănăstirii Sf. Gheorghe, cu peștera Sf. Prooroc Ilie Tezvitenul. Coborâm la Marea Moartă – scurta oprire la Masada. Continuarea călătoriei către orașul – stațiune EILAT la Marea Roșie, stațiune exotică de renume mondial.Apoi vizitam Dolphin Reef și Underwater Observatory Marine Park . Cazare și cina în Eilat, la hotel 4*.

Ierihon cea mai veche aşezare din lume, atestată din anii 9000 î. H

Eliat

Masada a fost o fortăreață cu o poziție strategică însemnată, pe o colină situată în pustiul Regatului Iuda, pe malul vestic al Mării Moarte.

Mănastirea Sfântul Gheorghe

Plaja Dolphin Reef este o plajă privată, care oferă o diversitate de servicii, cum ar fi cursuri de scufundări, înot și scufundări cu delfini. Unicitatea locului este faptul că nu a fost și nu este o încercare de a îmblânzi delfinii. Această zonă în care trăiesc nu este închisă, și permite intrarea și ieșirea liberă a delfinilor. Ca o chestiune de fapt, delfinii stau acolo din proprie inițiativă.

Vizitatorii Underwater Observatory Marine Park se bucură de ocazia rară de a intra în lumea uimitoare a Mării Roșii, una dintre mările cele mai rafinate din lume . Parcul menține o expoziție extinsă de pești și alte creaturi vii de la Marea Roșie, inclusiv mai multe acvarii, un acavriu de rechini,unul de broască țestoasă, etc.

ZIUA 4 Mic dejun. Deplasare spre TABA, granița cu Egiptul în Peninsula Sinai. Călătorie de-a lungul litoralului egiptean, spre Mănăstirea Sfânta Ecaterina (construită de Împaratul bizantin Justinian cel Mare în anul 550-551), vizitarea mănăstirii. Dejun, cină și cazare la Hotel Morgenland 3*.

Mănastirea Sf. Ecaterina

Nu trebuie să uităm pasionaţii de scufundări care pot găsi aici locaţii ideale pentru scuba diving

ZIUA 5 Trezirea (ora 05:00) urcare pe Muntele Sinai (cca 3 / 4 ore), locul unde Moise a primit Tablele cu legi. Necesar echipament de munte. Întoarcere la hotel, plecare spre Vama Taba și Eilat. Deplasare la Ierusalim. Cina și cazarea în Ierusalim, hotel 4*.

ZIUA 6. Vizităm Domul Stâncii și Muzeul Holocaustului. Continuăm cu Poarta Damascului, Muzeul Israelului și pentru relaxare bazarul din Ierusalim unde totul se negociază. Cina și cazarea în Ierusalim

Credincioșii musulmani vin să se reculeagă într-o magnifică moschee închinată spiritualității lumii arabe.

Muzeul Yad Vashem Cel mai important muzeu dedicat Holocaustului, prezintă în detaliu soarta evreilor în cea mai întunecată perioadă a istoriei lor. Expozițiile diverse și numeroase prezintă vizitatorilor diferite teme, precum viața în ghetouri, lagărele de exterminare, rezistența evreiască, imigrația clandestină în Palestina, mărturii ale supraviețuitorilor.

Muzeul Israelului

Poarta Damascului

ZIUA 7 Mic dejun. Părăsim Ierusalimul și ne îndreptam spre nordul țării spre Galileea, prin orașul Afula – Nazaret. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire .Apoi vizităm Hammat Tverya National Park , iar pentru o după-amiază relaxantă o plimbare frumosă,avem la dispoziție plajele din Tiberias, Boardwalk Emek Hayarden și râul Iordan, care se întinde la nord și la sud de Marea Galileii, oferă o selecție largă de rafting și caiac-canoe locuri pentru iubitorii de sporturi nautice. Cazare si cina in orasul Tiberias, Hotel Golan 4*

Biserica Buna Vestire

Atractia principala a bisericii este grota Buneivestiri, locul in care se crede ca Fecioara Maria a fost anuntata de Arhanghelul Gabriel ca il va naste pe Iisus

Casa Sf. Petru ZIUA 8 Mic dejun. Deplasare la Capernaum, oraș denumit și “Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf Petru, Tabgha unde Iisus a săvârșit minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor.Vizitarea magazinului cu fructe exotice. Plimbare cu o copie a “bărcii lui Iisus pe apele Mării Galileii. Cina si cazare in Tiberias.

ZIUA 9 Mic dejun. Plecare spre AKKO, “Capitala cruciaților”, unul din cele mai vechi porturi din lume, port cetate la Mediterana, cu o vechime de patru milenii în care au poposit faraoni, regi și mari cuceritori. Vizitarea cetatii care nu a putut fi cucerita de Napoleon Bonaparte și a portului de un pitoresc deosebit. Ne continuam drumul spre Tel Aviv, pe soseaua de coastă și ne vom opri în Haifa, splendid oras – port la Mediterana, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase, superioare gradinilor de la Versaill Părăsim Haifa și ne îndreptam spre Aeroportul Ben Gurion. Decolare cursa EL–AL,ora 17:10 cu aterizare în București – Otopeni la ora 20:10.

Templul Cultului Bahai

Bibliografie
http://www.bookingisrael.com/Israel-Tours/Classical-Israel-Tours http://www.geniustravel.ro/obiective-turistice/israel/ http://www.pelerinaje-sfinte.ro/pelerinaje_obiective_turistice_inedite.html http://turism.acasa.ro/destinatii-de-vacanta-28/viziteaza-minunile-lumii-iiipetra-iordania-7626.html