You are on page 1of 7

Prințul Klemens Wenzel von Metternich a fost un politician german . om de stat provenind din Rhenish si unul dintre ce mai importanți diplomați ai epocii sale. .

Congresul a fost desființat. După finalizarea studiilor la Viena. moartea prințului din Septembrie 1797 i-a permis lui Metternich sa participe la Congresul de la Rastatt.  Metternich a rămas la Rastatt pană în 1799 când .

 In 1808 a prezentat la Viena argumente propice invadării Franței în lipsa lui Napoleon .Al Dresenului si Berlinului  A scris ”Instructiuni”. Napoleon datorită pregătirilor evidente pentru război pe care le intreținea. un Al Parisului  A avut dispute cu memotandum ce arăta o mare ințelegere asupra guvernării.  În 1803 Metternich a obținut titlul de prinț si numeroase proprietați în Ochsenhausen și un loc in Dieta Imperială.  La scurt timp i-a fost refuzată participarea la Congresul de la Erfurt.

Talleyrand. In cadrul acestui Congres. Ședințele oficiale au început la 1 noiembrie 1814. fiind purtate între Metternich (cancelar al Austriei) lordul Castlereagh al Angliei. ministrul de externe al Franței. Metternich urmărea echilibrul european într-o Europă conservatoare a vechilor regimuri absolutiste. .Cuvintele cheie ale Congresului au fost „restaurație“ și „legitimism“. țarul Alexandru I al Rusiei și baronul prusac von Stein.

cat si desfasurarea actiunilor s-a numit si ‘Perioada Metternich’. servind ca o balanta a puterilor existente in Europa dupa seria de razboaie Napoleoniene (1815) si pana la Primul Razboi Mondial (1914) • Perioada in care s-au pus atat bazele.Sistemul Vienez de Relatii Internationale • Aparut dupa Congresul de la Viena. dar putea intretine conferinte in momente de maxima urgenta . datorita conservaorismului si spiritul dominativ al Austriei in Confederatia Germana • Acest sistem nu dispunea de legi scrise sau insistutii permanente.

pe fondul razboaielor succesive intre participiantii sai 1. Concertul este dezlegat in a doua jumatate a secolului 19. Razboiul austro-prusac (1866) 4. Razboiul din Crimeea (1954-1856) 2. Razboiul de Independenta italian (1859) 3. Razboiul franco-prusac (1870-1871) .Rezultate • Obiectvele comune ale Marilor Puteri au fost treptat inlocuite de cresterea rivalitatii politice si economice • Dupa revoltele europene revolutionare de la 1848.