You are on page 1of 15

 Motto

:

Violenţa este arma
celor slabi.

 Ce culoare are violenţa?  Cum miroase violenţa?  Ce sunet scoate violenţa? .Tot ce ne înconjoară are o culoare. un parfum sau un sunet.

 Copilul bătăuş este un copil bătut. dar poate cauza serioase prejudicii dezvoltării persoanei.. . Ştiaţi că.  Violenţa şcolară este de cele mai multe ori nefatală ..?  Violenţa fizică şi cea verbală sunt două dintre cele mai des întalnite tipuri de violenţă în şcolile din Europa.

care.  În România 70% dintre tineri se tem s ă se ducă la ore din cauza actelor de huliganism. batjocura este cea care se iartă cel mai greu. . România se afla pe primul loc între 37 ţări din lume privind numărul de profesori care au raportat acte de violenţă ale elevilor în timpul orelor. se petrec cel puţin o dată pe săptămână. conform statisticilor.  Dintre toate jignirile.

pentru că natura a hotărât că e nevoie să ascultăm de două ori mai mult decât să vorbim.Spune-mi mami. de ce avem o gură şi două urechi? Poate. . draga mea...

Nu te grăbi să arăţi cine eşti. Dacă vrei să fii fericit o clipă.. 3.. Nu luăm cu noi decât binele pe care l-am făcut. Adevărul te ajută să-ţi recapeţi sănătatea. 4. dacă vrei să fii fericit o viaţă. . răzbună-te. 2.1. ceilalţi vor vedea singuri. iartă! 5. Cel care este însoţit de gânduri nobile nu este niciodată singur.

după unul din aceste “evenimente”. mă simţeam vinovat şi ruşinat şi încercam să-l consolez pe cel care rămăsese rănit de cuvintele mele. De cele mai multe ori. Hârtia mototolită Caracterul meu impulsiv mă făcea să explodez la cea mai mică provocare. .

un prieten care m-a văzut prezentând scuze. mi-a înmânat o coală de hârtie şi mi-a spus: Mototoleşte-o! .Într-o zi. după o asemenea explozie de furie.

Mirat. . l-am ascultat şi am făcut o minge din acea coală de hârtie.

fireşte! Am încercat s-o întind cât mai bine. dar hârtia rămânea şifonată. . Apoi mi-a spus: Acum fă-o aşa cum era înainte! N-am reuşit.

Atunci prietenul a adăugat: “Inima oamenilor este ca această coală de hârtie. Chiar dacă vom încerca să corectăm greşeala. “semnele” vor rămâne. Impresia pe care o laşi în acea inimă pe care ai rănit-o va fi la fel de greu de şters precum “ridurile” de pe această hârtie.” FRAŢI COLEGI PĂRINŢI PROFESORI .

Începând de astăzi. fii mai înţelegător şi răbdător! Când simţi că vei exploda aminteşte- ţi de HÂRTIA MOTOTOLITĂ. . începând chiar din această clipă.

şi un mic cufăr în care să vă ascundeţi tristeţile. o cutie incoloră în care să stea durerile. . o cutie din pânză prin care să iasă nemulţumirile. Dragi copii. vă invit să vă construiţi simbolic: o cutie de lemn în care să vă ţineţi bucuriile. o cutie din carton în care să vă strecuraţi emoţiile o cutie din fier în care să vă ţineţi furiile. o cutie cu flori în care să aruncaţi fricile.

.

Să exmatriculăm violenţa! .