You are on page 1of 14

Sarcina.

Metode
contraceptive.
Igiena și bolile aparatului
sexual.

Fecundația și nidația Fecundația : contopirea unui spermatozoid cu un ovul. pentru a da naştere zigotului (celula-ou) cu care începe viaţa. Ovulația și fecundarea ovulului . Nidația : procesul prin care celula ou se fixează în mucoasa uterină.

Sarcina Sarcina = starea în care se alfă femeia între momentul fertilizării ovulului și cel al nașterii. Nașterea copiilor se întâmplă de obicei la 38 de săptămâni de la fertilizare. Embrion – 4 Fetus la 18 saptamani .

Embrionul la 4 Sămânța de susan saptămâni .

Fetusul la 4 luni .

Reduce apariția sarcinii cu 98%.Metode contraceptive Prezervativul : utilizarea prezervativelor reduce semnificativ riscul contactarii unei boli cu trasmitere sexuala . Există boli sexuale pe care chiar dacă folosești prezervativul le poti contacta : herpesul genital si infectia cu HPV. .

Nu asigură protecție impotriva bolilor cu transmitere sexuală. .Metode contraceptive Anticoncepționalele : sunt cele mai folosite metode de contracepție .

Plasat în uter pentru a preveni sarcina.Pentru a folosi anticonceptionalele este necesară recomandarea unui medic specialist. . Steriletul este un dispozitiv intrauterin (DIU) în forma literei T.

chiar daca este planuita cu atentie sau daca se evita contactul sexual in perioada fertila .Contraceptia dupa "metoda calendarului": -aceasta metoda nu este recomandata adolescentilor.nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala. . .nu este o metoda contraceptiva sigura. din urmatoarele motive:  .

. -la fete spalarea organelor genitale externe sa se faca dinainte-inapoi pentru a impiedica trecerea spre vagin a germenilor patogeni. -in timpul menstruatiei sa se foloseasca materiale sterile.Igiena sistemului sexual Pentru mentinere sanatati organelor genitale trebuie respectate urmatoarele reguli: -spalarea zilnica a organelor genitale cu apa si sapun.

apoi rani pe intregul corp si mai apoi sistemul nervos si circulator este afectat. SIDA. Chlamydia:usturimi la urinare. .Boli cu transmitere sexuală Herpesul genital: se manifesta prin mancarimi si inflamatii. Sifilis: apar rani genitale.

 .

 .

LVS crepuscul 2005.wikipedia.”Biologie clasa a X-a” .com Stelică E..Gheorghe G.Bibliografie www..Gheorghiță S.ed. ..