TOSSA DE MAR

Núria Bonvehí Pallarols 4t A Escola Guilleries

Descripció
És una vila i municipi de la comarca de la Selva que pertany a la província de Girona. És un poble marítim i molt turístic.

Situació
Tossa de Mar està situat al sud est de la comarca. És un poble de costa. Es situa a tocar de les comarques del Baix Empordà i el Gironès.

Clima

Gaudeix d’un clima mediterrani, això vol dir que els hiverns són suaus i els estius són càlids.

Relleu i hidrografia
Puig de Cadiretes 519 metres ,Turó d’en Rosell de 340 metres . La riera de Tossa que desemboca a la badia de Tossa.

Vegetació i fauna
La vegetació és mediterrània. L’arbre principal és el suro. Els mamífers més grans que trobem són el senglars, genetes, guilles i esquirols.

Població

Tossa de Mar té una població de 6.000 habitants aproximadament.

Activitats econòmiques
Abans: Pesca. Ara: Turisme ( hotels , càmpings, restaurants , bars i tota mena de botigues moltes d’elles només estan obertes a l’estiu). Encara es treballa l’ explotació forestal També hi ha moltes persones que treballen a Llagostera, a Cassà de la Selva o a Caldes de Malavella.

Xarxa de comunicacions
Hi ha autobusos, creuers que fan parada a Tossa. Podem arribar a Tossa per la carretera GI681 que uneix aquesta població amb Llagostera.

Festes i tradicions
La festa Major d’estiu. El Pelegrí de Tossa que es celebra cada 20 de gener diada de Sant Sebastià.

Personatges importants
Tomàs Vidal Rei –Comerciant indiano Gil Gelpí Ferro – Comerciant indiano Jaume Brugueras – Canonge de la seu de Barcelona Ignasi Melé Farré – Metge i arqueòleg

Història
Tossa ha estat habitada des de la prehistòria. Hi ha poblats ibèrics i ruïnes romanes. La Vila Vella és un recinte emmurallat construït entre els segles XII i XIV per de

Curiositats
El nom antic de Tossa és Turissa que podria significar font. Les persones que viuen a Tossa reben el nom de Tossencs.