Top Cassandra Inter

view Question
Hub4Tech and A
nswer
Question: 1 Explain what is Cassandra?
Answer:
• Cassandra is an open source data storage system developed
at Facebook for inbox search and designed for storing and
managing large amounts of data across commodity servers. It
can server as both
• Real time data store system for online applications
Also as a read intensive database for business intelligence
system
Question: 2 List the benefits of using Cassandra.

Answer:
• Unlike traditional or any other database, Apache
Cassandradelivers near real-time performance simplifying the
work of Developers, Administrators, Data Analysts and
Software Engineers.
• Instead of master-slave architecture, Cassandra is established
on peer-to-peer architecture ensuring no failure.
• It also assures phenomenal flexibility as it allows insertion of
multiple nodes to any Cassandra cluster in any datacenter.
Further, any client can forward its request to any server.
Question: 3
Explain what is composite type in
Cassandra?
Answer:
• In Cassandra, composite type allows to define key or a column
name with a concatenation of data of different type. You can
use two types of Composite Type
• Row Key
• Column Name
Question: 4 How does Cassandra
write?
Answer:
Cassandra performs the write function by applying two
commits-first it writes to a commit log on disk and then commits
to an in-memory structured known as memtable. Once the two
commits are successful, the write is achieved. Writes are written
in the table structure as SSTable (sorted string table). Cassandra
offers speedier write performance.
Question: 5 How Cassandra stores
data?
Answer:
• All data stored as bytes
• When you specify validator, Cassandra ensures those bytes
are encoded as per requirement
• Then a comparator orders the column based on the ordering
specific to the encoding
• While composite are just byte arrays with a specific encoding,
for each component it stores a two byte length followed by
the byte encoded component followed by a termination bit.
Question: 6
Define the management tools in
Cassandra.
Answer:
• DataStaxOpsCenter: internet-based management and
monitoring solution for Cassandra cluster and DataStax. It is free
to download and includes an additional Edition of OpsCenter
• SPM primarily administers Cassandra metrics and various OS
and JVM metrics. Besides Cassandra, SPM also monitors Hadoop,
Spark, Solr, Storm, zookeeper and other Big Data platforms. The
main features of SPM include correlation of events and metrics,
distributed transaction tracing, creating real-time graphs with
zooming, anomaly detection and heartbeat alerting.
Question: 7 Mention what are the main
components of Cassandra Data Model?
Answer:
• The main components of Cassandra Data Model are
• Cluster
• Keyspace
• Column
• Column & Family
Question: 8
Define memtable.
Answer:
Similar to table, memtable is in-memory/write-back cache space
consisting of content in key and column format. The data in
memtable is sorted by key, and each ColumnFamily consist of a
distinct memtable that retrieves column data via key. It stores
the writes until it is full, and then flushed out.
On demand Training and Talent Assessment
Platform

Cassandra Online Free Interview Question goo.gl/atq983
Cassandra Online Free Tutorials goo.gl/J9P9rk
Cassandra Online Free Quiz goo.gl/NjIdbM