You are on page 1of 15

Designul italian

A elaborat st. gr. DTP111: Guzun Mihai

Italia a ramas o tara de prima importanta ca centru al ideilor si practicilor artistice. $ractic de aici incepe sa se accentueze %i să se dez!olte designul italian. a atras pictorii si sculptorii din intreaga Europa. in mod deosebit. . un current artificial. cest current a tinut relati! putin. a urmat manierismul. in merica #atina. Curentele artistice care au luat nastere in Italia au continuat sa aiba rasunet international. iar Roma.OR G !"A D"# G!$L$ TAL A! Încă din secolul al XVIII-lea. in secolul al XVI-lea. raspandindu-se in intreaga Europa catolica si c"iar peste ocean. iar barocul dinamic care i-a succedat a durat dea lungul secolului XVII si c"iar XVIII. Dupa renasterea tarzie.

stazi *. si suntem mai buni mediatori (ntre trecut 'i !iitor*. noi suntem cei mai buni*&'i că&*a!em mai multă imagina)ie.Designul italian %o&ern Designul italian&se referă la toate formele de design. inclusi!&design interior&.& &Italia astăzi e+ercită (ncă o influen)ă mare asupra&designului urban&. r"itectul italian #uigi Caccia sus)ine&*$ur 'i simplu.ii din toate punctele de !edere.&designul !estimentar&'i&desigur design ar"itectural. mai multă cultură.ade in Ital-* reprezintă un ni!el inalt al calită.&Italia este recunoscută ca fiind un lider (n design (n (ntreaga lume.& .&design industrial&si&designul de moda&la ni!el mondial.&designul urban&.

Design interior' %obilier Italia este unul dintre cei mai mari designeri de mobilier din lume. designerii italieni de mobilier au optat pentru crearea unui ec"ilibru (ntre elegan)ă clasică 'i creati!itatea modernă. critic. 41528-12667 . (n 1233 a fost deosebit de cunoscut 'i a crescut la cele mai mari (năl)imi in clasa rafinamentului. %i are nume remarcante.&#a (nceputul anilor 1233. designer. illustrator. cum ar fi&/io $onti&'i&Ettore 0ottsass.& Design-ul interior italian. /io $onti r"itect italian 41521-12627 Ettore 0ottsass rc"itect.

"(e%)le re)rezentative 0caunele lui /io $onti .

"ttore #ottsass "(e%)le re)rezentative .

"(e%)le re)rezentative E!a& lessandrini Roberto 0aporiti 9oe Velutto .

?errari 0pider 'i ?errari ?ormula. 'i a produs unele dintre cele mai apreciate ma'ini la ni!el mondial. cu o for)ă de muncă de peste 128 mii de anga:a. mai multe tipuri de !e"icule simbolice. Italia este printre cei mai mari producători de automobile din&Europa.Design &e auto%obile Italia.33<7.& Industria de automobile din Italia este un anga:ator destul de mare (n )ară. fiind pe locul <&4. . care sunt mai pu)in recunoscute dec@t cele de lu+.3387.&Cele mai celebre ma%ini italiene sunt=& lfa Romeo&din anii 12>3. este foarte influenta %i (n designul auto. fiind la pre)uri accesibile.i 4. &De-a lungul !eacurilor. care lucrează (n această industrie. cum ar fi autoturisme iconice precum& ?iat Aopolino&'i&?iat >33. după&cel de-al doilea război mondial. masinile italiene au fost recunoscute la ni!el mondial pentru 'ic 'i practicitate. de asemenea.&E+istă. primul fiind produs (n 12<8. de asemenea. care a de!enit unul din cel mai la modă tip de transport. Deasemenea &$iaggio Vespa.

"(e%)le re)rezentative ?errari 0pider .

"(e%)le re)rezentative ?errari ?ormula ?errari ?ormula .

"(e%)le re)rezentative $iaggio Vespa .

Vera.ilano concurează anual.&#ondra&'i&AoH-o&.&?endi &.issoni&. la mai multe re!iste de moda. &.&EeF GorH&.&Versace&.a+ . 'i societatea sa.oda a fost intotdeauna o parte importanta a&culturii din Italia. Italia&este printre cele mai importante&.ilano.& .ări.&Vogue Italia.osc"ino&. /ioia 'i Donna.&a fost la apogeu. este considerată ade!ărata&capitala modei&din lume.&Italia.&Etro&. cum ar fi& $aris&.&Valentino&.&Designul italian a (nceput să de!ină unul din cele mai recunoscute (n Europa din secolele 1118.&$rada&.&Krizia&.&.&este printre cele mai importante din lume.&?loren)a&'i Vicenza&a (nceput să producă&bunuri de lu+ .ilano&. cu alte centre interna)ionale ma:ore. cum ar fi ?ran)a&.&Cenetton&'i&Crioni 4moda7.&..&Emilio $ucci&.&0B &.&. cum ar fi&/razia.&cosmetice.& Arussardi&. .&. atunci c@nd dez!oltarea artistică (n&Italia.&Dolce J /abbana&.Design vesti%entar Din punct de !edere a modei.ara&. Culgari.& rmani&.&C"i. este casa.&Roberto Ca!alli&.&bi:uterii&'i )esături.&.?erragamo&.&Dra'e.&. de asemenea.iu&.& În prezent.&#aura Ciagiotti&. Bn brand italian de bi:uterii 'i accesorii.iu .area Critanie&'i &9aponia. &E+emple de case de moda italiene importante sunt=&II/ucci&. cum ar fi Vene)ia.

Reviste &e %o&* &in italia .

Reviste &e %o&* &in italia .

#f+r.it .