You are on page 1of 24

Serviciul public de transport in comun

Diaconu Elena Raluca Comert, Seria A, Grupa 343

.satisface interesele sociale generale pentru care a fost infiintat. .este supus unui regim juridic reglementat de principii de drept public. .se creeaza sau se desfiinteaza in urma unei decizii administrative de management. .Caracteristicile serviciului public de transport: .se afla in raport juridic permanent cu sistemul administrativ care l-a infiintat si care il conduce. . . .satisface o nevoie sociala.se realizeaza prin stabilimente publice.furnizeaza bunuri si/sau servicii care satisfac interesele unui grup sau ale societatii in general.

metrou.• Transportul public de persoane include transportul cu ajutorul mijloacelor de transport de mare capacitate ca: autobuz. tramvai. feriboturi. Transportul în cadrul localităților se face în principal cu ajutorul autobuzelor și tramvaielor în timp ce transportul între localități se realizează cu ajutorul autocarelor. tren. . avioanelor și trenurilor. etc. troleibuz.

bar.Autobuze Transportul se face cu ajutorul mai multor tipuri de autobuz: Autobuze urbane – . iar numarul de locuri pe scaune este mic Autobuze turistice – .sunt lipsite de un compartiment special amenajat pentru bagaje.asigura un confort ridicat calatoriei: aer conditionat. poate transporta pana la 50 de turisti . sistem audio-video.

Troleibuze Sunt autobuze echipate cu motoare electrice alimentate prin două trolee (tije metalice) de la o linie formată din două fire electrice aeriene. pentru ca nu elimina noxe. iar poluarea fonică este redusă. deasupra carosabilului. montate la 4 m înălțime. Troleibuzele sunt mijloace de transport in comun ecologice. .

ventilație.Tren Este un mijloc de transport ce folosește calea ferată dedicată drept cale de transport. iluminat. Vagoanele de călători sunt clasificate în funcție de confortul oferit în vagoane. . etc. printr-un pantograf. Vagoanele de călători au instalații de încălzire. Locomotivele moderne funcționează cu propulsie diesel sau alimentate cu energie electrică de la un cablu aerian de curent (catenară). Un tren este format de regulă din cel puțin o locomotivă și un număr variabil de vagoane.

Tramvai Este un mijloc de transport folosit de regulă doar în orașe. separată sau nu de benzile de circulație. de la un cablu electric aerian. iar calea ferată dedicată pe care se deplasează este amplasată pe mijlocul străzilor. alimentele cu energie electrică prin intermediul unui pantograf. . ori pe cale dedicată. Tramvaiul este compus din unul sau mai multe vagoane. de regulă legate prin burdufuri mobile. Deplasarea tramvaiului se face cu ajutorul motoarelor electrice.

a adus în unele rețele de metrou. din anul 1975. există o singură rețea de metrou. Trenul de metrou este condus de conductori umani. perfecționarea tehnologiilor din domeniul automatizărilor. la înlocuirea completă a omului de la conducerea trenului. Transportul se face prin trenuri electrice de mare viteză. sisteme de control și semnalizare.Metrou Este o rețea feroviară ce funcționează doar în anumite orașe cu populație semnificativă. având propriile căi de transport. ce se deplasează prin tuneluri subterane sau parțial sub ori supraterane. În România. care funcționează în București. .

Exista si companii de taxi (10.autobuze (119 linii). Aditional.operata de catre RATB. functioneaza si reteaua mini-buzelor private. troleibuze (19 linii). Este compus din sistemul de metrou de 62 kmoperat de catre Metrorex si reteaua transportului de suprafata .• Sistemul extensiv al transportului public din Bucuresti este cel mai mare din Romania.000 de taxiuri licentiate). . tramvaie (23 de linii) si metrou usor .

.

Exploatarea zilnica a retelei de metrou este asigurata. . 350. in medie.000400.Metroul bucurestean transporta. in medie.000 de calatori pe zi si peste 10 milioane de calatori intr-o luna(aproximativ 120 milioane de calatori intr-un an). in crestere cu aproximativ 10% fata de anul 2005. de 50 de trenuri.

cu o distanță între stații de 1.5-1.• Metrorex este o companie românească care operează infrastructura de metrou din București.7 kilometri. . cu capital integral de stat. Compania administrează o rețea de 70 kilometri de cale ferată subterană și deține 77 trenuri care acoperă un număr de 51 stații de metrou.

