You are on page 1of 12

UNIVERSITATEA “DUNĂREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA MARKETING , ANUL III, ZI

PROIECT LA DISCIPLINA BUSINESS TO BUSINESS MARKETING

ANALIZA UNUI SITE STUDIU DE CAZ APPLE

Î N D R U M Ă T O R : L E C T. D R . B L E O J U G I A N I TA S T U D E N T: A N T O H I I O N

Primul slogan a fost „Byte into an Apple”. iMac („hello (again)”) şi iPod. „Hello” a fost de asemenea utilizat pentru originalul Macintosh. (pană in ianuarie 2007 Apple Computer. therefore iMac”. Intre anii 1997-2002 Apple a folosit in campanile promoţionale sloganul„Think Different”. cu scop principal de activitate in tehnologia computerelor. cu sediul in Cupertino. Pentru a promova iPhoneul s-a folosit „Say hello to iPhone”.) este o companie din Silicon Valley. Newton. apărut la sfarşitul anului 1970.Prezentarea companiei Apple. s-a folosit „iThink. . California. Pentru a promova iMac in 1998. Inc. Inc.

valoarea ei trecand de 1 miliard $. Apple decide să cumpere compania lui Jobs. 1977: Apple II este lansat pe piaţă. 1987: În data de 19 februarie. readucandu-l pe acesta la conducere. NeXT.300 $.000 de oameni foloseau deja computere Macintosh. Computerul avea. 1984: Este lansat pe piaţă Macintosh. Apple a apărut pentru prima dată în lumea on. 1996: In pragul colapsului. 1983: Se vinde computerul Apple II cu numărul un milion.In următoarele randuri sunt prezentate momentele cele mai importante din istoria Apple. 1980: Compania lui Jobs se listează la bursă. companie care nu va avea mare succes. 1985: Steve Jobs este indepărtat de la conducerea Apple de omul pe care il adusese in fruntea companiei. In acelaşi an. John Sculley. . o carcasă şi costa 1. in premieră.line. 1976: Steve Jobs şi Steve Wozniak produc primul Apple in garajul familiei Jobs. Jobs fondează NeXT. Circa 500.

a computerului personal. 2005: Se lansează iPod Shuffle şi Mac Mini. versiunea mai ieftina a playerului digital şi. care deţine acum supremaţia pe piaţă. au apărut şi iTune-urile prin care se putea vinde muzică. 2001: Apple lansează playerul digital iPod. 2003: Apare seria G5. se va numi Apple Inc. este lansat site-ul iTunes. 2009: A fost lansat iPhone 3GS . 2007: Steve Jobs anunţă că Apple Computer Inc. respectiv.1997: Anul se incheie cu pierderi de aproape un miliard de dolari. „cel mai rapid computer din lume“. De asemenea. 1998: Lansarea iMac face ca Apple să aibă primul trimestru profitabil după 1985. Deasemenea. care vinde 30 de milioane de melodii in primele noua luni (astăzi are o cota de piaţă de 70%). 2008: A fost lansat The App Store prin care se puteau achiziţiona aplicaţii pentru iPhone şi iPod Touch. după spusele lui Jobs.

Din ce in ce mai mulţi consumatori se aşteaptă să vadă noutăţile despre produsele companiilor pe web. compania Apple poate să-şi lărgească acoperirea geografică şi să fie prezentă in cat mai multe ţări. calitatea. performanţa. Prin această prezenţă on-line. Ei pot să se concentreze pe un anumit obiectiv. Folosind Internetul ca pe un instrument de promovare. este cea mai ieftină modalitate de a fi descoperit in orice moment. cum ar fi preţul. .Vizibilitatea on-line pentru Apple Prezenţa pe Internet este de fapt o altă modalitate de a vinde. De asemenea. consumatoriipot găsi informaţii despre produse.

