You are on page 1of 12

Suicid

ul
Paveliuc Elena
Grupa 1530

Aveti curajul de a trai. Robert Kodi . A muri poate fiecare.

care ştie că trebuie să producă acest rezultat” . 1993: Suicidul (de la „sui” – de sine şi „cidium” – omorâtor) semnifică „orice caz în care moartea rezultă direct sau indirect dintr-un act pozitiv sau negativ. făcut de victima însăşi. Durkheim.Defenitie: E.

Defenitie Larousse-Dicţionar de psihologie . cel mai adesea pentru a scăpa de o situaţie devenită intolerabilă. 2000: Sinuciderea este ace acţiune de a-şi lua singur viaţa. în mod voluntar.  .

Число суицидов на 100 000 человек в 2007 году[21] Место Число суицидов Страна 1  КНР 56 2  Литва 42 3  Белоруссия 37 4  Россия 36 5  Казахстан 30 6  Венгрия 28.5 7  Латвия 26 8  Словения 26 9  Украина 25 10  Япония 24 .

. La fiecare 40 de secunde un om îşi pune singur capăt zilelor. ersoane se sinucid.Dupa OMS: Anual un milion de persoane se sinucid.la fiecare 20 de secunde se face o tentativa de sinucidere.

este o incercare de a atrage atentia asupra sa si problemelor sale. Pseudosuicidul-de obicei este caracteristica efectuarea lui in stare de affect. .si de fapt este un ”strigat de disperare”. persoana isi planifica suicidul si alege o metoda de sinucidere ca la sigur produce decesul.Clasificarea suicidului: Parasuicid-asa numitul suicid adevarat.tentativa demonstrativa de suicid.

Cauze: Probleme in viata personala: Dorinta de a incepe viata din nou(reincarn area) Dragostea nefericita Decesul unei persoane apropiate Neintelegerea de carte oamenii din jur.tiranie ) .singuratatea Probleme serioase la serviciu Pierderea sensului vietii Perasoana este injosita fizic(viol.

stari terminale) Dereglarile psihice(depresia.Cauze: Probleme finaniciare Probleme cu sanatea(boli cronice.schizofrenia) Ideologica Militara(scopul:de a nu cadea prizonier) Sinucidere fortata(Socrat.Rommeli) Sinuciderea pentru pastrarea demnitatii(Harakiri) Suicid de imitare .

Depresia asociaza sapte simptomele cardinale: • Lipsa de speranta Deznadejdea Inhibitia  Tensiunea psihica Agitatia.  Anxietatea si Impulsivitatea .

totodata. ci numai un depozitar obligat sa conserve depozitul”. .Referitor la aceasta in “Catehismul” lui Richelieu din 1626 e scris”…nimeni nu este stapanul absolut al fiintei sale pentru a dispune de ea dupa cum i se pare potrivit.A comite suicid inseamna a te considera egal in drept cu Dumnezeu si. a-I nesocoti porunca divina.Suicidul si biserica: Sinuciderea reprezinta un pacat de moarte si este respinsa cu vehementa.