privind societăţile comerciale. 482/1999 şi cu legislaţia în vigoare. . 482/24 iunie 1999 şi funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor.• METROREX a fost înfiinţată prin Hotărârea Guvernului României nr. în conformitate cu Statutul anexă la Hotărârea de Guvern nr.

propuneau construirea metroului Statia Piata Muncii . când se negocia cu firma Siemens & Halske din Belgia concesionarea construirii liniilor de tramvai.ISTORIC • Primele tentative de a construi un metrou în București datează din anii 1909 – 1910. Inginerii Dimitrie Leonida și Elie Radu. membri ai Consiliului Tehnic al Bucurestiului.

analize.• La 15 februarie 1972 – se hotărăşte instituirea unei comisii care să elaboreze propuneri concrete privind realizarea metroului. • În februarie 1975 – se înfiinţează Întreprinderea Metroul Bucureşti care avea rolul de constructor al întregii reţele de transport. • La 25 noiembrie 1974 . . proiecte.se hotărăşte declanşarea lucrărilor premergătoare: studii.

.) în subordinea Ministerului Transporturilor – Departamentul Căilor Ferate.M.• • • "Primul ţăruş" al şantierului – cum se exprimă constructorii – a fost bătut la 20 septembrie 1975 În anul 1977 a fost înfiinţată “Întreprinderea de Exploatare a Metroului” (I.B. 482/24.1999 publicată în Monitorul Oficial 293/1999 se schimbă denumirea societăţii în “Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti – METROREX S.E. iar la data de 16 noiembrie 1979 a fost pus în funcţie primul tronson de metrou.06.”. În baza hotărârii nr.A.

1 Km cu şase staţii. pe distanţa Semănătoarea – Timpuri Noi era dat în exploatare În decembrie 1984 se dă în exploatare porţiunea dintre Semănătoarea şi Crângaşi În ianuarie 1986 se dă în exploatare tronsonul I din magistrala II compus din 8 staţii În octombrie 1987 se dă în exploatare tronsonul II (Piaţa Unirii II – Pipera) din magistrala II În luna august 1989 se dă în folosinţă magistrala III Pe data de 1 Martie 2000 se da in exploatare magistrala IV de metrou avand 4 statii .La data de 19 noiembrie 1979 primul tronson al magistralei I. în lungime de 8.

.

25 km cale dubla. • Număr de staţii : 51. modernizat in 2000. Din 2006 este realizata cu RATB o platforma funcţionala care permite utilizarea unor titluri de transport comune. • Număr depouri : 4. • Sistem Automat de Taxare cu cartela magnetica din 1995. • Lungimea unei staţii : 135 – 175 m. .Caracteristicile retelei • Linii de metrou : 4. • Adâncimea medie a unei staţii : 12 m. aceasta fiind prima etapa a integrării tarifare Metrorex – RATB. • Ecartament : 1432 mm. • Distanta medie intre doua staţii : 1. • Lungimea reţelei: 69.5 km.

nr.2009) . mentinerea. conform certificatului seria SMC.10.306/16. supravegherea si imbunatatirea continua a unui sistem de management al calitatii.MANAGEMENTUL CALITĂŢII SERVICIULUI PUBLIC • Obiectivul pe termen lung al politicii in domeniul calitatii este: “Elaborarea . conform standardului ISO 9001/2008 ( prin mentinerea certificarii OCSM-AFER. implementarea.

Prin comparație.• Strategia de dezvoltare a companiei în perioada 2007-2030 este de a extinde rețeaua de metrouri la 150 de kilometri.5 miliarde Euro. în perioada1989-2009. au fost puse în funcțiune doar nouă kilometri de cale dublă la metrou. . printr-o investiție estimată la 6.

Prezinta un grad ridicat de siguranta. Transportul este asigurat la preturi accesibile. . Lipsa ambuteiajelor. Procesul de transport se desfoasoara intr-un interval mare de ore (5:00-23:00).Principalele caracteristici ale transportului cu metroul • • • • • • Asigura deplasarea rapida a persoanelor. Are caracter de serviciu public social.

prin reproiectarea configuraţiei reţelei Modernizarea infrastructurii (în special în punctele de schimb intermodal) şi creşterea confortului întregii călătorii cu mijloacele de transport în comun. Masuri: Extinderea şi simplificarea reţelei de transport public. 4. de exemplu.Imbunatatirea calitatii serviciilor de transport public 1. opriri şi în interiorul vehiculelor pentru călători şi şoferi. precum şi pentru echipamentele de infrastructură . în special pentru persoanele cu nevoi speciale 3. Creşterea gradului de accesibilitate pentru toate persoanele. Îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii în staţii. 2.