You are on page 1of 13

EVOLUTIA

OMULUI
(ANTROPOGENE
ZA)
Smochi
na
Laura

 Evolutia biologiaca(Teoria Darwinista) descrie evolutia la scara mica (modificari de la o generatie la alta la nivelul genelor unei populatii) si evolutia la scara larga (aparitia .Una din problemele ce l-a preocupat pe om din cele mai vechi timpuri a fost aceea a propriei sale origini. Teoriile de baza ale originii omului sunt: Creationismul este credința că universul și toate formele de viață au fost create de Dumnezeu sau de o altă formă de inteligență extra-terestră  Evolutia sociala aceasta teorie priveste omul ca rezultat al formarii si dezvoltarii relatiilor de societate.

Teoria evolutionista •1836 Originea speciilor 1859 .

Evolutia omului .

Australopith ecus Arheantrop us Giganthopith ecus Homin ae Ponginae Ramapithec us Dryopithec us .

Arheantro pii Homo sapiens Homo erectus habilis Homo erectus erectus Homo .

.Neanderthalienii • raul Düsehall(Germania)Neanderal – primele fosile.

Combe-Capelle (perigordian inferior) → Cro-Magnon (aurignacian) → Chancelade (magdalenian) Omul de Cro – Magnio(Franta. Les Eyzies 1868) .Neantropii(35 000) de ani.

mai ales in partea de jos a coloanei vertebrale. pelvis si picioare.  Marimea craniului In timpul evolutiei omului. marimea creierului s-a triplat.  Fata si dintii a treia mare tendinta in evolutia . Noua forma de locomotie a dus la modificari ale scheletului.Tendinte in evolutia omului  Mersul biped.

Modificari ale volumului creierului 450-600 cm3 680 cm3 860 cm3 – 1225 cm3 1600 cm3 1700 cm3 .

Factorii evolutiei BIOLOGICI Ereditatea Variabilitatea Selectia naturala Lupta pentru existenta Selectia sexuala Exercitiul Inmultirea SOCIALI Capacitatea de a produce unelte de munca Organizarea sociala Limbajul articulat Constiinta .

Centrul de origine a omenirii:  Teoria monocentrica  Teoria policentrica .

Va multumesc pentru atentie ! .