You are on page 1of 11

SCOALA GIMNAZIALA

NR 1
MANOLEASA-BOTOSANI
SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE, 14-18 NOIEMBRIE
2016
TEMA: "IMPREUNA PENTRU PACE!"
.

,

.

Construirea pacii este misiunea educatiei. adica evitand razboiul. celalalt este efortul prelungit de a construi in mod stabil pacea intre oameni.” - Maria Montessori . Este urgent necesar sa facem sa se inteleaga necesitatea unui efort concertat si colectiv pentru construirea pacii. Evitarea conflictelor este misiunea politicii. Ce este ”pacea”?  „Pacea este un obiectiv care se poate realiza numai printr-un acord si exista doua mijloace care conduc la aceasta uniune pacificatoare: unul este efortul imediat de a rezolva conflictele fara violenta.

tunuri şi tancuri (fireşte. printre strigătele agresive ce însoţesc jocul cu pistoale. cu dragostea.. cu mângâierea caldă a razelor de soare. cum să provoace suferinţă. cu faptul că totuşi putem fi şi buni şi aceasta chiar nu dăunează grav sănătăţii. cum să distrugă…) poate este bine să mai strecurăm. Ce este pacea? ..Despre pace.  Intr-o lume a violenţei în care traiesc şi copiii. de jucărie. puşti. cum să nască ură şi răzbunare. săbii. cu riscul de fi consideraţi penibili. şi câte un cuvânt despre PACE. pe care să o asociem cu duioşia. mitraliere. să nu care cumva să nu înveţe viitorul adult cu ce să ucidă...

Pacea este cea mai sensibilă legatură a universului. .

.

Porumbelul pacii! .

Gand de pace .

.

CUM E PACEA ? – Este ca mâna mamei Când mângâie fetiţa. vrem să fie.  -Dar UNDE-I CASA PĂCII ? – E-n orice suflet bun Si trebuie să-ţi spun C-aşa mică cum eşti. Ce-aduce bucurie Şi strânge-n jurul mesei Pe toţi ce-i– Mămico. .  – Dar spune-mi CINE-I PACEA ? – Este o zână bună. Este sărutul cald Când doare rău bubiţa. CE E PACEA? – Este lumina-n noapte. E zâmbetul curat E raza ce-ncălzeşte Năsucul îngheţat. Şi tu s-o găzduieşti.– Mămico.

Clasa a-IV-a inv Maria Vira .