Maçanet

Estudi d´un poble 4tA Escola Guilleries
IMANE EL ASSRI

Presentació
• Maçanet de la Selva és un municipi de la
comarca de la Selva, a la provínvia de Girona, Catalunya. • Té 45,21 km2 d'extensió

Situació
Es troba al sector sud-est de la plana de la Selva al límit amb la comarca del Maresme. Limita amb els termes municipals de Nord: Sils i Riudarenes Oest: Massanes Sud: Fogars de Tordera, Tordera i Lloret de Mar Est: Vidreres .

Població
• Maçanet de la Selva té una població de
6.871 habitants.

Comunicacions
És a 27km de Girona i 15km de Lloret de Mar. El municipi està molt ben comunicat per carretera i per tren. Per carretera s´hi arriba per la sortida número 9 de l’ autopista A-7 direcció a França. També és a prop de la carretera N-11 . Pel que fa al tren, als afores del municipi es troba l´Estació de Maçanet-Massanes, per on circulen trens de les línies R1 i R2 Nord de Rodalies de Catalunya i la línia R11 de mitjana distància.

Setors econòmics La facilitat de les comunicacions ha permès la instal.lació de diverses empreses al municipi, moltes de les quals ubicades al poligon industrial de Puigtió

Historia
• El nom de Maçanet apareix per primera
vegada en un document de l´any 919 amb el nom de Mazanedo. S’ atribueix el nom Maçanet al nom llatí mattianum, que designa una varietat de pomes. El sufix etum significa un col.lecció aplicat a plantacions i boscos. Per tant, Maçanet significa un pomerar o una plantació de pomeres.

Festes i Tradicions
• Les festes patronals se celebren el 10
d´Agost, dia de Sant Llorenç Festa Major.