You are on page 1of 9

Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Facultatea de Management Aeronautic

Realizat: Stud.cap. Scortea Sergiu Grupa: 321 Radiolocatie
Brasov 2012

Scurt istoric 2.Concluzii .Rolul radarului TPS-79 R 3.Compunerea sistemului radar 5.Destinatia sistemului radar 4.Agenda 1.Caracteristici generale 3.

mobil -capabil sa opereze in medii ostile -mobilitate ridicata -timp record de instalare .Caracteristici generale -radar activ.

acolo unde FPSul este in dificultate . este de a securiza zona de sub 3000 de metri. in cadrul sistemului national de control al spatiului aerian.Rolul radarului TPS-79 R Rolul statiei de radiolocatie TPS-79 R.

Destinatie Determinarea coord si caract exploziilor nucleare Determinarea conditiilor meteorologice Corelarea automata a informatiilor Supravegherea spatiului aerian Transmiterea datelor Determinarea coordonatelor Descoperirea/urmarirea tintelor aeriene .

Radar primar Radar secundar Echipamente auxiliare Compunerea sistemului radar Statie de lucru pentru comanda la distanta Echipamentele de comunicatii .

5 milioane $ .Concluzii -radarul TPS-79 R este un radar activ.mobil -radarul este capabil sa opereze intr-un mediu electromagnetic ostil precum si in conditii de bruiaj activ si pasiv -are o mobilitate ridicata si poate functiona in toate conditiile de clima si teren -costurile unui radar TPS-79 R ajung la 4.

E-mail: sergiu_scortea@yahoo.com .

Va multumesc pentru atentia acordata! .