Viena

Turism international Dranga Catalina Afaceri Internationale An2,Gr1

Drapel

Stema

Viena Wien Capitala Austriei

Scurt istoric al Vienei Istoria Vienei ca si capitala imperiala si important oras european este relativ scurta. In trecut Viena a fost un fort militar roman obisnuit pe malurile Dunarii numit Vindobona ce a avut de asteptat pana la ridicarea dinastiei Babenberg pentru a deveni capitala si un oras cu adevarat influent. Cea mai mare piedica poate in dezvoltarea orasului a constituit-o amenintarea otomanilor, care au asediat orasul de doua ori. Dupa retragerea fortelor aliate in 1955, Viena a dus o existenta relativ linistita si este unul dintre cele trei orase care gazduiesc sedii ale ONU. Deschiderea granitelor Europei de Est si dezmembrarea fostei Iugoslavii au avut efecte profunde si asupra Vienei; 10 procente din populatie o reprezinta acum imigranti din aceste zone.

in jur de 130000.Modul de viata Traditonal.de cafenelele ieftine si placute si de berariile intesate in jurul centrului orasului.o vizita la viena nu ar trebui sa va coste o avere. Studentii plini de viata.Viena zilelor noastre pregateste mereu cateva surprize pentru vizitatori.modern si tot ce exista intre aceste doua limite . veti vedea intradevar parcurile si palatele scaldate intr-o imperiala dar veti privi dincolo de suprafata pentru a descoperi baruri elegante in Spittelberg.insufletesc orasul si-l fac sa vibreze noaptea.Da.Tinand cont de multitudinea pensiunilor de tineret vesele.buticuri excentrice in MuseumQuartier si o muzica electronica tare pe malurile canalului Dunarii. .

in manierata si spectaculoasa capitala a Austriei. datorita carora. va domina o atmosfera feerica. destul de lunga.Sezonul balurilor la Viena Potrivit traditiei. creste semnificativ numarul turistilor ce prefera un city-break la Viena sunt: Balul Operei . de basm . Cele mai cunoscute evenimente de acest gen. petrecerile cu staif incep pe 11 noiembrie. In aceasta perioada. Viena. la ora 11:00 si se vor incheia cu 40 de zile inainte de Pasti. in sezonul balurilor.

Balul Imperial .

Balul Filarmonicii Vieneze Gala Industriei Vieneze Balul Juristilor .

Cultura Cultura este pentru Viena un cuvânt-cheie și totodată unul dintre motivele principale ale turiștilor de a vizita capitala Austriei. . Aici cultura este omniprezentă. inclus de UNESCO în partimoniul cultural universal. începând cu centrul istoric.

fiind totodată unul dintre cele mai mari complexuri culturale din lume. numeroase alte instituții culturale. pe lângă trei noi muzee.Cartierul Muzeelor (Museumsquartier). ce cuprinde. . a devenit pentru orașul Viena un punct de referință. proiectat de arhitecții Laurids și Manfred Ortner și deschis în anul 2001.

. 94% dintre vienezi sunt pe deplin multumiți de instituțiile culturale ale orașului.Viață culturală intensă „Conceperea unei oferte cât mai variate și perceperea culturii ca pe o responsabilitate publică“ constituie motto-ul Municipalității din Viena. de la sălile de concert și teatre până la muzee și biblioteci.

Atractii turistice Hofburg (Palatul Imperial) .

Stephansdom(Catedrala Sf Stefan) .

Galeria Belvedere .

Schloss Schonbrunn (Palatul Schonbrunn) .

Cladirea Secession .

Piata Maria Tereza .

Fantana Donner Brunner .

Fantana Neptun .

Primaria Viena .

Hundertwasserhaus .

înainte de a ajunge ca Palatschinke în Austria de astăzi. a fost unul ceva mai sinuos. care a venit prin România ca "plăcintă". Ca origine este considerat franţuzescul Crêpe. care se umplu în special cu gem sau brânză dulce. . o omletă ceva mai groasă.Mâncăruri cu istorie Traseul atât de iubitelor clătite. trecând apoi în Ungaria pentru a se transforma în "palacsinta".

După toate probabilităţile şi Beuschel (un fel de tochitură din inimă şi plămâni de viţel) are tot origini iudaice. care s-au ocupat timp îndelungat de istoria bucătăriei austriece. Din Galiţia de Est a fost de exemplu adus "peştele umplut" (mai degrabă o pastă de peşte).nu doar în ceea ce priveşte bucătăria .Feluri principale delicate Alte influenţe .li se datorează evreilor. predecesorul crapului în aspic din restaurantele de top de azi. . Cel puţin aşa susţin renumitul bucătar austriac Ewald Plachutta şi jurnalistul gourmet Christoph Wagner.

. o curiozitate: Cine nu ar fi putut jura că melcii sunt o delicatesă franţuzească? Foarte greşit.Melci La final. pastă de melci. Ei deveneau găluşte cu melci. se prăjeau şi se făceau cârnaţi. În secolul 18 melcii erau printre alimentele de bază ale austriecilor. Cine nu este prea încântat de această idee. Sau cel puţin aşa susţine o vorbă din bătrâni din Stiria. poate îşi deschide apetitul la ideea că melcii sporesc potenţa. se serveau în salate şi cu ouă.

De aici s-a dezvoltat o cultură a cafelei. . aceştia au lăsat în urmă locuitorilor oraşului boabele de cafea. care până în ziua de astăzi rămâne unică.Pauze din cotidian După asediul fără succes al turcilor din 1683 asupra Vienei.

şi până la elegantele şi înţepătoarele vinuri spumoase sau frizzante. uşoare şi seci. Şi toate acestea de o calitate care uimeşte – chiar şi dacă se face abstracţie de sentimentele patriotice. corpolente. dulci. premiate. De la vinurile albe. cu caracter. la cele nobile. la cele roşii. Austria. .Vinuri deosebite cu origine garantată Nu există aproape nimic care să nu se găsească în patria vinurilor.

Steirereck Într-unul dintre cele mai frumoase locuri din centrul Vienei. se găseşte cel mai renumit restaurant nobil al oraşului: Steirereck şi barul de brânzeturi adiacent. . în mijlocul Stadtpark pe malul râului Wien.

cum ati ghicit oare?. Astazi. si in general transportul cu orice mijloc de locomotie este durerea acuta a romanului. la orice ora ai fi. respectat aproape la secunda de tot ce inseamna conducator de vehicul de transport in comun. de varf sau nu. Cum sa va spun? in Viena. nu vei auzi niciun claxon. in plina vara sau iarna. povestim despre traficul si transportul in comun din Viena. . Care nu vor autostrazi suspendate ci doar un orar predictibil.Viena in pasi de vals Traficul. Nu si a vienezului insa care poate fi fericit ca s-a nascut intro tara asa de organizata si are un oras condus de niste oameni asa de inteligenti.

Pentru indragostiti… .

. autobuzele si trenul rapid. cel mai bine este sa folositi transportul public: metroul (Schema liniilor de metrou din Viena).Transportul public Daca vreti sa vizitati Viena pe cont propriu sau sa descoperiti orasul. Viena ofera o foarte buna retea de tranport public la preturi avantajoase. tramvaiul.

Unde ne cazam? Grand Hotel Hotel Hilton .

Hotel de France .

Editura Niculescu. 2008 .Kerry Walker.Bibliografie Ghid turistic Viena.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful