Pentru a ne ajuta sa iesim din aceasta cursa. “Tata bogat. .In primul rand. Aflam totodata si cum putem depasi cele cinci mari obstacole din calea obtinerii independentei financiare: frica. tata sarac” ne invata cum sa iesim din ceea ce autorul numeste “cursa sobolanului” (traiul de la salariu la salariu si petrecerea intregului timp muncind pentru plata facturilor si pentru alte cheltuieli). obiceiurile proaste si aroganta. scepticismul. Kiyosaki prezinta modalitatile prin care ne putem dezvolta inteligenta financiara. lenea. cursa in care raman captivi toata viata majoritatea oamenilor acestei planete.

Cei doi copii. Tatăl cel Bogat. Aceste povestiri înglobează şi dialoguri cu tatăl cel bogat prin care acesta transmite defapt lecţiile care trebuie învăţate şi aplicate pentru a devenii bogat. care era într-adevăr un domn ce urma să fie bogat. Trebuie să înveţi să profiţi de ocazii şi să iei hotărâri rapide. nu ele pe noi. iar tatăl ui Robert Kiyosaki era Tatăl cel Sărac. şi ce lucru l-a impulsionat. . era de fapt tatăl lui Mike.. Trebuie să învăţăm să controlăm noi sentimentele. prin care relatează prima sa idee pe care a avut-o ca şi copil ca să facă bani.Lecţia 1 – Cei bogaţi nu muncesc pentru bani Capitolul cuprinde mai multe povestiri din copilăria lui Robert Kiyosaki şi a unui dintre prietenii lui apropriaţi Mike. acesta le-a spus că muncind vor afla mai eficient decât dacă doar îi ascultă. Aşadar este mai eficientă învăţarea unui lucru practicându-l decât citind şi ascultănd teorie legată de acel lucru. Robert şi Mike copilăresc in preajma Tatălui cel bogat pentru a învăţa cum să facă bani.

iar economiile provenite din venituri le cheltuie pe active. iar cu banii economisiţi îşi cumpără pasive. care la rândul lor generează alte cheltuieli. Foarte mulţi oameni fac greşala să se concetreze doar pe bani şi să neglijeze ceea ce le creează capacitatea să facă bani sau nu. cu cât îşi măresc veniturile. Oamenii bogaţi se îmbogăţesc tot mai mult deoarece îşi reduc cheltuieliile şi pasivele. care le măresc veniturile în acelaşi timp. Oamenii din clasa mijlocie.Lecţia 2 – De ce trebuie predat alfabetul financiar Acest capitol introduce conceptele de activ şi pasiv. cu atât îşi măresc şi cheltuieliile. acesta este lucrul care face marea diferenţă. cum anume şi pe ce îi cheltuim. ci în ceea ce facem cu banii pe care îi obţinem. . adică educaţia lor. pentru a înţelege cât mai bine cum ne influenţează cheltuieliile. Problema generală constă nu în cantitatea de bani obţinută.

Una dintre problemele financiare de bază ale oameniilor este că muncesc pentru altcineva. de obicei muncesc pentru patron/stat sau banca de la care au luat un credit.Lecţia 3 – Vezi-ţi singur de afacerea ta Capitolul promovează ideea deţinerii unei afaceri. . Chiar dacă nu renunţăm la slujbă acest capitol ne încurajează să avem propria afacere.

Lecţia 4 – Istoria impozitelor şi puterea companiilor Această idee de „Robin Hood”. Cei din clasa de mijloc plătesc pentru cei săraci. Realitatea este că oamenii bogaţi nu sunt impozitaţi. respectiv de a lua de la cei bogaţi pentru a le da celor săraci. în special cei cu şcoală şi cu un venit mare. Motivul pentru care clasa de mijloc are de plătit atât de multe impozite este că Robin Hood a fost idealizat. . a adus multă suferinţă celor săraci şi celor din clasa mijlocie.

nu au curajul să încerce ceva. Kiyosaki spune că la unele din cursurile sale. dar era dezamăgit să vadă că ezitau. şi astfel pierd. Iar aici evidenţiază faptul că sunt mulţi oameni care deşi au capacitaţiile potrivite pentru a face bani. nu aveau curajul să răspundă. vedea oameni care ştiau răspunsul la unele întrebări.Lecţia 5 – Cei bogaţi inventează banii R. .

Lecţia 6 – Munciţi ca să învăţaţi. O altă problemă a oameniilor este că se concentrează prea mult pe o anumită specializare şi uită sau nu-i interesează suficient cum să vândă ceea ce produc. . nu munciţi pentru bani Învăţătura de bază desprinsă din acest capitol este că trebuie să ne cultivăm talentul şi să învăţăm şi cum să-l valorificăm şi să renunţăm la mândria de a crede că ştim totul şi să ne apucăm să studiem orice e nevoie pentru a ne atinge obiectivele.

Frică .Depăşirea obstacolelor Acest capitol prezintă o listă cu cele mai importante obstacole şi peste tot întâlnite: . .Scepticism .Lecţia 7 .Lene Obiceiuri proaste şi aroganţă.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful