You are on page 1of 21

Analiză comparativă

a creditelor de studii a
două bănci din
România

BANCA COMERCIALA CARPATICA

Fie ca esti student sau parinte, suntem
constienti ca acorzi o mare importanta
educatiei si rolului acesteia in ceea ce priveste
dezvoltarea unui viitor stralucit si a unei cariere
de succes. Din pacate investitia intr-o educatie
de calitate, uneori costa destul de mult. Din
fericire Banca Comerciala Carpatica iti poate
oferi solutia: Creditul Pentru Studii fara
ipoteca imobiliara.

.

 . Moneda de acordare: RON sau EUR.DESTINATIE SI CARACTERISTICI Destinatie: Creditul este acordat pentru plata studiilor atat in tara.000 EUR. cat si in afara tarii. Perioada de gratie: se poate acorda la solicitarea clientului. o perioada de gratie de 12 luni de la data acordarii creditului la plata principalului.  Caracteristici: Suma maxima: 10. Perioada de creditare: maxim 10 ani. Titularul/titularii creditului pot fi membrii familiei beneficiarului creditului. echivalent RON.

.

Poti beneficia de o perioada de gratie de 12 luni. sau in judete limitrofe. Creditul are atasat asigurare de viata si somaj. oferita gratuit de catre banca.  Clienti eligibili: Cetateni romani cu domiciliul sau locul de munca in judetul in care isi are sediul unitatea BCC inainteaza spre analiza creditul. Dobanda avantajoasa.  .AVANTAJE Avantaje: Credit fara comisioane.

institutiei care furnizeaza serviciile Creditul poate fi angajat într-una sau mai multe tranşe in functie de prevederile contractului de prestari servicii Este obligatoriu ca acestea să fie achiziţionate de la universitati.CE E BINE DE STIUT !!!    Utilizarea creditului se va efectua prin virament bancar in contul universitatii.institutii care furnizeaza aceste serviciile .

.

se vor solicita: factura proformă emisă de la universitatea.   Pentru creditele acordate in scopul achitarii studiilor. . în conformitate cu Procedura privind cardul de credit si/sau acordarea oricarui produs de creditare in conformitate cu fisa de produs aferenta acestui produs si cu Manualul de creditare persoane fizice si Norma privind creditarea persoanelor fizice.institutia care furnizeaza aceste servicii Acordarea creditului se va realiza după prezentarea contractului de prestarii servicii şi facturii fiscale (acolo unde este cazul) Pentru clienţii care solicită acest tip de credit se poate analiza în baza aceleiaşi documentaţii (în conditiile în care cererea nu este mai veche de 15 zile de la data aprobării creditului) şi acordarea unui card de credit.

.

2014.CALCULELE SUNT VALABILE PENTRU EURIBOR LA 6 LUNI DIN DATA DE 30.04. .

PIRAEUS BANK Alege sa urmezi cursurile unei institutii de invatamant acreditate si Piraeus Bank te va ajuta cu obtinerea fondurilor necesare pentru plata taxelor de scolarizare. Alege acum Creditul pentru studii de la Piraeus Bank! .

.

AVANTAJE:   POTI obtine o suma de bani egala cu totalul taxelor tale de scolarizare.000 EUR sau echivalent in RON POTI beneficia de costuri mai mici fata de cele pentru un credit de nevoi personale standard . in limita a maxim 15.

. la institutii de invatamant acreditate. publice sau private. liceale. din Romania. gimnaziale.000 EUR sau echivalentul in RON Durata imprumut: minim 12 luni .CARACTERISTICI:           Scop: imprumut pentru finantarea taxelor de scolarizare. fara a trebui sa platiti nicio compensatie pentru realizarea acestei operatiuni. de masterat si/sau doctorat. EUR Valoare imprumut: minim 900 RON sau 200 EUR maxim 15. Moneda: RON.maxim 84 luni Modalitatea de rambursare in rate lunare egale sau descrescatoare Rambursare anticipata:poate fi realizata oricand pe parcursul perioadei de creditare. pentru studii primare.

.

cedarea folosintei bunurilor. diurne. contracte de management. sporuri. mandat. venituri obtinute din activitati independente autorizate legal. ore suplimentare.000 RON venit cumulat (imprumutat+sotul/sotia sau partener/partenera): 1. dividende. administrare. norma de hrana sau bonuri de masa). comisioane.600 RON . Venit minim necesar: venit individual: 1. contracte de cesiune a drepturilor de autor.        Garantii: ipoteca mobiliara avand ca obiect conturile prezente si viitoare deschise la Piraeus Bank sau la alte banci ipoteca mobiliara asupra dreptului de creanta provenit din veniturile prezente si viitoare cesiunea veniturilor obtinute din chirii. daca este cazul Venituri acceptate: salarii ( inclusiv bonusuri. venituri ale personalului navigant. pensii pentru limita de varsta sau anticipata. precum si venituri din rente viagere ale sportivilor.

DOBANDA SI COMISIOANE .

EXEMPLU DE RATA LUNARA DE PLATA .

DOCUMENTE NECESARE            Formulare Tipizate: Adeverinta de Venit Declaratia Acord Cererea de Credit Formular Co-platitor Lista documente necesare: Documente generale Documente de venit Documente doveditoare angajamente de plata Adeverinta eliberata de institutia de invatamant. cu privire la taxele de scolarizare Dovada admiterii elevului/studentului in cadrul institutiei de invatamant .