adică vinde un mix de speranţe. iar atunci cand va accesa site-urile concurente (pentru că oricum o va face. prin cateva click-uri de mouse. acelaşi client se poate afla pe site-ul uneia sau mai multor firme concurente. Clientul poate timp de cateva secunde să acceseze site-ul companiei şi să se informeze despre produsele pe care le oferă aceasta. să ia decizia de cumpărare. din curiozitate sau pentru a se informa).Comportamentul on line Apple In marketingul on-line rolul cheie este deţinut de client. Ei doresc să simtă că fac parte din marcă. lucru care se poate intampla doar dacă intre marcă şi utilizatorii săi se stabileşte o relaţie umană. O strategie de marketing on-line eficace si eficienta va retine clientul pe site in dauna concurentei site-ul companiei şi să fie convins de produsele oferite de aceasta. . nu de către compania producătoare. vise şi aspiraţii. Oamenii sunt atraşi către mărcile cu ale căror caracteristici ideatice se pot identifica. dar la fel de repede. mai mult decat atat. Personalitatea Apple este asigurată in principal de faptul că Apple Computers nu vinde doar produse. Constientizarea apartenentei la COMUNITATEA Apple. să fie determinat să se reintoarcă la produsele oferite de companie şi. ci işi vinde marca. dincolo de relaţia de afaceri.

. şi anume: . Şansele de a face o vanzare sunt cat de cat consistente numai dacǎ site-ul are un aspect impecabil. . Marketerul care se ocupă de design-ul paginii s-a asigurat in permanenţǎ cǎ nu sunt incălcate cele trei principii esenţiale ale designului Web.sǎ fie simplu. iar utilizatorii pot vizualiza şi o hartă a site-ului sau pot folosi butonul de căutare in site. insă vizitatorii site-ului işi pot alege ţara şi limba in care să se deschidă site-ul. Informaţiile de pe site sunt mereu actualizate şi corecte. .sǎ fie clar. Limba utilizată este engleza.Analiza site-ului Site-ul este “cartea de vizitǎ” a oricărei afaceri de pe Internet.sǎ fie intuitiv.

.Funcţionalitatea site-ului Site-ul poate fi accesat fără probleme de pe toate browsere-le existente. . iar produsele pot fi livrate in patru moduri: .Standard Shipping: livrarea este gratuită pentru toate produsele şi se execută in 6 zile lucrătoare. Pentru a putea fi comandate produsele trebuie completat un formular de inregistrare. .2 Day Shipping: livrarea se face in două zile lucrătoare. Procesul de cumpărare se finalizează prin parcurgerea a cinci paşi. .2-3 Day International Shipping: livrarea se face in 2-3 zile lucrătoare.Next Business Day: livrarea se face intr-o zi.

Bill Me Later. dacă au nevoie de ajutor.com se poate face prin: . . American Express. Serviciul acceptă următoarele carduri de credit şi de debit: Visa. Site-ul este bine structurat.Plata produselor cumpărare electronic de pe Apple. . produsele sunt descrise separat şi sunt insoţite de manuale de utilizare( link).card de credit sau de debit.cecuri sau ordine de plată. . Serviciile de asistenţa tehnică sunt mereu puse la dispoziţia consumatorilor. .Apple Gift Card. paginile arată profesionist. MasterCard. clienţii pot să intre in secţiunea Help sau FAQs sau pot să citească părerile altor persoane.

iPod .Mac .Produse Dupa cum se poate observa produsele sunt puse pe diferite categorii ce pot fi selectate de pe prima pagina din bara ce este prezentata mai jos: Apple pune la dispozitie diferite tipuri de produse cum ar fi: .iPad .iPhone .

Top 10 prezenţă pe web la nivel global .

. ceea ce inseamnă că brandul companiei are o mare importanţă pentru consumatori.Cuvitele-cheie folosite cel mai frecvent de către utilizatori sunt reprezentate in următorul grafic: Conform graficului cuvantul cheie folosit frecvent este „apple”.