TEHNICA SANDWICH

Observatii fundamentale referitoare la tehnica sandwich

Dintii frontali fatetati prin tehnica sandwich
Cu ajutorul acestei tehnici pot fi rezolvate situatii clinice foarte complexe din punctul de vedere al culorii. Prin utlizarea scheletelor metalice, coloratiile vizibile de la nivelul bonturilor naturale pot fi partial acoperite Ceramica integrala prin proprietatile ei optice accentueaza efectul de natural

In prezent se pot realiza 6 coroane la frontali si 4 la grupul lateral Nu exista riscul deformarii din timpul preincalzirii cilindrului si in timpul presarii pe schelete metalice mai mari deoarece numarul arderilor este redus. 121-126) Astfel ne putem concentra asupra aspectelor morfologice si determinarii culorii . fatetarea facandu-se pe cape de dentina modelate anatomic (Foto.

.

.

.

127-131) . utilizarea de mase de translucenta mai intense din punct de vedere coloristic (Foto.In zonele cu o grosime foarte redusa a straturilor trebuie realizata o colorare intensiva Pentru aceasta joaca un rol important.

.

.Considerente importante referitoare la fatetarea prin tehnica sandwich Deosebirea fata de metalo-ceramica traditionala consta in utilizarea unei coroane de invelis presate pe metal. respectiv o alta translucenta. Corespunzator opacitatii piesei brute presate si in functie de oferta de spatiu existenta. rezulta un comportament diferit al culorii.

Dificultatea consta in determinarea culorii. Experientele clinice au aratat ca folosirea opaqer-ului A2 si ingoturi de opacitate ridicata dau un plus de nuanta mai deschisa decat culoarea aleasa anterior Saturatia culorii a fost obtinuta prin aplicarea unor mase dentinare de o culoare mai intensa Inainte de a incepe fatetarea trebuie realizata o legatura intre cele doua materiale . care sunt aplicate pe pe o capa de dentina. cu ajutorul maselor de stratificare – de regula.si a maselor translucente.

.

.

.

.

.

.

.

.

Va multumesc! .